Şimdi Ara

Yabanci dilde eğitim şaklabanliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Liseyi fransizca, universiteyi de ingilizce egitim veren kurumlarda okumus biri olarak, birkac hafta once itüye yolum dustu ve birkac derste bulundum, durumun benim jenerasyonumdan cok daha kotu hale geldigini gordum. Benim zamanimda da felaketti zaten. Bu yabanci dilde egitim tamamen soytariliktir. Neden derseniz, native speaker hocalar disindaki hocalarin yabanci dil seviyeleri yetersiz, cvlerinde ne kadar advanced felan filan yazsa da. Hep ayni cumle kaliplari uzerinden bir seyler anlatmaya calisiyolar. Adam belki kendi dilinde anlatsa 20 cumlede anlatacagi bir seyi yeterli vocabularysi olmadigi icin cok derine inemeden 5-6 cumlede gecistiriyor. Ogrenciler desen acinacak haldeler. Native hocalarin dediklerinin ne kadarini anliyorlar belli degil. Non nativeleri tabii anliyolar onlar tarzanca konustuklari icin. Derste soz zaten alamiyolar, alanlarin cogu da turkce konusabilir miyim felan diyor. Zittiri vittiri bi proficiency sinavini gecince kendilerini cok ileri duzey saniyolar. Egitim egitimden çikiyor külfet oluyor. Degisim şart!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luminous23 -- 1 Haziran 2018; 21:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu yaşıma geldim okuldan ingilizce öğrenen görmedim. Aslında hiç bir dersi öğretemiyoruz ulusal sınavlara bakıldığında . Çözüm istikrar olmalı bence eğitimde sürekli yap-boz değil.
    Taşın altına elini koyan hocalar lazım diye düşünüyorum ayrıca.Peki biz ne yapıyoruz yds sınavı zor diye ona eşdeğer yök dil adı altında sınav getiriyoruz üniversitelerde yds den puan alamayanlar kadro bekliyor diye bunun adı günü kurtarmak bence .Sonunca işte o native konuşamayan hocalar çıkıyor meydana.Yök-Dil Projesi diye arat google da resmi açıklama var yök ün sitesinde yok 2023 'e ülkemiz falan filan yök akp'nin arka bahçesi oldu. Bunlar benim fikrim yanlışım varsa buyrun söyleyin beraber çözüm bulalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeDiableRoug3 -- 1 Haziran 2018; 22:21:59 >
  • LeDiableRoug3 kullanıcısına yanıt
    yüzde yüz haklısınız. Türkiye`de sadece yabancı dilde değil, diğer dersler için de verilen eğitim berbat. hep berbattı ama 2000`lerin başından beri iyice çöküşe geçti. hocalar zaten salla başı al maaşı modunda. okullarımızın ahırdan farkı yok maalesef. eğitimsiz bir bireyin de hayvandan farkı yok. bu yök dil olayı ise ayrı bi skandal zaten. hiçbir anlam ve önemi olmayan bir sınav. akademik alanda kullanılıyor olması tam bir rezalet.
  • Yabancı dilde eğitim sömürge ülkelerde görünen bir durum! Aklı başında hiçbir ülke eğitim dilini yabancı dil yapmaz. Hem aldıkları eğtiminin, hem de konuştukları Türkçe'nin kalitesi düşüyor. Bir ülkenin eğitimi yabancı dilde olduğunda ister istemez o ülkenin dili bozulur ve en sonunda yok olur (zaten yapılmasının amacı bu). Bir milletin dili yok olursa o milette yok olur; bir milleti millet yapan dildir. Buna benzer eğitim misyoner okullarında olur. Ortaya 250 kelimelik tarzanca İngilizce konuşan veya konuştuğu cümlelerin çoğuna yabancı kelime ekleyen kişiler çıkar. Yabancı dil elbette öğrenilmeli ama çağa uygun yöntemlerle ve kendi dersinde . Bu konu hakkında daha çok bilgilenmek isteyenler Oktay Sinanoğlu'nun "BYK-BYE" TÜRKÇE kitabını okuyabilir. 2000 yılında yayımlanmış ama geçerliliğini fazlasıyla koruyor.

Ülkenin eğitim sistemi başka ülkenin kontrolündeyken berbat olması hiç şaşırtıcı değil. Değişim eğitim başta olmak üzere birçok konu için fazlasıyla şart! Bunun için Cumhuriyet'in ilk onbeş yılı örnek alınmalı.

• Amazonia A kullanıcısına yanıt
    Oktay hoca çok değerli bir adamdı. özellikle ömrünün son dönemlerinde hep insanların gözünü açmaya çalıştı, seminerler verdi. değeri bilinemeyen kişilerden biridir. gerçi yine bilen biliyor. mekanı cennet olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luminous23 -- 2 Haziran 2018; 0:17:19 >
  • bi kelimeyi 6 kere yazdırınca öğrettiğini sanan hocalar var malesef...(en sonki notum 99 boş yapmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpmexxc -- 11 Haziran 2018; 22:57:48 >
  • Youtube.diger internet kaynaklarından.ingilizce öğreniyorum.gayette iyi yol kat ettim.ingilzce öğrenmeye 29 yaşında başladım.hedefim.b2 gelmek param olursa yurtdışında dil okuluna gitmek.istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı şey ismekte de var yahu adam zaten o kadar bilse ne işi var devletin b1 kursunda özer hocamızın dediği gibi grammer kutuları bile full ingilizce görseniz have ler v3 ler havada uçuşuyor yahu ben onu zaten %100 başarı ile çevirebilsem ne işim var hafta sonu 9 da senin kursunda açar videodan netten tamamlarım ya da konuşma kursuna giderim . hoca da diyebilir b1 kursuna gelmişsin bilmen lazım ama işte olmuyor öyle bizim tr nin b1 bence a2 anca eder. youtube de b1 speaking testi izledim 5dk video 4dk dan sonra bende anlama %70 e düştü zorlaştı . kız b1 ama çatır çatır öttürdü .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.