Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mephalay

Miniklerle tartismiyorum, sorry.

/>

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKhırsız ve ensarcılardan sıra gelmez bize merak etme. Daha bunun işidi var, pkklısı var. Bize sıra gelene kadar zaten af çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simetrikdenge

quote:

quote:

quote:

Her dine eşit yaklaşın.Dawkins gibi müslüman kültürüne sövüp yahudiler hakkında bir cümle kibarca eleştiri yapmayın.Oda biliyor yaparsa adamı öpeceklerini.Siz ateist değil islam düşmanısınız.Bu yüzden bilim adamı olmaz sizden.Eşit yaklaşma kavramını bilmiyorsunuz.

Siz neden sürekli müslümanlar eziliyormuş gibi davranıyorsunuz?, bilim deseniz, buluş deseniz hiç biri müslümanlarda yok, bi buluş bulunur, aradan 10 yıl geçer bi eleman ortaya çıkar iki ayetin numarasını toplar OHA BU ÖNCEDEN KURANDA YAZIYORMUŞŞŞŞ diye ortalıkta dolaşır. Bu mu yani?

Ayrıca Dawkins ne zaman müslümanlara sövmüş?, bana bi kaynak atar mısın? dawkins sürekli dindarların, dine inananların aptal olduğunu söyler, ki bu bence doğru. Bütün dindarlar müslüman mı yani?

Ayrıca(2) Ateistlerin bilim adamı olma gibi bi iddiası yok ki?, oraya yazmışsınız bilim adamı olmaz sizden, hani her şey sizin kitabınızda yazıyordu geçin siz bilim adamı olun diye sormazlar mı adama?

Ayrıca (3) Eşit yaklaşıyoruz bütün dinler palavradır.

george carlinin dediği gibi, religion is bullshit.

Yazdım ama bir daha yazayım.

Müslümanların en büyük katliamları yapması tamamen dayakıksız ve taraflı bir açıklamadır.Dünyanın en büyük katliamlarını yahudi ve hristiyanlar yapmışlardır.

Işid müslüman değildir.Bunu şurdan anlayabilirsin.Birincisi bu örgüt nedense yahudilere hiç dokunamıyor.İkincisi islamiyetde yakarak öldürmek diye bir şey yoktur.Hadisleri kabul etmeyip namaz kılmayanı öldürmeyi hiç saymıyorum.Senin gibi düşünmekten yoksun adamlarda hemen islamofobiye inanıyor.Görüyorum ki bunu başarmışlar.Işid bir yerde iyidir.Brükselde pkk bayrakları açılıp propaganda yapıldı.Keza amerika ypg'yi terör örgütü olarak görmediğini açıkladı.Ayrıca terörün en büyük destekçisi almanya ve fransayı saymıyorum bile.Adamlara vaat edilen toprakları yerine getirmek ve toprakları bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Yoksa fransa milletvekilinin umrumda olmaz kürt halkının bağımsızlığı.Neyse konuyu dağıtmayalım fazla. Bunlara dersini veren terörün ne kadar kötü bir şey olduğunu gösteren Işiddir.Ama islamofobi yapıyorlar orası ayrı.Tezden yok olurlar umarım.

Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Ali İmran suresinde mezheplere ayrılmayın diyor zaten.Mezheplere fazla takılmamak lazım.Ayrılca takılsan bile hak mezhebinde değil saydığın mezhepler.Müslümanların büyük büyük çoğunluğu bunları kabul etmez.Alevilik ise bambaşka bir olay.Ben şimdi birazdan Tevratta geçen vahşet içeren ayetleri göstereceğim.Forumdaki ateistler nedense islamdaki öldürme emirlerini söylerler ama kimse tevrat ile ilgili yada incil ile ilgili bir şey söylemez.

Ayrıca Dawkinsin yahudilik ile ilgili tek bir açıklaması yok.Hristiyanlığa ise daha iyimser bakıyor.Aynı videoda ikisinide eleştirirken müslümanlara çok ağır hakaretler yağdırıyor.Ama hristiyanlığı daha iyimser olduğunu söylüyor.Nasıl beyniniz yıkandıysa hristiyanlar kadar katliam yapan bir millet mi var?

Fransanın Cezayirlilere yaptıklar katliamlar,İspanya ve İtalyanların Amerikaya gittikten sonra müslümanlara yaptıkları katliamlar,haçlı seferleri,Almanların Namibya katliamları,Rusların (Boşnak, Arnavut, Makedon, Selanikli, Giritli, Kırım Tatarı, Çeçen, Çerkez, Dağıstanlı) gibi bir milyon müslümanı katletmesi.Amerika keşfedildikten sonra kızılderili katliamları,Amerikada Afrikadan getirtilen zenciler katliamlar bunları ben mi yaptım.Üç mezhep içerisinde en az katliamı müslümanlar yapmışdır.Hiçbir şey bilmiyorsunuz.

Çok düşünceli arkadaşlar Filistendeki olaylara neden kimse sesini çıkarmıyor.Aynı hassasiyeti oraya da göstermenizi rica ediyorum.Orada Yahudiler bir katliam yapıyor.Zira Dawkins aynısını müslümanlar yapsa kıyameti koparırdı.

Haberin olsun çarşaf islamın değil, yahudilik yani museviliğe ait bi öğretidir. Islama sonradan geçmiştir bunuda bi araştır derim.

Oraya da Sümerin tapınak fahişelerinden geçmiştir.

Sen hala buradamısın Milliyetçi ama Ypg'yi terör örgütü olarak görmeyen halk partisi destekçisi.

Bir tane mesajımı göster, bir yerde chpli olduğumu ya da ypgyi desteklediğimi söylemiş olayım hadi. Profil açık

Ayrıca sen de akpli bir ateistsin. Ne yaman çelişki ama

Ya Yanarsak?

Chp'yi korumaya yönelik bir kaç mesajını gördüm.Biraz bakayım bulunca link atacağım.Ayrıca parti tutmuyorum.Gönlümden geçen mhp ama lideri hoşuma gitmiyor.Ypg konusu ise Kılıçdaroğlu konuşmaları üzerine gidilmiş bir şeydi.

O kadar çok propaganda yapıyorsunuz ki mhpliler bile savunmak zorunda kalıyor ülke gündeminde.

7 haziranda chpye oy verdim ama pişman ettiler. 1 kasımda boş attım. Şu anda çok rahatsızım partinin geldiği yerden. Lideri değişirse büyük ihtimalle mhpye oy veririm.

Ben propaganda yapmıyorum hocam.Aksine siyaset yapmıyorum sebebi de şu söz.Tabii bu söz ne kadar doğru bilmiyorum ama görüşüm bu yönde en azından.Irkımı pek tabii sevdiğim için gönlüm Mhp'den yana.Ama dediğiniz gibi liderin acilen değişmesi lazım.Bu liderle oy falan vermem.Boş atarım.Geçen seçimde boş attım.

Bu mesaja eklenen görseller:

Ya Yanarsak?

O zaman burada ne yapıyorsun trollüyor musun

http://forum.donanimhaber.com/m_115817581/mpage_2//tm.htm#115856178

Kimseyi trollediğim falan yok.Saatlerimi bir yalan uğruna harcamam.Ben sizden bir şeylerde öğrenmek istiyorum.Neden karşıt görüşe troll diyorsunuz.Belki düşüncelerim saçmadır.Belki de çok mantıklıdır.Neden saygı duymuyorsunuz?Kaddafi büyük adamdır iyi demişim.

Yolsuzluk yapmayan yok derken aynı kapıya çıkmışım.Hepsi aynı mok.O yüzden boş attım ya zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Azap ayetleri el üstünde tutulur, bak Allah çarpar diye anlatılır da bire bin mükafattan bahsedilmez. Allah'ın affedici olması sürekli geçer ama hep Kahhar ismi bilinir.

İslam inancında Allah sonsuz insan kum tanesi bile değildir yanında. Senin cehennemde yanman Allah'a ne bir şey ekler ne de çıkartır. Ama kulluk yapmanı emreder. Ve buyurur ki kul ol ki cennette sana sonsuz nimet sunayım. Ama dön dolaş sürekli cehennemden yanmaktan vay efendim cezalardan bahsedilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her dine eşit yaklaşın.Dawkins gibi müslüman kültürüne sövüp yahudiler hakkında bir cümle kibarca eleştiri yapmayın.Oda biliyor yaparsa adamı öpeceklerini.Siz ateist değil islam düşmanısınız.Bu yüzden bilim adamı olmaz sizden.Eşit yaklaşma kavramını bilmiyorsunuz.

Siz neden sürekli müslümanlar eziliyormuş gibi davranıyorsunuz?, bilim deseniz, buluş deseniz hiç biri müslümanlarda yok, bi buluş bulunur, aradan 10 yıl geçer bi eleman ortaya çıkar iki ayetin numarasını toplar OHA BU ÖNCEDEN KURANDA YAZIYORMUŞŞŞŞ diye ortalıkta dolaşır. Bu mu yani?

Ayrıca Dawkins ne zaman müslümanlara sövmüş?, bana bi kaynak atar mısın? dawkins sürekli dindarların, dine inananların aptal olduğunu söyler, ki bu bence doğru. Bütün dindarlar müslüman mı yani?

Ayrıca(2) Ateistlerin bilim adamı olma gibi bi iddiası yok ki?, oraya yazmışsınız bilim adamı olmaz sizden, hani her şey sizin kitabınızda yazıyordu geçin siz bilim adamı olun diye sormazlar mı adama?

Müslümanların en büyük katliamları yapması tamamen dayakıksız ve taraflı bir açıklamadır.Dünyanın en büyük katliamlarını yahudi ve hristiyanlar yapmışlardır.

Işid müslüman değildir.Bunu şurdan anlayabilirsin.Birincisi bu örgüt nedense yahudilere hiç dokunamıyor.İkincisi islamiyetde yakarak öldürmek diye bir şey yoktur.Hadisleri kabul etmeyip namaz kılmayanı öldürmeyi hiç saymıyorum.Senin gibi düşünmekten yoksun adamlarda hemen islamofobiye inanıyor.Görüyorum ki bunu başarmışlar.Işid bir yerde iyidir.Brükselde pkk bayrakları açılıp propaganda yapıldı.Keza amerika ypg'yi terör örgütü olarak görmediğini açıkladı.Ayrıca terörün en büyük destekçisi almanya ve fransayı saymıyorum bile.Adamlara vaat edilen toprakları yerine getirmek ve toprakları bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Yoksa fransa milletvekilinin umrumda olmaz kürt halkının bağımsızlığı.Neyse konuyu dağıtmayalım fazla. Bunlara dersini veren terörün ne kadar kötü bir şey olduğunu gösteren Işiddir.Ama islamofobi yapıyorlar orası ayrı.Tezden yok olurlar umarım.

Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Ali İmran suresinde mezheplere ayrılmayın diyor zaten.Mezheplere fazla takılmamak lazım.Ayrılca takılsan bile hak mezhebinde değil saydığın mezhepler.Müslümanların büyük büyük çoğunluğu bunları kabul etmez.Alevilik ise bambaşka bir olay.Ben şimdi birazdan Tevratta geçen vahşet içeren ayetleri göstereceğim.Forumdaki ateistler nedense islamdaki öldürme emirlerini söylerler ama kimse tevrat ile ilgili yada incil ile ilgili bir şey söylemez.

Ayrıca Dawkinsin yahudilik ile ilgili tek bir açıklaması yok.Hristiyanlığa ise daha iyimser bakıyor.Aynı videoda ikisinide eleştirirken müslümanlara çok ağır hakaretler yağdırıyor.Ama hristiyanlığı daha iyimser olduğunu söylüyor.Nasıl beyniniz yıkandıysa hristiyanlar kadar katliam yapan bir millet mi var?

Fransanın Cezayirlilere yaptıklar katliamlar,İspanya ve İtalyanların Amerikaya gittikten sonra müslümanlara yaptıkları katliamlar,haçlı seferleri,Almanların Namibya katliamları,Rusların (Boşnak, Arnavut, Makedon, Selanikli, Giritli, Kırım Tatarı, Çeçen, Çerkez, Dağıstanlı) gibi bir milyon müslümanı katletmesi.Amerika keşfedildikten sonra kızılderili katliamları,Amerikada Afrikadan getirtilen zenciler katliamlar bunları ben mi yaptım.Üç mezhep içerisinde en az katliamı müslümanlar yapmışdır.Hiçbir şey bilmiyorsunuz.

Çok düşünceli arkadaşlar Filistendeki olaylara neden kimse sesini çıkarmıyor.Aynı hassasiyeti oraya da göstermenizi rica ediyorum.Orada Yahudiler bir katliam yapıyor.Zira Dawkins aynısını müslümanlar yapsa kıyameti koparırdı.

Haberin olsun çarşaf islamın değil, yahudilik yani museviliğe ait bi öğretidir. Islama sonradan geçmiştir bunuda bi araştır derim.

Sen hala buradamısın Milliyetçi ama Ypg'yi terör örgütü olarak görmeyen halk partisi destekçisi.

Bir tane mesajımı göster, bir yerde chpli olduğumu ya da ypgyi desteklediğimi söylemiş olayım hadi. Profil açık

Ya Yanarsak?

Chp'yi korumaya yönelik bir kaç mesajını gördüm.Biraz bakayım bulunca link atacağım.Ayrıca parti tutmuyorum.Gönlümden geçen mhp ama lideri hoşuma gitmiyor.Ypg konusu ise Kılıçdaroğlu konuşmaları üzerine gidilmiş bir şeydi.

O kadar çok propaganda yapıyorsunuz ki mhpliler bile savunmak zorunda kalıyor ülke gündeminde.

7 haziranda chpye oy verdim ama pişman ettiler. 1 kasımda boş attım. Şu anda çok rahatsızım partinin geldiği yerden. Lideri değişirse büyük ihtimalle mhpye oy veririm.

Ben propaganda yapmıyorum hocam.Aksine siyaset yapmıyorum sebebi de şu söz.Tabii bu söz ne kadar doğru bilmiyorum ama görüşüm bu yönde en azından.Irkımı pek tabii sevdiğim için gönlüm Mhp'den yana.Ama dediğiniz gibi liderin acilen değişmesi lazım.Bu liderle oy falan vermem.Boş atarım.Geçen seçimde boş attım.

Ya Yanarsak?

Kimseyi trollediğim falan yok.Saatlerimi bir yalan uğruna harcamam.Ben sizden bir şeylerde öğrenmek istiyorum.Neden karşıt görüşe troll diyorsunuz.Belki düşüncelerim saçmadır.Belki de çok mantıklıdır.Neden saygı duymuyorsunuz?Kaddafi büyük adamdır iyi demişim.

Yolsuzluk yapmayan yok derken aynı kapıya çıkmışım.Hepsi aynı mok.O yüzden boş attım ya zaten.

Rte fotoğrafını ve kalbimizi çaldıyı diyorum.

Çünkü akpli olmadığını söylüyorsun, bir yandan çaldıysa kalbimizi çaldı diyorsun. Bunun adı karşı görüş değil trollüktür

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya Yanarsak?

Ya Yanarsak?

Rte fotoğrafını ve kalbimizi çaldıyı diyorum.

Çünkü akpli olmadığını söylüyorsun, bir yandan çaldıysa kalbimizi çaldı diyorsun. Bunun adı karşı görüş değil trollüktür

O mesaj ironiydi.Forumda bunun benzeri çok mesaj var.Trollük diyebilirmiyiz evet.Bu konuya kesinlikle ama kesinlikle troll değilim.Sabahtan beri milletle din tartışıyorum.Bu konuda en ufak bir miktar trollük yoktur içiniz rahat olsun.

• quote:

quote:

Cephe gerisine sarkan troll kokusu aliyorum.

Troll değilim.Cidden çocukluktan beri korkutuluyoruz.Bunu aşmak öyle kolay olmuyor.Ben öyle bir ihtimal varsa ne yaparız diye düşünüyorum.Cidden sonsuza kadar Cehennemde yanmak çok acı ama çok kötü.

Tövbe edip namaza başla. korkuların biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

quote:

quote:

Cephe gerisine sarkan troll kokusu aliyorum.

Troll değilim.Cidden çocukluktan beri korkutuluyoruz.Bunu aşmak öyle kolay olmuyor.Ben öyle bir ihtimal varsa ne yaparız diye düşünüyorum.Cidden sonsuza kadar Cehennemde yanmak çok acı ama çok kötü.

Tövbe edip namaza başla. korkuların biter.

Tevbe etmem mümkün değil.Zira natüralist ateist değilim ama ateistim.Belki de deistim.Ne halt olduğumu bende bilmiyorum.Ama şu aşamada kafamı kurcalayan çok ama çok fazla şey var.Bunlar aşılmadan herhangi bir dine mensup olunmaz.

• Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. İNSAN/2

Kaybedenlerden olma İslama saril

• Eğer toplumu dinler üstünden yönetmek isteyenler varsa en iyi dönemlerini yaşıyorlar.Cihat veya Kiliseyle değil,insanların inançlarına saygı gösterilmediğinde başlıyor dinlerin üstünden toplumun yönetilmesi.

Soruna gelirsek;
    Eğer kanıtlar varsa ve bunları göremediysen sonsuza kadar acı çekebilirsin.Eğer hiçbir şey yoksa korkmana gerek yok.İki durumda da özgürsün.

• Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, kendinizi ateist olarak tanımlıyorsanız ya kendinizi kandırıyorsunuz ya da karşınızdaki insanları. Yazdıklarınızla kafası karışık bir teist imajı çiziyorsunuz.

Richard Dawkins hakkında kulaktan dolma bilgiler haricinde pek birşey bilmediğiniz oldukça açık. İşe Tanrı Yanılgısı isimli kitabını okuyarak başlayabilirsiniz. Orada diğer dinleri de İslam gibi eleştiriyor mu, eleştirmiyor mu görebilirsiniz. Kendisinin en ağır sözler söylediği -gönderdiğim videoda da görülebileceği üzere- Yahudilerin Tanrısı'dır. Ki dinlere eşit yaklaşması gibi bir zorunluluğu da yok esasen. Bir dini daha az eleştirince daha az ateist olmazsınız. Bugün, kanlarını dökerek sahip oldukları görece laik anlayışı tehdit eden en büyük etken İslam. Dolayısıyla oraya ağırlık vermeleri de son derece normal.

Gönderdiğiniz listedeki adamların Yahudi olması (ki bir kısmının alakası bile yok) birşeyi kanıtlamıyor. Çoğunun dinle yakından uzaktan alakası yok, bir kısmı da direk olarak ateist. Adamların hayat hikayeleri ortada, doğru yatırımları yapmışlar ve kazanmışlar. Dinlerinde bulunan saçma sapan ayetlere dayanarak adam öldürme yoluna falan gitmemişler. Siyonist vs. değiller. Parayı yönetmeyi iyi biliyorlar diye adamları suçlayacak değilim.

• quote:

TesladanUtananAdam

Korkutulmak mi? Allahi inkar edip alay edenler cennete mi girecek yani ? Allah tarafindan yaratilan insan daha bir itaati cok gorup sonra beni niye yakiyor diyor!

Ayetlerde aciklaniyor zaten inanmayanlarin pisman olacagi ve ne halde olacagi.

4:56 - Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

6:27 - Onların, ateşin üzerinde durduruldukları zaman: "Ne olurdu dünyaya döndürülseydik, Rabb'imizin âyetlerini yalanlamasaydık da müminlerden olsaydık" dediklerini bir görsen!

6:30 - Rablerinin huzurunda durduruldukları zaman onları bir görsen! Rableri onlara şöyle der: "Bu, bir gerçek değil midir?". Onlar da: "Rabbimize yemin ederiz ki gerçektir" derler. Rableri de onlara: "Öyleyse inkârınız sebebiyle azabı tadın!" der.

7:40 - Bizim âyetlerimizi yalanlayan ve onlara inanmaya tenezzül etmeyenler var ya, işte onlara göğün kapıları açılmayacak ve deve (veya halat) iğne deliğinden geçinceye kadar onlar cennete giremeyeceklerdir. İşte suçluları böyle cezalandırırız.

7:51 - Onlar ki, dinlerini bir eğlence ve oyun yerine koydular ve dünya hayatı kendilerini aldattı. Onlar, bugüne kavuşacaklarını nasıl unuttular ve âyetlerimizi nasıl inkâr ettilerse, biz de bugün onları öyle unuturuz.

7:44 - Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 8 Nisan 2016; 1:16:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Özgür iradenin bedeli. Binlerce mazlumun ölümüne sebep olan bir kişiyi kaç kere idam edebilirsin, 1 kere. 1 milyon kişiyi öldürsede yine 1 kere idam edebilirsin. Cehennem neden gerekli net belli oluyor.

•  Ya Yanarsak?
  • İslama yalan de. Tüm varoluşu tesadüfle açıklayan tezi savun. Big bang, güneş patladı veya büyük bir gezegen, samanyolu oluştu. O gezegen nasıl var oldu? Tesadüf. Bir patlama sonucu kusursuz bir samanyolu nasıl var olabilir? Tesadüf. Tanrının olmadığı bir boşlukta nasıl patlama gerçekleşir tıpkı gezegenin kendi kendine var olamayacağı gibi buda tesadüf.
    Herşeyi reddedip ortaya hiçbir şey koyamayan bu tezle 3 günlük dünyanı yakma konuyu açan arkadaşım. Bir düşün bakalım dünya, güneş ve ay hiçbir müdahale olmadan bu düzene nasıl oturur. Hangi patlama böyle bir düzen getirebilir.

• TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    varsayalım değil ,kesin yanacaksınız :)
    sınavdan sonra "tüh ya hata yapmışız" desen de fayda etmiyor
    dünyada inanmıyorum diye hava atmana karışmıyor ama kıyamet günü burnundan fitil fitil getirilecek
    o nedenle yol yakınken dönün
    sonra ne kaybedeceksiniz ?
    Kuran size kötü insan olun mu diyor ?
    ha ibadet etme kısmı zor geliyorsa emin ol ,bu durum başlarda herkese öyle geliyor
    alıştıktan sonra ise ibadetleri yapmazsanız sıkıntılı oluyorsunuz
    inat şeytanın vasıflarındandır ve size de inat etmenizi söyler
    çünkü kendisi sınavı kaybetmiş ve bunun acısını insanlardan çıkartmaya çalışıyor
    biraz beyinsiz diyelim yani :)
    şeytana inanan insan da cehennemlik olacak
    ee bu işten şeytanın ne kazancı var ?
    Allah'ın kullarına da zarar vererek bir şekilde ondan intikam aldığını düşünecek kadar beyinsiz ,diyebiliriz :)
  • quote:

Bir süredir ateistim.İlk başlarda korkuyordum ama artık bu korkularımı yendim.Daha da bilinçlendim.Şüphem yuzde 1 belki de.Ama merak ettiğim nokta şu.Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.

Ya yoğurtluk olaylar değil bunlar kesin yanacaksınız hemde benim bildiğim mürted ve münafıklar cehennemin en alt tabakasında yanıyor çekilecek çile değil ne güzel İslam'a ulaşabilecek bir ülkede doğmuşsun niye elinin tersiyle itiyorsun?

Bak yukardaki arkadaşın yazdığı gibi herşeye tesadüf tesadüf olur mu böyle. ALLAH c.c kuluna yani insana bakış açısı şu ;

Ben kuluma vucüd verdim ruh verdim akıl verdim Dünya gibi tesadüfen oluşması imkansız olan onun yaşayabileceği bir yere gönderdim peygamber gönderdim isteklerimi anlatsın diye.Kuluma rızık veriyorum kafir de olsa yaşatıyorum (Hatta kafirler Müslümanlardan daha iyi yaşar genelde).

Şimdi sen ne yapmış oluyorsun Allah c.c verdiği vucudla ruhla akılla haşa onu inkar ediyorsun çok büyük problem o yüzden korkularımı aştım demişsin biraz daha düşün sen bu konuyu.

İnanmak parayla değil hepimiz sonunda ölücez ölmek için doğuyoruz.İnat edip canını cehenneme satmamanı tavsiye ederim.İbadetler ve dinin emir ve yasaklarına uymada sıkıntı yaşıyorsan biraz sabret ilk önce inan itikadını düzelt ilim öğren zamanla alışırsın düzene girer ama komple inkar çok tehlikeli bişey Allah (c.c) sana bir fırsat vermiş gavur memlekette doğup hiç bu konularla ilgilenmeyedebilirdin demekki bir arayışlar içindesin o yüzden sana verilen bu şansı tepmemen tavsiyemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Nisan 2016; 5:35:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Mesela bir mum yakıp bunun üstünde bir dakika bile insan elini tutamazken nasıl sonsuza kadar o cehennemde yanmayı göze alabilir ? O da ki cehennem öyle bir yer ki;

(Cehennemden bir kıvılcım dünyaya düşse, sıcaklığının şiddeti ve pis kokusu doğuyla batıyı kaplardı.) [İbni Medûye]

(Eğer Cehennem yiyeceği olan zakkumdan bir tek damla dünyaya damlasa, dünya halkının yaşayışını fesada verir.) [Tirmizi, İbni Mace, İ. Ahmed]

Ruhun gittiği bir yerde vucudun yanması nasıl olacak diye sormazlar mı adama ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Mesela bir mum yakıp bunun üstünde bir dakika bile insan elini tutamazken nasıl sonsuza kadar o cehennemde yanmayı göze alabilir ? O da ki cehennem öyle bir yer ki;

(Cehennemden bir kıvılcım dünyaya düşse, sıcaklığının şiddeti ve pis kokusu doğuyla batıyı kaplardı.) [İbni Medûye]

(Eğer Cehennem yiyeceği olan zakkumdan bir tek damla dünyaya damlasa, dünya halkının yaşayışını fesada verir.) [Tirmizi, İbni Mace, İ. Ahmed]

Ruhun gittiği bir yerde vucudun yanması nasıl olacak diye sormazlar mı adama ?

Ruh ne alaka kabir azabı ile karıştırdın heralde ?

Kıyametten sonra insanlar yeniden diriltilecek oranın koşullarına ve azabın çeşidine göre uygun vucud verilecek cehennemde ona göre azap edilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 8 Nisan 2016; 5:48:02 >

• Mü’minûn Sûresi

"108-109-110-111. (Allah) buyurur ki: “Kesin sesinizi! Artık bana karşı konuşmayın. Çünkü kullarımdan bir zümre: ‘Ey Rabbimiz! İman ettik, bizi bağışla ve bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın.’ dediklerinde onları alaya alırdınız. Öyle ki bu (iş), beni yâdetmeyi bile size unutturdu (da işiniz, inandığını yaşamak isteyenlerle uğraşmak oldu) ve siz onlara gülüp durdunuz. Bugün ben, o (mü’min)lere sabrettiklerinin karşılığını verdim. Şüphesiz ki onlar, kurtulup murada erenlerin ta kendileridir.”"
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.