< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 9 Temmuz 2020; 2:42:23 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 9 Temmuz 2020; 2:42:23 > |
Bu kadar yerli oyuncu sevgin varsa takımını full yerlilerle donatırsın olur biter. İsteyen yabancı oyuncu ile çıksın isteyen yerli ile sanki ellerinde tutan var.
|
Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Fanatik de sayılmam o yüzden rahatça yazabilirim. Bu iş kulüplerin kendi kendine çabaları. Ama orada kalması gerekir. 3-5 gazeteci de çanak tutuyor. Yani Fenerbahçe istiyor, Beşiktaş istiyor kısmı hikaye. Taraftar açısından söylüyorum.
O taraftarı, salgın sonrası tribüne çekemezlerse, o Bein üyeliklerini aldıramazlarsa Türk futbolu hepten biter ekonomik olarak. Taraftarlarla zıtlaşmayı göze alacaklarını sanmam. Bir defa Galatasaray taraftarı şu anda ayağa kalkar. Ki haklıdır da. Benim gibi Fenerbahçe veya diğer takımları tutan, ona buna yancı olmayan, münferit taraftarlar da bu işi boykot eder. Tek kaygım, Şenol Güneş'in yabancı limitini desteklemesi... Adam iyi hoca eyvallah tamam da şu işlere girmemesinden yanayım. Adam saha içinde zaten işini iyi yapıyor. Gerisine karışmasa daha iyi bence. Yabancı kısıtlaması gelirse, hele hele de şu saatten sonra tekrar zorla çer-çöp adamları bize zorla izlettirmeye kalkarlarsa ben de iptal ederim her şeyi. Ben kendi adıma, bıktım Serdar Kesimal, Mehmet Topuz, Alper Potuk vs görmekten... 7 senedir aralıksız kombine alan birisiyim. Elimden geldiğince (işim icabı da Ankara-İstanbul arası çok seyahat ettiğim için) maçlara giderim. Gidemediğim zamanlarda da İstanbul ofisimizden maça gitmek isteyen birisine veririm hakkımı. Kısaca hiç boş kalmaz yerim. Ant olsun ki böyle bir kararda kombine yenilemem. Bein üyeliğini de anında iptal ettiririm. Zaten Fenerbahçe'nin tadı-tuzu yok bu ara. Bir de pek vizyoner başkanımız bu işi desteklerse ben eminim ki pek çok taraftar bu işe tepki koyar. Bilinçli ve kararlı bir tepki süreci de bu iş onaylansa bile yarı yoldan döndürür. Sanki sahada 2-3 fazla yerli oyuncu oynayınca, Messi çıkartıyoruz hemen içimizden... İşte gördük, son dönemin en dominant milli takımı, yabancı sınırı yokken çıktı ortaya... Demek ki kimlikte yazan ülke değil, oyuncudaki yetenek ile oluyor bu iş. Salak saçma kısıtlarla bir arpa boyu yol gidilemez. Anlamış olmamız gerek artık bunu... Öne çıkardım konuyu da. |
Neden o zaman Ali Koç geçen sene devre arasından itibaren tüm Türk oyuncuları topluyor? Neden hala ısrarla çıkıp her röportajında Türk oyunculara yöneleceğiz diyor? Ali Koç yabancı sınırını istediğini defalarca röportajlarında direkt olarak olmasa da belli etti. Sana geçen seneyi biraz hatırlatayım. Ali Koç önce spor bakanıyla ardından da Nihat Özdemir'le görüşme yaptı. Bu görüşmelerden sonra transferleriniz Tolgay, Tolga, Serdar, Deniz, Sadık, Altay, Murat Sağlam, Ferdi gibi isimler.
|
Mağdur edebiyatı yapılmasının sebebi şu, Fenerbahçe her yükselişe geçtiği iddialı kadro kuracağı zamanlar bu sınır genişletiliyor Galatasaray aynı şeyi yaptığı zamanlar daraltılıyor. Fenerbahçe Avrupa'da en iyi zamanını geçirdiği sezon bu kuralı sezon ortasında genişlettiler Ocak ayında.
Galatasaray 2 kere bu saçma kural yüzünden en iyi mali dönemlerinde transfer ettiği futbolcuları tribüne gönderdi, kural o kadar saçmaydı ki sırf yabancı futbolcular yedek kulübesinde bile durmasın diye tribüne gönderildi. Bu kural Galatasaray farkı açmasın diye bir önlem olarak kullanılıyor senelerdir. |
Bunun gerçek olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Ha dünyada hangi gerizekalı tribünde adam oturtmak için kural koyar?. 8+4 dersin anlarım 8+3 dersin anlarım da sondaki +2 ne? Hangi kafa düşünüyor bunları ya.
Bi tane futbol bilen adam yokmu bu Tff içinde yabancı sınırı yerine 25 yaş altı altyapıda yetişmiş en az 1 oyuncuyu ilk 11 de bulundurma şartı getir bak gençler nasıl parlıyor. Şimdi döndük yine Mehmet Topuza. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:21:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:35:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:46:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 29 Mayıs 2020; 6:8:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 10:30:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 10:48:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|