Şimdi Ara

Yeter Artık! Yabancı Dilde Eğitim Sonsuza Kadar Mı Sürecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar okula bu sene başladım ama canıma tak etti.

Ben bilimi kendi dilimde öğrenmek istiyorum.O zaman kendimi çok daha rahat yetiştiririm.Buna eminim.
    Hocanın tahtaya yazdıklarını Türkçe'ye çevirebiliyorum, hocanın anlattıklarını duyabiliyorum ama sonuçta yok işte olmuyor çünkü lisede ben bu işin Türkçe'sini öğrendim.

İngilizce ayrı bir ders olarak öğretilsin ama eğitim İngilizce verilmesin.
    Durumun böyle oluşu gençliğin bilime olan şevkini kırıyor.

"İş verenler İngilizce istiyor diye eğitim İngilizce veriliyor" demeyin, çünkü o kadar ağır mühendislik eğitimden sonra mezun olunca iş bulamayacağımı, bulsam bile 600 YTL gibi komik bir maaşla işe başlayacağımı biliyorum.Mühendisliğin bile adı battı bu ülkede, çaresiz kalanların yaptıklarını görüyoruz.Örnek: Ajdar

Okula başlarken ne umutlarla başlamıştım.Yüksek Lisans yapmayı düşünüyordum, Atatürk'ün her zaman dile getirdiği gibi, İslam'ın ilk emri gibi kendimi bilime adamayı istiyordum ama o bilimi doğru düzgün öğrenemedikten sonra ben nasıl yapayım ki?
    Sanki yabancı dilde eğitim yapılınca üniversitelerimizin kalitesi artıyor!Hiç de bile dünya çapında listelerde ilk 500'e bile giremiyoruz.

Hep böyle mi olacak?Bu sonsuza kadar sürecek mi?Derdimizi kime anlatabiliriz, bizi dinleyecek kimse yok mu?"Sus, öğrencisin öyleyse haksızsın" şeklinde özetlenebilecek yönetim anlayışı hiçbir zaman değişmeyecek mi?

Yoksa Yabancı Dilde Eğitimden memnun musunuz?

Kahrolsun General Chemistry, Yaşasın Genel Kimya

Kahrolsun Waste Water Management, Yaşasın Atık Su Yönetimi!

• bu gidisle cok surmez merak etme, ana dilimizin ingilizce olacagi gun yakindir
  • ya itü de de sözde ingilizce olasılık dersi alıyorum. pardon probability :)) ancak türkçe kitaptan çalışıyorum sınavdan 1 saat önce okuyup çalıştığım kitabın ingilizcesini gözden geçiriyorum o bile yetiyor. bence fazla kasma sende türkçe kaynaktan çalış sonra ingilizcesini oku

beni asıl sinirlendiren hiç ihtiyacı olmadığı halde lüzumsuz yere cümlesinin arasına ingilizce kelime sıkışıtran cahil özentiler. veya v leri w ile yazan k yerine q kullanan insanlar. bunlarda beyin olsa bu hataları yapacağına senin gibibu duruma isyan ederlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 4 Kasım 2006; 21:26:38 >
  • Ne zamanki senin dilinde yabancılar için oğrenilmesi gereken bir dil oldugunda gerek kalmayacak,Yani muhassır medeniyetler seviyesine ulaştıgın zaman.Yani kırmızı kar yağınca
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

ya itü de de sözde ingilizce olasılık dersi alıyorum. pardon probability :)) ancak türkçe kitaptan çalışıyorum sınavdan 1 saat önce okuyup çalıştığım kitabın ingilizcesini gözden geçiriyorum o bile yetiyor. bence fazla kasma sende türkçe kaynaktan çalış sonra ingilizcesini oku

beni asıl sinirlendiren hiç ihtiyacı olmadığı halde lüzumsuz yere cümlesinin arasına ingilizce kelime sıkışıtran cahil özentiler. veya v leri w ile yazan k yerine q kullanan insanlar. bunlarda beyin olsa bu hataları yapacağına senin gibibu duruma isyan ederlerdi.

Öyle diyorsun da derslerin kitaplarına o kadar para veriyoruz ithal olduğu için, bir de Türkçe çevirisini arayıp (büyük ihtimalle bulamadıktan sonra) ona mı para vereceğiz?

• Arkadaşım maalesef ingilizce yaşadığımız dünyanın bir gerçeği kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama ders kaynaklarının tamamına yakını ingilizce dördüncü sınıfa geçtiğinde bitirme çalışmasına niyetlendiğinde ortalıkta türkçe kaynak olmadığını farkedeceksin. ayrıca hangi ünidersin bilmiyorum ama türkiyede ingilizce eğitim değil ingilizce destekli eğitim vardır(istisnalar hariç).
    quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Arkadaşlar okula bu sene başladım ama canıma tak etti.

Ben bilimi kendi dilimde öğrenmek istiyorum.O zaman kendimi çok daha rahat yetiştiririm.Buna eminim.
    Hocanın tahtaya yazdıklarını Türkçe'ye çevirebiliyorum, hocanın anlattıklarını duyabiliyorum ama sonuçta yok işte olmuyor çünkü lisede ben bu işin Türkçe'sini öğrendim.

İngilizce ayrı bir ders olarak öğretilsin ama eğitim İngilizce verilmesin.
    Durumun böyle oluşu gençliğin bilime olan şevkini kırıyor.

"İş verenler İngilizce istiyor diye eğitim İngilizce veriliyor" demeyin, çünkü o kadar ağır mühendislik eğitimden sonra mezun olunca iş bulamayacağımı, bulsam bile 600 YTL gibi komik bir maaşla işe başlayacağımı biliyorum.Mühendisliğin bile adı battı bu ülkede, çaresiz kalanların yaptıklarını görüyoruz.Örnek: Ajdar

Okula başlarken ne umutlarla başlamıştım.Yüksek Lisans yapmayı düşünüyordum, Atatürk'ün her zaman dile getirdiği gibi, İslam'ın ilk emri gibi kendimi bilime adamayı istiyordum ama o bilimi doğru düzgün öğrenemedikten sonra ben nasıl yapayım ki?
    Sanki yabancı dilde eğitim yapılınca üniversitelerimizin kalitesi artıyor!Hiç de bile dünya çapında listelerde ilk 500'e bile giremiyoruz.

Hep böyle mi olacak?Bu sonsuza kadar sürecek mi?Derdimizi kime anlatabiliriz, bizi dinleyecek kimse yok mu?"Sus, öğrencisin öyleyse haksızsın" şeklinde özetlenebilecek yönetim anlayışı hiçbir zaman değişmeyecek mi?

Yoksa Yabancı Dilde Eğitimden memnun musunuz?

Kahrolsun General Chemistry, Yaşasın Genel Kimya

Kahrolsun Waste Water Management, Yaşasın Atık Su Yönetimi!

• dostum ben de itüde okuyorum itüde dersler ingilizce değil ingilizce desteklidir; tahtaya ingilizce yazılır türkçe anlatılır; kısaca itünün ingilizcesi fasa fisodur. ingilizce eğitimi sonuna kadar desteklememe rağmen bende aptal aptal ingilizce kelimeler kullananlara gıcık oluyorum; medeniyeti ingilizce konuşmak zanneden gerzek bol miktarda var.
    quote:

ya itü de de sözde ingilizce olasılık dersi alıyorum. pardon probability :)) ancak türkçe kitaptan çalışıyorum sınavdan 1 saat önce okuyup çalıştığım kitabın ingilizcesini gözden geçiriyorum o bile yetiyor. bence fazla kasma sende türkçe kaynaktan çalış sonra ingilizcesini oku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

quote:

Öyle diyorsun da derslerin kitaplarına o kadar para veriyoruz ithal olduğu için, bir de Türkçe çevirisini arayıp (büyük ihtimalle bulamadıktan sonra) ona mı para vereceğiz?

ee bu kara kuru sistemi değiştirmekmi daha kolay yoksa 10 -15 ytl daha fazla verip adam gibi öğrenmekmi?
    bu arada bu sistemi değiştirmemiz İ-M-K-A-N-S-I-Z

• @kaiser SOZE neden imzan ingilizce. gerek varmıydı ingilizce yazmaya. neden bunun türkçesini yazmadın. yazdığın yazı ne şarkı sözü ne film ismi. ? NO DEFFENCE BROTHER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 4 Kasım 2006; 22:00:25 >
  • İngilizce bilmek şart. Globalleşiyoruz artık. Herkesin ortak dili bu. Japonda ing öğreniyor, sen de ing öğreniyorsun ve anlaşabiliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

İngilizce bilmek şart. Globalleşiyoruz artık. Herkesin ortak dili bu. Japonda ing öğreniyor, sen de ing öğreniyorsun ve anlaşabiliyorsun.

Ne alakası var? İngilizce global dil tamam, ama ben bu dili sevmiyorum, ayrıca şunun şurasında 300 sene önce bütün Dünya'ya hakim bizdik, bizim dilimiz geçerli olacaktı, olamadı, bu sana koymuyormu bir TÜRK olarak?

Onun için İngilizce iş içlerimizde olmamalı, başta eğitim olmak üzere. Ben buna hep karşıyım, daima karşı olacağım. Saltuk burada %100 haklıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

İngilizce bilmek şart. Globalleşiyoruz artık. Herkesin ortak dili bu. Japonda ing öğreniyor, sen de ing öğreniyorsun ve anlaşabiliyorsun.

Ne alakası var? İngilizce global dil tamam, ama ben bu dili sevmiyorum, ayrıca şunun şurasında 300 sene önce bütün Dünya'ya hakim bizdik, bizim dilimiz geçerli olacaktı, olamadı, bu sana koymuyormu bir TÜRK olarak?

Onun için İngilizce iş içlerimizde olmamalı, başta eğitim olmak üzere. Ben buna hep karşıyım, daima karşı olacağım. Saltuk burada %100 haklıdır.

Ya dostum 300 yıl öncesini ben napayım.

Bak,

Biz neden ingilizce eğitimiz görüyoruz üniversitede anlatayım sana.
    1.Bölümde verilen materyali ingilizce terimleriyle öğrenmek daha iyidir. Çünkü büyük bir kısmı zaten türkçe ye çevrilemiyor. Orjinal hali bu.
    Kitaplar bile ing.
    2.İngilizceyi ingilizce kullanarak öğrenebilirsin. Eğitimde kullanırsan dili öğrenmek daha kolay olur. Çünkü her an o dili kullanmak zorundasın.
    Hani diyorsun ya başta eğitim olmak üzere. Zaten insanlar anadilini ailesinden alıyor. Bir de onu öğrenmeye pek bi gerek yok. Liselerimiz türkçe eğitim veriyorda ne oluo? Hep rezil..
    3.Mezun olduktan sonra yurtdışında daha rahat kabul görülmek için ing eğitimi referans olarak göstermen şart. Dışarıya açılmak için ingilizce şart.
    4. Global dil, ortak dil, anlaşma dili...

Dünyanın bizim dilimizi konuşması için Türkiyenin bilimde öncü olması lazım.

Türkiye sadece bilimi takip edebiliyor. Bilimi takip edebilmek içinse ingilizce öğreniyor.

İş hayatında ise yaptığın, ortaya koyduğun işi yurtdışında pazarlamak için bile ingilizce gerek.

Ben de anadili savunuyorum. İnsan anadilinde daha rahat anlar bazı şeyleri ama içinde bulunduğumuz koşullarda türkçe eğitim yerine ing eğitim daha avantajlı...

Ayrıca ing dil öğrenmekle Anadil kaybedilmez. Dil bilmek ilimdir. Kötü bir şey değildir.

• loop doğru diyorsun. ingilizceye karşı direnmek demek dünyaya karşı kendini izole etmek demek. izole kelimesini isolate-isolation kelimesi sayesinde kullanıyoruz. düşün bunu bile onlardan almışız. çünkü izolasyon terimini bir bilimdalı dahiliğinde kullanan ilk toplum avrupalılardır. biz lale dikerken onlar ders çalışıyordu.
  • Ben dünyadan kendimizi yalıtalım ( İzole etmenin Türkçe'si), İngilizce dersi öğretilmesin demiyorum.Eğitim İngilizce olarak verilmesin diyorum.

İngilizce eğitimle anadil kaybedilmez diyorsun.
    Geçenlerde anladığım kadarıyla yabancı dille mezun olmuş bilgisayar mühendisi televizyonda tanıtım yaparken "Son çıkan bu ekran kartı hakkında size bir info daha vereyim" diyordu.

Bu arada siz sormadan ben söyleyeyim.İmzamda "nick" kelimesini kullanıyorum, eskiden rumuz yazıyordu ama nick yazdım çünkü PM gönderip Rumuz ne? diye soranlar oldu.
  • Bence meslek Türkçe öğrenilmeli kendi dilinde anlamadığın şeyi hayatta anlayamazsın
    bu uygulama sadece geeri kalmış ülkeler Türkiyede var avrupada herkes kendi dilinde eğitim görüyor
  • Matematik , fizik kimya vs. gibi derslerin ingilizce öğretilmesine karşıyım. İngilizce öğreteceğiz derken hiçbirşey anlamamasına sebep oluyor öğrencinin.

( Ama ingilizce öğrenmek de şart tabii , ikisini karıştırmamak lazım. )
  • Bu ülkenin anadili Türkçe'dir. Çeşitli sebeplerle kabul etmeyenler şimdi ki iktidardan aldıkları güçle iyi cesaret bulup konuşuyorlar. Bu ülke anadiline hemen dönmelidir, kürdofillerin hakimiyetine izin verilmemeli, ''başları'' ezilmelidir. Temel eğitimimiz Türkçe olmalı ve Bilimi Türkçe öğrenmeliyiz. Bunu hedef alırsak ve aradan sıyrılan gerçek vatanseverleri seçebilirsek kurtuluruz yoksa bu yozlaştırma bizi bitirecektir. Gittikçe kötüye gidiyoruz artık televizyonlardaki pisliklerden kendimizi korumalıyız, eğitimi kaliteli hale getirmeliyiz. Türkçe, kaliteli eğitim veren özel okullar olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TSMC

quote:

Türkçe'nin dünya dili olamamasının koyması ya da koymaması birşeyi değiştirmiyor maalesef. Ben normal hayatımda da Türkçe'ye oldukça saygı duyan bir insanım. Dilimi de korumaya çalışıyorum. Türkçe'yi gittikçe İngilazca'ya dönmesinin sebebi de verilen yabancı dil eğitimi değil, normal hayatta her m.ku İngilizce telaffuz etmeyi marifet sananlardır. Lütfen aradaki ince çizginin iki tarafını birbirine karıştırmayalım.

Yani; Türkçe'nin bu hale gelmesinin asıl sebebi verilen İngilizce eğitim değil, normal günlük konuşmalarda yabancı kelime kullanmayı bir halt sananlarda...

• saltuk sen itü nün çevre mühendisliğine GEÇEBİLDİĞİNDE ( bağırmıyorum bak vurguluyorum )
    bana haber ver görgü kurallarını yazılı olarak eline vereyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.