Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir şeyin sonuçlarına onun sadece bu sonuçtan dolayı olduğunu göstermez. Örneğin sınıftan yetenekli bir öğrenci seçen öğretmenin seçtiği öğrencinin akrabası olması o öğrenciyi akrabası olduğu için seçtiğini göstermez yani dinlerin toplumsal düzeni sağlamak için çıktığı mantıksal bir argüman değil. İkinci mesela binlerce dinin olması. İşi sulandırmaya çalışmaşsan bu konudan çıkarman gerek sonuç binlerce yıl boyunca insanlar bir yaratıcının olması gerektiğini bulmuş da bir sürü din ortaya çıkmış. Bu konudaki diğer sorun nerden bilelim bu kadar din arasından doğrusunu. İslam özelinde ele alırsak islam sana ulaşmamışsa sorumlu değilsin zaten. Diğer mesele de yine başta bahsettiğim sonuçtan yola çıkma. Bilimdeki bu metotları kullanarak bir şeyler bulunca hızlarını alamıyorlar her şeyi açıklayabiliceklerini iddia ediyorlar. Sonra evrim'e sarılıyorlar bununla her şeyi açıklamış dinleri çürütmüş oluyorlar güya. Birincisi evrim dini çürütmez sadece İslamdaki genel görüş evrimin olmadığına yaratılışın direk olduğu yönünde. Buna katılmayanlar da var örneğin insana ruh verilmeden önce yani insanı hayvandan ve robottan ayıran duygular iradeler diğer canlılarla beraber evrim geçirmiş olabiliceği yönünde görüşler. Şahsi görüşüm ben tür içindeki değişimlerin adaptasyonların türleşmeye yol açtığına inanmıyorum, insanın yapısının tarih boyunca değiştiğini ama diğer türlerden ayrımının en baştan beri olduğunu düşünüyorum. Neyse sadede geliyim evrim konusunda sürekli teori'nin tanımını yapa yapa evrimi tartışılmaz bir noktaya getirmeye çalışmak çok saçma. Birincisi bilimde kesinlik zaten yoktur konu tarihi süreçlere geldiğinde ise eldeki bulguları yorumlama normalden çok daha yüksek oluyor. Bilim felsefe ilişkisini anlatmama zaten gerek yok diye düşünüyorum. Yani bunu söylemeniz mantıksız evrimde kişisel görüş her zaman vardı yapılan çalışmalara da bakarsanız yaptıkları canlıların benzerliklerini bulmak fosillerin şimdiki canlılarla ve kendi arasındaki benzerlikleri bulmak ve sonra bunu "yorumlamak". Neyse bu kısmı uzatmıyacağım son kısmı evrimi kabul etmeyenleri anlayabilmeniz için yazdım evrimin olup olmaması bir şeyi değiştiriceği için değil asıl değinmemin sebebi hadi evrimler insanın yaratılışına kendince alternatif oluşturdun peki bu her şeyi çözüyor mu? Evrenin yaratılışını var oluşunu neden bir şeylerin olduğunu neden bu hayatta olduğunu gerçekten açıklayabildin mi ya da bir şeyler okuyup öğrendikten sonra bir şeyleri öğrendikten sonra kibirlenip her şeyi açıklabilirim mi dedin? Yaratıcıya gerek yok her şey bir kurala göre işliyor bir nedene bağlı işliyor peki bu kuralı bu sistemi oluşturan yok mu gerçekten? Her şeyi bilim ile bir neden-sonuç ile mantığınız ile açıklayabiliyor musunuz gerçekten?

Aksiyomlara neden ihtiyaç duymuşuz, aksiyom neden vardır, neden sonuç döngüsünde açıklamayadıklarımız mı var, özellikle kaynağa indiğimizde bir başlangıç noktası mı almamız gerekiyor, bu başlangıç noktası evren için de gerekmiyor mu ve bu başlangıç noktalarını oluşturması gereken bir mutlak güç sahibi, zamanı oluşturması gereken zamanın ötesinde birileri, bilim zamanın ötesindeki 5.boyuttaki varlıkları inkar mı ediyor yoksa bir çok yerde geçiyor mu, peki bunların düşündükleri üstün medeniyet olması mantıklı mı yoksa zamanın ötesindeki tek bir güç sahibi mi bunları herkesin peşin karar vermeden düşünmesi gerektiğini düşünüyorum.

Diğer bir konu İslamın içinde kafanıza yatmayan noktalar olabilir burda 2 ihtimal var 1.si gerçekten yanlış olabilir bu durumda birilerine ait bir yanlış yorumlama olabilir 2. ihtimal de meselenin hikmetini anlayamamışsındır üzerine giderseniz çözersiniz bunu yaparken çok fazla yanlış yorumlar yapanlar anlatımlarıyla olayı çok daha kötü bir duruma sokanlar da çıkıcaktır bunlardan dolayı pes edip islamı terk etmek hele hele hızını alamayıp zaten bir yaratıcı da yok aslında bunlar hep insanların uydurmaları demek bir vesevese yüzünden piri için yorgan yakmaktır aman bu hataya düşmeyin.

Aklıma gelmişken son olarak şunu da söyleyim Allah çok mu kibirli ki herkesin kendisine ibadet etmesini istiyor itaat etmeyeni sonsuz cehenneminde yakıyor? İnsanın en büyük özelliği iradesinin olması ve bu irade ile yükselmesinin ve alçalmasının sınırı olmaması. Allah bu yükselmenin olabilmesi için evreni yaratmış ve gönderdiği insana irade vermiştir. Bu alçalmayı veya yükselmeyi etkileyen en önemli olaylardan biri de tebliğ edilen bir kişinin Allah'ı kabul etmesidir. Otomatik bir etki mekanizması gibi yani sonucunu kendisi oluşturuyor aslında dışarıdan bir müdahele söz konusu değil cehenneme gitmesi için. Bu şunun gibi misal babasına hürmet etmeyen bir kişi kötü karakterde bir kişidir ve bundan dolayı da çevresinde sevilmez. Burda sevilmemesini doğuran olay babasının kendisine hürmet etmesini istemesinden kaynaklanmıyor. Burda babasının bir kişinin babasına hürmet etmesi gerektiğini söylemesi ona bunu bilme sorumluluğunu vererek kötü biri olmasını sebep olmak ve sevilmemesini sağlamak için midir yoksa iyi yetiştirerek iyi biri olmasını istemesi midir? Allah'ın kendisine ibadet edilmesini istemesi de insanın yükselmesi içindir. Mükemmel bir varlığı sevgiden soyutlayıp duygusuz bir cezalandırıcıya benzetmemek gerek hepimizi gerçekten çok sevdiğini unutmamak lazım ama zalimin hakkı da zulümdür.

• Ekşi sözlükte ufkunu iki katına çıkaran şeyler diye bir başlıkta bir entry vardı. Orada kuranı kerimin kul yapısı olamayacak kadar mükemmel olmasından ayrıntılı bir şekilde bahsediyordu. Linki kaybetmişim vaktin varsa ara bul oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada kafirler olmasa nasıl imtihan olsun . ALLAH' ın dünya düzeni mükemmeldir

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Ineklerin kutsalligina saygi gostermeyince icinde bir korku olusuyor mu ? Ya da zeusun olimpostan seni çarpacağindan cekiniyor musun ? Bunlara "hadi len" diyorsan fakat cehennem fikri seni korkutuyorsa sen suphe duyan bir ateist degil, suphe duyan bir teistsin.
    Suphe duyman da normal, cunku dinler korku uzerine kurulu, baska bir sey degil. Sorgulama ve kork. Bu yuzden ya varsa demen anlamsiz. Ya dev bir jelibonun altinda nefessiz kalip ölürsem diye korkmak gibi, yok oyle bir sey.

Ya Yanarsak?

• droid7399 kullanıcısına yanıt
    Bir insan ben iyiyim derse ondan korkacaksin.Senin gibiler cehenneme kombine alan kisilerdir.Zaten insan gibi muhtesem bir varligin maymundan gelmesi de dogrudur sana gore ya da milyarlarca gezegen olmasi ve bunlarda bildigimiz kadariyla canli bulunamamasi da bir tesaduf.Gunes sana suanki max yakinligindan 2m daha yaklassa dunya yasanmaz hala gelir 2m uzaklassa yine dunya yasanmaz hala gelir.Herseyin bu kadar mukemmel olmasi bir tesaduf mu?Bu kadar tesaduf biraz fazla olmaz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

Bir süredir ateistim.İlk başlarda korkuyordum ama artık bu korkularımı yendim.Daha da bilinçlendim.Şüphem yuzde 1 belki de.Ama merak ettiğim nokta şu.Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.

Din, bir tanrı olduğu ve tanrının bizden talepleri olduğu tezi üzerine kurulmuş. Yapmazsak ceza yaparsak ödül sistemine dayalı. Amaç ise insanların daha iyi bir hayat sürmelerini sağlamak.

Bence burada en net olan şey dinlerin bir insan uydurması olduğu. Benim inandığım, dinin, toplumdaki birkaç dâhinin, insanların o anki saçmalıklarına dayanamayıp, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için ürettiği bir kavramlar bütünü. Böyle dâhilerin bile cevaplayamayacağı tek soru evrendeki varlıkların nasıl oluştuğu. Fakat bunu onlar gibi hiç kimse cevaplayamayacağından ama inkar da edemeyeceğinden, toplumda yaşayıştan rahatsız olan dâhiler (peygamberler) çok güzel bir fırsat olarak görmüş ve bir tanrı figürü oluşturmuşlar. Doğada yaşanan ve o zamanlar açıklanamayan olayları da bu figürün önemini arttırmak, insanları korkutmak için kullanmış.
    Motivasyon için de dünyanın en iyi ödül sistemini (cennet; mükemmel bir zaman-mekan, huriler?!, her istediğin olacak gibi) ve en korkutucu ceza sistemini (cehennem, sonsuza dek yanma) kurmuş.
    Kimileri de diyecek; bütün dinlerde aynı şeylerden bahsedilmesini nasıl açıklayacağız. Dahilerden bahsediyoruz, yazılı, nesiller boyu anlatılmış din hikayelerini kendi hikayesinde geliştirerek kullanmak hem kendi dininin inandırıcılığını güçlendirir hem de bütün hikayelerin kenetlenmesini ve tanrı olgusunun inandırıcılığını arttırır diye düşünmeleri çok normal.
    Tanrı vardır veya yoktur ama bunu kimsenin bildiğini düşünmüyorum. İnanmak ayrı bir olay, cevaplayamadığın soruların cevaplarını tahmin etmek ve bundan kendini %100 emin hissetmek kadar normal bir şey yok ama bu cevabınızın doğru olduğunu göstermez. İnsanlığın büyük bir kısmı aynı cevabı verse dahi doğru olduğunu göstermez.
    Neden böyle düşündüğüm konusu; siz hiç uzay biliminden fotoğraflara baktınız mı? Belli bir mesafeden bakıldığında güneş sistemi -dünyayı geçtim- bile gözle gözükmüyor. O kadar küçüğüz bu evrende. Tanrı sizin için bir sistem kuracak ve belli kurallar oluşturacak, ve bu kuralları ilk denemelerde düzgün oturtamayacak, birkaç deneme yapacak en son diyecek bu son, mükemmel din beyler. Üstelik bu dinlerde bana itaat edin, şunları yapın, bunları yapmayın yoksa sizi cezalandırırım diyecek. Evreni yaratan bir varlıktan bahsediyoruz. Kendisine elektron mikroskobunda görebileceği kadar büyüğüz.

Olayları düşündüğüm ve basit şekliyle anlatmaya çalıştım. Anlayabileceğiniz üzere agnostik olarak tanımlıyorum kendimi. Kimsenin tanrının varlığından -tanrı var ise bile- haberi olduğunu düşünmüyorum. Tanrı olabilir veya olmayabilir ama dinin insan uydurması olduğundan kendimce eminim.

Edit: sormayı unuttum: Tanrının başlangıcı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 8 Nisan 2016; 8:51:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Mesela bir mum yakıp bunun üstünde bir dakika bile insan elini tutamazken nasıl sonsuza kadar o cehennemde yanmayı göze alabilir ? O da ki cehennem öyle bir yer ki;

(Cehennemden bir kıvılcım dünyaya düşse, sıcaklığının şiddeti ve pis kokusu doğuyla batıyı kaplardı.) [İbni Medûye]

(Eğer Cehennem yiyeceği olan zakkumdan bir tek damla dünyaya damlasa, dünya halkının yaşayışını fesada verir.) [Tirmizi, İbni Mace, İ. Ahmed]

İnanmayın beyler.

• Olaya birde şöyle bakalım

Neden yok olmaktan korkmuyorsun arkadaşım ölünce herşey bitecek hiç olacaksın şansın varsa belki bi çiçeğe gübre olursun en fazla ....

Ama alemlerim RABBİ sana sonsuzluk bahşediyor altından ırmaklar geçen aklının alamıyacağı güzellikler ile birlikte hemde..sadece bizlere şeytana uyma EY KULUM diyor , BENİM RAHMETİM GAZABIMI GEÇMİŞTİR buyuruyor ALLAH (c.c)

Hepimizi RABBİM bağışlasın tövbe eden kullarından eylesin..

edit: bu ateistleri anlamış değilim alemlerin rabbi olan ALLAH'a inanmazlar onun yarattığı şeytana inanırlar ...
  • yanıcagız zaten
  • TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    Allah gelecekte cehennemin bizlere nasıl olacağını anlatması için Miraçta Peygamber efendimize bir kısmını göstermiştir yani en güvenilir kişiye, istersen bir araştır

• İslama dair delilleriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba

İslama dair delilleriniz var mı?

Hak din olduğuna dair bir delil mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Evet bir deist olarak nasıl inanacağım? Peygamberin cinsel hayatının düzenlendiği kitap hak dinimi şimdi?

• quote:

quote:

quote:

Evet bir deist olarak nasıl inanacağım? Peygamberin cinsel hayatının düzenlendiği kitap hak dinimi şimdi?

Allah'ın Celle Celaluhu Resulu'nun Aleyhi Salatu ve Selam eşleri hakkında hüküm vermesini neden ilginç buluyorsun ? Sonuçta Allah için çok önemli birisidir. Çok değer verir kendisine. Sanki bütün kitapta böyle şeyler yazıyormuş gibi konuşuyorsun. Kitabın yüzlerce sayfasında geçen şeylere ne oldu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 9 Nisan 2016; 11:56:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Allah'ın Celle Celaluhu Resulu'nun Aleyhi Salatu ve Selam eşleri hakkında hüküm vermesini neden ilginç buluyorsun ? Sonuçta Allah için çok önemli birisidir. Çok değer verir kendisine. Sanki bütün kitapta böyle şeyler yazıyormuş gibi konuşuyorsun. Kitabın yüzlerce sayfasında geçen şeylere ne oldu ?

Bahsedilen olay kitabın evrenselliğini kaybettirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsedilen olay kitabın evrenselliğini kaybettirir.

O eşleri hakkında verilen hükümler bütün müminleri bağlar. Resulullah (Aleyhi Salatu ve Selam) müminler için bir modeldir. Aslında burada Allah bu ayetlerle tüm mümin insanlara ve ailelerine bir örnek teşkil etmektedir. Çünkü Allah Celle Celaluhu Resulunu (Aleyhi Salatu ve Selam) tüm insanlara dünyada nasıl yaşamalarını göstermek hangi yolda gideceklerini göstermek için göndermiştir. Dediğim gibi tüm hal ve hareketleri müslümanlar için bir örnektir.

"Hem de vakar ve haşmetinizle evlerinizde oturun da, evvelki cahiliye devri kadınlarının kırıla döküle zinetlerini göstererek yürüyüşü gibi süslenip çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Allah ve Resulüne itaat edin. Ey Ehli Beyt, Allah sizden sadece şunu istiyor: Sizden her türlü kiri gidermek ve sizi tertemiz bir hâle getirmek."

Yani, siz vahyin geldiği evde yaşıyorsunuz. O vahyin nasıl yaşandığını peygamberden görüyorsunuz. Hikmet burada. İslam, Peygamber Efendimiz (asv)'in bütün sözleri, davranışları, onayladıklarıdır. Bunları siz gözünüzle görüyorsunuz. Bunları hatırlayınız. Yani sevgili Peygamberimiz (asv) kendisine nazil olan ayetleri çeşitli vesilelerle insan­lara duyuruyor. Eğitim merkezi olarak mescid birinci derecede, çarşılar, dükkanlar, işyerleri, dağlar, tepeler kullanılıyor.

Kur'an'ın üslubuna baktığımızda dünya bir medresedir.

Eğitim salonu yalnız okullar değildir. Oralarda eğitim salonudur ama yeryüzü bir eğitim salonudur. Buralarda eğitim devam ederken, Peygamber Efendimiz (asv)'in ömrünün yansıda evde geçiyor. Evde Peygamber Efendimiz (asv)'in hanımları nazil olan ayetleri, ve o ayetlerin Peygamber Efendimiz (asv) tarafından yapılan hem sözlü, hem de davanış yorumlamala­rının da kıyamete kadar gelecek insanlara nakledilmesi gerekiyor.

İşte bu nakletme görevi de o annelerimize düşüyor. Bu sebeble Allah (c.c.) onları uyarıyor. Evleri onların eğitim merkezi olmuş oluyor. Öğretmenleri de sevgili peygamberimizdir. Ders kitapları Kur'an-ı Kerim'dir ve efendimizin hayatıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 9 Nisan 2016; 12:26:16 >

• Uzun uzun yazmışsın da ne yazdığın belli değil. Elle tutulur bir şey yok.

Iddiaya göre Kuran evrensel ve tüm insanlığa gönderilen bir kitap değil mi? Size göre öyle.

Peki peygamber artık evlenmesin, peygamberi rahatsız etmeyin gibi ayetlerin evrenselliği nerede? Isveç'teki adam buna bakıp ne ders almalı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm dünyaya hitap eden kitapda böyle bilgilerin olması çok ironik.Yoksa muhammed ilişki yaşamak istediği kadınlar için tek tek ayetler mi indirdi?

“Ey iman edenler! Siz zamanını gözetmeksizin…peygamberin evine girmeyin. Ancak davet edildikçe girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Çünkü bu hareketiniz peygamberi üzmekte, ama o bir şey söylemekten çekinmekteydi. Ama Allah, doğruyu söylemekten çekinmez(…)”(Ahzab Suresi,53.ayet)

“Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği cariyelerini, amcanın, halanın, dayının, teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği taktirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere helal kıldık.”
    (Ahzab Suresi,50.ayet)

• Gerçekten okuduğum en boş din konusu bu konu. O kadar konuyla alakasız yorum var ki herkes kendini kanıtlama eğilimine girmiş neredeyse.

• İşte ahlaksız, cehennemlik, yanacak olanlar! Karılı kızlı cıbıl cıbıl dolaşıyorlar.Din iman yok ateş başında domuz pişirip şeytan ayini yapıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.