Arkadaşlar merhaba. 1999 model sienam var. Şöyle bir sorunum var. Yağmurlu havalarda frenim aşırı sertleşiyor. Frene bastığımda birden durur gibi yapıyor araç. Sonrasında ise fren çok geç bırakıyor. Yani suyun freni geç bırakmasıyla ne gibi bir alakası olabilir?
Aynısı motosiklette başıma geliyor ön fren bırakmıyor
Hala devam ediyor mu?
Fren pedalindaki yay ve burclar, bir de fren ana merkezi ve teker merkezleri bunlara bakilacak
Ben sorunun fren pistonunda veya arkadaki kampana silindirinde olduğunu düşünüyorum.
Muhtemelen aracın ön tekerlerindeki pistonlar su alıyor ve bu su sorunlar yaratıyor. Hem sistemdeki sıvı miktarı arttığı için fren hassasiyeti artıyor hem de bu fazla sıvı fren pistonunu zorluyor.
Ben olsam ilk olarak ön tekerleri söker kaliperi açar ve pistonları temizler, gresler ve keçesini yeniler takardım. Ben keçeden su aldığını düşünüyorum. Tabi bu işlemi yapmak için piston itici şart yoksa mümkün değil o piston takılmaz.
Cevaplarınız için teşekkürler. Geçenlerde bir tamirciye götürdüm. Sorun tekerlere giden fren hortumlarındaymış. Onları değiştirdi. Sorun düzeldi. Ancak yağmurla ne gibi bir bağlantısı var anlamadı.
ebraraE
kullanıcısına yanıt
Balatalar aşırı sıkı olabilir. Bizim öyleydi biraz saldık freni düzeldi. ABS devreye girmeden kitliyordu özellikle yağmurlu havalarda.
(Kampana'dan bahsettim)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme