Şimdi Ara

Yabancı ortak Telia Turkcell'den çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cüreyya Ciliv'in siyasi baskılara dayanamayıp ayrılması ardından Turkcell yeni bir yapıya sokulmuştu.icra kurlundan alta doğru tüm kademelerde bir serpilme ve hükümete yakın,özel sektör tecrübesi dahi olmayan hatta çoğunun teknoloji ile alakası olmayan isimler yönetim kurulunda kadrolaşmaya başlamıştı.işte atanan "bağımsız" yönetim kurulu üyeleri:

-Ahmet Akça: Bezimialem Vakiıf Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı,Erdoğan'a yakın isimlerden biri
    -Hilmi Güler: AKP 58,59,60ıncı hükümetlerde enerji ve tabi kaynaklar bakanıydı
    -Atilla Koç: AKP'de 2 dönem milletvekilliği ve 59uncu hükümette kültür ve turizm bakanlığı yaptı
    -Mehmet Bostan: Albara Türk yönetim kurulu üyesi.aynı zamanda varlık fonu başkanı da oldu
    -Bekir Pakdemirli: AKP İzmir il başkan yardımcısı
    -kalan 2 koltuğa da İsveçli Telia'dan 2 kişi atandı ancak tabi sembolik yetkili çünkü karar alınması için 5 üye onayı gerekiyor

yönetim kurulu atamalarının amacı ortaklar arası anlaşmazlık olmaması için "bağımsız üyeler" atanmasıydı.ama ne kadar bağımsız olduğu aşikar.finansal özete bakarsak,16 yıl önce 17.5milyar dolarlık Turkcell bugün yalnızca 7.2milyar dolar ediyor.şimdi bu hisse değeri kaybına rağmen Telia hisselerini satıyor.belliki kamu kuruluşuna dönen ortamda ticaret yapmaktan uzaklaşmış ve gidişattan memnun değil.değer kaybına rağmen yatırımını çekiyor.belki gelir arabın biri satın alır.sonra da bakın ülkemize yabancı yatırımcı geliyor denilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 9 Mayıs 2017; 9:43:45 >

• Şaşırmadım..

Mehmet Emin Karamehmet'in Pamukbank dolayısıyla Turkcell'i kaptırmamak için yaptığı çakallıklara TeliaSonera zamanında itiraz etmişti..

Sonrasında Turkcell'e kayyum atanınca sonucun böyle olması gayet normal
  • Turkcell'e yazık ediyorlar. Türk Telekom son 10 yılda nasıl çökertildiyse, aynı şey Turkcell'inde başına gelecek bu gidişle.
  • ettiler etmeye devam ediliyor.ondan sonra kimse şaşırmasın neden ensar'ı destekliyorlar diye.zaten son 6-7 senedir Türkiye'ye yabancı yatırımcı gelişi ciddi azaldı.olan da tası tarağı toplayıp gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Güzelim firma sürekli kendi kuyusunu kazıyor son zamanlarda sürekli bayi kapatıyorlar saçma sebeplerle 5800 civarında kapanan bayi var diyorlar,

ha desen bayiyi kapatıyor iyi yapıyor müşterisini koruyan kollayan bir firma bayi mutlaka birşey yapmıştır onu da gördük 1 mayıs itibariyle gb' ı 2 tl den itelecekti çok fazla ses eden olmasaydı -dediler yok yalan felan kendisi kurumsalda açıkladı paketleri ispatlamış oldular yalan olmadığını-

ki bence sadece ertelediler yakında ev internetlerine de 300-500 tl fatura gelmeye başlar,

bunların tek amacı müşteriyi bağlayıp o taahhüt süresi zarfında en azından bir kere bile olsun 300-500 tl fatura ödettirmek olmuş, öyle bir ihtimal yoksa sana hizmet vermek istemiyorlar.

eskiden olsa btk'ya yazar ceza bile kestirirdin.şimdi ne kadar eski milletvekili bakan varsa yönetim kuruluna yerleştirmişler.gelenler de elbette bunun karşılığında birilerine peşkeş çekecekler.yani özel şirket bir nevi kamu şirketine döndüğüne göre kamuya şikayet etsen seni kim takacak?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.