Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuan Türkiyede dini takan fazla insan yok bu yüzden senin idda ettiğin gibi düzen sağlayan bir görev üstlenmiyor buna yaramıyor maalesef herşeye günah desende bişey değişmez yani. Bu gezegende hiçbir dine yer yok diyorsun fakat insanlığın ezici çoğunluğu bir dine inanıyor ama bütün bunlar tabi kendilerini aciz hissettikleri için korktukları için uyduruyor diyorsunuz hadi ben basit bir vatandaş olarak cahilim diyelim dünya ekonomisinde ve yönetiminde etkili olan yahudilerdemi cahil hrıstiyan bilim adamları damı cahil dünyaya hükmeden amerikalı hrıstiyanlar damı cahil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini yanmaya, azaba odaklama, Allah kullarının canını yakmak istemez, bildiğin en zalim insanlara bile sabreder, belki tevbe eder, af diler diye, tarih ve günümüz bunun örnekleri ile dolu.
    Rabbimiz affetmeyi sever affedicidir, ondan başka affedende yoktur, rabbimizin rahmeti gazabını geçmiştir, bu tarz ateist eğilimlerinde büyük günahı var kardeşim, seni doğuran anne babaya saygı sevgin var, bir dediğini iki etmiyorsun ama Yaradana karşısın.

Herkesin kendi kararı, kimse kimsenin yerinede yanacak değil ama tuttuğunuz yol yanlış, çok yanlış.

Mucizelerle dolu dünya 60-70 yıllık ömürden ibaret değil, zamanı gelince insanlar toplanıp iyilik ve kötülükleri tartılacak, iyiler sonsuz bir hayat ve nimetlerle cennetle ödüllendirilecek, kötüler ve zalimlerse yaptıklarının karşılığını alacak.

Karar senin, kırmızı hap seni cehenneme götürür, aynı zamanda dünyanıda rezil eder ama kolay yoldur, mavi ise zorluklarla, sınavlarla doludur, yolu cennete gider. :)

• Herşeyin bir tesadüf eseri olduğuna inanmak...

• Kuran kimin sözü? Allahın.
    Kim söylüyor? Muhammed.
    Muhammed'in peygamber olduğunu söyleyen kim? Kuran.

İşte bu kadar saçma bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Kuran kimin sözü? Allahın.
    Kim söylüyor? Muhammed.

Kuranın ALLAH'ın sözleri olduğunun ispatı bu dediğin şeyi geçersiz kılıyor. Edebi açıdan taklit edilemiyor üslubu taklit edilemiyor insan sözü olsa herkes taklit edebilirdi bunun için çok uğraştılar. Bilimsel, tarihsel ve gelecekteki olaylarla ilgili bilgilerin veya işaretlerin olmasıda bir insan sözü olduğuu iddiasını geçersiz kılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

quote:

Kim söylüyor? Muhammed.

Kuranın ALLAH'ın sözleri olduğunun ispatı bu dediğin şeyi geçersiz kılıyor. Edebi açıdan taklit edilemiyor üslubu taklit edilemiyor insan sözü olsa herkes taklit edebilirdi bunun için çok uğraştılar. Bilimsel, tarihsel ve gelecekteki olaylarla ilgili bilgilerin veya işaretlerin olmasıda bir insan sözü olduğuu iddiasını geçersiz kılıyor.

Nerede o ispat ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

quote:

Kim söylüyor? Muhammed.

Nerede o ispat ?

İşte mesajda yazdım ya ispatını. Onları araştır biraz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kim söylüyor? Muhammed.

Nerede o ispat ?

İşte mesajda yazdım ya ispatını. Onları araştır biraz.

Anladim, edebi acidan taklit edilemiyorsa Allah yazmistir makul bir ispat. Tolkien'e de tapan baya bir kitle var, edebi acidan taklit edilemedigi icin.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Insan ürünü birşey muhakkak başka bir insan tarafından taklit edilebilir. İnsanların tamamı bir konuda çaresiz kalıyorsa geriye tek bir cevap kalıyor. İnsan ürünü değil. Zeus ile ALLAHI karşılaştıranların yine tolkien diye birşey ortaya atmalarına şaşırmıyorum artık. Bu tutumunuzu bu forumda başka bir ateist arkadaşınız eleştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacı İlbey 1364 -- 7 Nisan 2016; 10:52:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

Bir süredir ateistim.İlk başlarda korkuyordum ama artık bu korkularımı yendim.Daha da bilinçlendim.Şüphem yuzde 1 belki de.Ama merak ettiğim nokta şu.Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.

Bir süredir ateistmiş....... İlk başlarda korkuyormuşşşşşşşş ama artık bu korkuyu yenmişşşşşşşşş tam bir komedi..

Bir insan öldürdüğünde de ilk başlar da korkarsın ama yakalanmadığını anladıkça da korkun geçer ama hep içinde bir kurt seni yer yer yer durur.. Aynı duygulara benziyor dimi??

Facebookda konuşan atarlı abi tiplemesi.Bu nasıl bir yazım yanlışıdır.Niye o kadar noktayı ard arda tekrar ettin anlamadım.Pekistirme yapmak için mi? Bizim edebiyatçıların neden aklına gelmedi acaba bu.Orhan Pamuk hocama söyleyeyim de 8 tane nokta koysun eserlerine.Pekiştirme ve anlatımı ileriye götürmeye yarıyormuş.

• quote:

quote:

quote:

Kim söylüyor? Muhammed.

Nerede o ispat ?

Bir insan yüzyıllar önce daha bu yüzyıllarda bulunan evrenin sırlarını nasıl o zaman aktarabiliyor ? Bu hem kitabı bir insanın yazmadığının ispatıdır hemde Allah'ın gönderdiği kelamın bir kanıtıdır. Yani bir yaratıcının varlığını buradan bile düşünebilen bir insan anlar.

• Ateizler neden bu kadar kıvranır anlamış değilim :D
    Varsayım üzerine sorulmuş bir soruyu bile düşünmeleri yasaklanmış gibi..Olamaz, hemen inkar et, sakın düşünme, sorana saldır, konuyu saptır ! :D
    Çok dikta bi izmmiş bu yav. Zeusları, tolkienleri sabır versin bu arkadaşlara.
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    İnsanlık bu izmlerden çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

quote:

Kim söylüyor? Muhammed.

Nerede o ispat ?

Bir insan yüzyıllar önce daha bu yüzyıllarda bulunan evrenin sırlarını nasıl o zaman aktarabiliyor ? Bu hem kitabı bir insanın yazmadığının ispatıdır hemde Allah'ın gönderdiği kelamın bir kanıtıdır. Yani bir yaratıcının varlığını buradan bile düşünebilen bir insan anlar.

Aktardigi falan yok, once bilim kesfediyor, sonra Musluman'lar "Bak burada bunu demis onceden zaten" tribine giriyorlar.
    Goren de Kuran okuyan bedevinin 8.yy da Dunya'nin Gunes etrafinda dondugunu bildigini sanacak.
    Meseleyi "kuran cok super" tartismasina getirmek istemedigim icin daha cevap vermem buna.
    Taklit edilmemek nedir ki ? Ne yapilsa taklit edilmis olurdu ? : ) Ayrica bu neyi ispatliyor ? Taklit edilemeyecek bir edebi eseri pekala bir insan da yazabilir. Kaldi ki Kuran'da bir ilahi gucun yapmamasi gereken hatalar var. Dedigim gibi "Kuran cok super" tartismasina girmek istemiyorum, meraklisi acsin okusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

cehennemden korkan ateist

Ben varsayın dedim.Okuma problemi mi var sizde anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dünyada yoktan var olan bir şey yok iken NASIL YARATANI İNKAR EDEBİLİYORSUNUZ. Sanat varsa sanatı yaratan da vardır.

Bir toplu iğne başının bile sahibi varken...

EĞİLİN ZEUSUN ÖNÜNDE!!

Tek yaptığın Efe Aydal gibi adamların yaptığı mizaha konu olmak.Burada kesinlikle ispatlanmış bir din kavramı yok.Hala daha külçe altın dini ile bu dinleri kıyaslıyorsunuz.Dawkins islamı yerden yere vururken aynı sertliği hristiyanlığa göstermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

İnsanlarin kendi kendine , dünyanın kendine kendine oluştuğunu düşünmek kadar mantıksız bir şey var mı ? Tamam belki buna Allah demeyebilirsin ama bir güç var bunu inkar edemezsin yoktan var olan bir şey gördüysen bana da haber ver. İster Tanrı deyin ister Allah deyin tek büyük bir güç var ama insanoğlu Allah'a inandığı halde Allah nasil kendi kendine oluştu o Nasıl tek diye düşünenler var bu konuyu burada degil oldukten sonra rahatça cevabını alacaksın sonuçta ölümü inkar edemiyorsun , veya ölen bir adamın tekrar dirildiğini de inkar etmiyorsun (kalbin durması vs) bence bu konuları fazla irdelemeye gerek yok ben ateiste de deiste de niye inanmıyorsun demem kendi bileceği is ama eninde sonunda ölüm diye bir gerçek var ve bunu cok şükür genç yastan beri idrak edebildim ki hayatınızı ona göre yasayın derim inanmayan insan zaten istediği gibi yasamakta özgür ayrıca söyle bir de düzen var ; sen Allah'a sığındıkca dua ettikçe veya iyilik yaptıkça sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyorsun ama Allah'a inanmayan onu hiç düşünmeyen insanların çoğunluğu sıkıntısız bir hayat sürüyor mesela cok zengin oluyor hayatını istediği gibi yaşıyor bu ikilemde bile anlaşılması gereken cok şey var sınanmak burada devreye giriyor iste

Yazdıklarının bir kısmına katılıyorum ama yanlışda çok fazla.Mesela Rockfeller,Rotcshild gibi adamlar dünyayı yönetiyor.Bunlar yahudiler.Keza dünya şu anda yahudilerin ellerinde.O kadae devlet adamı,ekonomist,tarihci vs bir cok dine inanan insan var.Hawking bile tanrı yok diyemeyiz diyor.Cehennem ihtimali yok demek saçma değil mi? Hawking nihai otorite değil ama Einstein Tanrı Zar Atmaz demişti.Örnek çok kesinlikle dinler yok diyemeyiz.Dawkins islama sövüyor ama hristiyanlık ve hele hele yahudiliğe çok daha kibar yaklaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dünyada yoktan var olan bir şey yok iken NASIL YARATANI İNKAR EDEBİLİYORSUNUZ. Sanat varsa sanatı yaratan da vardır.

Bir toplu iğne başının bile sahibi varken...

EĞİLİN ZEUSUN ÖNÜNDE!!

Tek yaptığın Efe Aydal gibi adamların yaptığı mizaha konu olmak.Burada kesinlikle ispatlanmış bir din kavramı yok.Hala daha külçe altın dini ile bu dinleri kıyaslıyorsunuz.Dawkins islamı yerden yere vururken aynı sertliği hristiyanlığa göstermiyor.

Akılsız kimselerin "hill" videolarını izlemektense Efe Aydal gibi akıllı bir ismin videolarını izlemek yeğdir.

İspatlanmış din dediğiniz şey nasıl oluyor bilmiyorum. İspatlanmış birşeye inanç denmez.

Richard Dawkins bütün dinleri ve saçma inançları yeterince yerden yere vuruyor. Günümüzde terör estiren taraf hangisiyse ona daha fazla eğilmelerinden daha doğal birşey yoktur düşüncesindeyim.

• Bak kardeş gördüğün gibi bunlar seni dışlıyorlar dalga geçiyorlar seni aralarına kabul etmiyorlar sen iyisi gel tekrar katıl aramıza biz kimseyi dışlamayız Müslüman olduğun an kardeşimiz olursun.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.