arkadaşlar yağ yakmak için koşmak mı yoksa yürümek mi daha iidir?
Yağ yakıcı enzimler kalp ritminin belli bir seviyenin üzerinde olduğu 20. dakikadan sonra sentezlenmeye başlar. Yani 20 dakika tempolu yürüyüp üstüne koşarsın, tıkandığında tekrar ilk başta yürüdüğün tempoya dön ve 5 dakika daha yürü ki kalp ritmin birden düşmesin. Ondan sonra diyelim 6.5 km/s hızda yürürken 5 dakika sonra 4.5 km/s, 1 dakika sonra 3 km/s'ye indirip 1 dakika da bu hızda yürüdükten sonra bırakırsan en sağlıklı yağ yakımını yaparsan.
tşkkr ederim kanka
Hızlı ve Tempolu şekilde 15 dakika yürü hocam.Ben öyle yaptım 3 ayda hergün çalışmadığım halde çok aksattığım halde 10 kilo verdim.
@mrcn[KAL] arkadaşın dediği programa sporcular HİT diye hitap ediyolar vücudun yağ yakımı için kalp ritminin 130un üstünde olması gerekir
çok hızlı koştuğunda veya yürüdüğünde yağ yakımı yavaştır. seni az yoracak tempoda koşmalısın
quote:
Orijinalden alıntı: splash20
@mrcn[KAL] arkadaşın dediği programa sporcular HİT diye hitap ediyolar vücudun yağ yakımı için kalp ritminin 130un üstünde olması gerekir
130'un üstünde değil. 220'den yaşını çıkartacaksın ve kalp ritminin bu değerin %60 ile %80'i arasında kalacak. Örneğin;
20 yaşındaki bir kişinin yağ yakması için 20 dakika boyunca kalp ritmini 120 ile 160 arasında tutması gerekmektedir.
1 saat yürü ve dumbbellerle çalış hocam yağ yakıyım diye kas kaybetme
hepinize teşekkr ederim değerlendireceğim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme