Şimdi Ara

Yabanci işçi istihdamı için Afrika ülkeleri, Pakistan ve Bangladeş'e vize kolaylığı sağlamalıyız. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lexco

Haberi silmişler nedense. Her neyse, biz mecbur muyuz ulan elin it kopuğunu almaya?

Haber linkini mesaja ekleyip mesajı güncellediğimde nedense link bozuluyor. Anlamadım. Doğrudan tweet i ekledim oradan linke tıklandığında habere ulaşılabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

Sen bir iş kur da vasofsız adama ver 40bin tl net maaş görelim.

Burdan sallamak kolay tabi 

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    İşin ederiyle işin piyasası arasındaki makas açılalı uzun zaman oldu,ezmeye çalıştığınız ilkokul mezunları kadar piyasayı takip etmiyorsunuz sanırsam.Piyasayı biraz takip ederseniz parayı bastıranın rahatlıkla eleman bulduğunu görebilirsiniz,vermeye çalıştığınız paranın fazla bir geçerliliği yok.
    Ayrıca gençler gayet haklı,aç ve açıkta değilse niye 500 euro için her sabahın yedisinde metrobüs kovalasınlar?Benim imkanım olsa ben de zamanında kovalamazdım.Güzel para alan gençler gayette güzel çalışıyor bu arada.
    Siz bu paraya doğru düzgün eleman zor bulursunuz,bulduğunuzu da 3-5 ay sonra başka yere kaptırmaya devam edersiniz bu gidişle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akpli trolleride atın işten, yerine buradan eleman alın, karın tokluğuna çalışır. Zaten yaptıkları bişey yok, merkezden geleni kopyala-yapıştır Yabanci işçi istihdamı için Afrika ülkeleri, Pakistan ve Bangladeş'e vize kolaylığı sağlamalıyız. Yabanci işçi istihdamı için Afrika ülkeleri, Pakistan ve Bangladeş'e vize kolaylığı sağlamalıyız. 

siz tabi köle aradığınız için bangladeşlilerin gelmesini istersiniz. insanca yaşamak diye bir literatür siz de yok çünkü..

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Aynen yatsınlar evde.

İstanbul'a ilk geldiğimde tekstilde sırf işi öğreneyim diye tanıdığın tanıdığı küçük bir atölyede sigortasız asgari ücret altına 1 yıl çalıştım. İşi kaptım ihracat firmasına başladım. İşi öğrendim askere gittim geldim, küçük bir atölyede bu sefer asta başı yrd sı olarak başladım. Sonra 28 yaşında sektör değiştirdim. İşkur aracılığı ile asgari ücretle bu sektöre giriş yaptım( gıda). 1,5 yılda İşi kaptım. Şimdiki iş yerine gazete ilanı ile girdim. 15 yıldır çalışıyorum.

Yatmakla olmuyor. Belirli bir eşiği aşınca zaten kimse sizi ezmiyor, ezemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: murtazagil

siz tabi köle aradığınız için bangladeşlilerin gelmesini istersiniz. insanca yaşamak diye bir literatür siz de yok çünkü..

Herkes hakettiği kadar kazanıyor, haketriği kadar yaşıyor.

45 yaşındayım. Şu hayattan öğrendiğim en büyük şey bu .

pek bişey öğrenememişsin belli..

Boş beleş herkesi bir şeyden haberi yokmuş gibi yorum yapma.35 verdiğin işçinin nerde sana maliyeti 55 bin oluyor? Her ay işçilik gideri yansıtıyorsun her sene gelir veya kurumlar vergisinden işçilik gideri gyg düşüyorsun.Yeri geliyor 6111 teşviki oluyor işçiye sigorta dahi ödemiyorsun.Ağzımı açtırma herkes burda ırgat sen de ağa değilsin.Gel yanıma sana 24 bin brüt artı yemek kartı vereyim çalış madem çok beğeniyorsan verdiğin rakamı.Asgari ücretin brütü 26 bin gelmişsin utanmadan 24 bin brüt veriyorum çalışan yok diyorsun.Gel yarın seni işe alacam 26 bin brütten.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

4-5 gün önce istifa eden 18 yaşında ki İstanbul Kartal doğumlu kardeşimizin istifa yazısı. Bu eleman 1,5 yıldır çalışıyordu ve 27bin maaş alıyordu. Telefonu iphone 17 pro. Böyle yazısı olan bir elemanın kapasitesini işveren olarak sen tahmin eder misin? Engelilik durumu yok.

Bu arkadaşı 1,5 sene çalıştırmak zorunda kaldık. Hiç bir işi öğrenemedi, üstüne diğer elemanları da rahatsız ediyordu. Telefonu iphone 17pro. Boyu 180, kilo 90. Aslan gibi çocuk ama olmadı, yapamıyor.

Yarın sana yollayayım 40bin tl ile başlat.

Siz herkesi mükemmel robot gibi görüyorsunuz ama öyle değil işte. Çalışan zaten hakkını alıyor.

Yarın herkese 50bin verelim. Piyasa yine 1-2 ayda dengeleyecek sende biliyorsun.

Yabanci işçi istihdamı için Afrika ülkeleri, Pakistan ve Bangladeş'e vize kolaylığı sağlamalıyız.

Böyle boş beleşlerden bahsetmiyorum.Eğitimli,aklı başı yerinde,öğrenmeye açık birçok genç var onlara verilen paralar yüzünden bu çocukların geneli ailesinden geçinmeye çalışıyor evde heder olup gidiyorlar.Bu tarz cahil cühela kafası basmayan tipler gibi değiller.

Bugün en pahalı telefon 90-100k civarı.Bu rakamlar çerez rakamlar.Asgari ücretli alamaz diye bir şey yok.Kendini bu çocuk kadar zorlayıp alacak olan yine alır gerekli mi değil orası ayrı mesele.Kiralar bu durumdayken aklı başı yerinde olan genç bir zahmet aldığı parayla tek başına yaşayabilsin evini kiralayıp market alışverişini yapabilsin.Bu minimum gereksinimi dahi karşılayamıyorlar.24 binin 15-20 bini kira desen bu genç ne yapsın,nasıl evlensin hangi motivasyonla çalışsın,hangi parayı biriktirsin vs.vs. Zor durumlar.Şöyle ki hiç çalışanı olmayan şahıs veya tüzel şirket bir çalışan çalıştırdığında detaya girmeyeceğim ama 6111 vb teşvikleri de varsa hem işçi çalıştırıp hem işçi giderinden devlete vermesi gereken vergiden kendi cebine ekliyor.

• Bence yabanci isci calistiran fabrikalarin urettigi her seyin boykot edilmesi gerekiyor.

• Böyle uygulama olursa en büyük zararı özel sektörde çalışan kişiler ve işsiz kesim yer. Emekli ,memur ve yandaş kesimin işine yatar ... İşveren kesimin ise batmamasını veya cok az kesimin iyi kazanc elde etmenesini sağlar bir kısım işveren kesimin aleyhine olabilir (yabancı işçi bulamayan).. kim kazançlı kim değil bu şekilde bakılmalı

Bu çocuk sizden çıktı ama adliyede katip olacakYabanci işçi istihdamı için Afrika ülkeleri, Pakistan ve Bangladeş'e vize kolaylığı sağlamalıyız. Türkiyede adamını bulursa olur. Hakedeni almazlar bunu alırlar. Devlet kurumları böyle torpilli kereste dolu.

Verdiğin maaşla kalifiye adam bulamazsın. Mesela tostçuda kurye arıyordu gelenlerin hepsinde arıza vardı. Dosyası olan, uyuşturucu içen, alkolik, kaytarmak isteyen. Zaten bu elemanların iyisi esnaf kurye olup asgarinin net 3 katını alıyor. Eskinin atom karınca gençlerinden kalmadı.

O yüzden bu devirde iyi bir eleman gelmez. Yaşım küçük olsa vasıfsız olsam bende gelmem. Artık eskisi gibi işi öğreneyim, işe katlanayım ileride maaşım artar diye beklenmiyor.

Kardeş sen niye fabrika sahibi gibi davranıyorsun?

• Yeryüzünde kendi milletine kendi vatandaşına düşman başka bir güruh görülmemiştir.

• Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt

Ben işveren değilim ama 60 kişilik bir üretim sahasından sorumluyum. Haliyle işçi ile sürekli ilişkim var.

Benim endişem patronlar değil genel olarak üretim ve hizmet sektörünün akıbeti.

Yediğimiz gıdalar kendi kendine işlenip soframıza gelmiyor. Giydiğimiz eşyalar kendi kendine dolabımıza girmiyor. Bunlar için her aşaması için binlerce personel ihtiyacı var. Biz yapmazsak ihtiyaçları dışardan almak zorunda kalırız veya yoksun kalırız.

Bu durum bizi toplum olarak iyice fakirleştirir, yoksullaştırır.

Para mümkün olduğunca yurt içinde kalmalıdır ki muhtaç olmayalım. Bunun için de mümkün olduğunca ihtiyaç kalemlerini üretmeye çalışmalıyız. Asla %100 olamaz ama, ne kadar mümkünse işte. Fazlasını da satarak para kazanmalıyız. Bütün bunlar işgücü niteliği ile olur.

Türk'ler zaten yaşlanıyor. Almanya gibi yurt dışından seçilerek potansiyel işçi almak zorundayız. Açık kapı, kaçak göçek tabiki yanlış. Fabrikaların ihtiyacına göre adrese teslim kayıtlı işçi alınmalıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.