Şimdi Ara

Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
0
Favori
37.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar film ne kadar izlenmiş bununla ilgili bi site varmı?
  • Diyeceklerimi çok iyi özetlemişler tekrardan yazmaya lüzum görmedim.

Ekşi sözlük 175. mesaj: bir kere film kesinlikle komik degil. tamam komedi filmi fakat cem yılmaz'ın eksi filmleriyle kıyasladıgımda cok daha az gülünen bir film. yani filmden önce recep ivedik 3 ün fragmanına 10 kat daha fazla güldü salondakiler.

bu film istesek de istemesek de recep ivedik 3 'le kıyaslanacak.

şahan ile cem yılmaz arasındaki farkı anlamıştır artık herkes herhalde. şahan muthiş bir oyunculuk ve basit esprilerle insanları güldürüyor. şahan'ın yaptıgı karakter ezilen halkı temsil ediyor ve onun ''elit'' denilen (elin ne lan) sınıfı ezişine gülüyor insanlar. ama şahan oynamıyor yaşıyor bu karakteri.

--- spoiler ---

cem yılmaz ise harbiden film yapmaya çalışıyor onu yapamıyor cogu zaman o ayrı bu film de oyleydi. mesela kfc espirisi, atın sikinden kelebegi alması filan bunlar cok basit espriler degil.

--- spoiler ---

coğu iki aşamalı espri. oncelikle bilgi gerektiriyor ve iki yönlü düşünmek gerekiyor. şahan'ın esprilerinde bu yok. bir cogunda gülmek için bir şey bilmek zorunda degilsiniz. ya da cok basit popüler şeyleri seçer. tarzları cok farklı.

ama baktıgınızda cem yılmaz canlı gösteride rakipsiz, şahan ise espri yapabilen bir adam degil. sıradan bi komikligi var. ama insanların neye gülecegini biliyor. bence cem yılmaz bunu o kadar iyi bilmiyor.

kişilik olarak cok farklılar cem yılmaz kuralcı bir adam bi cok şeyi kuralına göre yapar. şahan da bu yok dagınık biraz daha türk.

bu filmin cok fazla izlenecegini sanmıyorum. bence cem yılmaz bu filmlerle yüzünü eskitiyor. bir kere yine türk filmlerinde son zamanlarda yaşanan aynı oyuncu sendoromu yine var. aynı oyuncularla film yapmak bir kere handikaptır. cem yılmaz'ın filmlerdeki rolu tipatıp aynı. değişik bir karekter yazamıyor mu bu adam. hep aynı kişiyi oynuyor.

komiklik acısından arog gelmiş geçmiş en komik filmdir benim için. cem yılmaz'ın vizontele'deki oyunculugu efsanedir mesela.

muhtemelen recep ivedik 3 tekrar rekor kıracak cem yılmaz'ın filmi ise cok gerilerde kalacaktır. bunu olması cok normal. fakat cem yılmaz'ın komedide ve aynı ekiple ısrar etmemesi gerekiyor. komedi yapacaksa bile insanların nelere güldüğünü iyice ögrenmesi şart.
    --------------------

Ekşi sözlük 208. mesaj: hani böyle arkadaş grubuyla otururken, biri çıkar bir cem yılmaz esprisi yapar, kimse gülmez, sonra da "abi anlatınca komik olmuyor, görmeniz lazım" der ya, bu film için tam tersi geçerli bence. bir punduna getirip, arkadaşlarına satmaya çalışsan, yerinde kullanırsan gayet komik olacak espriler var, ama sanki cem yılmaz o pundu yakalayamamış bir türlü.

sonra birileri kalkıp, sinemadaki gerizekalılar, anlamadıkları için gülmediler cağnım esprilere demesinler diye, kısa ve kuru bir şekilde güldüm bazı bazı. ama itiraf ediyorum ki, yalancıktandı hepsi. şöyle bir dolu dolu kahkaha attığım tek bir sahne bile olmadı.

hikayesi, oyunculukları, dekorü, kostümü güzeldi, hatta tarihi detaylara olan özenini ayrıca takdir ettim, cem yılmaz bunları yapmasın demiyorum, hobi olarak gene yapsın da, asli görevi vatanı-milleti güldürmek. bunu da pek beceremedi sanırım bu filmde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okisht

Arkadaşlar film ne kadar izlenmiş bununla ilgili bi site varmı?

Bir kaç güne ilk 3 gün hasılatı çıkar.
  • cem yılmaz sinemadan anlamıyor, onu izlerken kim niye gülüyor anlamıyorum. oyunlarıda çok kısır,
  • Call Juarez diye bi oyun vardı. Onun filmi gibi olmuş.
  • cem yılmazın tütünü çektikten sonraki tepkisine koptummm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safkar14

quote:

Orijinalden alıntı: Mikami Teru

quote:

Orijinalden alıntı: mrtztkn

Şimdi benim anlayamadığım birşey var yorumları okuyorum da sanırım ülke nüfusunun %75 i sinema uzman sinema eleştirmeni.

Yani nasıl bir beklenti içerisinde gidiyorsunuz film'e anlamış değilim.

Cem Yılmaz ı bilenler az çok nasıl tarz da film çektiğini bilirler.

Argo kelimeleri kullanmasını iyi biliyor cem yılmaz.

Sanki filmi izleyenlerin %90 ı hayatında hiç küfür etmiyor. Cem yılmazında dediği gibi sanki herkez belgesel izliyor hayatında.

Şüphe yokki küfürlü sahnelerde güldü herkez benim izlediğim salon kahkahalara boğuldu o sahnelerde.

Kötü müydü değildi aksine komikti işte güldük eğlendik.

Herkezde bir ince espiriler vardı sözü aldı başını gidiyor.

Sorsanız ki bir tane söyleyin film den kimseden ses çıkmaz.

İnce espiri denilenler amerikan sistemine yapılmış olan göndermeler.

Farkettiyseniz bu filmde cem yılmaz unttuğumuz türklüğümüzüde biraz hatırlatmaya çalışmış bizlere.

Bırakalım bence bu gereksiz yorumları kimsede kendini sinema eleştirmeni falan sanmasın.

Madem herkez bu kadar iyi biliyor nasıl komedi yapılacağını neden Cem Yılmazdan başkası yok bu piyasada?

Gitmeyen arkadaslar varsada hiç kafalarını karıştırmasınlar gidip izlesinler gayet keyifli 2 saat geçireceksiniz emin olun.

+1907

Kusura bakma da unuttuğumuz hangi Türklüğümüzü hatırlatmış merak ediyorum.
    Manavdan elma çalışımızımı hatırlatmış, g.tümüze eşya sokuşumuzumu hatırlatmış, dalavere dümen yaparak şeriften para aşırmayı mı hatırlatmış.
    Ayrıca eleştiri yapmak için eleştirmen olmak gerekmiyor.
    Benim eleştirim Cem yılmaz zekası, kaynakları, gücü, parası ölçüsünde kaliteli işler yapmıyor.
    Dekoru öven var, 10 ev 6 çadır 10 da at dekor denilen.

hocam sen bence film e gulmeye eglenmeye degil filmde nerde hata var nerde bi eksiklik var onu bulup hemen kotulemek icin gitmissin.

kfc esprileri olsun gerek serifle konusmalar olsun amerikan sistemine gondermeler yapmis turkleri yanlis taniyan dunyaya bi olcude misileme yapmis benim fikrimce.

Ben gülüp eglendim flimde cem yilmazida tebrik ediyorum bana yasattigi hos 2 saat icin.

• hiç gülmedim diyenlere hayret ya, tamam zevk meselesi vs de. aga hiç mi gülünmez be. babanın ölüm haberini falan mı aldın filmden 5dk önce, bu ne ruhsuzluk
    bi kre komedi filmi izliyorsan "ben gülücem" diye başlicaksın. eğer "bakalım yine naapmış bu mal","berbat bişe benziyo" diye girersen sen zarar edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

hiç gülmedim diyenlere hayret ya, tamam zevk meselesi vs de. aga hiç mi gülünmez be. babanın ölüm haberini falan mı aldın filmden 5dk önce, bu ne ruhsuzluk
    bi kre komedi filmi izliyorsan "ben gülücem" diye başlicaksın. eğer "bakalım yine naapmış bu mal","berbat bişe benziyo" diye girersen sen zarar edersin.

İşte bu kadar. Komedi filmlerinin amacı güldürmektir. Recep İvedik, Kutsal Damacana, AROG, GORA ve daha sayamadığım bir çok komedi filminde amaç gülmektir. Mesela geçenlerde canım sıkılıyordu Şafak Sezer'in Kolpaçino'suna gittim ve güldüm. Açıkçana söylüyorum işte güldüm. Geçen akşam Türkmax'ta Recep İvedik 2 vardı ve oturdum güldüm. Gülmeyi seviyorum ayırt etmiyorum. Kimseyi de yok şunu gülüyormuş diye aşağılamıyorum. Sanki bir Stanley Kubrick'in filmlerinden birini izliyoruz. Bildiğiniz komedi işte. Sanki Nolan çekmişte filmleri felsefe arıyoruz. Amaç ondan zevk almaktır. Ama şöyle bişeyde var. Filmi izleyip etkilenip mal mal hareketler yapanlara bende sövüyorum. Ama Recep'e güldüm diye kimse beni aşağılayamaz ki aşağılattırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper

quote:

Orijinalden alıntı: matrock_mamy

hiç gülmedim diyenlere hayret ya, tamam zevk meselesi vs de. aga hiç mi gülünmez be. babanın ölüm haberini falan mı aldın filmden 5dk önce, bu ne ruhsuzluk

İşte bu kadar. Komedi filmlerinin amacı güldürmektir. Recep İvedik, Kutsal Damacana, AROG, GORA ve daha sayamadığım bir çok komedi filminde amaç gülmektir. Mesela geçenlerde canım sıkılıyordu Şafak Sezer'in Kolpaçino'suna gittim ve güldüm. Açıkçana söylüyorum işte güldüm. Geçen akşam Türkmax'ta Recep İvedik 2 vardı ve oturdum güldüm. Gülmeyi seviyorum ayırt etmiyorum. Kimseyi de yok şunu gülüyormuş diye aşağılamıyorum. Sanki bir Stanley Kubrick'in filmlerinden birini izliyoruz. Bildiğiniz komedi işte. Sanki Nolan çekmişte filmleri felsefe arıyoruz. Amaç ondan zevk almaktır. Ama şöyle bişeyde var. Filmi izleyip etkilenip mal mal hareketler yapanlara bende sövüyorum. Ama Recep'e güldüm diye kimse beni aşağılayamaz ki aşağılattırmam.

+1 Bende bu iki yoruma katılıyorum ama sanki filmde bişey eksik gibi geldi ama ne hani yemeğin tuzu eksiktir ya onun gibi
    Bi de sürekli aynı oyuncuların olması biraz bozmuş bu da olabilir sebep

• Anaokulu öğrencilerini çocuk tiyatrosuna görürdüklerinde minikler kıkır kıkır her sahnede güler ya işte cem yılmaz hayranlarıda gülmeye şartlanarak gittiği için komik geliyor. Bu kitleye Süt veya Yumurta filmlerini izledin mi diye sorsan bu filmleri duymamışlardir bile. Zaten bu kitle duysa sanat sanat olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtztkn

Şimdi benim anlayamadığım birşey var yorumları okuyorum da sanırım ülke nüfusunun %75 i sinema uzman sinema eleştirmeni.

Yani nasıl bir beklenti içerisinde gidiyorsunuz film'e anlamış değilim.

Cem Yılmaz ı bilenler az çok nasıl tarz da film çektiğini bilirler.

Argo kelimeleri kullanmasını iyi biliyor cem yılmaz.

Sanki filmi izleyenlerin %90 ı hayatında hiç küfür etmiyor. Cem yılmazında dediği gibi sanki herkez belgesel izliyor hayatında.

Şüphe yokki küfürlü sahnelerde güldü herkez benim izlediğim salon kahkahalara boğuldu o sahnelerde.

Kötü müydü değildi aksine komikti işte güldük eğlendik.

Herkezde bir ince espiriler vardı sözü aldı başını gidiyor.

Sorsanız ki bir tane söyleyin film den kimseden ses çıkmaz.

İnce espiri denilenler amerikan sistemine yapılmış olan göndermeler.

Farkettiyseniz bu filmde cem yılmaz unttuğumuz türklüğümüzüde biraz hatırlatmaya çalışmış bizlere.

Bırakalım bence bu gereksiz yorumları kimsede kendini sinema eleştirmeni falan sanmasın.

Madem herkez bu kadar iyi biliyor nasıl komedi yapılacağını neden Cem Yılmazdan başkası yok bu piyasada?

Gitmeyen arkadaslar varsada hiç kafalarını karıştırmasınlar gidip izlesinler gayet keyifli 2 saat geçireceksiniz emin olun.

Cem Yılmaz'ın dediği gibi: Herkes komiktir. Bizim Mahmut'ta komik, hani nerede? Göremiyoruz burada..

• Cumartesi filmi izledim ancak 4 gündür çizik olduğumdan anca yorum yazabiliyorum.

Öncelikle gülmedim diyen yalan söylüyordur. Ben de Recep İvedik'ten iğreniyorum ama dün akşam Türkmax'ta biraz izledim ve kahkaha attığım bir sahne bile oldu. Dolayısıyla hiç gülmedim, komik değildi diyen bir adam yalan söylüyordur ve hak yiyordur.

Allahaşkına siz stand-up gösterisi gibi saniyede bir gülmeyi mi bekliyorsunuz? Komik film işte bu kadar basit yahu.

Küfür olayı da ayrı bir konu. Bence filmlerde mutlaka küfür olmalı gerektiği yerlerde. Sonuçta Türk insanı gösteriliyor perdede ve biz de küfür eden insanlarız. Gereken yerde mutlaka olmalı. Örneğin A.R.O.G. filminde Arif, tepenin arkasında dinazorları ilk gördüğü sahnede gayet yapay olarak ''hadi be'' tepkisini veriyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki oradaki tepki Arif gibi bir adam için 'hasss...'' olmalıdır.

Yahşi Batı bana kalırsa en azından A.R.O.G. kadar komik değil ama buna rağmen çok iyi bir film. Yorumlara aldanmayın ve mutlaka izleyin.

Ayrıca Recep İvedik fragmanına daha çok güldük diyen arkadaşlar da kusura bakmasınlar yalan söylüyorlar, ya da farklı görünmeye çalışıyorlar. 2+2=4 ise bu film komiktir. Fazlasını aramak Aziz Vefa Bey'in de arzettiği gibi ''kıllısını aramaktır''...

Gidiniz ve gülünüz efendim. Kasmayınız kendinizi.

• yaa cem yılmazın oynadığı filmde adam gülmedim diyorsa bi kere yalan söylüyordur gerisini tartışmak boş zatenmilet arogu beğenmez mesela.ya o kadar güzel espriler varki örn. petrol kuyusu sahnesi 5 sn lik bi espri için bile o ekipmanı hazırlamış mesela(petrolu bulun da savaş çıkarın dimi lan.. dediği sahne).ama tabi bazı şeylere gülmek için de biraz kültür gerekli tabi.tamam ben de recep ivediğe güldüm de yani recep ivediğin daha fazla izlenmesi cemden daha iyi film yaptığı manasına gelmez ki.memlekette öyle adam varki cemin yaptığı espriyi anlamayacak düzeydeler.yani bu kötülenecek bişey de değil tabikiTürkiyenin gerçeği. kısaca recebin hitap ettiği kesim daha fazla olabilir ama yaptığı iş çok basit ve emeksiz ceme nazaran.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 3 Ocak 2010; 23:13:30 >
  • Karsilastirma yersizdir. Nedeni ise ikisinin farkli sekillerde hitap ediyor olusudur.

KONU KAPANMISTIR!

Buradan Devam -->

Cem Yilmaz'in GORAsina gitmistim ve eglenmistim ancak sonra izledigim Recep Ivedik beni daha cok guldurmustu. IVEDIK'in dogalligina dikkat buyurun. Bizden biri yani. Cem Yilmaz da gercekten sinema konusunda basarisinii gosteriyor ancak niyeyse bilmiyorum bana IVEDIK daha yakin geliyor. (Bu arada
    ilk filminden bahsettim az once . Sahan'in 2.filmi iyi degildi.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

yaa cem yılmazın oynadığı filmde adam gülmedim diyorsa bi kere yalan söylüyordur gerisini tartışmak boş zaten

Aynen, gülmedim diyen adam ya yalan söylüyordur ya da ciddi anlamda espri anlayışı yoktur.
    Hayatımda izlediğim en komik film şahsen A.R.O.G. benim. Defalarca izledim ve yemin ederim her seferinde yeni bir detay görüyorum. Aslında Cem Yılmaz'ın karikatürden gelmesiyle alakalı bir durum bu. Detaylara çok fazla önem veriyor ve çoğu zaman da espri, şaka detayda gizli oluyor.
  • Asla gulmedim diyemem ama kabul edin film kotuydu hatta igrencri kufurle ne kadar guldurebilirki?
  • Pek fazla güldürmedi,hoşumada gitmedi açıkçası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRyldz

Asla gulmedim diyemem ama kabul edin film kotuydu hatta igrencri kufurle ne kadar guldurebilirki?

Recebe o zaman hiç gülmüyosundur sen.gülüyorum diyosan çelişkiye düşersin çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 3 Ocak 2010; 23:17:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun
    quote:

Orijinalden alıntı: MRyldz

Asla gulmedim diyemem ama kabul edin film kotuydu hatta igrencri kufurle ne kadar guldurebilirki?

Recebe o zaman hiç gülmüyosundur sen.gülüyorum diyosan çelişkiye düşersin çünkü

Recep te kac kufur var yahsi batida kac tane var adam
    daha ilk dakikda kufur ediyor
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.