Şimdi Ara

Yagmurlu havada Debriyaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Garip bir sorunum var sizlerle paylasmak istiyorum..

Aracim genelde 0 ile 20 derece arasinda, yagmurlu / nemli havalarda motor sogukken 0km den hizlanmaya basliyacagimda debriyaj yarim saldigimda debriyaj sarsinti yapiyor. (motor kulakciklari falan saglam) Tır Tır Tır Tır butun araba sallaniyor debriyaj i birakasiya kadar veya motorun devir hizini alasiya kadar. Motor 60 dereceye vardikdan sonra bu sorun tamamen cozuluyor.

Derecelerdede sorun yok. Yazinda sorun yok. Sadece 0-20 derece aralarinda yagmurlu gunlerde oncelikle bu sorun ortaya cikiyor.

- Isin ehline gittim sordum. (tartisilmiyacak kadar iyi bilgilere sahip) Debriyaj pislenmistir. 4. vitese tak el frenini cek az yedir duzelir dedi. Yaptim duzeldi. Vites gecisleri yumusadi baya cokda guzel oldu. Fakat 2 gun sonra tekrar bu sorun ortaya cikiyor. Vites gecisleride hafif sarsintili yapmaya basliyor. Degistir dedigimde ise, malzemenin kendisinden oldugunu degistirdikden 1500 / 2000km sonra tekrar ayni sorun ortaya cikabilecegini soyledi..

debriyajda normal kullanimda kesinlikle kacirma yok bundan %100 eminim. Debriyaj ise aracimi ilk aldigim gunki gibi yumusak ve hisli.

Sizin gorusleriniz nelerdir ? Ne yapmam lazim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 18 Şubat 2012; 23:27:56 >

• debraj ne demek???
  • Neden 4.vites
  • o ustayı değiştir bence sen. piyasa da ne ustalar var. bir de sen el elden üstündür ata sözünü duymadın sanırsam...
  • Benim aracımda da oluyor. Eski aracımda da oluyordu çok nadir. Şanzuman soğukken yapıyorsa çok fazla kafana takma. Yarım debriyaj şeklinde biraz daha hafif kalkarsan silkeleme yapmaz. Nedenini bilmiyorum ama ustanın söylediği 4. viteste debriyaj testi yapmak rahatlatıyor biraz vitesi.

Tavsiye istersen, önerim; hareket etmeden önce geri vitese tak, bi yarım metre kadar geriye gidip tekrar birinci vitese takarak kalk. Bazen işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Neden 4.vites

5 de olur 2 de olur.. Yeterki balatayi siyir biraz Ozaman @Burhan in dedigi gibi rahatliyor resmen.

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Benim aracımda da oluyor. Eski aracımda da oluyordu çok nadir. Şanzuman soğukken yapıyorsa çok fazla kafana takma. Yarım debriyaj şeklinde biraz daha hafif kalkarsan silkeleme yapmaz. Nedenini bilmiyorum ama ustanın söylediği 4. viteste debriyaj testi yapmak rahatlatıyor biraz vitesi.

Tavsiye istersen, önerim; hareket etmeden önce geri vitese tak, bi yarım metre kadar geriye gidip tekrar birinci vitese takarak kalk. Bazen işe yarıyor.

Hocam dediginizi deniyecegim fakat 1. vites ve Geri viteste yapiyor bunu.

Birde balata benim aracimda acikta. (tamamen degil de 3cm lik delikler var) Motordan bakinca yukaridan assagiya debriyaj in donerken gorebiliyorsunuz. Thermostat i degistirirken bosalan su debriyajn uzerine gelmisti. ozellikle ozaman da ayni bu sekilde problem olmustu fakat kullandikca gecmisti.

Bu sorunun nedeni galiba "asiri fazla" guc uyguluyor ki sarsintili geciyor. Aracin hizida yavas olunca zorla kayip tutunuyor kayip tutunuyor..

Galiba bu sorunun gercekten hic bir cozumu yok gibi. Okadar aradim internetde sordum sorusturdum ama sonuc 0..

Kafanada takma demissinde motor sogukken bazen sehir icine girmek cok zor geliyor.

Edit: Cumle dusukleri / kelime hatalari icin kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 18 Şubat 2012; 23:28:32 >

• Olay astrada mı yoksa alfada mı oluyor bilemiyorum ama iki aracınızda 2. viteste kalkmaya uygun. Dilerseniz ilk kalkışı ikinci viteste yapmaya çalışın, sonrasında durup tekrar bir deneyin birinci vitesle kalkmayı.
    Baskı balatınızın durumu kötü de olabilir, fazla zorlamamak gerek..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sogukken vites geçmiyor?
    6 yıl önce açıldı
    Araba soğukken fren tutmuyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim megane 1 araçta da bazen geri vites geçmiyor. Mandalı yukarı kaldırıyorsun 1e takar gibi yapman gerekiyor sola doğru çekiyorsun ama ileri gitmiyor dişli. Hemen 2. vitese takıyorsun sonra boşa aldıktan sonra geri vitese geçiyor olabiliyor böyle şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

Bizim megane 1 araçta da bazen geri vites geçmiyor. Mandalı yukarı kaldırıyorsun 1e takar gibi yapman gerekiyor sola doğru çekiyorsun ama ileri gitmiyor dişli. Hemen 2. vitese takıyorsun sonra boşa aldıktan sonra geri vitese geçiyor olabiliyor böyle şeyler.

Benzer durum Doğan'ların kronik problemi gibi kullanıcılar alışmış durumda yani ben alışmıştım. Taksicilerlede yapmıştım bu konunun sohbetini.
  • Bahsettiğin sıkıntı civic vtec2 lerde sıkça görülüyor. Benim civic'de de vardı, ama aracı silkeleme titretme gibi bir sorun yaratmıyordu.
    Edit: Geçen sene benzer soru hakkında konu açmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47057324/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 18 Şubat 2012; 23:38:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Bizim megane 1 araçta da bazen geri vites geçmiyor. Mandalı yukarı kaldırıyorsun 1e takar gibi yapman gerekiyor sola doğru çekiyorsun ama ileri gitmiyor dişli. Hemen 2. vitese takıyorsun sonra boşa aldıktan sonra geri vitese geçiyor olabiliyor böyle şeyler.

Benzer durum Doğan'ların kronik problemi gibi kullanıcılar alışmış durumda yani ben alışmıştım. Taksicilerlede yapmıştım bu konunun sohbetini.

Her manuel araçta olabilecek bir şey sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Normal bir durum değil aslında aracım Doğan olduğu için önemsememiştim ve gülüp geçmiştim. Bir Megane'da olsa gösterirdim ben.

• @Öklid Hocam fark etmiyor. Istersen 2km yol git motor biraz isinasiya kadar ayni sorun devam ediyor Balata zaten degisecek zaten okadar yedirdik / zorladik artik Ama hala kavrama 10 numara. Azicik kacirsa degistirecegim hemen
    @çekomastik Eyvallah hocam. Nekadar gicik isler bu tur seyler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Normal bir durum değil aslında aracım Doğan olduğu için önemsememiştim ve gülüp geçmiştim. Bir Megane'da olsa gösterirdim ben.

Yetkili Servisteki ustayı aramıştı babam zaten geri vitese geçmiyor diye usta 2. vitese takın sonra deneyin dedi gerçekten geçti. Dişliler üst üste(?) geldiği için birbirini zorluyor bu yüzden geçmiyor diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.