DAC'yi ayrı tuttuğumuzda amfi katları arasında ses kalitesi farkı var mı? Test etme şansı olan olduysa açıklayabilir mi?
DAC açısından 801 daha iyi ama optik ve coaxial girişinde çözünürlükler aynı (24/192), 801 sadece usb ile DSD ve 32/384 sunuyor. Toslink ya da coaxial girişleri ile test etme imkanı elde edenler için farklar nelerdir?
USB kullanmayacağım ama optik giriş kullanıyorum, aradaki fiyat farkına değer mi onu anlamak istiyorum.
Teşekkürler
Her ikisinde değişik kombinasyonlarda ve değişik kolonlarla birçok müzik türünde defalarca dinledim ve test ettim. İkisi de çok güzel ve parasını edecek aletler. Dac tercihi sizin kişisel seçiminiz. Ses kalitesinde ikisi arasında hiçbir fark yok zaten yapıları da tamamen ayni. 801 ekstra Dac içeriyor. Ama 32 bit Dac olmasına rağmen 9010 Dac var. 9016-18 veya daha üstü olsa, tadından yenmez.
teknika
kullanıcısına yanıt
teşekkürler, DAC dışarıdan da takılabileceğinden amfi katında fark yoksa 701 daha mantıklı geldi. 701'de de 24/192 burr brown DAC var, 801 DAC'ı 32 bit olarak sadece usb girişinde, optikte 24/192. usb'den kullanmayacağım için farka değmez sanıyorum.
701 kullaniyorum . Cok guzel cihaz . 801 e dogru yonelince ister istemez fiyat olarak as 1100 as 2100 gibi cihazlara takiliyorum bu sefer .
quote:
Orijinalden alıntı: theunforguven
teşekkürler, DAC dışarıdan da takılabileceğinden amfi katında fark yoksa 701 daha mantıklı geldi. 701'de de 24/192 burr brown DAC var, 801 DAC'ı 32 bit olarak sadece usb girişinde, optikte 24/192. usb'den kullanmayacağım için farka değmez sanıyorum.
As801 i dusunuyorsaniz as1100 u de listeye ekleyin. Vu metresi yeter.
Merhabalar, sistem çok iyi ,güzel günlerde kullanın.
Ivox pro gold çok övülüyor, ben de düşünüyorum ama evde topraklama yok, ekranlı kablo gereksiz kalıyor sanırım. güç kablosu ve hoparlör kablolarını siz mi yaptınız?
Herkese yanıtlar için teşekkürler.
VU Metreyi sadece görüntüsü ve ışığı için aliexpresten alıp yapasım var.
theunforguvenT
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler. Evet güç kablolarını uçlarına altın IEC ve Schuko fiş takarak Ivox Pro Gold Power Cable ile ben yaptım. Arka plan sessizliği daha da artıp, detaylar resmen uçtu. İşin tuhaf tarafı ses sakinleştiren detay daha da arttı. Ama benim topraklama, bina yeni olduğu için eş eksenli en iyi topraklama tipi var. Ivox Pro Gold'un hoparlör kablosu olarak da 2x2.5 olanı bağlı. Çok memnunum ve gerçekten de çok başarılı. Bu arada Ivox'un Vintage Pro diye yeni bir modeli çıktı. Ekansız. Fiyatı da 2.4 Euro+KDV. Onu da düşünebilirsiniz. Topraklama yoksa. Kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik fiyatı da çok makul.
Yeni yapılmış bir binaya taşınma fırsatım olsa ilk yapacağım iş bu kablolar olacak ama yakın zamanda planımızda yok.
Ivox vintage pro'yu internette bulamadım, ivox sitesinde de yok. Gerçi ivox pro gold da sitelerinde yok. Detay için birikim kabloya ulaşmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.
theunforguvenT
kullanıcısına yanıt
9 Aralık'ta stoklarla girecek ve tüm bayilerde satışa çıkacakmış. Benim birdipim bayilerden bazıları; Dikmen Müzik, Gsa Elektronik, Src Audio, CineHifi.
teknika
kullanıcısına yanıt
Abi bu Transpulslar dikkatimi çekti nasıl?Vintage havası mı var o amçla yapılmış gibi sanki,memnun musun?
ilkerinanç
kullanıcısına yanıt
Ben çok memnunum. Birkaç yüz saatlik pişme sürecinden sonra performans harika oluyor. Estetik ve tasarım olarak tam bir retro havası var zaten.
teknika
kullanıcısına yanıt
Anladım abi .Fiyatı da öyle abartı değil sanki. Güle güle kullan.
teknika
kullanıcısına yanıt
transpuls benim de çok merak ettiğim bir hoparlör, wharfedalenin de aynı tarz hoparlörü var, kısmet olursa ikisinden birini kullanmak niyetim yan taraftakiler yamaha ns777 sanırım, 555li set halinde vardı bende bir zamanlar, tiz sevmeme rağmen bana aşırı parlak gelmişti. bende de yıllardır as300 var gayet iyi bir amfi
quote:
Orijinalden alıntı: live2lift
transpuls benim de çok merak ettiğim bir hoparlör, wharfedalenin de aynı tarz hoparlörü var, kısmet olursa ikisinden birini kullanmak niyetim yan taraftakiler yamaha ns777 sanırım, 555li set halinde vardı bende bir zamanlar, tiz sevmeme rağmen bana aşırı parlak gelmişti. bende de yıllardır as300 var gayet iyi bir amfi
O tasarımından mıdır nedir dediğiniz gibi baya parlak o seri hoparlörler. Sesi epey yükseltmek gerekiyor alt frekans için. Bende de Yamaha RN 500 var çok memnunum Kef LS50 ile süper uyumlu flac 24/192 parçaların deneyimini yaşıyorum Yamahanın soundunu beğeniyorum.
rn 500ün ses kalitesi as serisinden daha mı düşüktür acaba, malum network özelliği daha ağır basan bir amfi rn500 mesala ilgimi çeken Denon DRA-800H, çok kanallı avrnin iki kanallısı denecek türde, birçok özelliği var, ama iç yapısına bakınca hiç iç açıcı değil
quote:
Orijinalden alıntı: live2lift
rn 500ün ses kalitesi as serisinden daha mı düşüktür acaba, malum network özelliği daha ağır basan bir amfi rn500 mesala ilgimi çeken Denon DRA-800H, çok kanallı avrnin iki kanallısı denecek türde, birçok özelliği var, ama iç yapısına bakınca hiç iç açıcı değil
Bire bir kıyaslamadım ancak çok memnunum özellikle detayları çok iyi Kef LS50yi gayet iyi sürüyor. İkon 1 mk2, Energy cb20 hepsinde çok tatmin edici sonuç aldım arada kombinasyonları değiştirip deniyorum. Bir tek q acoustics 2020i performansını beğenemedim. Evlat olsa sevmem 2020i yi 😅.