Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Batının sömürgeciliğini konuşmak istiyosan aç bir konu orada da onu konuşuruz. Ben burada ilk mesajda iyiki Viyanaya girememişler yoksa müzik olmazdı dedim. Tek dediğim bu tam olarakta bunu kastettim. Başka şeyler beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü şu anda konu bu. Bunu yazıp alta dipnot olarak ama batıda iyi sömürgeci ha yazsaydım mutlu mu olacaktın? Aç konusunu onu tartışalım. Osmanlı onları dümdüz etseymiş internetimizin bile olacağını pek sanmıyorum. En nihayetinde senin de dediğin gibi Allah izin vermiş Viyanaya kadar gitmişler, sonrasında belliki izin vermemiş. Sanıyorum ki tam da benim söylediğim sebeplerden ötürü izin vermemiş.

Orda burda, objektif olun siz İslam düşmanısınız bilmemne konuşur durursunuz, tam olarak konu sahibinin olduğu gibi. Böyle bir şey demeye hakkınız varmış gibi. Velev ki İslam düşmanıyız bunu bize söyleyecek son insanlar bu forumdaki müminlerdir herhalde. İslam harici tüm dinlerin düşmanı olan, yetmezmiş gibi Batı, Avrupa, Amerika, İsrail düşmanı olan, bazıları bunu ırkçılık derecesine getirmiş olan insanlar ne hakla bana ya da bir başkasına sen bilmemne düşmanısın diyebilir? Hitler Mussoliniye sen ırkçısın ne pis adamsın diyebilir mi? Diyemez. Sen de diyemezsin işte bu yüzden. Ondan bu edebiyatları geçiniz. Önce bir kendiniz objektif olun sonra başkalarına ders vermeye kalkarsınız. Bu konunun özetide budur işte. Herkes ne yaparsa karşılığında da onu görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

Siz ne kadar Cehennemi unutmak isteseniz de sonun da yine oraya gideceksiniz.
    Ali İmran Suresi 12.Ayet:İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlup olacaksınız ve cehenneme sürüleceksiniz. Orası kalınacak ne kötü bir yerdir!

"Benim dedigime inanmazsaniz şöyle fena şeyler yaparim, vaz gecerseniz boyle ceza cekersiniz, bu arada daha once soyledim mi bilmiyorum dediklerime inanmayani fena harciyorum" TumDinler:56

Bu arada en pis cezayi beni inkar edene verdigimi soylemis miydim ?

Ayrıca ben korkarak inanmıyorum.Zaten ilk mesajda öyle olduğunu varsayın derken ihtimal olduğu için öyle farz edin dedim.Yani farz et ki sen kadınsın.Doğru mu? değil.Ama farz etmekte bunu gerektirir.Laf sokcam diye saçma sapan konuşuyorsunuz.Yanmak hele sonsuza kadar yanmak ne kadar kötü.Ben ya doğruysa mahfolduk diye dedim.Unutmayın dinlerin kesin olarak yokluğu ispatlanmadı.Bu yüzden kesin yanmayız diyemezsininiz.

O zaman senin Zeus'u bu kadar kucumsemeni ne yapacagiz ? Onun kesin olarak yok oldugu ne zaman ispatlandi ?
    Madem dedigimi sacma buluyorsun, dedigim formata uymayan, Tanri'sina "inanmasaniz da problem degil" diyen bir din gosterir misin ?

Esas sacmalik nedir biliyor musun, " Dinlerin yanlisligi ispatlanamiyor, o yuzden ona yanlis muamelesi yapamazsiniz " hareketidir.
    Ben kimsenin bir tarafindan uydurdugu kaynaklari dikkate alip yanlis mi dogru mu diye arastirma sorumlulugu altina girmek zorunda degilim. Madem dogru oldugunu iddia ediyorsun, sen kaynagini gostereceksin.
    Sen Isa'nin gercekten yasadigina ve yarali cocuklari iyilestirdigine, Muhammed'in kanatli beygiri ile goklere yukseldigine somut kanit goster o zaman tartisalim. Aksi halde hepsi ayni tarane.

Muhammedin kanatli beygiri??

Isanin olayi o donemdekiler gordugu icin zaten ispatli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Valla benim açımdan çokta önemli değiller. Heykeli falan da çok sevmem zaten. minyatür yerine heykeli tercih ederim o ayrı. Benim için önemli olan tek şey müzik şu anda.
    Osmanlıda sanat yoktu demiyorum ayrıca. Osmanlı sanatta Avrupa kadar gelişemedi diyorum, eğer Avrupaya girseydi Avrupada gelişemezdi diyorum.. Ek olarak Batı tarzı sanatı doğu tarzı sanata tercih ederim.

Yani belirsiz bir durum. Belki Beethoven ve Mozart bıyıklı olabilirlerdi

Osmanlı asimile olabilen bir toplumdu.Oradaki çalgılarıda benimseyebilirdi, daha farklı kombinasyonlar doğabilirdi. Bilemeyiz çok daha değişik melodiler hayatımızda olabilirdi belki daha iyi belki daha kötü. Olmadığı için fikir yürütemiyoruz şuanda olan güzel beğeniyorum evet bende beğeniyorum klasik müzik çok dinlerim iyiki varlar. Ama var olmayan bir melodiyi bilmediğim için o konuda birşey diyemiyorum.

Resim ve heykel konusu daki paralelliği göstermek istedim. Yasak olsa minyatürler olmazdı değil mi. Yada mezar taşları bir şekilde.

Şu yoktu Osmanlıda ondan ben bahsedeyim. Roman yoktu, sebebi ise: İslâm'da teşhir yok, ifşa yok; bunun yerine tespit, ispat ve ikaz var. Roman yok, ama onun yerine dört bin yıl öncesinden başlayarak eski devirleri, eski hayalleri güne taşıyan Hint masalları, destanları var. "Siret-i Anter, Bin bir gece " vesaire var diyebiliriz.

Ha şu var, malesef halk hoşnut olmadığı konular olabilir bu da kişisel tavırlarının etkilemeleri sonucu. Padişahta bu sesi ve isyanları bastırmak için bazı fermanlar dizebilirdi. Olabilirdi bilemeyiz sonuçta. Takuyiddin medresesi halkın çıldırması sonucunda talan edildi. Pat diye padişah bunlar ne ayak diye ferman çıkarmadı. Halk dedi ki; bunlar meleklerin bacaklarını izliyorlar bre kafirler filan. Meleğin bacağı mı olurmuş diye sorabiliyorsam bugün, demekki insanların algısallık seviyesindeki yanlış hissiyatları sonucunda kafalarındaki mana ile haşretmişler. Sonucunda meleğin bacağı kavramı doğa gelmiş. Dinin bahsettiği melek öyle değil madde değil, aksine cinsiyet atıflarına bulunanlara da, sizin ne bilginiz var o konuda dişisel,erkeksel takı veriyorsunuz diye buyurur ALLAH cc.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 7 Nisan 2016; 17:36:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• rebellion kullanıcısına yanıt
    Bilemeyiz ama tahmin edebiliriz. Benim tahminimde bu yönde. Bir yerde sanat yapılabilmesi için o sanatın teşvik edilmesi lazım. Osmanlı kendi müziğini bile ne kadar teşvik etmişte Batı müziğini teşvik edecek? Böyle bir şeyi yapacak elit bir kesimde yok üstelik Tanzimata, İttihata kadar.

Osmanlı dini kendi meşruiyeti için veya çıkarı için çok kez kullanmış bir devlet. Sonuçta bir şeriat devleti de denilemez. Resimi ve Heykeli gerçek manada yasaklatmamış olması veya, resim heykel benzeri sanatlara izin vermiş olması bir şeyi değiştirmez. En nihayetinde İslamda bunlar yasakmış. Zaten bu konudaki eleştirim din sanata engeldir konusunaydı. Osmanlılık bir durum yok.
  • Miniklerle tartismiyorum, sorry.

• quote:

Bilemeyiz ama tahmin edebiliriz. Benim tahminimde bu yönde. Bir yerde sanat yapılabilmesi için o sanatın teşvik edilmesi lazım. Osmanlı kendi müziğini bile ne kadar teşvik etmişte Batı müziğini teşvik edecek? Böyle bir şeyi yapacak elit bir kesimde yok üstelik Tanzimata, İttihata kadar.

Osmanlı dini kendi meşruiyeti için veya çıkarı için çok kez kullanmış bir devlet. Sonuçta bir şeriat devleti de denilemez. Resimi ve Heykeli gerçek manada yasaklatmamış olması veya, resim heykel benzeri sanatlara izin vermiş olması bir şeyi değiştirmez. En nihayetinde İslamda bunlar yasakmış. Zaten bu konudaki eleştirim din sanata engeldir konusunaydı. Osmanlılık bir durum yok.

Lokomotif ustaya katiliyorum.
    Zaten dini, kulturu vb her seyi kullanmadan Imparatorlugu muhafaza etmek cok zor, ki kimse edememis zaten.

• quote:

Valla benim açımdan çokta önemli değiller. Heykeli falan da çok sevmem zaten. minyatür yerine heykeli tercih ederim o ayrı. Benim için önemli olan tek şey müzik şu anda.
    Osmanlıda sanat yoktu demiyorum ayrıca. Osmanlı sanatta Avrupa kadar gelişemedi diyorum, eğer Avrupaya girseydi Avrupada gelişemezdi diyorum.. Ek olarak Batı tarzı sanatı doğu tarzı sanata tercih ederim.

Sanat konusunda basi ceken seyler Osmanli'da nakkaslik, cinicilik, raks ( musiki )ve hattatlik.
    Herhalde bu dallardan gunumuzde hala devam edilen ve benimsenen yalnizca Turk sanat muzigi.
    Malesef bunlarin hattatlik disinda direkt "din" ile bir baglantisi yok. Mesela cini sanatinda surekli bir gul, lale motifleri cizi Islam'la baglanti kurmaya calissa da yine bati'daki sanat kadar din ile ic-ice olmayi basarmamis.
    Ayrica o donemlerde Avrupa'da para sahipleri buyuk oranda Dini kimseler oldugu icin ve artistlere para veren de bunlar oldugu icin bir bakima ressamlar, heykeltraslar da dini sanat eserleri yapmak zorunda kaliyordu.
    Hatta Dawkins'in bir elestirisi var bu konuda, Mikelenjelo'nun, kilise bu kadar guclenmeseydi nasil eserler ortaya koyacagini hic bir zaman bilemeyecegiz, cunku din cok hakimdi, sanatta bile.
    Osmanli'da ise sanat elit bir kesimin cogunlukla saray gozetiminde yaptigi bir sey idi. Suslemeli camiler, Saray Kulliyelerinde yapilan minyaturler gibi. Batida oldugu gibi halka inemiyor bunlar malesef.
    Bati'nin aslinda sanatinin buyuk bolunu yine dinsel temali, ozellikle sanattaki modern akimlara kadar. Surekli Isa, Meryem, Vaftiz John vs..
    Mimari eserleri de genelde dini ogelerle alakali, ne bileyim Notre Damme kilisesi gibi.
    Demem o ki, aslinda Osmanli sanati da basarisiz sayilmazdi, ama ozellikle resim ve heykel gibi ihtisamli eserler ortaya koyulamamis.
    Ama minyaturlerden cok fazla detay anlamak mumkun biraz egitimini alinca, resmedilen kimsenin oturusundan, takilarindan, elinde gul tutup tutmamasindan vb gibi.
    Mesela Iran'daki minyaturlerde krallar yayilarak otururken resmedilirler, Osmanli minyaturunde namaz kiliyormus gibi resmedilirler. Buradaki anlam padisah dahi olsa Allah'in kuludur seklinde yorumlaniyor. Osmanli'nin getirdigi farkli bir sanat anlayisi var ama her alanda oldugu gibi bu da modernize olamamis ve yokolup gitmis.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Benim mesajımda islam düşmanısın tabiri yok ayrıca o mesajı sana yazdığımı nereden çıkardın da üstüne alındın bilemiyorum doğrusu. Sen batıya hayransın fakat batı ülkelerinden birine gittiğinde sana verdikleri değeri kendi gözlerinle görmen, 1 musibet 1000 nasihattan iyidir deyimini yaşamana sebebiyet verebilir. Madem hitler-mussolini benzetmesi var o halde senin bu hayranlığını Nazilere hayranlık duyan bir yahudiye benzetebiliriz.
  • Konu sahibi trolluyor diyenler var yahu adam Kuranın neresinden tutarsan elinde patlar bunlar Tanrı sözü olamaz diyor siz hala adama Müslüman diyorsunuz. İslamda bu işlerin şakası trollemesi olmaz adam basbayağı şüpheler içinde gezen bir ateist. Doğrumu kardeşim? Senin adına yazdık biraz ama idare et sana troll demelerine vicdanım el vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Tespitlerinizde doğruluk payı var. Ateist değilim ve dinlere karşıyım. Buna Müslümanlık da, Yahudilik de, Hristiyanlık da, hatta Marksizm, Faşizm gibi modern dinler de dahildir. Bir dinin bir diğerinden daha az katliamcı olduğu yönünde bir iddiam olmadı. Hepsi aynı potansiyele sahiptir. Şimdi burada Beni Kureyza Katliamı gibi olayları da açarak konuyu genişletmeyelim.

Akıllı yatırımlarla fazlasıyla zengin olmuş olmaları bu aileleri Dünya'nın yöneticisi yapmıyor. Aynı yatırımları Müslümanlar yapsa şimdi en tepede onlar olurdu. Ki zaten Rockefeller Ailesi de Yahudi değildir. Amerika'daki Yahudilerin genelinin pek dindar adamlar olduklarını söylemek de doğru olmaz. Her kötülüğün altında bu kişileri aramak komploculuktan başka birşey değildir. Müslümanlar da dik dursunlar, kendilerini kullandırtmasınlar eğer ki her taşın altında bunlar bulunuyorlarsa.

Yahudilerden korkan bir adam da bu sözleri söylemezdi herhalde (ki kendisi İsrail-Filistin çatışmalarında Filistin'i destekleyen açıklamalarda bulunmuştur):

Burada nihai problem dediğim gibi ateistlerin dinlere eşit şekilde yaklaşmaması.Müslümanlığı yerle bir ederken aynı kişiler diğer dinleri daha hafif bir şekilde eleştiriyorlar.Konuya ilgili sunduğu argümanlar ise tamamen yetersiz.Aynı ayetlerden çok daha şiddetli ve kan içeren ayetler diğer dinler de mevcut.Ben şimdi size Dawkinsin bir kaç tane videosunu atacağım.Taraflı veya tarafsız bir şekilde incelemek size kalmış.Bilgili biri olduğunuzu düşünüyorum.Anti dinci bile olabilirsiniz.Ama burada ayrım gözetmeden yapmak esas olmalıdır.

Son olarak evet para güç demektir.Rockefeller zamanında kafasını kullanarak çok iyi yerlere gelmiştir.Kaldı ki kendisi 6 defa kalp nakli olmuştur.Kalp nakli çok ama çok teferruatlı bir işlemdir.Benim babamda kalp hastası.Ameliyat olanlar bir çoğu ameliyat masasında kalıyor.Üstelik kalp bulmakda problem.Tabiiki kendimizi bu adamlarla kıyaslamıyoruz ama 200 yaşıma kadar yaşayacağım diyen bir adamdan söz ediyoruz.Ayrıca

ABD’de merkez bankası yoktur yerine aynı işleve sahip Federal Reserv Sistemi bulunuyor. Bunu yönetenlerin, ortakların önemli çoğunluğu Yahudi kökenlilerdir. ABD federal Reserve Bankası’nın yahudi sahip ve yöneticileri

1-Rothschild Ailesi (Londra)
    2- Rothschild Ailesi (Berlin)
    3- Lazard Kardesler (Paris)
    4- Israel Seiff (Italya)
    5- Kuhn-Loeb Sirketi (Almanya)
    6- Warburgs (Amsterdam)
    7- Warburgs (Hamburg)
    8- Lehman Kardesler (New York)
    9- Goldman&Sachs (New York)
    10- Rockfeller Ailesi (New York)

Çok fazla hafife alıyorsun bazı şeyleri.Şu listeye göz atarmısın.Resmen dünyayı değiştiren adamlar yahudiler olmuşlar.

http://www.binboga.org/dunya-yi-sarsan-yahudiler/

Ayrıca ne hikmetse Dawkinsin yahudiliğe ait salladığı tek bir video bulamadım.Yabancı kaynakda bir tane buldum yahudiliği çok az bir şekilde eleştirmiş.Ama aynı şekilde islama nasıl salladığına bakın.

Sorarım şimdi aynı açıklamayı yahudilere yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplarınıda alır giderler hocam.Onlar alışkınlar işlerine gelmeyenleri ak troll ve trollük ile suçlamaya.Bir de bunlar ufak bir grup.Birbirlerini artılıyorlar.

• Konu sahibine arka çıkman, siz gidin batıya hayranlık duyun vs konuşmaların. İslam düşmanısınız demek değilse bile öyle düşündüğün zaten çok açık. Neyse bunun tartışmasına girmeyecem.
    O mesajı bana yazdığını nerden çıkardım, Avrupa muhabbetini açan benim bu muhabbetin üstüne o mesajı yazarsan bana yazmış olursun. Yok öyle değilse bile kime yazdığın önemli değil. Kime yazarsan yaz farketmez.

Bir gün kendi gözlerimle görürsem vay be Hacı ilbey demişti derim. Hayranlık duymaya da devam ederim. Doğduğum günden beri yabancı şarkı dinlemişim, Avrupa müziği dinlemişim, Avrupa resimlerine hayranlık duymuşum, Avrupalıların Amerikalıların yaptığı icatlara hayranlık duymuşum. Avrupa edebiyatına hayran olmuşum, biri gelip bana ırkçılık yapınca eve gidip İbrahim Tatlıses açmam herhalde. Adama söver hayranlık duymaya devam ederim. Sonuçta hayranlık duyduğum o ülkedeki adamın biri değil, o müziği yapan o resmi çizen o kitabı yazan o bilimi yapan vs vs. Zaten ben her türlü aralarına karışırım Türk olduğumu anlamazlar bile sen rahat ol.
    Benimkisi daha çok Alman olarak Hitler döneminde doğan ama Nazi olmak istemeyen Alman vatandaşı gibi

@Mephalay

Benimkisi kişisel tercih tabi. Çiniymiş hatmış ebruymuş hiç hoşuma giden şeyler değil zaten. O yüzden o tür bir sanatın gelişmesi yerine Batı müziğinin gelişmesinin bana yararı daha fazla.
    Sen diyince şunuda belirtmem gerek, din sanata engeldir dediğimde aslında direkt olarak İslamiyeti kastediyorum. Tek sebebide resim günah falan diyorlar ondan. Zaten sanatın gelişmişliği sadece din faktörüyle irdelenebilecek bir şey değil. Toplumların kültürü falan giriyor işin içine. Çok farklı faktörler var. En nihayetinde Osmanlı iyiki Viyanaya girememiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

kuran radyasyondan bahsetmez, elektrikten bahsetmez...

kuran dinazordan bahsetmez.... emin ol bunlar bilinseydi kitaba eklerler ve yanmayı koz olarak kullandıkları gibi bunları da kullanırlardı. Kuran insan zihninin ürünüdür, tanrı tarafından felan da getirilmemiştir..

Bu boş tehtidlere gül geç...

Kızını diri diri gömen adamlara rasyasyon,elektrik ve optik gibi konulardan mı bahsetsin? Saçmalığın bu kadarı.Kuran'da pek çok hata var eleştirilmesi gerekenler bunlar değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

Anladımda zorla müslüman yapmak bizim dinimizde yok ki. Ha onlar osmanlıyı mağlup edemediler ALLAH'ın izniyle Viyanaya kadar dayandık yani dinimizin izin verdiği ölçüde gerekeni yaptılar ama senin dediklerin zalimliğe giriyor osmanlı sultanları isteselerde yapamazlardı bunu zaten dinen yasak bide bu adamlar halife ünvanını taşıyorlardı olmaz yani.

Viyanadan öteye Allah'ın izin vermemesi isabet olmuş. Yoksa Betovın Mozart falan dinleyemediğimiz bir dünyada yaşıyor olacaktık. Haliyle modern müziğe dair de hiçbir şey olmayacaktı falan. Of çok kötü. Allah korumuş hakkaten.

Viyanadan ötesinde dışkılarını sokağa atan insanlar dolu.İyi ki gitmemişler oralara.Dünyayı avrupa değil Amerika ve Uzak doğulular değiştirdi.Onlar anca sömürmeyi bilir.En son gördük PSV taraftarlarının yaptıklarının üzerinden çok kısa bir süre geçti.

Bu mu lan Avrupa?

http://www.egepolitik.com/psv-taraftarindan-insanlik-ayibi/12696/

Bu mesaja eklenen görseller:

Ya Yanarsak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

quote:

quote:

Anladımda zorla müslüman yapmak bizim dinimizde yok ki. Ha onlar osmanlıyı mağlup edemediler ALLAH'ın izniyle Viyanaya kadar dayandık yani dinimizin izin verdiği ölçüde gerekeni yaptılar ama senin dediklerin zalimliğe giriyor osmanlı sultanları isteselerde yapamazlardı bunu zaten dinen yasak bide bu adamlar halife ünvanını taşıyorlardı olmaz yani.

Viyanadan öteye Allah'ın izin vermemesi isabet olmuş. Yoksa Betovın Mozart falan dinleyemediğimiz bir dünyada yaşıyor olacaktık. Haliyle modern müziğe dair de hiçbir şey olmayacaktı falan. Of çok kötü. Allah korumuş hakkaten.

Niye yav, din sanata engel değilki.

Osmanlı sanata engel. Öte yandan din de sanata engel. Resim yapmak heykel yapmak falan yasak diye biliyorum. Hiçbiri olmasa bile Osmanlı devletindeki insanların da müzik icra edebildiğini varsaysak bile, Avrupa tarzı bir müzik yapmayacaklar zaten. Batı müziği, klasik müzik falan olmayacak yapılan. Hep bi doğu müziği falan.

Nedir bu saçma sapan Avrupa hayranlığı? Tamamen sömürme ile planmış zihniyetlerin nesine aşıksınız? Amerikaya giden avrupalıların Afrikadan getirdikleri kölelere ne diyeceksin? Kızılderililere yaptıkları ihanete ne diyeceksin?

• TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    kuran kendini legit ilan etmesi için o dönemin çok ötesinde bilgi vermesi lazım ama o yok... daha yerçekimi bile yok, uzay yok, ışık hızı yok fundamental dediğimiz hiçbir doğa kanunu adam akıllı açıklanmıyor..

daha çok cinsel yaşam, kim kime helal, kimi öldürünüz vs vs...
  • quote:

Orijinalden alıntı: woltmer

Arkadaş ateistim ayağına iyi trollemiş milleti
    Ateistler için bütün dinler aynıdır fark yoktur, Türkiyedeki ateistler ise ülkedeki en fazla inanılan din islam olduğu için tabiki islamı eleştirirler. Yurtdışındaki ateistler ise aynı şekilde genelde hristiyanlığı ve dğer dinleri eleştirirler, ancak son yıllardaki müslüman coğrafyada din adına dökülen kanlar yüzünden(işid, taliban, boko haram) onlarda islamla ilgili eleştirilerini arttırmışlardır. Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Birazcık düşünmeyi becerebilen insan bunu anlar.

İnternet üzerinden bu tip tartışmalar sonuç vermez, cevap yetiştirebilmek için islami siteleri araştırıyordur şu an, daha mürted nedir onu bilmez adamlar, buraya yazan müslümanların %90 ı zaten daha adam gibi kuranı Türkçe olarak açıp okumadıklarına eminim. İçinde ne yazar bilmezler. Ölünün ardından okunan yasin suresinde yazan hikayenin ölmüş insanla ne alakası var düşünmezler.

Müslüman coğrafyası neden böyle, çünkü gerçek islam o değil derler,e elin arabı daha kendi diliyle inen kitabı anlamamış uygulayamamışsa senmi anlayacaksında uygulayacaksın?
    Sonuç: Bunlar hep yahudilerin, ameriganın müslümanlar üzerindeki oyunu, mağduruz.

Selamlar,

Mesajını okurken gülümsedim.Zira birini tanımadan onu herhangi bir statüye sokmanız tamamen cahilliğinizdendir.Dediğiniz gibi olsa Dawkins yahudileri,islamı eleştirdiği gibi eleştirirdi.Dünyada kendi dinlerinde çok daha ağır ayetler olmasına rağmen müslümanları suçluyorlar.Ben buna sinir oluyorum.Trollediğim falan yok.Muhtemelen yaptığım yorumları okumamışsın.O kadar vakit ayırıp pek çoğuna cevap vermeye çalıştım.Bizim millet senin gibiler yüzünden gelişmiyor.Lütfen okuyun.+Rep alan mesajları okuyup ateist olmayın.Konuya yazılanlar içerisinde ilk defa birine mesaj yazarken boşa zaman yazdığımı hissediyorum.Bence çıkmalısın konumdan.

• quote:

Batının sömürgeciliğine katliamlarına ikiyüzlülüğüne laf etmek yok ama çok güzel müzik yapmışlar. Osmanlı keşke dümdüz etseymiş bunları ama dinde bu vahşet yok işte. Ama osmanlı yine çok kötü. Atalarını katledenlere senin topraklarına defalarca haçlı seferleri ile saldıranlara vr şuan dahi seni sömürenlere sen gel sempati duy. Stockholm sendromu.

Osmanlı katliam yaparsa foşik olur.Onlar yaparsa hayranlık duyarsın.Bir kültür işte böyle yozlaştırır.Tuvaletlerini dışarı atan bir avrupadan bahsediyoruz.Bugün hayranlık duyulacak bir yer varsa bunlar çekik gözlü arkadaşlarımızdır.Kendileriyle çelişiyor bu arkadaşlar.Avrupa daha bir ay önce yere para atıp suriyelileri yerde süründürüyordu.Hepsini geçtim adamlar pkk'nın en büyük destekçisi durumunda.Hatta senin terör örgütüne terör örgütü bile demiyorlar.Cidden söylenecek o kadar fazla şey var ki.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Evet Islam'in o yonu bana gore de sacma.
    Yani resim ve heykel konusundaki yasagi gectim, yasagi dayandirdiklari temel de " putlara taparsiniz sonra " . Sacmaliga gel.
    Mesele puta tapmaksa ben minyature yine taparim nedir yani ?
    Osmanli tum Dunyayi fethetseydi bence yine Vilayet-i Isvec'te birileri brutal vokal yapardi : )
    Engel olamazsiniz, anlayamazsiniz!

• TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    Şaşkınlıkla okuyorum aslında inanmak istemiyorum fakat ciddi ciddi bir stockholm sendromuyla karşı karşıyayım. Aha işte sende ateistsin ama bundaki zihniyet çok farklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.