Şimdi Ara

Yakıt değerlerim nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abiler 1.4 8v 75hp clio 2 (hb) sahibiyim geçen hafta lpgyi fulledim 100km uzun yol olmak üzere 253 km yol yaptım. 150 kmsi şehir içinde ortalama 40km hızla 2-3 km de bir ışıkta dur kalkla geçti 100km uzun yolda ise otobana çıktığım 160-165km üzeri bir hızda kullandım.

2-3 gün sonra aynı pompadan lpg aldım ve 65 tl lpg aldı depo.

lpg pompa fiyatı 3.05
    21.31 lt aldım.

Yani karışık kullandımda ortalama 100kmde 8.4 litre lpg yaktım sizce yakıt nasıl

Not: bagaj full dolu ve araçta 2 kişiydik. Hava ortalama 25-26 derece ve klima kapalıydı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Normal ne az ne çok.
  • h4rml3ss kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bana biraz fazla geldi ondan fikir almak istemiştim. Teşekkür ederim :)

• Allah yardımcınız olsun bu yakıt fiyatları insanın cebini yakıyor. Allah'tan şirketim yakıt masrafımi ödüyorda kafam rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi iyi

• 2011 model 1.2 atmosferik clio ile Mersin trafiği otoban kullanımı vs. karışık ortalama 5.8 dolaylarında geziyorum. Ne agresif ne de trafiği aksatacak yavaşlıkta kullanmıyorum. Otoban sürati 120.

5.8'in %30'u 1.74

5.8+1.74= 7.54 litreye tekabül ediyor lpg tüketimi. Hoş yol bilgisayarının tam bir kesinliği yok, kullanım güzergahı farklı ve aracın yeni olmasının da farkı. Tüketimin gayet makul geldi bana. Belki daha dikkatli kullanımla, otobanda daha yavaş gidilerek ml cinsinden tüketim aşağı çekilebilir... Bu arada Clio 2 ile o süratlere çıkmak çok tehlikeli dikkatli ol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 17 Temmuz 2018; 13:49:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hat değerlerim nasıl?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Amin hocam cümlemizin...

Nerde öyle şirket hocam ya stajyerim şuan adam zorunlu olarak vermesi gereken maaşı vermiyor

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Siz öyle diyorsanız öyledir hocam

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Bu hafta biraz sakin kullanıp yakıta oynamayı düşünüyorum tekrar hesabı yapıp bilgilendireceğim.

Hocam herkes öyle diyor o arabayla o sürat yapılmaz diyor ama 160a kadar en ufak bi titreme yada savurma tarzı bişey yaşamadım. Babamda opel astra g var onda o hızlara gelmeden titreme sağa sola çekme başlıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Anladım hocam teşekkür ederim. Bu hafta biraz sakin kullanıp yakıta oynamayı düşünüyorum tekrar hesabı yapıp bilgilendireceğim.

Hocam herkes öyle diyor o arabayla o sürat yapılmaz diyor ama 160a kadar en ufak bi titreme yada savurma tarzı bişey yaşamadım. Babamda opel astra g var onda o hızlara gelmeden titreme sağa sola çekme başlıyordu.
    Ben arabayı son ana kadar viteste tutarım, ışıklarda gereksiz gaza dokunmam, kalkışta gaza çok sakin dokunurum ve takip mesafesine mümkün olduğunca dikkat ederim. Bir de pek trafiğe girdiğim söylenemez. Bu arada yağ yeni, bujiler yeni, hava filtresi yeni ve lastik basınçlarım doğru seviyede bunların da etkisi var. Bu arada bu tüketim hep klima açıkken ama çok soğuk açmıyorum.

Clio 2'nin direksiyonuna çocukken geçmiştim o yüzden ordan ne hissediliyor bilmiyorum ama arka koltuğunda defalarca oturdum ve arka süspansiyon Allaha emanet gidiyordu. B segmenti için fazla yüksek sürat 160. Kazasız belasız sürü?ler dilerim...

• sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Tam bir deal sürüş şekli hocam tebrik ederim ben hiç bir zaman o kadar sakin olamıyorum. Bilenler bilir manisada araba kullamayı bilen çok azdır zaten. Kurallara uymaya çalışırım genellikle ama insanlar sürekli taciz ve sıkıştırma peşinde. Hatta bir gün kırmızı ışıkta durdum yaklaşık bi 30 saniye sonra arkadan çarptılar. Araçtan indiğimde ne duruyorsun kardeşim diyen bir tip vardı karşımda. Bunlar yüzünden trafikte o kadar sakin kullanamıyorum. Şehir içinden kaçıp kurtulma peşindeyim sürekli.

Hocam çok hız yapan bir insan değilim zaten ortalama hızım 120-125 km arasında olur genel olarak o gün biraz zorlama amaçlı yapılan bir hızdı. Tekrar teşekkür ederim tavsiyeniz için.

• Nerede 25-26 derece hava sıcaklığı? ? Biz adanada yanıyoruz

• hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Şuan 37 hocam 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.