İnternette baktığımda yağ katkılarının arabada yakıt tasarufu yaptığından bahsediliyor.Bazı yerlerde de motora ciddi hasarlar verdiğinden bahsediliyor. Bunlkar ne kdar doğru. Mesela aşağıda verdiğim ürünün ozellikleri ne kadar doğru
arkadaşım motor silki denemedim ama türk malı olan nnt bor power i denedim hiçbi işe yaramadı ne arabanın sesi azaldı ne çekişi arttı ne yakıtı düştü olan bizim 50 tl ye oldu belki aracına faydası olan arkadaşlar olmuştur ama benim aracıma hiçbi faydası olmadı. Ürünüde özellikle kullanma kılavuzuna tam uygun alarak kullandımkı faydası olsun ama hiçbi fark yapmadı benim aracımda
quote:
Orjinalden alıntı: yahyademirci
arkadaşım motor silki denemedim ama türk malı olan nnt bor power i denedim hiçbi işe yaramadı ne arabanın sesi azaldı ne çekişi arttı ne yakıtı düştü olan bizim 50 tl ye oldu belki aracına faydası olan arkadaşlar olmuştur ama benim aracıma hiçbi faydası olmadı. Ürünüde özellikle kullanma kılavuzuna tam uygun alarak kullandımkı faydası olsun ama hiçbi fark yapmadı benim aracımda
% 100 Katılıyorum . Aynısını ben de yaşadım. Hap yap para kap
yakıta katılan malzemeler genelde enjektör temizleyici adında satılıyor. ki zaten enjektörleri zamanı gelince mecburen temizlemek gereklidir...
arabamı ilk aldığımda ilk ve ikinci yağlamalarda motor koruyucu diye bişey koydular. iki kez ciddi şekilde hararet yaptırdım arabama. radyatör patlamasından ötürü... contalara falan bişey olmadı, belkide bunun faydası oldu diye düşünüyorum
neticede bu tür ürünler tamamen ticari amaçlarda satılıyor. altında bilmem neyin izni doğrultusunda satışına izin verilmiştir diye yazar. bu ne kadar doğrudur bilmiyorum
Bu ürünle ilgili forumda çok tartışma oldu, memnun olanda vardı, memnun olmayanda vardı. Sanırım memnun olmayanlar çoğunlıktaydı.
Otomobil üreticileri, kendileri tarafından tavsiye edilmeyen katkılar kullanıldığında, verdikleri garantileri iptal ederler ve bununla ilgili sorun olduğu zaman "müşteri hatası/kullanıcı hatası" diyerek masrafı size yüklerler.
Bu yüzden emin olmadığınız ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Mutlaka yetkili servislere danışarak uygulayınız.
Arkadaşlar genelde bu tarz ürünler çok km. yapmış, yıpranmış motorlar için geçerli olan ürünler. Ama benim araç daha 30-40.000 dedir, o araçta ne motor yıpranması olacak ki onu onarsın. Km. ilerledikçe hissedilen yada hissedilemeyen katkıları olur bence. Ama motor yağ değişimini 2 katına çıkarma olayuı bence tamamen saçmalık olmuş. Bu şekilde olsa milyonlarca dolar AR-GE masrafına gerek yok. Koy bir kutu normal yağa, tam sentetik yapıversin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme