Şimdi Ara

Yabancı dil mi? Fen Bölümü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Anadolu lisesinde 10. sınıfa gidiyorm.. 9. sınıfın sonunda alan secerken yabancı dil bölümü cok cazip geliyordu.. ancak ailemle önceden büyük bir kavga etmistim.. kara harp okulunu kazanmama ragmet gitmeyisim ailemi çok etkilemis ve bana yapmadıklarını bırakmamıslardı..Ben aileme 9.sınıfın sonunda yabancı dil istedigimi söyleyince bana Tıp oku doktor ol... Yabancı dilde ne var.. Harp okuluna gitmedin bari sayısala gitde bizi üzme.. doktorluk okursun.. vb vb vb sözlerle bana baskı yaptılar.. Baskılara dayanamadım fen bölümünü sectim.. Sayısal derslerim gayet iyi ama ben yabancı dillere çok merak salıyorm... aileme bu durumu actım ve yne aynı tepkiyi koydular.. suan hayatımın en önemli kararını vermek durumundayım.. tüm baskılara ragmen yabancı dile geçeyim mi? yoksa fen bölümüne devam edip herhangibi bir mühendislik okuyayım mı?? hangisinde daha düzgün bir meslek bulabilirm.. bana yardımcı olursanız cok mutlu olucam..

• Doktor olacak kafa varsa hiç düşünme bile.

Ama böyle bi ikileme düşerek ve Dil mi Fen mi ? diye sorarak ikisi arasındaki uçurumu görememişsen bence sende doktorluk kafa yok.
    O yüzden olabiliyosan mühendis ol.Olamıyosan da dil seç madem merakın var.
  • Sayısal böümde takdir getirmistm.. Kafam basıyor... Ancak yabancı dil ögrenmeyi inanılmaz derecede ögrenmek istiyorm.. Acaba fen bölümüne devam edip yaz tatilinde dil kurslarına mı gitsem diye bir fikirde geciyor aklımdan..
  • Kafam basıyor diyorsun bence sayısalda kal, dediğin gibi kursa git orada öğren.
  • eğer yapabileceğim diyorsan istediğin bölüme geç, yani yabancı dili istiyorum diyorsan ve yapabilirim diyorsan geç.

her anne baba çocuğunun doktor mühendis olmasını ister, çocuğun ne istediğini, hayallerinin ne olduğunu düşünmezler. onlara göre çocuğu doktor olacaktır.

olay sende bitiyor. gitmek istediğin bölümde başarılı olacağını düşünüyorsan hiç durma ailenin seçtirdiği bölümde.
  • valla yabancı dil seç ama yarıştığın kişilerin özel okullarda 1. sınıftan 12. sınıfa kadar haftada 14 saat ingilizce gördüklerini unutma kaldı ki sen 1 sene de fen bölümünde okumuşsun... ayrıca öss senesinde 1 sene kasıp onların 12 senelik birikimine erişmek kolay olmasa gerek :) kafan basıyosa bence bölüm değiştirme tıp falan okursan zaten yabancı dili mecbur öğreniceksin ama dersen ki ben kesinlikle fenden nefret ediyorum tıp okursam hayat bana zindan olur o zaman hayat senin hayatın kimse sevmediği mesleği yapmak istemez.
  • harp okuluna neden gitmedin?
  • Şöyle bir şey diyeyim sana. Yabancı dil seçip üstüne tıp okuyamazsın. Ama tıp seçip gayet güzel yabancı dil öğrenirsin. Elbetteki tercümanlık düzeyinde olmaz ama elbet işine yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

eğer yapabileceğim diyorsan istediğin bölüme geç, yani yabancı dili istiyorum diyorsan ve yapabilirim diyorsan geç.

her anne baba çocuğunun doktor mühendis olmasını ister, çocuğun ne istediğini, hayallerinin ne olduğunu düşünmezler. onlara göre çocuğu doktor olacaktır.

olay sende bitiyor. gitmek istediğin bölümde başarılı olacağını düşünüyorsan hiç durma ailenin seçtirdiği bölümde.

Benim çocuğum olsun bende doktor olmasını isterim tabiki.
    Şu sevdiğin meslek işlerini geçin bi kere.Artık öyle bişey yok.En iyi parayı nerden kazanıyosan donanımına göre o işi yapacaksın.İlla sevmek zorunda değilsin ben ay sonunda kazandığım paraya bakarım.
    Ki bu ülkenin şartlarında doktor olmakta parasal açıdan herkesin isteyeceği bi meslektir.
    Halamın oğlu var daha uzman doktor özel hastanede geceliği 1000 liradan nöbet tutuyo.Ne yaptığını falan konuşuyoruz geçen sabaha kadar oturuyolarmış diğer doktorlarla.
    Arada bir acil vakalar gelirse ameliyata falan giriyo o kadar.Ki girdiği ameliyatın ücreti de ayrı...

• Yabancı dil sadece okulda öğrenilmez.Bende sayısal öğrencisiyim ama dil konusunda iyiyimdir.Yani şöyle diyim sana sayısala devam et.Eğer babanın gücü varsa seninde isteğinle ingilizce kurslar var.Hiç birine gücün yetmezse halk eğitim ingilizce kursları var.Derdini en iyi anlatacak şekilde öğrenirsin.. Ve ülkemizde üniversitelerde 2. sene sınava girip yurtdışına gitme hakkı kazanıyorsun.1 sene orda eğitimine devam edersin.Mükemmel topluma faydalı bir birey olursun..
    Şu üniversitede 1 seneyi dışarda okuma işine odaklan ve üstüne git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyti17 -- 11 Haziran 2010; 23:44:16 >
  • Ben yerinde olsam Sayısala devam eder ünivdede şu öğrenci değişim projelerine katılıtım o zaman dilin keyfine bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

eğer yapabileceğim diyorsan istediğin bölüme geç, yani yabancı dili istiyorum diyorsan ve yapabilirim diyorsan geç.

Benim çocuğum olsun bende doktor olmasını isterim tabiki.
    Şu sevdiğin meslek işlerini geçin bi kere.Artık öyle bişey yok.En iyi parayı nerden kazanıyosan donanımına göre o işi yapacaksın.İlla sevmek zorunda değilsin ben ay sonunda kazandığım paraya bakarım.
    Ki bu ülkenin şartlarında doktor olmakta parasal açıdan herkesin isteyeceği bi meslektir.
    Halamın oğlu var daha uzman doktor özel hastanede geceliği 1000 liradan nöbet tutuyo.Ne yaptığını falan konuşuyoruz geçen sabaha kadar oturuyolarmış diğer doktorlarla.
    Arada bir acil vakalar gelirse ameliyata falan giriyo o kadar.Ki girdiği ameliyatın ücreti de ayrı...

belki ben sevdiğim işi yaparak bu kadar iyi para kazandığım için bana öyle geliyordur....

sevdiğim işi yaparak da çok iyi yaşayacağım bu ülkede. neden her sabah kalktığımda küfür ede ede gideyim ki işe? zaten hobi gibi yapıyorum şu anki işimi, iş olarak bile görmüyorum. öğrenci halimle de haftada 5-6 gün, günlük sadece 1.5 saat çalışmayla aylık ortalama 1300 kazanıyorum. şahsen konuşayım, geceliği 1000 liraya nöbet tutup sevmediğim bir işi yapmaktansa, aylık ortalama 2 milyara ama sevdiğim işi yapar, normal bir hayat da yaşarım. hiç olmazsa ömür boyu "çalışmış" olmam. sonuçta aç kalmayacağım. düşük bir hayat da değil, normal bir hayat yaşayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarsie

Ben Anadolu lisesinde 10. sınıfa gidiyorm.. 9. sınıfın sonunda alan secerken yabancı dil bölümü cok cazip geliyordu.. ancak ailemle önceden büyük bir kavga etmistim.. kara harp okulunu kazanmama ragmet gitmeyisim ailemi çok etkilemis ve bana yapmadıklarını bırakmamıslardı..Ben aileme 9.sınıfın sonunda yabancı dil istedigimi söyleyince bana Tıp oku doktor ol... Yabancı dilde ne var.. Harp okuluna gitmedin bari sayısala gitde bizi üzme.. doktorluk okursun.. vb vb vb sözlerle bana baskı yaptılar.. Baskılara dayanamadım fen bölümünü sectim.. Sayısal derslerim gayet iyi ama ben yabancı dillere çok merak salıyorm... aileme bu durumu actım ve yne aynı tepkiyi koydular.. suan hayatımın en önemli kararını vermek durumundayım.. tüm baskılara ragmen yabancı dile geçeyim mi? yoksa fen bölümüne devam edip herhangibi bir mühendislik okuyayım mı?? hangisinde daha düzgün bir meslek bulabilirm.. bana yardımcı olursanız cok mutlu olucam..

bence bunu düşünmek için geç kalmışşın yabancı dil seçmek istiyorsan 9 da seçmeliydin madem sayısalın da iyi o zaman sayısala devam

• Fen akar

• Bence tıp oku ayrıca yabancı dil öğrenir,geliştirirsin hem diğer tıpçılardan farkın olur.
  • Yurtdışında doktor ol. Hem yabancı dilin olur hem ailen mutlu olur

Yani sayısal oku iyi bir ünide tıp kazan ordan yüksek lisans doktora falan yurtdışına kapağı at. Ama yazıldığı kadar kolay değil tabi ki, sıkı çalışman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxTRxX -- 12 Haziran 2010; 0:16:01 >
  • yabancı dili seçme aslında tercümanlık çok iyi iş ama anadolu öğretmen liselerinin ek puanı fln oluyor sınavada bayağı önüne geçiyorlardı eskiden.Kafan basıyorsa sayısal forever ayrıca seçeceğin mesleği iyi araştır sana uyar mı severek yapabilirmisin ona göre karar ver en doğrusu o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gateway_15

valla yabancı dil seç ama yarıştığın kişilerin özel okullarda 1. sınıftan 12. sınıfa kadar haftada 14 saat ingilizce gördüklerini unutma kaldı ki sen 1 sene de fen bölümünde okumuşsun... ayrıca öss senesinde 1 sene kasıp onların 12 senelik birikimine erişmek kolay olmasa gerek :) kafan basıyosa bence bölüm değiştirme tıp falan okursan zaten yabancı dili mecbur öğreniceksin ama dersen ki ben kesinlikle fenden nefret ediyorum tıp okursam hayat bana zindan olur o zaman hayat senin hayatın kimse sevmediği mesleği yapmak istemez.

arkadaş herşeyi söylemiş +1
    ama fene devam et bu şartlar altında en mantıklısı olur..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.