Şimdi Ara

Ya Yanarsak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
3
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TesladanUtananAdam T kullanıcısına yanıt
    e tabi müslüman kendi inancına göre seni doğru yola çekmek için iyi yaklaşıyor ateist kaybedecek bişeyi olmadığını düşündüğü için daha rahat yaklaşıyor fark bundan kaynaklı.
  • Her ne olursa olsun hoşgörülü yaklaşılması taraftarıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın ne olduğu niye bu kadar millet irdeler ki ?
    Adam dinsiz olduğunu söylüyor, ha ateist ha deist ha zeist feist farketmez, sonuçta dinsiz. Fakat ya din gerçekse ve azap varsa ne yapacağız diyor ?
    Millette gelmiş yok ateist değilsin yok inek yok zeus boş lakırtılar..

Bana göre kesinlikle cehennem var, ancak ebedi hususu Allahın emri ile sınırlıdır, sonsuz olan yanlız Allahtır.
    İnsan iman ederek birşey kaybetmez , kazanır. İnkar edersende paşa paşa azabı tadacaksın ancak Allahın dilediği müddetçe.
    Azap ise kişiden kişiye farklı olacaktır, kendi çapında dinsiz olan ve başka kimseye zararı dokunmayan birinin azabı ile dine laf uzatan ve iftira atan kişinin azabı asla bir olmayacak.
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    Yok onlar karşı görüşlü birini görünce ya aktroll derler yada troll.

• Hemde cayır cayır
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    Bende onu soyleyecektim. Konu nerelere gelmis. Konuyu acan ya gercekse diyor ? Onu bunu birakin. Muslumanlarin dillendirdigi bize gore zaten var ama size gore ya gercekse ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmen hayatta kumar oynuyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Adamın ne olduğu niye bu kadar millet irdeler ki ?
    Adam dinsiz olduğunu söylüyor, ha ateist ha deist ha zeist feist farketmez, sonuçta dinsiz. Fakat ya din gerçekse ve azap varsa ne yapacağız diyor ?

Bana göre kesinlikle cehennem var, ancak ebedi hususu Allahın emri ile sınırlıdır, sonsuz olan yanlız Allahtır.
    İnsan iman ederek birşey kaybetmez , kazanır. İnkar edersende paşa paşa azabı tadacaksın ancak Allahın dilediği müddetçe.
    Azap ise kişiden kişiye farklı olacaktır, kendi çapında dinsiz olan ve başka kimseye zararı dokunmayan birinin azabı ile dine laf uzatan ve iftira atan kişinin azabı asla bir olmayacak.

kuranda geçiyor ebedi cehennem işi sulandırmanın anlamı yok.

ya yanarsak diye inanmak çok samimiyetsiz itici bi düşünce tarzı. ne düşündüğümü kısaca belirtiyim konu hakkında. çok mantıklı şeyler var kuranda. yani %100 uygulansa insanlığın yararına olacak çok fazla şey var ama eksik ya da çarpıtılmış uygulandığı için hep kötüymüş gibi görülmesi doğal. hep cezadan korkutulma üzerine kurulduğundan bahsediyor inanmayanlar ama aksine ceza ayetinin peşinden mükafat ta geliyor. mesela tekasür suresini okuyorum dehşete düşüyorum ama yusuf peygamberin kardeşleriyle olan öyküsünün anlatıldığı yerlerde bu ne lan diyorum kendi kendime. bu tür ikilemler herkeste vardır diye düşünüyorum.

• Açın şu Kuran'ı Kerim Mealini okuyun temiz kafayla lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

2:16'dan sonrası yeterlidir zannediyorum

İzlemiştim bunu.Aynı soru değil benim ki.Acı çekmek çok ağır.Durumun kötü olduğunu belirtmek istedim.

Dinlerin anlattığı tarzda bir Tanrı mevcutsa, zaten şüpheniz olduğu sürece her halükarda yanacaksınız. Beyninizdeki bazı şalterleri indirmediğiniz sürece şüphenin önüne geçmenize imkan yok. Bunları indirdiğinizde de gerçek bir düşünme eyleminin ortada olduğunu söylemek mümkün değil. Hayatınız boyunca kötülük yapmayıp, insanlık adına önemli işler başardıktan sonra sadece hiç bir kanıtı olmayan bir figüre inanmadığınız için sonsuza kadar yanacak olmanız düşüncesinde hiç bir mantık göremiyorum. Bu düşünceye göre Darwin de, Tesla da, Edison da, Einstein da, Sagan da, Hawking de yanacak; açıkçası benim için bir onurdur.

Bu arada diğer dinleri neden küçümsediğinizi de anlayamadım. Edebi yapının Tanrısal bir kanıt olduğu düşüncesinde değilim. Sonuçta Tanrı saçma sapan metinler gönderip kalanı sizin anlayışınıza bırakmış da olabilir, bir nevi "imtihan" yani.

• Tanrının inanmadığım bir hikaye için beni yakacağına inanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jnic

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Adamın ne olduğu niye bu kadar millet irdeler ki ?

kuranda geçiyor ebedi cehennem işi sulandırmanın anlamı yok.

ya yanarsak diye inanmak çok samimiyetsiz itici bi düşünce tarzı. ne düşündüğümü kısaca belirtiyim konu hakkında. çok mantıklı şeyler var kuranda. yani %100 uygulansa insanlığın yararına olacak çok fazla şey var ama eksik ya da çarpıtılmış uygulandığı için hep kötüymüş gibi görülmesi doğal. hep cezadan korkutulma üzerine kurulduğundan bahsediyor inanmayanlar ama aksine ceza ayetinin peşinden mükafat ta geliyor. mesela tekasür suresini okuyorum dehşete düşüyorum ama yusuf peygamberin kardeşleriyle olan öyküsünün anlatıldığı yerlerde bu ne lan diyorum kendi kendime. bu tür ikilemler herkeste vardır diye düşünüyorum.

Evet karımızı dövmek ona ilişki için para vermek çok mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• dünyada yoktan var olan bir şey yok iken NASIL YARATANI İNKAR EDEBİLİYORSUNUZ. Sanat varsa sanatı yaratan da vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

dünyada yoktan var olan bir şey yok iken NASIL YARATANI İNKAR EDEBİLİYORSUNUZ. Sanat varsa sanatı yaratan da vardır.

Bir toplu iğne başının bile sahibi varken...

EĞİLİN ZEUSUN ÖNÜNDE!!

• quote:

Orijinalden alıntı: TesladanUtananAdam

Bir süredir ateistim.İlk başlarda korkuyordum ama artık bu korkularımı yendim.Daha da bilinçlendim.Şüphem yuzde 1 belki de.Ama merak ettiğim nokta şu.Mesela varsayalim ki dinler var.Sonsuza kadar nasil yanacagiz? Dinde varsayarak inanmak diye bir sey yok.Ama ben sadece öyle dusunmenizi soyluyorum.Varsa ne halt yiyeceğiz.

Bir süredir ateistmiş....... İlk başlarda korkuyormuşşşşşşşş ama artık bu korkuyu yenmişşşşşşşşş tam bir komedi..

Bir insan öldürdüğünde de ilk başlar da korkarsın ama yakalanmadığını anladıkça da korkun geçer ama hep içinde bir kurt seni yer yer yer durur.. Aynı duygulara benziyor dimi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

dünyada yoktan var olan bir şey yok iken NASIL YARATANI İNKAR EDEBİLİYORSUNUZ. Sanat varsa sanatı yaratan da vardır.

Bir toplu iğne başının bile sahibi varken...

EĞİLİN ZEUSUN ÖNÜNDE!!

• cehennemden korkan ateist
  • quote:

Yoktan var olan bir sey yoksa tanri ilk seyi neyden yaratti ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek olma ihtimali çok düşük diye pek umursamadığım bir konu hani milyonda bir vs kaldiki dindarlar bile bunu düşünmeden yaşar örneğin çoğu dindar erkek en azından bir kez zina yapar ee bize gelince yok elini bir saniye yanan mumda tutamazsınız vs biz inanmadigimiz için sorun yok peki inananlar inandığını söylediği ve hep düşündüğü kısa süreliğine de olsa cehenneme gideceğini bildiği halde neden yapar o günah dediği şeyleri cevap basit beynin evrimi soyut ile somut arasındaki farkı pek algilayamiyor hala. Bu işin sonunda bir supriz bekliyor bizi ama şuna eminimki semavi dinlerin anlattığı hikayeden çok farklı bir son. İnsan ölümden korkmamalı sadece sevdiği insanların acı çekmesi veya zamansız ölmesinden korkmalı.

• İnsanlarin kendi kendine , dünyanın kendine kendine oluştuğunu düşünmek kadar mantıksız bir şey var mı ? Tamam belki buna Allah demeyebilirsin ama bir güç var bunu inkar edemezsin yoktan var olan bir şey gördüysen bana da haber ver. İster Tanrı deyin ister Allah deyin tek büyük bir güç var ama insanoğlu Allah'a inandığı halde Allah nasil kendi kendine oluştu o Nasıl tek diye düşünenler var bu konuyu burada degil oldukten sonra rahatça cevabını alacaksın sonuçta ölümü inkar edemiyorsun , veya ölen bir adamın tekrar dirildiğini de inkar etmiyorsun (kalbin durması vs) bence bu konuları fazla irdelemeye gerek yok ben ateiste de deiste de niye inanmıyorsun demem kendi bileceği is ama eninde sonunda ölüm diye bir gerçek var ve bunu cok şükür genç yastan beri idrak edebildim ki hayatınızı ona göre yasayın derim inanmayan insan zaten istediği gibi yasamakta özgür ayrıca söyle bir de düzen var ; sen Allah'a sığındıkca dua ettikçe veya iyilik yaptıkça sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyorsun ama Allah'a inanmayan onu hiç düşünmeyen insanların çoğunluğu sıkıntısız bir hayat sürüyor mesela cok zengin oluyor hayatını istediği gibi yaşıyor bu ikilemde bile anlaşılması gereken cok şey var sınanmak burada devreye giriyor iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 7 Nisan 2016; 6:43:41 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.