Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Burada bir yanlış anlaşılma var.Ben ya varsa derken detaylı bir şekilde yazdım ilk konuda.

''Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.''

Yani var olduğu sayın bir seferberlik.Ne kadar gaddarca değil mi demek istedim.Başka yere çekiliyor olaylar.Okumak var okumak var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumprep D kullanıcısına yanıt
    Senin yazdığına yanlış diyemem fakat bu arkadaş tüm dinlerin aynı şekilde olmadığını söylüyor biri medeniyet kurarken diğerleri ite köpeğe tapıyor diyor benim arkadaşa katıldığım yer burası. Bencede bir ateistin kafasında acaba olmamalı demek ki bu arkadaşımız daha ateist olamamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:5:41 >
    quote:

Ben eşit yaklaşmamanızdan şikayetciyim

Hep Islam'a yukleniyorsunuz, neden Yahudilere ya da Budistlere bu kadar sesiniz cikmiyor; bu mudur demek istedigin ?
    Hayir Turkce bir forumda "Ya Yanarsak" diye Islam'in "cehennem" tanimi uzerinden yola cikip burada Protestanlik mi tartisilmasini bekliyorsun nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı İlbey 1364 H kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:5:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

Burada bir yanlış anlaşılma var.Ben ya varsa derken detaylı bir şekilde yazdım ilk konuda.

''Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.''

Yani var olduğu sayın bir seferberlik.Ne kadar gaddarca değil mi demek istedim.Başka yere çekiliyor olaylar.Okumak var okumak var.

Simdi Sayin Portakal Bey'in de musadesiyle sunu soylemek zorundayim,
    Bir ateiste "Var sayalim ki dinler var, ne bicim yanacagiz degil mi? Biraz bunu dusunelim" diye sormanin anlami nedir?
    Peki dusundum, cok aci verici olurdu. Neye ulastik ?
    Madem yanmanin "gaddarca oldugunu" tartismak istiyorsun, o zaman cehennem azabinin gaddarca olmasi seklinde baslik acmaliydin.
    Olaya sacma bir yerden girdin. Insanlari da seni anlamamakla sucluyorsun. Sen kiviriyor olmayasin sakin ?

• dumprep D kullanıcısına yanıt
    Ben Müslümanım ve bana göre Yahudilik ile Budizm aynı kategoride değerlendirilimez. Bir Budizm ile Zeus inancı aynı kategoride değerlendirilemez. Biri diğerinden daha detaylı veya daha mantıklı olabilir mesela. Arkadaş bunu ifade ediyor.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sen yorum yapma arkadaşım.Hiçbir şey hakkında bilgin yok.

1-)Sonradan yahudi olmak gibi bir durum yok.Yahudilik anneden geçer.

2-)Allah ve cehennem inancı onlarda da vardır.

3-)Theism bir fiil değil ideolojidir.Dolayısıyla karşıtı o fiili gerçekleştirmemek değil karşıtı olmaktır.Anti anlamı içerir.

Budizm geniş kitlere hitap eden bir din.Bunları aslında sayabilirim.Ama örnek veriyorum ineğe tapmakla aynı şey değildir.Budizm eski ve kültürlü bir inanıştır o yüzden tam karşıtı değilim.Ben eşit yaklaşılması taraftarıyım.

• quote:

Sen yorum yapma arkadaşım.Hiçbir şey hakkında bilgin yok.

1-)Sonradan yahudi olmak gibi bir durum yok.Yahudilik anneden geçer.

2-)Allah ve cehennem inancı onlarda da vardır.

3-)Theism bir fiil değil ideolojidir.Dolayısıyla karşıtı o fiili gerçekleştirmemek değil karşıtı olmaktır.Anti anlamı içerir.

Not aldim, senle tartistikca ogrenecegim.
    Allah'a inanan baska dinler de var mi bizi aydinlatir misin ?
    Yehova falan diyen kendini bilmezler oluyor sagda solda, dogrusunu ogrensinler Yahudilik konusunda. Muhtemelen gercek Yahudilikten bihaberler.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Bazı alimlerin bildirdiğine göre, ALLAH kelimesi İbranice’de “ELOHUM / İlohim” olarak kullanılır. İbn Abbas İbranicede Allah isminin “ÎL” olarak geçtiğini ve “CEBRÎL / CEBRAÎL” isminin manası “Abdullah”, MÎKÂÎL isminin manası ise “Ubeydullah” olduğunu ifade etmiştir. Hz. Yakub’un diğer bir ismi olan “İSRÂÎL” kelimesi de (İSRA=Abd, ÎL=Allah) Abdullah manasına gelir. (Taberî, Razî, Bakara, 2/40. ayetin tefsiri).

Yine bazı araştırmacıların bildirdiğine göre, insanlık tarihinde ilk defa Allah’ın en meşhur ismi “ÎL” ve bundan türetilen “İLOHÎM-ÎLÎM” isimleridir. Ayrıca, YAHOVA, İLİYON kelimeleri de İbranice’de “Allah” kelimesi yerine kullanılan meşhur isimlerdendir

Alıntı

Edit:İnanç aynıdır.Muhammede karşılar.

Edit 2:Evanın Havva olması bir şey değiştirmez.Havva aynı Havvadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TesladanUtananAdam -- 6 Nisan 2016; 19:33:10 >
    Seni ben anladımda ateist arkadaşlar anlamadı.

Seninle detaylı olarak konuşacağım hocam aklımdasın merak etme.Alakan için teşekkür ederim.

• quote:

Seninle detaylı olarak konuşacağım hocam aklımdasın merak etme.Alakan için teşekkür ederim.

Rica ederim kardeşim tabiki.

• ya diğer dinlere inanmadığımız için her birisi için ayrı ayrı yanarsak ?
    çok saçma bir soru zaten ateistim diyorsan dinin mantıksızlığını görmüş kabul etmişsindir yani cehnnem diye bir şey yok
    buna verilecek en mantıklı cevap 'yanarsak yanarız' olur.
    Haha : )
    islami kaynaklarin bu iddiasi cok mantikli.
    Yahudi tanrisi ile Islam tanrisi ayni sey.
    Hristiyanliktaki tanri da aslinda Allah.
    Ha Hevva, ha Havva, ha Eve hepsi ayni sey.
    Tek tanrili her semavi din Allah'a inaniyor yani. Mhhm. Ne de dogru.
    Derin ilahi bilgini su insanlarla da paylas duzeltsinler kendilerini
    http://www.ccu.edu/centennial/2012/05/beware-jehovah-and-allah-are-not-the-same-god/

Baska kaynaklarda da bu yanilgiya dusmusler. Soyleyiver duzeltsinler, neye taptiklarini ogrenmeleri gerekli.

• Onu diyorum yanarsak yanarız Zaten yüzde yüz ateist olmadığımı yüzde birlik şüphe olduğunu ve bununla doğru orantılı olarak yanarsak yanarız demekti.Ama googleye kurandaki mantık hataları yazan arkadaşlar damladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Haha : )
    islami kaynaklarin bu iddiasi cok mantikli.
    Yahudi tanrisi ile Islam tanrisi ayni sey.
    Hristiyanliktaki tanri da aslinda Allah.
    Ha Hevva, ha Havva, ha Eve hepsi ayni sey.
    Tek tanrili her semavi din Allah'a inaniyor yani. Mhhm. Ne de dogru.
    Derin ilahi bilgini su insanlarla da paylas duzeltsinler kendilerini
    http://www.ccu.edu/centennial/2012/05/beware-jehovah-and-allah-are-not-the-same-god/

Baska kaynaklarda da bu yanilgiya dusmusler. Soyleyiver duzeltsinler, neye taptiklarini ogrenmeleri gerekli.

Verilen kaynaklar aşırı yetersiz.Wikipedia ve paravan site gibi gözüken kaynaklarla dolu.Bir iki tane düzgün site diyebileceğim yer var gerisi tr.gg uzantılı siteler gibi.Wikipediaya ben bile yazı yazabilirim.Benim verdiğim örnekten bir farkı yok bunun.

kardeş sen kavram kargaşası içindesin. ateistliğin %si olmaz. %1 şüphen varsa ateist değilsindir zaten konuya çok yanlış giriş yapmışsın yani o yüzden anlaşamamışsın müslüman arkadaş hariç kimseyle
  • Yaklaşım farkı var arada.Bunuda göz önüne alın derim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.