nissan qashqai 2008 tekna şanzıman yağı için aşağıda yazan ürünü satın aldım özelikle soğuk havalardaki debriyaj sertliği normal kullanımda da debriyaj pedalı daha yumuşadı vites geçiş zorluğu v.s tamamen ortadan kalktı araç kendine geldi vites geçişleri pamuk gibi oldu yaklaşık 2 bin km oldu koyalı ama bu kısa vadede kullanım süresi olsa da çok memnun kaldım 2 litre 300 gram diyordu direk 2 litre koydurdum MOTUL MOTYLGEAR 75W-80 https://www.hepsiburada.com/motul-motylgear-75w80-1-litre-pm-otyagcrsi638 frenler için aracıma uygun olanı araştırdım benim araç dot 4 ben dot 5,1 siparişi verdim şuan aracın bakımlarına 5 bin küsür km var motul sitesinden baktığımda aşağıdaki linkteki 5w30 yağı önermekte fakat aynı markaya ait daha üst seviye bir 5w30 varsa onu tercih etmek istiyorum tavsiyelerinize açığım sormak isteğim 2 soru var son olarak 1-) dot 4 yerine 5.1 olması herhangi bir sorun çıkartır mı ? ona göre siparişi iptal edeceğim daha kargoya verilmeden 2-) aldığım antifirz su ile karıştırma yapmak gereklimi ? direk eskiyi boşaltıp direk doldursam yeterli olur mu ? www.pttavm.com MOTUL AUTO COOL OPTİMAL -37C - 5 LİTRE G12 - G12+ ONAYLI - PttAVM.com https://www.pttavm.com/motul-inugel-optimal--37c-5-litre-p-43752727?gclid=Cj0KCQiAt8WOBhDbARIsANQLp95OWE3wJH4seqECAVcViWzFYlo3Y0ZSADqaV8pqW9g-R7DVmJc-QhQaAmCoEALw_wcB |
yağ değişimi motul set dizme (fren şanzıman motor yağları)
-
-
2) Almak istediğiniz antifiriz hazır karışım diye biliyorum, su katmayın o yüzden.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
süper o zaman hocam direk radyatör alt hortumunu söküp suyu tamamen boşaltıp onu koyarım arabayı çalıştırıp çektikçe suyu hepsini koyarım en son fan açana kadar çalıştırıp bırakırım teşekkürler
-
Dot 4 ve Dot 5.1 uyumludur ancak Dot5 ayrı bir spec sorun olmaz. Antfiriz zaten Ready To Use yani kullanıma hazır, direkt dökeceksiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dot 4 ile dot 5.1 arasında sadece sıcaklık dayanım farkı var kaynama noktası olarak yani. Bunuda şehir içindeki kullanımda pek farkını anlayamazsınız veya ekstra performans sergilemez. Dot 4 e dot 5.1 konulabilir ama dot 5 konulamaz.
Arada fiyat farkı cüzi ise 5.1 alınabilir. 50-60 liradan fazlaysa tercihim olmazdı şahsen
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tamamdır hocam teşekkürler detaylı olarak anladım motul den 5w30 olarak en üst seviye hangi motor yağını tavsiye edersiniz peki ? 4 veya 5 litre
-
trendyol.comhttps://www.trendyol.com/motul/dot-5-1-500-ml-fren-hidrolik-yagi-p-43267322?boutiqueId=61&merchantId=186722
yalan olmasın aralarındaki fiyat farkına bakmadım hocam üsteki linkte ki ürünü sipariş geçtim dot olayını tamamen anladım öğrendim zaten 5.1 siparişte geçtim tekrardan sağolun son olarak motulden en üst seviye olarak hangi 5w30 yağı önerirsiniz
-
motulun kendi sitesinde yağ seçici var, aracınızın modelini girerek uygun yağı ve sıvıları öğrenebilirsiniz.
-
Motul sitesinde yağ seçici var ordan bakabilirsiniz
Zaten oradan bakıyorum aldığım tüm ürünlere demek istediğim o değildi şimdi griş sınıfı motul 5w30 yağ vardır birde üst sınıf onu demek istemiştim neyse tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar
orada gösterilen yağ aracınıza uygun en kaliteli yağ oluyor, daha düşük seviye yağlar için diğer uygun ürünleri göstere tıklayıp listeyi genişletmeniz gerekiyor.
-
Bunu bilmiyordum şimdi öğrendim herşey için teşekkür ederim iyi akşamlar
Durun acele etmeyin yağ seçicide hangi yağlar çıkıyor ?
Aracınız ve motorunuz nedir
Dot 5.1 sipariş etmişsiniz hayırlı olsun. Makul fiyat 85 lira
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç Nissan qashqai 2008 j10 1.6 lpg araç orijinal 5w30 shell zaten ama artık sadece motul kullanacağım hangi sıvı olursa olsun sadece motul hocam
Edit evet hocam dot 4 yerine 5.1 aldım teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 3 Ocak 2022; 9:18:5 >
Şimdi baktım. Aracınız için 8100 Eco-nergy modelini alın 5w30 acea a3/b4 onayı yeterliymiş size. Bu eco nergy modeli ise a5 b5 onayına sahip. Daha iyi kısaca
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X