Şimdi Ara

Yabancı Uyruklu Çalışan için Telefon Kayıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir yabancı bir ülke vatandaşı olan bir arkadaşım yakın bir zamanda Türkiye'ye gelip burada 6-12 ay arası çalışmaya başlayacaktır. Şimdi benim öğrenmek istediğim konular şunlar yardımcı olabilirseniz sevinirim,
    1-Şuan kendi ülkesinde kullandığı telefonu, Türkiye'de kullanmaya nasıl devam edebilir?Kendi hattıyla mı yoksa TR'de geçerli olan bir hat mı olması gerekir?
    2-Telefon kayıt hakkında bir çok şey okudum ancak çoğu bizim ülkemizin vatandaşlarıyla ilgili, yabancı uyruklu biri telefonunu kayıt ettirmeden kullanabilir mi? Kullanabilirse bu süre ne kadardır?
    3-Eğer kendisi ülkemizden hat satın alması gerekirse, belge olarak neler gerekir?
    4-Diğer basit yol olarak ne önerebilirsiniz?(Mesela, hattı ben kendi adıma alıp telefonu kendi adıma kaydettirip kullanabilmesini sağlamak vs gibi?)
    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler..

• Sıra sıra yazamadım

Yabancı hat ile kullanabiliyorsa kullansın,kayda gerek yok.

Eğer Türk hattı kullanacaksa,bir Turkcell bayiye pasaporttuyla gidip,harc ücreti olmadan kaydedecek.Sadece bayi 20-30 tl alabilir.Ücret bayiye göre değişir.Ama yabancı oldugu için sadece 1 Türk hattı ile çalışır,yani TR'de dvamlı kullandığı hattın numarasını versin,onunla kullansın.

Eğer TR'de ömürboyı,bütün hatlara açık olmasını istersen,bir tc vatandaşının pasaportuna 150 tl kayıt harcıyla kaydedersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.