Bu sıvı anlık etki olarak bahsettiğiniz tasarrufu sağlıyor olabilir ama uzun vadedeki aşındırıcılığı konusunda elinizde bilgi varmı acaba? Mesela 1 yıl sonra benim aracımın tesisatına zarar vermeyeceğinin garantisi varmı?
Ne safsınız yahu.. Allah akıl fikir versin bu millete..
takip
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan
quote:
Orijinalden alıntı: zıva
ben talibim kardeş deneyelim
zıva, sizi hidrojen grubundan biliyorum.
eğer aracınız benzinli yada dizel yakıt ile çalışıyorsa (LPG değil), lütfen aracınızla ilgili yakıt tüketim vb bilgilerini buradan bizlerle paylaşın.
Ayrıca, posta bilgilerinizi de bana pm (özel mesaj) olarak gönderin lütfen.
not: biraz acele edebilirseniz sevinirim, kargoya yetiştireyim şu ürünleri
lpg de deneyebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan Özel içeriği, soğutma devresindeki sıcaklık oluşumu ile birlikte çok etkili bir düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor. Dolayısıyla da yakıtın motordaki yanma süreci de optimize edilir, zararlı madde emisyonu önemli oranda düşer ve motor performansı artar.
"Çok etkili düşük sıcaklık plazma alanı".. :)) Bunun iyonize edici etkisi falan filan.. Arkadaşım ne dediğini kendin de anlamıyorsun ya, böyle cafcaflı laflarla yazma bari.. Yapma bunu..
Aman arkadaşlar, ara sıra birileri böyle ev yapımı saçma sapan karışımlar ile çıkar, dudak uçuklatacak %15 tasarruf gibi rakamlar vererek insanları dolandırır, artık foyası iyice meydana çıkıp da insanlar öğrenene kadar cebini doldurabildiği kadar doldurur ve ortadan kaybolur.. Sakın ola yemeyin bunları, hele de radyatör suyuna katılarak %15'e varan yakıt tasarrufu sağlayacak bir ürün teknik olarak mümkün değildir, radyatör suyunun tek işlevi motorun aşırı ısınmasını engellemektir. Otomotiv sektörü motorlarını biraz daha verimli yapabilmek için her yıl milyonlarca dolar ar-ge yatırımı yapıyor. İşe yarar bir teknoloji geliştiği zaman da, bugünkü direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar gibi, bu teknoloji hızla seri üretime yansıtılıyor. Mevcut otomobiliniz ile ekonomi yapmak istiyorsanız, eskilerin dediği gibi "gaza ayağınızın altında yumurta varmış gibi basın" ve bedava dahi olsa ne olduğu belli olmayan katkı maddelerini otomobilinizin radyatörüne dahi koymayın.
Sırası gelmişken, bu kadar abartılı olmasa da benzer iddiaları olan bir ürün çıkmıştı seneler önce piyasaya. İsmi WaterWetter. Sözde radyatör suyuna karıştırılınca motorun fazla ısınan noktalarında daha verimli bir soğutma sağlayarak performansı artırıyor, yakıt tüketimini düşürüyordu. Üretici kendi yaptığı testleri reklamlarında, web sitesinde falan sunuyor ve vaadlerde bulunuyordu. Seneler içerisinde otomotiv dergileri testler falan yaptılar, anlaşıldı ki bir halta yaradığı yok, üreticisi web sitesindeki yakıt tasarrufu falan gibi lafları çıkarmak zorunda kaldı.
Bir diğer dikkat çekmek istediğim nokta da "placebo etkisi" denen olaydır. Biliyorsunuz placebo, ilaç testlerinde kullanılan tamamen etkisiz maddeye verilen isimdir. Bir ilaç işe yarıyor mu, yaramıyor mu diye yapılan insan deneylerinde, deneklerin bir bölümüne gerçek ilaç, bir bölümüne de bu placebo adı verilen etkisiz madde verilir ancak denekler gerçek ilacı aldıklarını sanır. İlginç bir şekilde placebo alanların bir bölümünde de ilaç alanlarda olduğu gibi düzelme görülür. Hatta birçok ilaç placebo etkisini aşacak düzeyde dahi düzelme sağlayamadığı için piyasaya sürülemez. Bu türde "tasarruf" vaadeden ürünleri kullananlarda da placebo etkisine benzer bir durum yaşanabiliyor. İnsanlar kendilerini otomobillerinin daha az yakacağına şartlandırdıkları için, ürünü kullanmaya başladıktan sonra farkında olmadan gaza birazcık daha az basıyorlar, birazcık daha ekonomik kullanıyorlar. Sonuçta ortaya bir tasarruf çıkıyor elbette, bunu da yine kendilerini öyle şartlandırdıkları için kullandıkları ürüne yoruyorlar. Lütfen bilinçli olun, bu tür tuzaklara düşmeyin.
güzel... aracım olsa düşünürdüm
"düşük sıcaklık plazma alanını oluşturmaktadır. Bunun iyonize edici etkisiyle yakıtın molekül zincirleri, daha küçük bileşenler halinde parçalanıyor."
Plazma alanı nasıl bir şeydir? Uzay filimleri gibi bişimi oluyor bu? Bu alan büyüyor büyüyor veee yakıt bölümünü etkisine alıp benzin veya dizele etki ediyor...
Bi arada çinliler araba çakmaklığına takılıp yakıt tasarrufu yaptığını idda eden bi zımbırtı çıkartmışlardı, hiç olmazsa arabaya zarar vermiyordu...
gingerman ürünü gönderdi, dün akşam teslim aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: narec
gingerman ürünü gönderdi, dün akşam teslim aldım.
sonuçları bekliyoruz kardeş radyatörle yakıtın ne ilgisi varsa
Ben inanmıyorum böyle şeylere nedense.
ürünü bugün motor suyuna ekledim.sıvı süt gibi. antifirizin donma noktasına herhangi bir tesiri olmadı. aracı 20 km kadar kullandım, yol bilgisayarı olmadığından net birşey söyleyemiyorum ama herhangi bir fark hissetmedim.şu an için çok erken. fark oldukça yazmaya çalışacağım.
konuyu takip ediyorum, GingerMan eğer sonuçlar doğru çıkarsa bu ürünün ithalatını yapacakmışsın gibi bir his uyandı bende
Evet arkadaslar, diger bazi forumlarda bilgilendirme mesaji yayinladigim ve akabinde bunlarin birkisminda sikayet edildigim icin hesabim birkac gun icin banlandi. Oncelikle, bu rahatsizlik verdigimi dusunen arkadaslardan bu forum vasitasiyla ozur diliyorum.
Bu forumda yazan bazi arkadaslar da usluplarina ve saygi sinirlarina dikkat ederek duygu ve dusuncelerini yazabilirlerse memnun olacagim.
quote:
Orijinalden alıntı: narec
ürünü bugün motor suyuna ekledim.sıvı süt gibi. antifirizin donma noktasına herhangi bir tesiri olmadı. aracı 20 km kadar kullandım, yol bilgisayarı olmadığından net birşey söyleyemiyorum ama herhangi bir fark hissetmedim.şu an için çok erken. fark oldukça yazmaya çalışacağım.
Ebubekir Hocam, size mesaj da attım gerçi ama bir de buradan yazayım istedim:
siz aracınızla 30-40 dakika yol yaptıktan sonra ürünün etkisi ortaya çıkmaya başlıyor. Aslında önerilen 300-400 km kıyaslamalı yol yapılması ama anladığım kadarıyla siz depo hesabı üzerinden gideceksiniz. Selamlar, kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: tniaskrad
konuyu takip ediyorum, GingerMan eğer sonuçlar doğru çıkarsa bu ürünün ithalatını yapacakmışsın gibi bir his uyandı bende
bu ürünün distribütörlüğü için çok ciddi finansman gerekiyor. Ürün sahipleri çok profesyonel ve ne istediklerini iyi biliyor. Yani bu distribütörlük beni net bir şekilde aşar
Türkiye'ye ne zaman gelir diyecek olursanız, sanırım 2014'ü bulur.. Ben yurtdışı bağlantılarım sayesinde biraz deneme ürünü alıyorum, o kadar.
yomu deneyenler başka sonuç bekliyoruz
quote:
quote:
bu ürünün distribütörlüğü için çok ciddi finansman gerekiyor. Ürün sahipleri çok profesyonel ve ne istediklerini iyi biliyor. Yani bu distribütörlük beni net bir şekilde aşar
Türkiye'ye ne zaman gelir diyecek olursanız, sanırım 2014'ü bulur.. Ben yurtdışı bağlantılarım sayesinde biraz deneme ürünü alıyorum, o kadar.
rica etsem ürünün adını/markasını bana özel mesajla atabilir misiniz ?
quote:
quote:
quote:
rica etsem ürünün adını/markasını bana özel mesajla atabilir misiniz ?
Uzgunum..:(
quote:
Orijinalden alıntı: zıva
yomu deneyenler başka sonuç bekliyoruz
Bu forumda sadece Ebubekir Hocam (narec) deniyor, sonuclari ondan bekliyoruz..