Sorum basit, pasaport başvurusunda verdiğimiz 1 adet biyometrik fotoğraf, taratma işlemi yapıldıktan sonra bize geri veriliyor mu? saçma gelebilir ama benim için çok önemli bir detay şuan (yakın zamanlarda yapmış olanların bilgisi benim için önemli, güncel bilgi olması için teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 25 Nisan 2023; 12:46:16 > |
yakın zamanda pasaport başvurusu yapan?
-
-
Yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, geri veriyorlar.
-
Evet, daha bu ayın başında falan yeniledik çocuğunkini. Çok güncel yani.
Tesekkurler
peki hocam pasaport kaç günde geldi?
bir de bu pasaport yenileme demek eskisi iptal oluyor değil mi?
yeni defter veriyorlar?
keşke eskisinin üstüne bassalar gene. Eski pasaportumdaki damgalar gidecek hatıralar
1 hafta gibi bir sürede geldi. Yeni defter veriyorlar ama eskisi bizde kalıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam macaristan, fransa, italya, portekiz, ispanya gibi yerlere gittiniz mi buralar için vize başvurusu yapıldığında tahminen ne kadar sürede geri dönüş sağlıyorlar. Bu ülkeler sanırım daha kolay vize veriyormuş doğru mu?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Saydıklarından direkt İtalya’ya gittim. 2 hafta içinde vize çıkarttılar. Zaten maksimum o kadar sürede çıkartıyorlar. İtalya çok kolay veriyor. İlk seferinde 3 ay verdi. Yunanistan da kolay diyorlardı ama artık kısa veriyor. En son 2 günde vizeyi onayladı ama tatil süresince verdi. Fransa direkt oradan aldığın vize olsa dahi havalimanında sınır kontrolde profilleme adı altında vizeni iptal edip geri gönderebiliyormuş. Direkt vizeyle gezmeye başlamaktansa vizesiz gezilecek çok güzel yerler var.
Edit: Fransa hakkında şöyle duymuştum karıştırmışım. Başka bir ülkeden Schengen aldın diyelim multi giriş. Hatta ilk olarak vizeyi aldığın ülkeye de giriş yaptın. Sonraki seyahatinde mülti olduğu için bütün Schengen bölgesine girebiliyorsun vizenin kalan süresince. Fransaya gittiğinde pasaportuna red mührü vurup vizeni iptal ediyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 7 Mayıs 2023; 15:36:16 >
Vizesiz yerlere bu sene başlıyorum hocam Kasım'da biletim var ama ayriyeten yaz dönemi için de uygun denk getirebilirsem süper olcak.
Bazen vizeyle gidilen yerlere çok ucuz bilet oluyor da ondan sormuştum aslında bekleme süresini. Gerçi onlarda vize ücreti de vardı sanırım o ayrıntıyı atladım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vizeyle gidilen yerlere ucuz bilet oluyor da sana bana olmuyor maalesef. Benim hanım ucuz diye görüp Almanya bileti almıştı. İtalya’ya tur almıştık, 3 ay verdiler. 4 ay verseler Almanya’ya da yetişecekti. Biz de Almanya’da randevu tarihi yok diye Yunanistan’a tur aldık. Vizeci de Yunanistan artık ilk seferde bir ay vermiyor artık dedi. Uzun versin diye 3 ay sonrasına bir de gemi turu aldık. Ona rağmen 1 ay verdi. Sonra bir daha başvurduk. Derken böyle böyle vize için deli gibi para gidiyor ve stresi de cabası.
yazılarınızdan anladığım en kolay vize italya, hem gezmek için de güzel
ama ben şuan işsizim mesela, bana çıkar mı italya vizesi?
üstüme hiçbir şey yok ev araba gibi normal vatandaşım
bankada para göstermek yeter mi?
yeni mezun gibi düşünün
-
Öğrenci olsan aileni sponsor olarak gösterip de vize alabiliyorsun. Tabi banka hesap dökümüyle. Ama mezun olup işe girmediysen aynı şekilde verirler mi bilmiyorum. Yeni işe girenler için de sorun olabilir. Adamlar geri döneceğinden emin olmak istiyorlar.
hocam fransa bunu yaparsa tüm tatil yanar yani. ben ispanyaya direkt uygun uçuş bulamadım. lyona inip trenle geçerim diyordum. nasıl yapmalıyım? vizeye daha başvurmadım.
-
Geçenlerde haberlere çıkmıştı. Bulgaristan artık transit geçişlerde transit vize istemeye başladı diye. Belki Fransa'da da transit vize diye bir şey vardır.
-
Merhaba vize icin gerekli olan ucak biletini odeme yapmadan nasil halledebiliriz, sadece rezervasyon oluyor mu? Oluyorsa hangi havayolu daha kolay olur?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X