Şimdi Ara

YAHU NİYE LAN IP'Sİ OLARAK GÖRÜYOR?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Datron RTA230 adsl modem var. Ben internete bağlandığımda ip adresi olarak 192.168.1.2 yi gösteriyor. Niye 85.xxx.xxx.xxx olarak göstermiyor? Bunun ayarını bilen var mı? Ne ftp server kurabiliyorum ne de internet üzerinden bir oyun. Yardım ederseniz sevinirim.

• www.ipbul.com
    yada
    192.168.1.1'den girerek wan kısmından ip'ne bakabilirsin
  • Yok abi anlatamadım. Bağlantı özelliklerinde ip yi öyle gösteriyor, internetten arattığımda bildiğimiz 85.xxx falan filan olarak gösteriyor. Ama bi ftp server kuracağım zaman ip olarak 192.168.1.2 yi alıyor. Bunun bi çözümü var mı diyordum.
  • sen o ipyi nerden görüyosun?? modemden bakarsan öyle gözükür, o önemli değil. sitelerde 85li gözüküyodur.
    www.whatismyip.com bu siteyi de deneyebilirsin..
  • modeminde port açacaksın 21.portu 192.168.1.2'ye yönlendireceksin
    www.portforward.com
  • Şunu da ekleyim, ben ethernetten bağlanıyorum. Ha derseniz ki ondan öyle gözüküyor, usb den denediğimde de aynı şey oldu. Bilgisayar ip yi 192.168.1.2 olarak görüyor. Golden FTP Server programını kullandım, adres olarak "ftp://192.168.1.2" yi gösterdi. Bu adrese ben girebiliyorum ama dışarıdan bana bağlanamıyorlar. Biz bu ip yi nasıl normal ip ye çeviririz yani ben ftp kurduğumda mesela "ftp://85.124.135.12" göstermesini istiyorum. Bilmem anlatabildim mi?
  • Sen internete bağlandığında ipconfig ile ip ne bakarsan eternet kartının sahip olduğu ip yi görürsün ki bu da gayet doğal

Usb den de aynı şekilde görebilirsin ve bu bir problem değil. Yapman gereken cellmaster in da dediği gibi uygulamaya göre port açmak yahut uğraşmak istemiyorsan dmz yi eternet ip in için aktif etmek.

quote:

ftp kurduğumda mesela "ftp://85.124.135.12" göstermesini istiyorum. Bilmem anlatabildim mi?

İşte port açtığın zaman dışarıdan makinendeki ftp server a bu şekilde ulaşabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 22 Kasım 2005, 21:43:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP Ne Demek? (Çözüldü)
    12 yıl önce açıldı
    GPT-3 çok iyi lan bune
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.