Şimdi Ara

Yaklaşan İstanbul Depremi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
17
Favori
6.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMa halkın hiç bir şeyden haberi yok. Duyarsızlık diz boyu halkı geçtim bir çok belediyenin afet anı için plan projesi yok veya var olanlarda göstermelik.

Sürekli yeni depremler oluyor ve şiddtleri manşete çıkacak seviyede.
    http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst5.asp

http://www.haberturk.com/gundem/haber/987094-antalyada-deprem
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/983348-burdurda-deprem
    ilginçhttp://www.haberturk.com/gundem/haber/983643-burdur-depremiyle-ilgili-carpici-iddia
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/983313-erzurumda-deprem
    http://www.trthaber.com/haber/turkiye/bartinda-deprem-142919.html

Okursanız ufkunuz biraz açılır
    https://eksisozluk.com/entry/44885300?utm_source=facebook&utm_medium=wall&utm_campaign=social&utm_content=ogrenildiginde+ufku+iki+katina+cikaran+seyler&utm_term=0

Aslında kentsel dönüşüm ve 3. köprü ve havaalanı ile ilgilide birşeyler yazmak isterdim fakat konuyu hemen siyasete çekeceğiniz için bu satır ile çıkarım yapmaya çalışın.

@kuros 'un yorumunu okumanızı ayroca tavsiye ederim. Çok yararlı kaynaklar paylaşdı.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=96850916

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interior designer -- 5 Eylül 2014; 10:53:16 >

• Türkiye bitmiş. Deprem olsa kaç yazar.
  • İstanbul'a beton yığmaya devam ediyorlar.
  • Bu küçük depremler olunca anidan çok büyük deprem olma ihtimali azalıyor yani bunlar iyi birşey bu şekilde fay hatları rahatlıyor ufak ufak yoksa hepsini bir anda verirse çok fena olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dama124

Bu küçük depremler olunca anidan çok büyük deprem olma ihtimali azalıyor yani bunlar iyi birşey bu şekilde fay hatları rahatlıyor ufak ufak yoksa hepsini bir anda verirse çok fena olur.

ekşi sözlük linkindeki yazıyı okumanı tavsiye ederim.
  • interior designer kullanıcısına yanıt
    Benim dediğimin uzun halini yazmış sadece levhalar sıkışınca bir anda patlayıp ilerlerse deprem oluyor bunlar ufak ufak ilerlerse şiddeti azalıcak git gide.
  • Öyle bir anlatmış ki adam depremden sonrasını sanki zombi salgını olmuş.Sanki devlet hepten elden ayaktan düşmüş, sanki devlet yetersiz kalınca başka ülkeler yardım etmeyecek,sanki insanlarımız kendi çabalarıyla başlarının çaresine bakmayacak o kısım çok abartı.İstanbul hayalet şehir olacakmış 1 kişi bile olmayacakmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Deprem
    11 yıl önce açıldı
    İZMİR'DE DEPREM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halkın haberi yok mu? Aksine halkın, devletin, herkesin haberi var ama bir şey yapıldığı yok. En kötü tarafı da bu ya. Tabii ''göstermelik'' bir şeyler yapılıyor Bu tür olaylar 1 ay konuşulup unutulup gidiyor. Böyle bir şey olursa 1 aydan fazla konuşulur ama yine unutulup gidecek. Hiç bir zaman kötü bir şey olunca ders çıkarılmayıp aynısı yapılmaya devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 5 Eylül 2014; 1:13:58 >
  • Anlattıkları mantıklı ama sanki deprem sonrasını o yazmamış biraz saçmalamış çünki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

Öyle bir anlatmış ki adam depremden sonrasını sanki zombi salgını olmuş.Sanki devlet hepten elden ayaktan düşmüş, sanki devlet yetersiz kalınca başka ülkeler yardım etmeyecek,sanki insanlarımız kendi çabalarıyla başlarının çaresine bakmayacak o kısım çok abartı.İstanbul hayalet şehir olacakmış 1 kişi bile olmayacakmış.

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama dün istanbulda kamyon köprüye çarptı ve köprü yıkıldı akşam saatlerine kadar o noktada hayat durdu.

Bunu istanbuldaki on binlerce köprüde aynı anda olduğunu düşün adamın yazdıkları son derece mantıklı ve hatta iyimser sayılacak varsayımlar.

Ulaşım istanbul içinde 1 aydan önce kesinlikle normale dönmez. Kocaeliş depreminde babam adapazarından izmite 40 km 6 saate gitmişti.

İstanbulda 10 kmlik mesafenin az ahsarlı bir tarfik kazasında 2-3 saat aşılamadığını düşünün.

Bizzat kocaeli depremini yaşamış biri olarak söylüyorum ilk gece hırıslzar evde yardım bekleyen insanlar varken yıkıntılara girip hırsızlık yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodyButcher

olm başka yerlerde deprem oluyor,olası istanbul depremini tetikler mi,başka yerler yıkılsın adamların tek umurlarında olan şey olası istanbul depremi biz ölelim mi lan lanet olası pislikler

tek umurlarında olan yer istanbul değil. Aynı anda türkiyenin 81 il merkezindede aynı şiddette deprem olsa istanbulda ölecek adam sayısı diğer iller toplamından fazla olacaktır.

İstanbul depremi bu yüzden daha önemli.

Birde yazıyı okursan istatistiksel olarak sıra istanbulda.

Şuan kimse olası bingöl depremini konuşmaz çünkü risk yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

quote:

Öyle bir anlatmış ki adam depremden sonrasını sanki zombi salgını olmuş.Sanki devlet hepten elden ayaktan düşmüş, sanki devlet yetersiz kalınca başka ülkeler yardım etmeyecek,sanki insanlarımız kendi çabalarıyla başlarının çaresine bakmayacak o kısım çok abartı.İstanbul hayalet şehir olacakmış 1 kişi bile olmayacakmış.

Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama dün istanbulda kamyon köprüye çarptı ve köprü yıkıldı akşam saatlerine kadar o noktada hayat durdu.

Bunu istanbuldaki on binlerce köprüde aynı anda olduğunu düşün adamın yazdıkları son derece mantıklı ve hatta iyimser sayılacak varsayımlar.

Ulaşım istanbul içinde 1 aydan önce kesinlikle normale dönmez. Kocaeliş depreminde babam adapazarından izmite 40 km 6 saate gitmişti.

İstanbulda 10 kmlik mesafenin az ahsarlı bir tarfik kazasında 2-3 saat aşılamadığını düşünün.

Bizzat kocaeli depremini yaşamış biri olarak söylüyorum ilk gece hırıslzar evde yardım bekleyen insanlar varken yıkıntılara girip hırsızlık yapacak.

Hırsızlık olur falan ancak.99 depreminde durum kötüydü ancak dışarı çıkan bir birine yardım ediyordu.Diğer illerden yiyecekler geliyordu ekmek vs..Diğer ülkelerden yardım geliyordu.Yani İstanbul gibi koca bir metropol 1 kişi kalmayacak kadar terkedilemez.Ki bu verdiğiniz örnekler normal hayattan.Nedir orada polis, kazazede, vinç operatörü kafasına göre takılır.Yavaş çalışırlar böyle bir deprem durumunda herkes en hızlı şekilde elinden geleni yapar.Bir kazada insanlar iner arabayı kaldırır kenarı atarlar.Yaralıları araçlarına alırlar.Abartılacak bir durum yok.Üst geçitlerden zaten araba geçmiyor.Araba geçenlerinde yıkılacağı malum.Her türlü abartıya kaçılmış.

• Tarihinden ders almayan tek milletiz herhalde. Her konuda.

Depremden sonra ayni kalitesizlikte yapilar tekrar yapildi, ses cikaran olmadi ve onlem alinmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 5 Eylül 2014; 1:54:16 >
  • quote:

quote:

quote:

Hırsızlık olur falan ancak.99 depreminde durum kötüydü ancak dışarı çıkan bir birine yardım ediyordu.Diğer illerden yiyecekler geliyordu ekmek vs..Diğer ülkelerden yardım geliyordu.Yani İstanbul gibi koca bir metropol 1 kişi kalmayacak kadar terkedilemez.Ki bu verdiğiniz örnekler normal hayattan.Nedir orada polis, kazazede, vinç operatörü kafasına göre takılır.Yavaş çalışırlar böyle bir deprem durumunda herkes en hızlı şekilde elinden geleni yapar.Bir kazada insanlar iner arabayı kaldırır kenarı atarlar.Yaralıları araçlarına alırlar.Abartılacak bir durum yok.Üst geçitlerden zaten araba geçmiyor.Araba geçenlerinde yıkılacağı malum.Her türlü abartıya kaçılmış.

Son cümleniz bu tür senaryo kuramayacağınızı gösteriyor.

1- Dün yıkılan körü bir yaya üst geçdi idi.

yaya üst geçitleri genelde araç tarfiğinin üstünden geçer. ve yıkıldıklarında araç trafiğinin aktığı caddeyi kapatır.

2- Vinç operatörü, itfaiyeci, ambulans şoförü gibi meslek sahiplerinin ölümsüzlüğü mü var?

depremde bu adamlar veya aileleri zarar görmeyecek mi?

3- Kocaelinde yardıma istanbul yetişmişti. 1 Milyonluk kocaeline 15 milyonluk istanbulun imkanları sunulmuştu.

Şimdi 17 milyonluk istanbula 1,6 milyonluk kocaelinin yetişmesi gerekiyor.

Not: çevre iller zaten kocaeline gelmişti onlar dengeyi bozmaz.

4- İstanbulda hali hazırda zaten su sıkıntısı var deprem esnasında boruların patlaması ile 157 günlük suyu kalmış istanbulun yarın deprem olursa 2-3 gün içerisinde suyu klmaz. Çünkü o boru hatlarını tamir edecek insanlarda depreme maruz kalacak.

5- siz depremi hafife alıyorsunuz hiç büyük deprem yaşamadınız sanırım.

Deprem sonrasında burnu dahi kanamayan evinden gayet sakin ayrılan insanlar dahi günlerce kendikerine gelemiyorlar şok yüzünde.

Bu şoka birde patlayan tankerler yanan fabrikalar vs. vs. vs katın. İstanbul gazzeden beter bir pozisyona gelecektir 7 ve üzeri bir depremle.

Bir iç mimar olarak bunu gayet rahat ön görebiliyorum. İstanbulun çoğu semtinde evlere otellere girdim şantiyeleri gezdim 15 yaşından yaşlı binaların zemin den yana şansları olmazsa %60 oranında yıkılır veya ağır hasar görür.

Depremden 1 hafta sonra kocaeli karayolu ve D100 üzeri sürünerek yürüyen aç susuz insanlar ile dolu olacaktır.

• Depremin nerede olacağını ne zaman olacağını bilemeyiz ama bu yazdıklarını okuyacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Tarihinden ders almayan tek milletiz herhalde. Her konuda.

Depremden sonra ayni kalitesizlikte yapilar tekrar yapildi, ses cikaran olmadi ve onlem alinmiyor...

Bu yazdığınızı neye dayanarak söylüyorsunuz gerçekten merak ettim ? Ders almamış olabilir ama aynı kalitesizlikte tekrar yapıldının dayanağı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 5 Eylül 2014; 2:07:46 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Son cümleniz bu tür senaryo kuramayacağınızı gösteriyor.

1- Dün yıkılan körü bir yaya üst geçdi idi.

yaya üst geçitleri genelde araç tarfiğinin üstünden geçer. ve yıkıldıklarında araç trafiğinin aktığı caddeyi kapatır.

2- Vinç operatörü, itfaiyeci, ambulans şoförü gibi meslek sahiplerinin ölümsüzlüğü mü var?

depremde bu adamlar veya aileleri zarar görmeyecek mi?

3- Kocaelinde yardıma istanbul yetişmişti. 1 Milyonluk kocaeline 15 milyonluk istanbulun imkanları sunulmuştu.

Şimdi 17 milyonluk istanbula 1,6 milyonluk kocaelinin yetişmesi gerekiyor.

Not: çevre iller zaten kocaeline gelmişti onlar dengeyi bozmaz.

4- İstanbulda hali hazırda zaten su sıkıntısı var deprem esnasında boruların patlaması ile 157 günlük suyu kalmış istanbulun yarın deprem olursa 2-3 gün içerisinde suyu klmaz. Çünkü o boru hatlarını tamir edecek insanlarda depreme maruz kalacak.

5- siz depremi hafife alıyorsunuz hiç büyük deprem yaşamadınız sanırım.

Deprem sonrasında burnu dahi kanamayan evinden gayet sakin ayrılan insanlar dahi günlerce kendikerine gelemiyorlar şok yüzünde.

Bu şoka birde patlayan tankerler yanan fabrikalar vs. vs. vs katın. İstanbul gazzeden beter bir pozisyona gelecektir 7 ve üzeri bir depremle.

Bir iç mimar olarak bunu gayet rahat ön görebiliyorum. İstanbulun çoğu semtinde evlere otellere girdim şantiyeleri gezdim 15 yaşından yaşlı binaların zemin den yana şansları olmazsa %60 oranında yıkılır veya ağır hasar görür.

Depremden 1 hafta sonra kocaeli karayolu ve D100 üzeri sürünerek yürüyen aç susuz insanlar ile dolu olacaktır.

Haklısınız hocam.Öncelikle 99 depremini bizzat yaşadım.Camide kalmıştık.İtfaiye vs. bu insanlar mesleklerine caanı gönülden bağlı insanlardır.Onlar başkasının yardımına koşar başka bir birimde onların aile'lerinin yardımına koşar.İstanbul kendi içinde çok fazla zarar görürse bu dedikleriniz olabilir ancak.Diğer illerden bu dediklerinizi yapacak binlerce insan gelebilir.Elektrikler sular kesilik evet ancak bu belirli bir süreliğine olur. 99 depreminde aşağı ineceğime çatıya çıktım.Oturduğumuz bina çoook fazla yaşlıydı Allah'tan yıkılmadı.Daha 20 basamaklı merdiveni çıkmak üzereyken elektrikler gitmişti.Ancak benim bulunduğum bölgede sular kesilmemişti.Ben bu sözlerimi milletimizin dayanışma ve yardımlaşma iç güdüsüne dayanarak yazıyorum.

Umarım sizin değilde benim dediklerim olur böyle bir deprem meydana gelirse.

• İstanbul depremi yakındır.Bunun olasılık hesaplaması 99 depreminden sonra yapıldı.Yalnız bu etrafta olan depremler ile olası Marmara depreminin alakası vardır veya yoktur diyemeyiz.

Verdiğin linkteki yazıyı da okudum.Büyük oranda bu belgesel izlenip de yazılmış

Ben Bolulu'yum.Belki de bu yüzden deprem konusuna çok meraklıyımdır. Yazıda bilim adamları neden Bolu'da deprem beklemiyor yazmış.17 Ağustos İzmit depreminden sonra biriken stres iki yöne yayıldı.Marmara denizi ve Düzce.Kasımda Düzce depremi meydana geldi.Bolu'da kırılmayan 2 fay var.Buralarda tehlike her zaman vardır.

Tarihteki İstanbul depremlerine bakacak olursak bu segmentlerin domino taşı gibi bir bir kırılmasına pek uymuyor.Çünkü çok uzun süre aralığında tekrar ediyor.Adapazarı,Kocaeli,Düzce,Bolu civarı ile aynı değil.Deprem yakındır ona şüphe yok zaten.

• ama izmit, adapazarı ve yalova da deprem olmaz 200 yıl. şu an marmara bölgesinin en güvenli yerleri buralar. istanbul bıçak sırtında.

RAHATLADIM BEYLER (SAKARYADA YASIYORUM)

• yuh lan ekşideki adam öyle bir yazmış ki sanki uzaylılar saldırdı zombi salgını oldu, hükümet düşecek seçimler iptal olacak vs vs adamın fantazisi ama geri kalan kısımlarında haklı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.