Şimdi Ara

Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
0
Favori
37.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MRyldz

Asla gulmedim diyemem ama kabul edin film kotuydu hatta igrencri kufurle ne kadar guldurebilirki?

Allahaşkına abartmayın ya, sanki küfür haricinde kahkahalarla gülünecek yerler yoktu.

Ben şahsen artık Recep İvedik denen saçmalıkla Cem Yılmaz'ın herhangi bir filmini karşılaştırmak istemiyorum. Çok basit söylemle bu Cem Yılmaz'a ve emeklerine hakarettir.

• Film'i genel olarak beğendiğimi söyleyemem biraz sıktı Cem yılmazın hatrına gittim diyebilirim. GORA'dan kötüydü AROG'dan güzeldi bence.. Güldüğüm yer tabikide çoktu cem yılmaza gülmedim diyen yalan söyler ama o 'şef benimle ta**ak geçti' dediği yer beni gerçekten kopardı. Ve Tütünü çektikten sonra verdiği o ani tepkiyle ettiği küfür çok güzeldi.
  • adam küfürsüz arogu yaptı beğenmediniz küfürlüsünü yaptı beğenmediniz.recep baştan aşağı küfür ve argo onda sorun yok enteresan
    bu arada yahşi batıyı izlemedim yarın izleyecem. küfürlü olsa da ben içinde cem olduğu için iyi olduğuna eminim yani iyi derken baş yapıt belklemiyorum tabiki ama 2 saat eğleneceğime eminim. çünkü ben adamın tipine ve konuşmasına gülüyorum zaten
    bu arada küfür yabancı filmlerin hepsinde var bi zenci filmi izle orjinal dilinde film fuk la başlar fukla biter sanarsın film bunun üzerine kurulu.bu da cemden alıntıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 3 Ocak 2010; 23:26:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hoobastank

Diyeceklerimi çok iyi özetlemişler tekrardan yazmaya lüzum görmedim.

Ekşi sözlük 175. mesaj: bir kere film kesinlikle komik degil. tamam komedi filmi fakat cem yılmaz'ın eksi filmleriyle kıyasladıgımda cok daha az gülünen bir film. yani filmden önce recep ivedik 3 ün fragmanına 10 kat daha fazla güldü salondakiler.

bu film istesek de istemesek de recep ivedik 3 'le kıyaslanacak.

şahan ile cem yılmaz arasındaki farkı anlamıştır artık herkes herhalde. şahan muthiş bir oyunculuk ve basit esprilerle insanları güldürüyor. şahan'ın yaptıgı karakter ezilen halkı temsil ediyor ve onun ''elit'' denilen (elin ne lan) sınıfı ezişine gülüyor insanlar. ama şahan oynamıyor yaşıyor bu karakteri.

--- spoiler ---

cem yılmaz ise harbiden film yapmaya çalışıyor onu yapamıyor cogu zaman o ayrı bu film de oyleydi. mesela kfc espirisi, atın sikinden kelebegi alması filan bunlar cok basit espriler degil.

--- spoiler ---

coğu iki aşamalı espri. oncelikle bilgi gerektiriyor ve iki yönlü düşünmek gerekiyor. şahan'ın esprilerinde bu yok. bir cogunda gülmek için bir şey bilmek zorunda degilsiniz. ya da cok basit popüler şeyleri seçer. tarzları cok farklı.

ama baktıgınızda cem yılmaz canlı gösteride rakipsiz, şahan ise espri yapabilen bir adam degil. sıradan bi komikligi var. ama insanların neye gülecegini biliyor. bence cem yılmaz bunu o kadar iyi bilmiyor.

kişilik olarak cok farklılar cem yılmaz kuralcı bir adam bi cok şeyi kuralına göre yapar. şahan da bu yok dagınık biraz daha türk.

bu filmin cok fazla izlenecegini sanmıyorum. bence cem yılmaz bu filmlerle yüzünü eskitiyor. bir kere yine türk filmlerinde son zamanlarda yaşanan aynı oyuncu sendoromu yine var. aynı oyuncularla film yapmak bir kere handikaptır. cem yılmaz'ın filmlerdeki rolu tipatıp aynı. değişik bir karekter yazamıyor mu bu adam. hep aynı kişiyi oynuyor.

komiklik acısından arog gelmiş geçmiş en komik filmdir benim için. cem yılmaz'ın vizontele'deki oyunculugu efsanedir mesela.

muhtemelen recep ivedik 3 tekrar rekor kıracak cem yılmaz'ın filmi ise cok gerilerde kalacaktır. bunu olması cok normal. fakat cem yılmaz'ın komedide ve aynı ekiple ısrar etmemesi gerekiyor. komedi yapacaksa bile insanların nelere güldüğünü iyice ögrenmesi şart.
    --------------------

Ekşi sözlük 208. mesaj: hani böyle arkadaş grubuyla otururken, biri çıkar bir cem yılmaz esprisi yapar, kimse gülmez, sonra da "abi anlatınca komik olmuyor, görmeniz lazım" der ya, bu film için tam tersi geçerli bence. bir punduna getirip, arkadaşlarına satmaya çalışsan, yerinde kullanırsan gayet komik olacak espriler var, ama sanki cem yılmaz o pundu yakalayamamış bir türlü.

sonra birileri kalkıp, sinemadaki gerizekalılar, anlamadıkları için gülmediler cağnım esprilere demesinler diye, kısa ve kuru bir şekilde güldüm bazı bazı. ama itiraf ediyorum ki, yalancıktandı hepsi. şöyle bir dolu dolu kahkaha attığım tek bir sahne bile olmadı.

hikayesi, oyunculukları, dekorü, kostümü güzeldi, hatta tarihi detaylara olan özenini ayrıca takdir ettim, cem yılmaz bunları yapmasın demiyorum, hobi olarak gene yapsın da, asli görevi vatanı-milleti güldürmek. bunu da pek beceremedi sanırım bu filmde.

Elit sinif mi? Yanlis kavram kullanmissin

• Hiç gülmedim diyemem ama kahkaha da atmadım, filmi sürekli suratımda bir gülümseme ile izledim.

Açıkçası daha iyi bir film bekliyordum, çok itmece sahneler vardı özellikle Demet Evgar konuşabilsin diye uğraşılmış resmen ve yine kadronun değişememesi. Hadi kadronun değişememesini geçtim bari oyuncuların rolleri değişsin, Ozan Güven ikinci oyuncu, Özkan Uğur cmylmz'a yardım eden ihtiyar. Tek hoşuma giden Zafer Algöz'ün kadroya dahil edilmesiydi, gerçekten bir sınıf daha atlattırmış filme, onun filme girmesinden sonra biraz daha zevk almaya başladım diyebilirim.

Bana göre G.O.R.A ve A.R.O.G'dan daha başarılı değildi ama yinede izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • beyler spoiler sayılablr baştan bunu söyliyim sonra alta geçiym

kelebekli sahnede salonun tepkisi nsldı orda arkadaş ve benden başka kmse gülmedi salonda merak ettm diğer salonlarda durum nsl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luca Brasi -- 4 Ocak 2010; 0:12:41 >
  • şimdi geldim filmden.açıkçası daha iyi işler bekliyordum ama tam tatmin olamadım.2-3 tane güzel espriler vardı ama gerisi çok yavan kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

beyler spoiler sayılablr baştan bunu söyliyim sonra alta geçiym

kelebekli sahnede salonun tepkisi nsldı orda arkadaş ve benden başka kmse gülmedi salonda merak ettm diğer salonlarda durum nsl.

Erkekler arasında önce ben güldüm ama önce bayanalr anladı onlar güldü
  • Film bence gayet güzeldi. Güzel bir 2 saat geçirdim, bol güldüm ve bazı yerlerde de yarıldım. Ama filmi eleştirenlerin filme gidiş düşünceleri bu adam nerede batırmış hadi bulalım şeklinde olduğundan böyle durumlar çıkıyor ortaya. Sinemaya sevdiğin bir oyuncu ya da yönetmen için gidersin. Sevmediklerini eleştirmek için değil.

Not: Sinemaya acaba Cem Yılmaz bu sefer nasıl yarıyor insanı diye gittim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 4 Ocak 2010; 2:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

beyler spoiler sayılablr baştan bunu söyliyim sonra alta geçiym

Erkekler arasında önce ben güldüm ama önce bayanalr anladı onlar güldü

Ben ilk eğildiğinde başladım gülümsemeye ve kelebeği aldıktan sonra kahkaha attım. Bu da bir nevi karikatür esprisi. Çözebilmek için de karikatür kültürü gerekiyor. Ayrıca orada verilen mesaj da güzeldi: Baktığın yerde gördüğün şey önemli.

• işin yoksa 10 dakika ara
    diyor ve film 10 dakika araya giriyormüthişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katibim -- 4 Ocak 2010; 8:47:08 >
  • Bence güzeldi.Gayet koparmalık sahne vardı ama!
    Espiri sayısı azdı.
  • Bir kaç ekleme yapayım.
    -O texas havasındaki rüzgardan geçen otlu sahneler güzeldi.Cem yılmaz iyi yakalamış.
    Sırf küfürle beslenen bir halk görüyorum.Size sorarım."Mor yerden cimri" espirisini duyan ya da anlayan varmı filmi izlerken?" Bizim salonda bir tek ben güldüm millet bana bakıyor.anlayana yani cem yılmaz'ın filmleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Bir kaç ekleme yapayım.
    -O texas havasındaki rüzgardan geçen otlu sahneler güzeldi.Cem yılmaz iyi yakalamış.
    Sırf küfürle beslenen bir halk görüyorum.Size sorarım."Mor yerden cimri" espirisini duyan ya da anlayan varmı filmi izlerken?" Bizim salonda bir tek ben güldüm millet bana bakıyor.anlayana yani cem yılmaz'ın filmleri.

O kadar dikkatli izlememe rağmen kaçırmışım bunu.
    Tam olarak nerede söylemişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircan

Gidip paranıza ve vaktınıze kıymayın

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircan

Gidip paranıza ve vaktınıze kıymayın

Bu tarz taraflı yorumlara itibar etmeyin bence, gidin görün ve gülün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 4 Ocak 2010; 13:55:40 >
  • ulan sanki her gün avatar gibi filmler geliyor sinemaya da gidip paranıza kıymayın diyorsunuz ayıptır yaaa
  • arkadaşlar gora ve arog u beğendiyseniz bence gidip izleyin.

paranıza, vaktinize yazık gibi yorum yapan arkadaşları anlamıyorum.filmin hayatlarını değiştirmesini falan mı bekliyorlar acaba? Tipik cmylmz mizahı içeren bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallow

arkadaşlar gora ve arog u beğendiyseniz bence gidip izleyin.

paranıza, vaktinize yazık gibi yorum yapan arkadaşları anlamıyorum.filmin hayatlarını değiştirmesini falan mı bekliyorlar acaba? Tipik cmylmz mizahı içeren bir film.

Emin ol kimisi salonda kahkalarla salya sümük gülerken çıkışta somurtmuşlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Bir kaç ekleme yapayım.

ben kaçırmışım ya, nerde nasıl söylemişti
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.