Merhabalar, bir yabancı bir ülke vatandaşı olan bir arkadaşım yakın bir zamanda Türkiye'ye gelip burada 6-12 ay arası çalışmaya başlayacaktır. Şimdi benim öğrenmek istediğim konular şunlar yardımcı olabilirseniz sevinirim, 1-Şuan kendi ülkesinde kullandığı telefonu, Türkiye'de kullanmaya nasıl devam edebilir?Kendi hattıyla mı yoksa TR'de geçerli olan bir hat mı olması gerekir? 2-Telefon kayıt hakkında bir çok şey okudum ancak çoğu bizim ülkemizin vatandaşlarıyla ilgili, yabancı uyruklu biri telefonunu kayıt ettirmeden kullanabilir mi? Kullanabilirse bu süre ne kadardır? 3-Eğer kendisi ülkemizden hat satın alması gerekirse, belge olarak neler gerekir? 4-Diğer basit yol olarak ne önerebilirsiniz?(Mesela, hattı ben kendi adıma alıp telefonu kendi adıma kaydettirip kullanabilmesini sağlamak vs gibi?) Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..
Sıra sıra yazamadım
Yabancı hat ile kullanabiliyorsa kullansın,kayda gerek yok.
Eğer Türk hattı kullanacaksa,bir Turkcell bayiye pasaporttuyla gidip,harc ücreti olmadan kaydedecek.Sadece bayi 20-30 tl alabilir.Ücret bayiye göre değişir.Ama yabancı oldugu için sadece 1 Türk hattı ile çalışır,yani TR'de dvamlı kullandığı hattın numarasını versin,onunla kullansın.
Eğer TR'de ömürboyı,bütün hatlara açık olmasını istersen,bir tc vatandaşının pasaportuna 150 tl kayıt harcıyla kaydedersin.