Şimdi Ara

Yamaha Fazer8 -- FZ8 Nasıl motordur Rahatmıdır ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
13.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaslar hep supersport motora bakarken birde bunlara rastladım tesadüfen ve biraz gözüme sürüşü konforlu geldi rahatlık yönünden falan fiyat olarak da fazla bi fiyat degil yani 600 cc bi motora bakınca ama kullanımı v.b 2 el olarak almayı düşünüyorum bi sıkıntı cıkmassa sizce ??

• Sürüş bakımından rahat olduğunu biliyorum supersport baktığına göre sesede önem veriyorsun herşey bu motorda toplanmış senin için, alım satımdada rahat çıkarabilirsin elinden gideri olan bi motor
  • hayalimin motoru diyebilirim kesin al
  • iyimiş ben bu motorun fazla hayranı yoktur diye tahmin ediyodum neden derseniz herkes supersport delisi + fiyatı nerden baksan sıfırları 38 -40 bin arası bunun fiyatına baktım 23 bin tl inanılmaz fark var + gözüme de cok hos geldi baya da güzel bi makina ...
  • http://youtu.be/BaoML79wN_8

fz6 daha yakışıklı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrb

http://youtu.be/BaoML79wN_8

fz6 daha yakışıklı bence

Video daki motor fazer 8 konuda acmış oldugum motor 2 si de aynı zaten FZ8 FAZER 8 bu biraz daha süslemeli olanı sanırım ...
  • Fazer 8 sahibi olarak söyleyeceğim gerçekten yakışıklı agresif bir motor. Lakin tam konfor için biraz oynamalar yapmak lazım (eğer uzun yola çıkarım diyorsan). Yakıtı basmadığın zaman 100km/4lt a kadar düşebiliyor. Egzos ile güzel ve tok bir ses verebiliyor (benim aklımdaki vance&hines cs1).
    Tek sıkıntısı motorun ağır olması ve tecrübesiz adamlar için tehlikeli olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 19 Mayıs 2013; 13:28:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet motor agır gerçekten 240 kg mı ne yani bugun de arkadasın biri yanımda motoru koydu gerçegini görmesi bi başka ya :)) 800 cc yakıtı yakması normal 8 litre flan yakıyo sanırım yüklendigin de ben genelde motora şehir içinde çok fazla binerim ve hız olarak ortalama 120 arası giderim uzun yola gittigim de oluyor bu motora fiyat olarak da bu güzellige çok makul geldi walla ...
  • Güzel motordur ancak ben Honda 600f almanı tavsiye ederim yeni kasasını forumdan bir arkadaşada tavsiye etmiştim aldı çok mennun şuan.
    600f o klasmanda gerek yakıt tüketimi,çizimi,verileri ve saglamlıgı konusunda çok iyi bir motordur.Oturuş pozisyonu rahattır
    http://forum.donanimhaber.com/m_73145852/f_//tm.htm#74579854

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihceylan93 -- 24 Mayıs 2013; 18:57:28 >
  • 600f
  • Evet Fazer 8 baya güzel bir motor kullanım acısından ama 800 cc olması ve ülkemizde ki yakıtın yükselmesi biraz düşündürüyor bu motor küçük degil kaç litre yakıyor gazladıgın zaman 600 cc motorlara bile benzin dayanmıyor bunu düşünemiyorum bile o yuzden yakıt olarak da biraz tasarrufa gitmek lazım merak ettigim bu motor kullanıcıları özeliikle varsa ort. kaç litre benzin yakıyor 5 litre düşürmek mümkün mü ? düzgün bi kullanımda veya biraz daha asagı çekmek acaba honda 600f bi bakmak lazım mı ??
  • Hakkını verebilirse üstüne çıkan Fazer8 güzel makinedir. 30'a yakın fiyatı vardır. Abi valla iyi, arkadaşta gördüm vs. gibi cevapları geçersek.

1) Motoru çift karakterli, alt devirlerde sakin 6000-7000 devirden sonra sapıtıyor. Bunun sonucu olarak virajda falan bu sınır noktasını geçersen çok güzel kaydırıyor. Diğer taraftan bu devir derdi yüzünden CBF1000 / GSX1250 gibi 3'e takarım alayına giderim bu motorda yemez vitesleri ile oynansın ister bu arkadaş.

2) Üstteki sorunun bir başka kaynağıda üzerinde gelen lastiklerin yetersizliği, üstüne çıkar basarım diyorsan lastikleri değiştir, pilot falan takabilirsin.
  • 3 hafta kadar önce ben Fazer 8 Race blue aldım. 1200km yaptım ilk bakımını yetkili servisinde yaptırdım. yakıt olarak ortalama 26-30 kuruş arası yaktı. rodaj süresi boyunca 5,000 deviri hiç geçmedim. bakımdan sonra geçen gecenin ilerleyen bir saatinde biraz zorladım çevre yolunda 9.000 devirde 220km gibi bir sürate ulaştım. daha da gidecekti ama viraj geldi gazı kestim. konfor olarak gayet iyi. almayı düşünene tavsiye ederim. yalnız biraz masraflı işte. parçaları çok pahalı. bakımları desen öylesine. yağ filtresi orjinali 50TL alt sakal denilen yarım metre plastik parça 575TL radyatör koruması denilen ızgara şeklinde birşey var üzerinde FZ8 yazıyor 335TL bu rakamlar çok uçuk. vergi derseniz bu yıl için 517TL. 2014 de 538TL olacak.

sonuç olarak Büyük motor = büyük masraf. doğru orantılı olarak yükseliyor. bende önceden CBR 250R vardı parçaları inanılmaz ucuzdu yakmıyodu kerata :) ben 175km hızı gördüm 40TL yakıt alıyordum 300km gidiyordum. biraz özledim gibi eski motorumu :(

• Arkadaşlar,
    yorumları okudum ancak yanlış bilgi çok fazla. Motora 600cc diyen var.

600cc olan Fz-6 serisidir.
    Fz-8 ile Fazer 8 motor olarak birbirinin aynısıdır ve 800cc'dir. Aralarındaki tek fark grenaj ve siper farkıdır. Yani Fazer 8 ile rüzgarı daha az yersiniz, hele buna bir de touring siper alırsanız oldukça huzurlu bir gezi yapabilirsiniz. teknik detaylarını Yamaha'nın kendi sitesinden sorgulatabilirsiniz.
    Fiyat olarak ABSli ve ABSsiz olarak 2ye ayrılır. ABSli olan 27k, ABSsiz olan 24700.
    Lastikler için de yorum yapılmış. Lastiklerin uzun ömürlü olması için Bridgestone BTO21 kullanılmış. sert lastiklerdir. ısınması için min 5km yol yapmak isterler. bu sebepledir ki anahtarı ilk çevirdiğinizde 5-10 dakika sakin kullanım isterler. lastikler ısındıktan sonra yol tutuşu oldukça iyi. limitlerde kullanmama rağmen lastikten kaynaklanan herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
    normal sürüşte araba kadar yakıt yer. gaz açarsanız jip kadar içer.

Kullanım açısından çoooook rahattır. 5 saat benzin molası harici aralıksız kullandım. hedefime vardığım için durdum, yoksa daha giderdim. al, dünyayı gez tadında bir motor.

• Fazer 8 ile 600 f in alakası yok.
    600 f rahat olabilir ama racing diye geçiyor uzun yola gelmez.Fazer 800 sport touring tarzı.
  • Rahatlığına Aynen diyecek laf yok ama türkiye için şunu anladım devir ekonomi devri benim için :) fazer seviyorum ama işte vergi dir parçası dır yakıt dedin mi bu ülke de biraz kesenin ağızını açmak lazım bende 250 cc dan yana olucam gibi küçük olur ama yakıtı koydum mu biner de binerim diyorum şimdi :) benim araba da da aynı mesela benzinliydi bi tüp takdırdım şehir dışı km 15 krş yaktı canavar :D böyle gibi bir arabayla da istedigim kadar düşünmeden yol yapıyorum walla...
  • teknisye kullanıcısına yanıt
    240 kg değil makina 210-215 bandında.Makul bi ağırlık bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.