Şimdi Ara

Yağ değişiminden sonra yakıt tüketimi artarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün benzinli arabamın yağını ve yağ filtresini değiştirtip servisten çıktım. Normalde 50 km götürecek benzinle 20 km den az gidebildim, bariz arttı yakıt tüketimi. Bu normal birşeymi?

• Önceki yağınızın markası ve inceliği neydi?
    Şu anki kullandığınız yağın inceliği markası nedir?
  • Öncekide Totaldi şimdikide Total. Kalınlığını bilmiyorum. Yetkili servise değiştirttim.
  • enteresan

benzini serviste çekmesinler

ama yağ değiştirmekle alakasının olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Odyssey_

Öncekide Totaldi şimdikide Total. Kalınlığını bilmiyorum. Yetkili servise değiştirttim.

Milyarlar veripp, emek sarfedip aldığınız aracınızın bakımda hangi yağı koyduğuna bakmak aklınıza bile gelmiyormu
    İçine yanlış bir yağ koyarlarsaki başıma geldi benim ne olcağını hayal bile edemessiniz
  • öle bişe olmaz yahu olsa bnim 10 bin bakımda olurdu yani bnde öle bişe olmadı hiç.
  • Yağın motorla alakası var.Motorun çekişi sesi vs.

Benzinle alakası yokki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 91 model lpg li şahin aracım var yağ çubuğuna baktım
    minimuma yakın azcık ilave yağ eklemem lazım
    benzinlikte varilde açıkta satılanlardan 1 lt kadar eklesem
    birşey olurmu ne yapmalıyım
  • Aksine düşmesi bile beklenebilir kısa süreliğine. Özelliğini kaybetmiş yağlarda sürtünme ihtimali daha fazla olur ve yağ kirlenip yoğunlaştığı için subapların rahat hareket etmesi zorlaşır.

Temiz ve taze yağ ile motor daha rahat hareket eder ve daha az zorlanır yukarıda belirttiğim duruma göre.

Fazla yaktığına eminseniz sorunu başka yerde aramak lazım.
  • bence yağ değişiminden sonra aracın fazla yakıt tüketmesi bir tesadüften ibarettir..tabii yağın servis tarafından konulduğu düşünülürse..

hasanmustafa06

tofaş marka araçlarda açık yağlar kullanılabiliyor fakat yine de benim önerim 1 lt lik 20w/50 viskozitede,markalı bir ürün alıp onu koymanızdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 4 Ekim 2007; 21:19:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Aksine düşmesi bile beklenebilir kısa süreliğine. Özelliğini kaybetmiş yağlarda sürtünme ihtimali daha fazla olur ve yağ kirlenip yoğunlaştığı için subapların rahat hareket etmesi zorlaşır.

Temiz ve taze yağ ile motor daha rahat hareket eder ve daha az zorlanır yukarıda belirttiğim duruma göre.

Fazla yaktığına eminseniz sorunu başka yerde aramak lazım.

+1
  • aracın motoruna konan yağ
    markası her ne olursa olsun güvenilir ve özellikleri bilinen biryağ olduktan sonra
    sahte falan değilse
    hiç bir şey olacağını sanmıyorum
    zira araçların kullanma kitabcıklarında özelliklerini belirttikleri yağları kullanmanızı tavsiye ederler.
    ve bir iki marka yağ verip bu markalarlada test edilmiştir bunlarıda tavsiye ederiz derler
    aracın sizin belirttiğiniz şekilde çok aşırı yakması benim aklıma karbüratörün hava aldığı yada püskürtmeli ise bi şekilde motor haznelerinin içine dışardan fazladan hava aldığını aklıma getiriyor
    benimde karbüratör ile emme manifoltu arasındaki takoz yırtıldığı için ve oradan hava aldığı için çok yakan bir skoda favorit im vardı,
    17 km giden araç bir litre ile 7 km gidiyordu.
  • arabam şuan 7500km de
    üzerindeki yag fabrika'nın hâlen, ilk değişim 15.000km de yapılacak ama ben 8000km de değiştirmeyi düşünüyorum
    (Hyundai Era'lar Shell kullanıyormuş)
    ama nasıl bir özelikte bi yağ almalıyım bilmiyorum açıkcası
    10-40 mı
    20-40 mı hiçbir fikrim yok
  • quote:

Bugün benzinli arabamın yağını ve yağ filtresini değiştirtip servisten çıktım. Normalde 50 km götürecek benzinle 20 km den az gidebildim, bariz arttı yakıt tüketimi. Bu normal birşeymi?

selamlar
    merak ettim
    sana dediğm yere mi gittin?
    nuri ustaya
  • 10-40 sonbahar ve kışa gireceğimiz şu günlerde idealdir. 20-40w numaralı bir yağ olduğunu bilmiyorum ,herhalde 20-50w olmalı diye yazdığınızı düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

arabam şuan 7500km de
    üzerindeki yag fabrika'nın hâlen, ilk değişim 15.000km de yapılacak ama ben 8000km de değiştirmeyi düşünüyorum
    (Hyundai Era'lar Shell kullanıyormuş)
    ama nasıl bir özelikte bi yağ almalıyım bilmiyorum açıkcası
    10-40 mı
    20-40 mı hiçbir fikrim yok
  • normal değil.

Yeni ve aynı evsafta bir yağ kullanıldığında viskositenin iyileşmesi yüzünden daha az yakmasını beklemek lazım.Bu yüzden ya yağ aynı yağ değil yada işin içinde başka şeyler var.Yada benzin hesaplamanız hatalı
    quote:

Bugün benzinli arabamın yağını ve yağ filtresini değiştirtip servisten çıktım. Normalde 50 km götürecek benzinle 20 km den az gidebildim, bariz arttı yakıt tüketimi. Bu normal birşeymi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.