Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müslüman olarak hayatını kaybedip, amel defterin ağır geldiğinde cehenneme gideceksin zaten.
    Şefaat edilmediği sürece de cehennem de kalacaksın.

Nasıl olacak o halde? İnansan da yanıyorsun, inanmasan da.

Cem Yılmaz'ın da da dediği gibi sanırım inananlar işledikleri kötü ameller karşılığı kadar bronzlaşıp öyle geçecekler cennete.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Uzun uzun yazmışsın da ne yazdığın belli değil. Elle tutulur bir şey yok.

Iddiaya göre Kuran evrensel ve tüm insanlığa gönderilen bir kitap değil mi? Size göre öyle.

Peki peygamber artık evlenmesin, peygamberi rahatsız etmeyin gibi ayetlerin evrenselliği nerede? Isveç'teki adam buna bakıp ne ders almalı?

Bakın sizin o dediğiniz ayetlerden birini atıp kısa bir açıklama yapayım.

"Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz Peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır."

Dikkat ederseniz burada Peygamber (Aleyhi salatu ve selam) evine izinsiz girilmesinde veya yemeği yedikten sonra geç ayrılanlara utandığı için bir şey diyemiyor. Dikkat ederseniz Allah gerçeği söylemekte utanmaz deniliyor. Böyle bir ayet göndererek sadece Peygambere (Aleyhi salatu ve selam) değil tüm insanlığın yararına dokunacak bir ayet bir hüküm gönderiyor. Bu herkes için geçerli. İşte evrensel değil diyorsunuz ya onun için diyorum. Mesela sen sevdiğin biri misafirliğe geldiğinde sevmene rağmen eğer bir işin varsa git diyemiyorsun değil mi ? Eğer ki bir müslümansa ve bu ayeti okumuşsa o kişinin halinden anlar. Dediğim gibi aslında gelen bu ayetler tüm insanlığa bir örnektir. Peygamberimizin (Aleyhi salatu ve selam) yaşantısı tüm insanlara bir model niteliğindedir. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Müslüman uyuuuma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Iddiaya göre Kuran evrensel ve tüm insanlığa gönderilen bir kitap değil mi? Size göre öyle.

Peki peygamber artık evlenmesin, peygamberi rahatsız etmeyin gibi ayetlerin evrenselliği nerede? Isveç'teki adam buna bakıp ne ders almalı?

Bakın sizin o dediğiniz ayetlerden birini atıp kısa bir açıklama yapayım.

"Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz Peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır."

Dikkat ederseniz burada Peygamber (Aleyhi salatu ve selam) evine izinsiz girilmesinde veya yemeği yedikten sonra geç ayrılanlara utandığı için bir şey diyemiyor. Dikkat ederseniz Allah gerçeği söylemekte utanmaz deniliyor. Böyle bir ayet göndererek sadece Peygambere (Aleyhi salatu ve selam) değil tüm insanlığın yararına dokunacak bir ayet bir hüküm gönderiyor. Bu herkes için geçerli. İşte evrensel değil diyorsunuz ya onun için diyorum. Mesela sen sevdiğin biri misafirliğe geldiğinde sevmene rağmen eğer bir işin varsa git diyemiyorsun değil mi ? Eğer ki bir müslümansa ve bu ayeti okumuşsa o kişinin halinden anlar. Dediğim gibi aslında gelen bu ayetler tüm insanlığa bir örnektir. Peygamberimizin (Aleyhi salatu ve selam) yaşantısı tüm insanlara bir model niteliğindedir. Umarım anlatabilmişimdir.

Hocam ne kadar anlatsanızda çok birşey değişmez. Baştan bir mâna yükleniyor. En çok istismar edilen ayetlerden biridir azhab 50. Ama detaylı bir şekilde göremiyorlar. Yahu birçok ayet var, hükümlerin yasakların uyguladığına işaret eden. O zaman uygulandı işte şu şu sebeplerden diyip günümüzce öyle sebepler nail olmadı efendim misalen deve mi var istanbulda e yok ozaman uygulanabilirlik yok diyebilirmiyiz. Benzerlikler ile yola çıkılır. Düşmanı caydırmak için atları hazırlayın diyor, at ile günümüzde düşman mı cayar. Elini kuvvetlendirmek caydırıcı olmak için başka başka materyaller bulundurursun gibi gibi.

İzinsiz evlere girmeyin, kişiyi rahatsız edebilirsiniz biraz anlayışlı olun sonucunu gayet net çıkartabiliriz. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez, çünkü kullarının kalbinden geçeni en iyi bilen, şah damarlarından daha yakınım diyen Hay olan ALLAH'tır.

Bunlar bir kenara, ALLAH elçisi için pek tabi ayet indirebilir, bunun üzerinden örnek gösterebilir. Niye olmasın? Benimde aklıma takılmıştı iyide insanları etki eden vahiyler, bizlerin hayrı ile haşrolan sözler.

-------

Ek olarak. Peygamberin eşleri ile evlenin haram olmasının birçok nedenlerinden biride: Doğacak çocukların bazı kimselerce, yalancı peygamber olarak türetmeleridir.

Mantıksız hiçbir açıklama yok. Yeterki eğer eleştirilcekse neden böyle olabilir diye düşünmeden bunda mantık bulamadık denmesidir. Evet, bulamazsin öğrenmek istersin gelir sorarsın, ama yok canıım siz mana verdinize getiriyorsunuz lâkin gerçekler böyle. Yada sizin zaten önceden verdiginiz bir mana var. O da kendisi için yolunu açmış. Nasıl açmış, niye açsın zaten kabile reisleri bunu defalarca dillendiriyordu istemeyen resulallah sav idi, 50-60 yaşlarında fizyolojik gerçeğide görmek gerekiyor. Hz.Peygamberin evlilikleri kabile evlilikleri ve dul kalan 3'er 5'şer çocuklu hanımlardı burada herhangi bir haşa uçkurluk muhabbet yok, akıllara gelen nedense böyle oluyor biraz araştırın kulaktan dolma bilgilerle yargılamayın, emin degilsiniz nasıl biri oldugundan niye iftira yüklüyorsunuz daha tanımıyorsunuz ki Allah resulünü. Günümüzde hanginiz buna göğüs gerebilirsiniz, Allah aşkına asıl mantıksız olan bu argüman. Hatice validemiz vefat ettiğinde Hz.Muhammed sav 50 yaşında idi. 2-3 sene sonra evlendi.

Bunlara rağmen o ayetin devamında, yinede ne olursa olsun daha fazla evlenemezsin diye hüküm geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 9 Nisan 2016; 17:29:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

Ateistlik sana ne kazandıracak ki boşuna kendine eziyet ediyorsun kendini bu dünyada boşlukların içine atıyorsun ve ahiretini yakıyorsun. Tevbe et dön tekrar islama 3 günlük dünya için sonsuz cehennem değer mi ya? Müslüman olmak çok zor bişey değil ki Müslüman olarak ne kaybedeceksin ki? Ateist olunca ne kazanacaksın? Sadece bu noktadan biraz bakmaya çalış bak hiç islamın delillerine girmiyorum sadece buraya odaklan.

ben ateistim misal, inanamıyorum kalpten diyelim ki durumum bu hadi misali geçtik, hadi ben namazımı kaçırmadım ibadet ettim ee kalpten inanmıyorum ama, eylemlerim cehennem korkusuyla yapılmış eylemler , ama beynim beni buna ikna edemiyor, ee nolcak kalpten iman olmadıkça neye yarar yapılan sadece eylemdir, eylem ötesi değil,eğer fikirlerimi ve düşünme yetimi çöpe atabilseydim bende şüphesiz müslüman olurdum.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bu kavramları hiç araştırmamakla birlikte tüm dinlerin yalan olduğunu, ancak herhangi bir yaratıcı gücün var olup olmayacağını bilemeyeceğimizi düşünüyorum. Bu bağlamda hangi sınıfta yer alırım? Maksat arkadaş ortamlarında sorulduğunda cevap verebileyim
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Agnostiksin pnp

• genso kullanıcısına yanıt
    agnostizmde dinlere de şüpheyle yaklaşıyorlar, ben dinler komple yalan ancak herhangi bir yaratıcı güç olup olmayacağını bilemeyiz diyorum.

Yeni bir akım mı başlattım yoksa
  • Yanmazsak problem yok. En alimi de yok olacak en ateistide. Peki ya yanarsak? Bu yüzde birlik kısım sayesinde planlarınız suya düşüyor.

Bir de şu şunu varsayın: Bir zalim var; kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi eliyle kesiyor, ordusuyla bu kesime istediği zulmü yapıyor. Genç kızlarla dilediği gibi ilişkiye giriyor hamile kalanları öldürüyor. Yani bildiğiniz en ağır zalimlerden. Derken bu da belli bir yaştan sonra ağır hastalığa yakalanıyor ve daha çok acı çekmemek için bir hap içip anında ölüyor.

Bu zalimle, zulme uğrayanlar aynı yok oluşa gidiyor. Bu adaleti kabul eden ateistlerde benim gözümde yukarıda söylediğim zalimden farkı yoktur.
    Agnostik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

Gerçekten okuduğum en boş din konusu bu konu. O kadar konuyla alakasız yorum var ki herkes kendini kanıtlama eğilimine girmiş neredeyse.

Sen cok farklisin.

• quote:

bazı konuların sadece peygambere özel olamayacağını nereden çıkartıyorsun ?
    ayrıca tüm kitaplar hem zamanı ,hemde geleceği anlatır
    aynı mantık olacaksa o zaman Hz. Yusuf hiç geçmemeli derdin

tarih konusunda bilgine saygı duyuyorum ama zamanını birazda Kuran'a ayırsan o konularda da bilgili olcaksın
    üstelik tüm vahiyler peygamber yaşarken ,bir sebep nedeniyle gelmiştir
    İsveç'teki adam da peygamberin evliliği ve rahatsız edilmemesi konusuna bakmayıversin (istemiyorsa)
    sen konulara hep ilmi yönden bakmaya çalıştığın için ,istiyorsun ki bu kitapta ilim dışı bir şey olmasın
    gerçi bazılarına göre de peygamberin özel hayatının çok az geçmesi nedeniyle onlara yetersiz geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

Gerçekten okuduğum en boş din konusu bu konu. O kadar konuyla alakasız yorum var ki herkes kendini kanıtlama eğilimine girmiş neredeyse.

Sen cok farklisin.

Mesaj ait olduğu yere ulaşmış Üzerine alınacağını pek düşünmüyordum aslında

Agnostizm dinleri yalanlar ancak yaratıcının olup olmuyacağına şüphe eder. Ahiretten şüphe edenleride vardır ancak agnostizm temelinde bu yoktur.

• Peki hocam bir ateist var dünyaya hiç bir zararı yok aksine yararı var kendisi ve dünyası için iyilik yapıyor. İyi kalpli temiz bir insan. Ayetlere göre böyle bir insana ebedi cehennem azabı var. Diğer yandan cumalara,bayram namazlarına giden. Parası olduğu için kurban kesen,hacca gitmiş ama işine hile hurda karıştıran ağzından küfür eksik olmayan karıya kıza giden alem yapan bir insan. Yine ayetlere göre bu insan günahı kadar cehenneme gidip cennete girecek. Bunda nerede adelet?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 10 Nisan 2016; 17:07:14 >
  • genso kullanıcısına yanıt
    Keşke İslamiyeti okullarda tanıtılan kadar, çevremizdeki cahillerden gördüğümüz kadar bilmesekte, bizzat kaynaktan, Kur'an-ı Kerim'den ve sahih hadislerden öğrensek.

Bir kere kalbinde iyilik olduğunu iddia eden ama iman etmeyen ateist bir kere Allah'a isyan etmektedir. Hani nerede iyilik? Bu isyan ne? Ben böylelerinin kalbim temiz demesine kanmıyorum. Aynı şekilde istediği günahı işleyip cennetin kokusunu alabileceğini sananlar da kimlermiş? Bir adam La ilahe illallah deyip Allah'ın haram sandıklarını helal sayarsa imanını derhal kaybeder. Bu kişi ile ateistin isyanı arasında fark yoktur. Ama günahı helal saymayıp tövbe edenler varsa işte asıl kurtuluşa erenler bunlardır. Bu tövbe edenlere ateistlerde dahildir.

Öyle Allah'ın kuluyuz ki, kendisine isyan edenlere bile hâlâ nimet veriyor belki doğru yolu bulurlar diye. Bize de halimize şükretmek kalıyor.

• Biraz araştırdım, sanırım haklısınız. Şöyle bir entry'e denk geldim ekşide de çok hoşuma gitti:https://eksisozluk.com/entry/51569088

Teşekkür ederim.

@hacı ilbey 1364

Hacım çok farklı düşünüyoruz ve tartışarak bir noktaya varamayacağız, o yüzden cevap vermeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Keşke İslamiyeti okullarda tanıtılan kadar, çevremizdeki cahillerden gördüğümüz kadar bilmesekte, bizzat kaynaktan, Kur'an-ı Kerim'den ve sahih hadislerden öğrensek.

Bir kere kalbinde iyilik olduğunu iddia eden ama iman etmeyen ateist bir kere Allah'a isyan etmektedir. Hani nerede iyilik? Bu isyan ne? Ben böylelerinin kalbim temiz demesine kanmıyorum. Aynı şekilde istediği günahı işleyip cennetin kokusunu alabileceğini sananlar da kimlermiş? Bir adam La ilahe illallah deyip Allah'ın haram sandıklarını helal sayarsa imanını derhal kaybeder. Bu kişi ile ateistin isyanı arasında fark yoktur. Ama günahı helal saymayıp tövbe edenler varsa işte asıl kurtuluşa erenler bunlardır. Bu tövbe edenlere ateistlerde dahildir.

Öyle Allah'ın kuluyuz ki, kendisine isyan edenlere bile hâlâ nimet veriyor belki doğru yolu bulurlar diye. Bize de halimize şükretmek kalıyor.

İyiliği dine bağlayamazsınız. İnsan cehennem korkusu olmadan da iyi olabilir,kendisi ve insanlık için. Amerika'daki Yahudi,Hristiyan insanlar birçok yurdum insanından dürüst mesela. Ayetler ve hadislere görede "İman ile ölen bir kimse ne kadar günahı olursa olsun, cezasını çektikten sonra cennete girecektir" deniyor o halde adalet kalmıyor.

• Ben bir ateist olsaydım dünyanın en zulümkâr en üçkağıtçı en keyfine düşkün insanı olurdum. Herkesi dolandırırdım, kandırırdım, banka soyardım, rüşvet verirdim, tehditle her türlü konuma gelirdim, canımı istediği insanı öldürürdüm, istediğim kızla birlikte olurdum, hamile kalanları ödürürdüm. "Hayat kısa, en özgür şekilde yaşa" sözünü bizzat tatbik ederdim, benim özgürlüğümün asla sınırı olmazdı.

Sonuçta belli bir yaştan sonra vücut ihtiyarlaşacak, hastalıklar artacak. Alırdım sağlam bir öldürücü hap, acı çekmeden ölürdüm. Ohh, rahat yaşa, özgür yaşa, istediğin zulmü yap, herkes gibi ölerek yok ol. Zaten ölmeyecek miyiz, adam gibi her türlüğü pisliği yapalım, niye kedinimize sınır koyalım ki? İyi olmanın anlamı ne? Ben mükemmel iyi bir insan olacam, yoldaki karıncayı bile incitmicem, arkamdan biri gelip paramı çalıp beni öldürecek, ben öldüğümle kalacam, beni öldüren de keyif mi sürecek? Oh ne ala dünya?

------------------------------------------

Allah'a şükürler olsun ki bunların farkındayım. Benim asıl merak ettiğim kalbinde iyilik olduğunu iddia eden ateistlerdir. Siz kalbinizdeki iyiliği hiç bırakmayın, gün gelecek, sizin aklınızda olan kötü biri size haddinizi bildirecek. Ateistlerde ezen kazanır, ezilen kaybeder.

Müslümanlarda durum böyle değil. Ateistler kabul etmiyorlar ama en büyük adalet İslâmdadır. Şunu öğrenin mükemmel olan müslümanlar değil İslâmdır. Her müslüman İslâmiyeti kendi çapında yaşamaya çalışır. Haramları helal sayan müslümanların artık müslüman mı yoksa dinden çıkmış birer sapkın mı olduklarını bilmeden onları cennete koyan Ateistler zaten inanmadıkları bir konuda karar vererek cahilliklerini ortaya koyuyorlar. Yazık değil mi beyninize? Biraz akıllı olun, aklınız var, kullanın. Öldüğümüzde ya yanarsak deyip işi tee ahirete öteliyorsanız, cehennemde yanarken de "Ben yanacağımı tahmin etmiştim" deyip pişmanlık duymayın. Zira size defalarca iman edebilme fırsatı verildi ama siz akılsızlık edip iman etmediniz, aksine isyan ettiniz. Neyse, bunu zaten biliyorsunuz. "Ya yanarsanız, yanacaksınız", "Yanmayacaksanız da siz kalbinizden iyiliği eksik etmeyin, birgün başka bir zulümkâr gelip size haddinizi bildirir, ikinizde aynı şeyle, ölümle eşit seviyede muamele görürsünüz". Adaletiniz bu zaten

• Sırf kötülük yapmak için yaşıyorum.

Sokakta gördüğüm köpeklere et atar gibi yapıp kaçıyorum.

Kızlara umut verip onları reddediyorum.

Top oynayan çocukların yanına gidip onları dinden çıkarmaya çalışıyorum.

Camiye giden bastonlu yaşlı amcalara çelme takıyorum.

Evdeki muslukları açarak israf yapıyorum.

İşte ateistler böyle yaşıyor azizim. Sen haklısın.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.