W213 E300d araç 3 gün önce yağ bakımına girdi 70.000km'de sıfır km'den beri ben de, bakımları 8000-10.000 aralığında yaptırıyorum hep. Bugün sabah 8'de aracı park ettim, akşam 18.45 sularında uzaktan araca doğru yürürken, aracın altında bir sıvı var gibi gördüm, eğilip bakınca karter koruma kapağının hizasından yarım litreye yakın yağ akmış, servisin yol yardımını aradım, nöbetçi ustaya bağladılar, çalıştırmadan tek buton kontak yaptırdı, yağ uyarısı veya yağ eksiltme uyarısı yoktu, 1 diş azalmış yağ, usta bu şekilde kullanabilirsin ama yarın servise gelin dedi, 25km yol yaptım stop ettim bekledim 10 dakika, eğilip baktım 50ml civarı tekrar yağ akıttı, sonra 10km daha gidip eve geldim, stop edip 10 dakika sonra yine baktım 50ml yine yağ akıttı, telefonun ışığını yakıp izlemeye çalıştım, damla damla akıyordu. Muhtemelen sabaha kadar komple boşalır, sabah çekici ile götüreceğim. Sizce sorun nedir? İyi sıkılmamış tapa mı, tapa contası mı yoksa yağ filtresinin iyi sıkılmaması mı veya başka bir sorun mu? |
Bildirim