Şimdi Ara

Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
754
Cevap
0
Favori
37.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bir komedyen 1. Filminin istikrarını sürdemiyor.Bu filmde buna bir örnek gibi duruyor.Bu genellemenin kapsamadığı tek kişi yılmaz erdoğan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gqhsoon

Hiç bir komedyen 1. Filminin istikrarını sürdemiyor.Bu filmde buna bir örnek gibi duruyor.Bu genellemenin kapsamadığı tek kişi yılmaz erdoğan olabilir.

Bence Yılmaz Erdoğan'ın da en iyi filmi Vizontele 1'di. Neşeli Hayat'ı izleyemedim henüz ama onun hakkında bir bilgim yok.
  • Arkadaşalr size bir soru.

Yahşi Batı filminden daha iyi bir görsel efekt ve kostüm ve niceleri hangi filmde var ama türk sinemasından bahsediyorum.Eğer varsa söyleyin bizde bilelim.Klasik bir laf vardır.En iyisi Yapılana kadar Şimdilik EN iyisi bu bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

Bu filmin de güzel olacağını tahmin ediyorum. Hatta AROG'da yaptığım gibi vizyona girdiği ilk gün izleyerek yorumlardan olumlu ya da olumsuz etkilenmeden filmi görmek istiyorum.

Demiştim ve dediğim gibi yapıp filmi ilk gününde ilk seansında izledim. İyi ki böyle yapmışım bu filmde de olduğu gibi başkalarının yorumları filme bakış açınızı etkileyebiliyor.

Filmi beğendim. Fakat birlikte izlenen kitle ve sinema salonunun kalitesi filmden alınan zevki etkileyebiliyormuş bunu bir daha gördüm.

Bu sebeple bu kez daha büyük perdeli bir salonda izleyeceğim.

Filmi beğendim ama eleştirmemize engel değil. Bir kere film görsel olarak beni vahşi batıda geçtiğine tam ikna edemedi.

Filme çok para harcanmış deniyor ama ne bir kanyon gördük ne de bir çöl bitkisi. İstanbul'a yakın maden ocaklarında çekildiği belli oluyordu. Arog'da yaptıkları gibi bilgisayarla Afyon arazisine taş devri eklemeleri gibi bilgisayar efektlerini burada hiç yapmamışlar. Geniş açı yoktu. Kasaba küçüktü. Kızılderili çadırları bile bir elin parmağı kadardı.

Gora'da Arog'da sırf atmosfer yaratmak için oluk oluk para dökerken bu filmde biraz cimri davranmışlar gibi.Paraya kıyan bir Cem Yılmaz arabada değil lokomotifte olurdu saldırıya uğradığında.

Bir de aralıksız hep aynı insanlarla çalışması handikap olmaya başlayabilir. Bir sonraki filmde Ozan Güven ve Özkan Uğur olmamalı artık. Bu filmde no name denilen ama parlayan iki kişi vardı. Şerifin oğlu ve Çak!
    Arog'da sırtına taş yüklenip kuleye çıkarması istenen taş devri adamıyla bu filmdeki çak aynı oyuncu.

Küfür ve argo meselesine gelince. Bir iki gereksiz yer haricinde hiç rahatsız olmadım. Sanırım Cem Yılmaz bu küfür meslesine isyan edip koyvermiş demiş alın size küfür.

Küfürle güldürmek aşağılanıyor ama barış çubuğu içtikleri sahnede nefessiz kaldım. Küfürle güldürüleceksem böylesini tercih ederim.

Film başlamadan önce Recep İvedik fragmanına insanlar gerçekten çok gülüyorlar. Gülebilirler. Yapacak bir şey yok. Ama Cem Yılmaz'ı Şahan ile karşılaştırmam bile. Onu apayrı bir yere koyuyorum.

Komedi filmi diye gittik ama hiç gülmedik... İşte bir komedi filminde bilmem kaç defa kahkaha atmazsam hakkımı helal etmiyorum diyenlere

Sanki siz bütün komedi filmlerini altınıza bez bağlayıp mı izliyorsunuz? Eğer film sizi sı***tmazsa yada koltuktan düşürmezse eğlendiğinizin farkına varamıyor musunuz?

Gelelim ince espri ve göndermeler kısmına. Evet çocukluğumda Yakari'yi de izledim Taksim Meydanında Kızılkayalarda döner tıkındım. Brokeback mountain filmini i*ne kovboylar korsan sidisiyle izlememiş olabilirsiniz.Bazı espriler anlaşılmayabilir ya da çoğu kişiye manasız gelebilir.

Bende viski sevmem.Bu espriyi sözlüklerde yazılınca anladım.
     Yahşi Batı (2010) | Cem Yılmaz

Komik yerler çoktu aklıma geldikçe yazarım.

Sonuç olarak bir defa daha izleyeceğim, DVD'si çıkınca almak istediğim, bir sonraki Cem Yılmaz filmini iple çektiğim bir film oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircan

FORUMU YAHSI BATININ PARALI YORUMCULARIMI BASMIS NEDIR?GULMEKTEN OLDUM DIYENLER VAR!!!!
    1-dun cocuklar ıle ankara maltepe park saat :16.00 senasına gıttık.Bır kere komedı fılmı 2 saatte en az 30-40 kere ınsana kahkaha attırmalı.Ben 2 yada 3 kez bırakın kahkaha atmayı ancak gulebıldım.Bendemı bır garıplık var dıye etrafıma sınemaya baktım yıne gulen yoktu.
    2-cogu oyuncu yapmacıktı(basta bıyıklı kovboy)
    3-notum:10 uzerınden ancak 4 tur
    4-Gulmek ıcın Ivedık 3 u bekleyecegız

1- Recep İvedik filminde hangi kısımlarda kahkaha attın. Beklediğin kahkaha sayılarına bakarsak ancak Böhühü karşılar o sayıyı.
    2- Recep İvedik karakteri yapmacık değil mi?
    3- Recep İvedik filmlerine de not verir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 2 Ocak 2010; 22:02:51 >
  • Filmi izledim hiç fena değildi ama aynı tip oyuncuların çıkması fazla sırıtmaya başladı, sanki her sene yayınlanan skeç programı gibi oluyor. Bence de farklı oyuncularla çekmeli Cem Yılmaz. Ama gene de güzel bir filmdi.

Filmden önce recep ivedik 3 ve kutsal damacana 2 fragmanları vardı, özellikle kutsal damacana 2 fena bir filme benzemiyor
  • quote:

Gidip paranıza ve vaktınıze kıymayın

sen avatara çocuk filmi diyen tip değilmisin? avatara çocuk filmi diyen adam millete öğüt veremez bir kere
  • Henüz filmi izlemedim ama yorumlar ikilemde birakiyor insani. Bu güne kadar Cem Yilmaz'in yaptigi her sinema projesini zevkle izledim. Çünkü dikkat çeken büyük bir kalite var. Umarim Türkiye'de Cem Yilmaz disindaki yönetmen ve film yapimcilari da insanlara daha görsel ve kaliteli ürünler sunarlar. Destere filmini izleyenler ne demek istedigimi daha iyi anlar.
  • filmi bugun izledim güzeldi arogdan daha iyi en azından güldürüyo 10/8

cola'nın sırrını veriyimmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuu1x

Çoğu kişi filmdeki çok ince çok harika esprilere gülmedi, film başlamadan önce Kutsal Damacana 2 nin fragmanında Şafak Sezer'in "b.kunu yiyim abi" demesiyle bütün salon yarıldı.

Argo olunca bir gülesi geliyor insanların demek ki

Yahşi Batı da argoyu bırak direk küfür vardı ama ben yine gülmedim.O sahnede de gülmedim ama Recep İvedik fragmanındaki " Senin numaran kaç evladım ? " " 10 hocam , ben halı sahada hep onu giyerim." demesi bence daha komik.

• bu arada yahşi batıyı izlemeden recep ivedik serisine belden aşağı diyenler bir daha düşünüp komik duruma düşmesinler.cem yılmaz bu filminde tamamen küfürle güldürmeye çalışmıştır.ilk önce izleyin sonra yorum yapın.şuda bir gerçekki millet film öncesinde verilen recep ivedik ve kutsal damacana film fragmanlarında çok daha fazla gülmüştür
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap_üstad

bu arada yahşi batıyı izlemeden recep ivedik serisine belden aşağı diyenler bir daha düşünüp komik duruma düşmesinler.cem yılmaz bu filminde tamamen küfürle güldürmeye çalışmıştır.ilk önce izleyin sonra yorum yapın.şuda bir gerçekki millet film öncesinde verilen recep ivedik ve kutsal damacana film fragmanlarında çok daha fazla gülmüştür

Aynen katılıyorum. Birde o film öncesi fragmanlar gerçekten çok daha güzeldi. Heleki Şafak Sezer'in kurt adam ile dansı ve kurt adamın "Yala Beni" demesi.

• agormudur arogmudur ne dümense ondan sonra cemyılmaz ın hiç bi filmine gitmem ben.
    bunun da fragmanı hiç beğenmedim. tamamen " ilginç bi konsept oturtalım da çekelim birşeyler, nasılsa klişeden habersiz millet osursak gülme krizine girer" havası verdi bana.
    küfür olayı da aGorda aşırı efendi çizgisini bozmak içindir çünkü gerçekten ordan burdan toplanmış espirilerde dolu vasat bi filmdi. kavunların ilginçliği ddışında pek bişeye gülmemiştim :)
    nete düşünce bakarız o ayrı

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Gidip paranıza ve vaktınıze kıymayın

sen avatara çocuk filmi diyen tip değilmisin? avatara çocuk filmi diyen adam millete öğüt veremez bir kere

O arkadaş geçenlerde Recep'te kendinden bir parça bulduğuyla ilgili bir yorum yaptı.
  • Ben filmi çok beğendim A.R.O.G'dan sonra iyi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Cem yılmaz araba koleksiyonuna bir kaç parça daha ekler bu film hasılatı sayesinde

Enayisi bol olan ülkede,Şahan Recep İvedik 3 ü çekiyor..Bırakında Cem Yılmaz da koleksiyonuna bi kaç araba daha eklesin..Şahan sadece belden aşşağı,özelliklede cinsel ağırlıklı konularda güldürebiliyor..Cem Yılmaz onun yaptığı belden aşağı muhabbetlerin yarısını yapsa,izleyici rekoru kırar..Ama Cem Yılmaz burda hatalı..Halkın çoğunun ince espiriyi anlamadığı bir ülkede böyle filmler değil,Şahan nın çektiği gibi filmler çekmesi lazım..En basitinden kaçınız kız arkadaşınız ile Recep İvedik 2 ye gitti..Daha doğrusu filmin konusu kız arkadaşınızla gidilebilecek bir film miydi?Şahsen Recep İvedik 2 de geçen konu ve sözler nedeniyle,kız arkadaşın yada ailen ile gidilebilecek bir film değildi..

+1

• recep ivedikle neden bu kadar çok karşılaştırılma yapıldığını sorabilirmiyim.

sanatsal açıdan Rİ film bile değildir ama karakter efsanedir. giden de sanatsal bişey değil o tipi izlemeye gider. cemyılmaz olayı daha farklı. bu filmi izlemedim ama arog yetti bana. tamam Türk standartlarına göre prodüksiyon kısmı üst düzeydi ama 5-6 belki daha fazla filme gönderme yapmak (hatta bazılarından araklamak) ve klişenin de klişesi bayat espriler yapmak cemyılmaza hiç yakışmamıştı. bu kadar çok olumsuz yorum olduğuna göre de yahşi batı pek yahşi olmamış anlaşılan
  • Şimdi benim anlayamadığım birşey var yorumları okuyorum da sanırım ülke nüfusunun %75 i sinema uzman sinema eleştirmeni.

Yani nasıl bir beklenti içerisinde gidiyorsunuz film'e anlamış değilim.

Cem Yılmaz ı bilenler az çok nasıl tarz da film çektiğini bilirler.

Argo kelimeleri kullanmasını iyi biliyor cem yılmaz.

Sanki filmi izleyenlerin %90 ı hayatında hiç küfür etmiyor. Cem yılmazında dediği gibi sanki herkez belgesel izliyor hayatında.

Şüphe yokki küfürlü sahnelerde güldü herkez benim izlediğim salon kahkahalara boğuldu o sahnelerde.

Kötü müydü değildi aksine komikti işte güldük eğlendik.

Herkezde bir ince espiriler vardı sözü aldı başını gidiyor.

Sorsanız ki bir tane söyleyin film den kimseden ses çıkmaz.

İnce espiri denilenler amerikan sistemine yapılmış olan göndermeler.

Farkettiyseniz bu filmde cem yılmaz unttuğumuz türklüğümüzüde biraz hatırlatmaya çalışmış bizlere.

Bırakalım bence bu gereksiz yorumları kimsede kendini sinema eleştirmeni falan sanmasın.

Madem herkez bu kadar iyi biliyor nasıl komedi yapılacağını neden Cem Yılmazdan başkası yok bu piyasada?

Gitmeyen arkadaslar varsada hiç kafalarını karıştırmasınlar gidip izlesinler gayet keyifli 2 saat geçireceksiniz emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtztkn

Şimdi benim anlayamadığım birşey var yorumları okuyorum da sanırım ülke nüfusunun %75 i sinema uzman sinema eleştirmeni.

Yani nasıl bir beklenti içerisinde gidiyorsunuz film'e anlamış değilim.

Cem Yılmaz ı bilenler az çok nasıl tarz da film çektiğini bilirler.

Argo kelimeleri kullanmasını iyi biliyor cem yılmaz.

Sanki filmi izleyenlerin %90 ı hayatında hiç küfür etmiyor. Cem yılmazında dediği gibi sanki herkez belgesel izliyor hayatında.

Şüphe yokki küfürlü sahnelerde güldü herkez benim izlediğim salon kahkahalara boğuldu o sahnelerde.

Kötü müydü değildi aksine komikti işte güldük eğlendik.

Herkezde bir ince espiriler vardı sözü aldı başını gidiyor.

Sorsanız ki bir tane söyleyin film den kimseden ses çıkmaz.

İnce espiri denilenler amerikan sistemine yapılmış olan göndermeler.

Farkettiyseniz bu filmde cem yılmaz unttuğumuz türklüğümüzüde biraz hatırlatmaya çalışmış bizlere.

Bırakalım bence bu gereksiz yorumları kimsede kendini sinema eleştirmeni falan sanmasın.

Madem herkez bu kadar iyi biliyor nasıl komedi yapılacağını neden Cem Yılmazdan başkası yok bu piyasada?

Gitmeyen arkadaslar varsada hiç kafalarını karıştırmasınlar gidip izlesinler gayet keyifli 2 saat geçireceksiniz emin olun.

+1

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.