Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neresinden tutsan elinde kalır.Ben deli gibi müslüman olmak istiyordum korktuğum için.Meal okudukça yoldan çıktım.Tanrının bunları yazması imkansız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    Bütün dinlerin altındaki felsefe aynıdır zaten. Çok bi bilgim olmasada Budizmin altındaki felsefe tüm semavi dinlerin altındaki felsefeden daha sağlam gözüküyor gözüme. Ayrıca hintliler ineğe tapmıyorlar. Bütün dinler birbirleri gibi. Tek tanrı inancı insana çok tanrı inancından daha mantıklı geliyor çünkü bize doğduğumuzdan beri tek tanrılı inançları öğretiyorlar ve bunların meşru inançlar olduğunu söylüyorlar. Geri kalanı yitip gitmiş inançlar olarak gösteriliyor. Bu durumda sana Tek Tanrılı inançların mantıklı gelmesi çok normal. Nitekim olaya objektif baktığında aslında birbirleri arasında hiçbir fark olmadığını görebilirsin. İslamiyet ne kadar mantıklıysa Hristiyanlıkta, Budizmde, Hinduizmde o kadar mantıklı.
    İyide o imkansız bu imkansız. Herşeyin tesadüfen oluştuğu düşüncesi imkansız değil yani? Yada Tanrı yarattı bize hiç ulaşmadı öylece izliyor, bu da imkansız değil yani? Kendine hiç sordunmu, inançsızsın ama deli gibi Kuran okuduğunu idda ediyorsun sürekli bu konuları düşünüyorsun. Neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Merhabax

Siz ne kadar Cehennemi unutmak isteseniz de sonun da yine oraya gideceksiniz.
    Ali İmran Suresi 12.Ayet:İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlup olacaksınız ve cehenneme sürüleceksiniz. Orası kalınacak ne kötü bir yerdir!

"Benim dedigime inanmazsaniz şöyle fena şeyler yaparim, vaz gecerseniz boyle ceza cekersiniz, bu arada daha once soyledim mi bilmiyorum dediklerime inanmayani fena harciyorum" TumDinler:56

Bu arada en pis cezayi beni inkar edene verdigimi soylemis miydim ?

Ayrıca ben korkarak inanmıyorum.Zaten ilk mesajda öyle olduğunu varsayın derken ihtimal olduğu için öyle farz edin dedim.Yani farz et ki sen kadınsın.Doğru mu? değil.Ama farz etmekte bunu gerektirir.Laf sokcam diye saçma sapan konuşuyorsunuz.Yanmak hele sonsuza kadar yanmak ne kadar kötü.Ben ya doğruysa mahfolduk diye dedim.Unutmayın dinlerin kesin olarak yokluğu ispatlanmadı.Bu yüzden kesin yanmayız diyemezsininiz.

O zaman senin Zeus'u bu kadar kucumsemeni ne yapacagiz ? Onun kesin olarak yok oldugu ne zaman ispatlandi ?
    Madem dedigimi sacma buluyorsun, dedigim formata uymayan, Tanri'sina "inanmasaniz da problem degil" diyen bir din gosterir misin ?

Esas sacmalik nedir biliyor musun, " Dinlerin yanlisligi ispatlanamiyor, o yuzden ona yanlis muamelesi yapamazsiniz " hareketidir.
    Ben kimsenin bir tarafindan uydurdugu kaynaklari dikkate alip yanlis mi dogru mu diye arastirma sorumlulugu altina girmek zorunda degilim. Madem dogru oldugunu iddia ediyorsun, sen kaynagini gostereceksin.
    Sen Isa'nin gercekten yasadigina ve yarali cocuklari iyilestirdigine, Muhammed'in kanatli beygiri ile goklere yukseldigine somut kanit goster o zaman tartisalim. Aksi halde hepsi ayni tarane.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Ben hintliler ineğe tapıyor demedim ki.Saydıklarının hepsinin farkında olduğum için ateist oldum zaten.Ama dinler arasında ki kesin mantık farkı vardır.Lütfen yapmayın böyle.Kesinlikle çöp bilgi ile beraber bu kadar bilginin içinde barındığı dinlerle ite köpeğe tapan dinleri kıyaslamayınız.Birisi 600 yıl Osmanlının yönetilmesine sebep olmuştur.İyiliği kötülüğü tartışılır ama böyle bir din ile saçma sapan dinleri kıyaslamayınız lütfen.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ineklerin kutsalligina saygi gostermeyince icinde bir korku olusuyor mu ? Ya da zeusun olimpostan seni çarpacağindan cekiniyor musun ? Bunlara "hadi len" diyorsan fakat cehennem fikri seni korkutuyorsa sen suphe duyan bir ateist degil, suphe duyan bir teistsin.
    Suphe duyman da normal, cunku dinler korku uzerine kurulu, baska bir sey degil. Sorgulama ve kork. Bu yuzden ya varsa demen anlamsiz. Ya dev bir jelibonun altinda nefessiz kalip ölürsem diye korkmak gibi, yok oyle bir sey.

Bunlar demagojiden başka bir şey değil.İneğe tapmayı akıl süzgecinden geçirdiğin zaman mantıklı bir şey kalmıyor ortada.İslam ve yahudilik bu kadar hafif bir şey değil.

Onu diyorum, bana gore de cehennem dedigin sey ile inege tapmak ya da kocaman jelibondan korkmak ayni derecede mantikli.
    Sen bir tanri var mi sorgulamasi yapmiyorsun, sen Allah var mi diye henuz Islamin hegemonyasindan kurtulamamissin. Bu yuzden birak ateisti, deist bile degilsin. Suphe duyan bir teistsin, ben de bunu diyorum. Ya yanarsak sozu bir ateiste ait olamaz. Korktugu icin musluman takilan birine ait olabilir.

Aynı şey değil.Her din bir değil.Saçma tamamen uydurmanın bariz olduğu dinler içerisinde çok fazla terim mevcut eski dinleri bit tutmamalısınız.Ayrıca dinleri biraz incelerseniz.Semavi dinlerin farkını hissedersiniz.İneğe tapmakla müslümanlığı bir tutmak demagojiden başka bir şey değil.Kuranı okuyup bunları insan yazdığını anlamak zor olmasa gerek.Ama diğer saçma dinlerle bu dinleri yinede bir tutmamalı.Muhammed yazmış olsada Kuran'da ki felsefe cidden sağlam.Akıllı biri tarafından yazıldığı çok belli.

Kuran'daki felsefe cok saglam ?
    Sacma ve tamamen uydurmanin bariz oldugu kac tane din var ? 4995 tane falan herhalde degil mi ?
    : )

• quote:

Ben hintliler ineğe tapıyor demedim ki.Saydıklarının hepsinin farkında olduğum için ateist oldum zaten.Ama dinler arasında ki kesin mantık farkı vardır.Lütfen yapmayın böyle.Kesinlikle çöp bilgi ile beraber bu kadar bilginin içinde barındığı dinlerle ite köpeğe tapan dinleri kıyaslamayınız.Birisi 600 yıl Osmanlının yönetilmesine sebep olmuştur.İyiliği kötülüğü tartışılır ama böyle bir din ile saçma sapan dinleri kıyaslamayınız lütfen.

İte köpeğe tapan din hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutbulmus

Bu insanlara dünyaya gelmeden önce Tanrı şöyle söylese:

Eğer Dünya'daki 100 yıllık hayatınız boyunca bana secde etmezseniz sizi şu gördüğünüz ateşte sonsuza kadar yakacam dese insanların hepsi TAnrı'ya secde eder,sen tut bu cehennemi görünce sana secde eden adamları yoluna yordamına uydurup bencilliğin, nefsaniyetin ve bilimin hakim olduğu Dünya'ya yolla,sonra Dünya'da sana secde etmediler diye sonsuza kadar yak, nerede adalet, nerede empati, nerede tutarlılık...

Ya Yanarsak?

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hala daha söylemediğim kavramları söylemleyerek sözde haklı olma mücadelesine giriyorsun.Mesela ben sana Hitlerin bir çok insan katletti o bir katil sen yanılıyorsun desem haklı olurum.Ama ne alakası var şimdi diyeceksin.

Ben ite köpeğe tapan dinlerle yahudiliği,müslümanlığı karşılaştırmayın diyorum.Aksi takdirde zeus doğru veya yanlışda demiyorum.Ama onların mitolojisi islam kadar detaylı mı? Mesela yahudiler dinleri için bugün dünyada milyonlarca insanı katlettiler.Böyle hırsla savunulan dinlerin olduğu bir dinle bugün inanan insanın kalmadığı yada çok az olduğu dinleri saymak akıl süzgecinden geçmez.Kaldı ki bana inanmak zorundamıyım benzeri bir şey demişsin.Ben sana şöyle veya böyle yap demiyorum ki.Zaten bende inançsızım.İstediğine inan banane.Ama islam düşmanlığı yapıpta yahudiler hakkında lütfen inanmayınız bence yanılıyorsunuz demeyin.Resmen islam düşmanı olmuşsunuz.Bir ateist tüm dinlere eşit şekilde karşı olmalıdır.

• Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Ben kurdum şimdi.Teeikonnavimi dini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TesladanUtananAdam -- 6 Nisan 2016; 18:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

Ateistlik sana ne kazandıracak ki boşuna kendine eziyet ediyorsun kendini bu dünyada boşlukların içine atıyorsun ve ahiretini yakıyorsun. Tevbe et dön tekrar islama 3 günlük dünya için sonsuz cehennem değer mi ya? Müslüman olmak çok zor bişey değil ki Müslüman olarak ne kaybedeceksin ki? Ateist olunca ne kazanacaksın? Sadece bu noktadan biraz bakmaya çalış bak hiç islamın delillerine girmiyorum sadece buraya odaklan.

Sadece dindar insanlarda var olabilen ve ateistlerde olamayacak bir erdem soyler misin ?

• Hacı İlbey 1364 H kullanıcısına yanıt
    Bunlar çok fazla saçma düşünceyi savunuyor.İneği tapan insanla yahudilerin dünyayı yönetmek için her şeylerini feda ettiği yahudilik inancı ile bunları nasıl bir tutarlar anlamıyorum.Keza aynı şekilde müslümanlık içinde geçerli.Kendilerini üstün kabul etmeleri dinlerinden kaynaklanıyor.Hepimizi yöneten bu adamlar da dinleri sayesinde bu kadar üstünler bilin yani.

• quote:

Hala daha söylemediğim kavramları söylemleyerek sözde haklı olma mücadelesine giriyorsun.Mesela ben sana Hitlerin bir çok insan katletti o bir katil sen yanılıyorsun desem haklı olurum.Ama ne alakası var şimdi diyeceksin.

Ben ite köpeğe tapan dinlerle yahudiliği,müslümanlığı karşılaştırmayın diyorum.Aksi takdirde zeus doğru veya yanlışda demiyorum.Ama onların mitolojisi islam kadar detaylı mı? Mesela yahudiler dinleri için bugün dünyada milyonlarca insanı katlettiler.Böyle hırsla savunulan dinlerin olduğu bir dinle bugün inanan insanın kalmadığı yada çok az olduğu dinleri saymak akıl süzgecinden geçmez.Kaldı ki bana inanmak zorundamıyım benzeri bir şey demişsin.Ben sana şöyle veya böyle yap demiyorum ki.Zaten bende inançsızım.İstediğine inan banane.Ama islam düşmanlığı yapıpta yahudiler hakkında lütfen inanmayınız bence yanılıyorsunuz demeyin.Resmen islam düşmanı olmuşsunuz.Bir ateist tüm dinlere eşit şekilde karşı olmalıdır.

Ne demek bir ateist dinlere esit derecede karsi olmalidir ?
    Ateizm bu degil ki.
    Ateist dedigin zaten dinleri tanimaz, sallamaz yani.
    Birak dini, "tanri" dedigin seyi tanimaz ilk basta, dine gelene kadar orada kocaman bir ateist-deist tartismasi var.
    Ateizm ile anti-din ayni sey degil.
    Sigara icmiyorum diye sigaraya karsi mucadele verdigim anlami cikariyorsun. Ben icmiyorum yalnizca, sen takil.

Ite kopege tapan diye asagiladigin dinlerdeki paternlerin aynisi Islam'da da var, hatta semavi dinlerin neredeyse hepsi ayni seyleri farkli Ozneler ile acikliyorlar.
    "Kurban" verme zihniyeti en eski dinlerde de var, Islamda da var.
    Sen insanlarin inanclarini ite kopege tapmak diye asagilayarak kendi inancinin da, "koyun kesip cocugunu kesmekten kurtuldugunu sananlar" seklinde asagilanmasina firsat veriyorsun.

Öyle bir iddada bulanamam malesef. Herkes erdemli davranış sergileyebilir tabiki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teizm ya da Tanrıcılık, en geniş tanımıyla en az bir Tanrı'nın var olduğu inancıdır.

A-Theism bunun karşıtıdır.Sigara karşıtı oluyorsun bu durumda.Diğer türlü 19 mucizesini bulmaya çalışan islamcılardan farkın kalmıyor.A eki bir şeyi karşıtı olarak kullanılır.Ayrıca tabii ki eşit yaklaşmak zorundasın.İslama küfür edip karşı çıkıyorsan aynısını yahudilere de yapacaksın.Ben eşit yaklaşmamanızdan şikayetciyim.Herkes islama laf atıyor.Dünyada kitlelere hitap eden insanların nedense çoğunluğu yahudilere bir şey diyemiyor.İslama aynı şekilde yaklaşmıyorlar ama.Korkuyorlar mı yahudilerin gazabından yoksa?

Kötü de rol yapıyorlar. Neyi iyi yapıyorlar acaba.

------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:5:47 >
  • Sizin gibi düşünmüyor diye adamı ateizme kabul etmiyorsunuz. Adamın ne demek istediği ortada. ''Karşıyım ama biri medeniyet kurmuş biri iti köpeği kutsuyor bunlar aynı sınıfta değerlendirilemez'' diyor. Haksız mı şimdi bu ateist arkadaşınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı İlbey 1364 H kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:5:45 >
  • quote:

Teizm ya da Tanrıcılık, en geniş tanımıyla en az bir Tanrı'nın var olduğu inancıdır.

A-Theism bunun karşıtıdır.Sigara karşıtı oluyorsun bu durumda.Diğer türlü 19 mucizesini bulmaya çalışan islamcılardan farkın kalmıyor.A eki bir şeyi karşıtı olarak kullanılır.Ayrıca tabii ki eşit yaklaşmak zorundasın.İslama küfür edip karşı çıkıyorsan aynısını yahudilere de yapacaksın.Ben eşit yaklaşmamanızdan şikayetciyim.Herkes islama laf atıyor.Dünyada kitlelere hitap eden insanların nedense çoğunluğu yahudilere bir şey diyemiyor.İslama aynı şekilde yaklaşmıyorlar ama.Korkuyorlar mı yahudilerin gazabından yoksa?

Meseleyi kavram kargasasina donusturmek istemiyorum.
    Aseksuel insanlar sekse karsi ilgisiz insanlardir, sekse karsi mucadele verenler degil.
    Ateistler de inancsiz insanlardir, her dine esit mesafede kendini konumlandirip bunlara karsi mucadele verenler degil.
    Ayrica dunyada kitlelere hitap eden insanlar kim ? Bunlarin yahudilere bir sey demiyor ya da diyemiyor olmasi nedir ? Bu konularda bir bilgim yok, gercek oldugunu da dusunmuyorum. Diyelim ki gercekten var boyle bir sey, sebebi nedir o da beni ilgilendirmiyor.
    Madem yahudiligin ustun oldugunu dusunuyorsun, yahudi ol kardes, seni tutan yok. Damarlarindaki yahudi kudretini hissettikce buralara yazip bizleri de aydinlatirsin.
    Donem donem dunyada kuvvetli lobileri olan ulkeler olmustur, bunun Pagan'i da var, Hristiyani da, Muslumani da, Yahudisi de. Bu ustunlugun ne kadar dini egilimlerden kaynaklaniyor, o zaman oturup bunu tartisalim eger bu konu ile alakali oldugunu dusunuyorsan ki bence hic bir alakasi yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.