Şimdi Ara

YAMAHA VE PIONEER AVR İLE İLGİLİ-HDMI SES VE GÖRÜNTÜ OLAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bu ses sistemi ve bileşenleri konusunda pek bilgili değilim, internette en çok konuşulan ve tartışılan forum burasıydı o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.

Yamaha ve Pioneer AVR hakkında biraz araştırma yaptım ve benim ihtiyacımı karşılayacak olanları 2. el fiyatlarını 400 TL'ye falan buldum. Dolby, THX, DTS falan tüm bu ses formatlarını destekliyor ve çözüyorlar.

Üzerlerinde HDMI giriş ve çıkışlarıda var. Benim sorum işe burada başlıyor,

Bu sistemlere PS3'te bağlamak istiyorum. Ancak HDMI ile AVR bağlantı yapıp, AVR'nin HDMI çıkışını kullanarak görüntüyü televizyona, PS3ten gelen HDMI üzerinde ki sesi ise hoparlorlere aktarabilirmiyim?.

Yani bu cihazlar aynı HDMI kablosu üzerinden gelen ses ve görüntüyü ayrıştırarak sesi hoparlorlere ve görüntüyü televizyona verebiliyor mu?. AVR'lerin böyle özellikleri varmıdır? yoksa modele göre değişir mi?

Şimdiden teşekkürler:)

• gorkemgorkem99 G kullanıcısına yanıt
    AVR'nin asıl olayı zaten budur.

Herhangi bir kaynağı AVR'ye bağladığınızda, AVR sesi işler ve güçlendirip hoparlörlere gönderir. Görüntüyü ise dokunmadan Tv'ye aktarır.

Ayrıca AVR ile birlikte hangi hoparlörleri kullanmayı düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

AVR'nin asıl olayı zaten budur.

Herhangi bir kaynağı AVR'ye bağladığınızda, AVR sesi işler ve güçlendirip hoparlörlere gönderir. Görüntüyü ise dokunmadan Tv'ye aktarır.

Ayrıca AVR ile birlikte hangi hoparlörleri kullanmayı düşünüyorsunuz?

yardım için sağolun:)

hoparlör için daha o noktaya pek gelmedim.

evde geçen sene aldığım toplam 100wattlık eski ses sisteminin 5+1 hoparlörleri var ama onunda bağlantıları RCA kablo ile. Yani subwoofer üzerine takılıyor, subwoofer içinde decoderle sesi çözerek hoparlölerlere veriyor. Ancak Dolby, DTS falan çözemiyor, PCM sesleri iyi veriyor ama optik girişten Dolby Digital 5.1 ses veremiyor. Zaten AVR işine girip bakınmayada bu sebeple başladım.

AVR'lerin çoğunda hoparlör çıkışları +, - şeklinde tel kablo ile (yada banana diyorlar sanırım ona) bu tip bağlantılarla yapılıyor. Ama bazılarında çıkışları RCA kablo için olan AVR'lerde var.

Eski hoparlörlerin bu RCA uçlarını koparsam telleri direk AVR hoparlör çıkışlarına bağlasam olurmu?
    yoksa ucuz yollu bu tip banana (yada tellermi diyorlar ne diyorlar:)) çıkışları olan hoparlör kullanmakmı daha mantıklı.;?

BU eski hoparlörlerin ses seviyesi falan bana yetiyor, evi mahalleyi inletmeme gerek yok yani . Tek derdim PS3ten, pc'den,yada diğer oynatıcılardan aldığım DD 5.1 sesleri, DTS sesleri çözüp hoparlörlere aktaracak bi alet aslında:)

Tam tahmin ettiğim soru geldi

Elinizdeki ses sisteminin modeli nedir? Özellikle ohm değeri nedir? AVR'ye bağlayacaksanız, watt değerinden çok bunlar önemli.

Avr'ler genelde 6-16 ohm dirence sahip hoparlör ile çalışır. Eğer elinizde Logitech x540 vs gibi bir hoparlör seti varsa onun hoparlörleri genelde 2 ohm olur ve AVR ile çalışmaz.

Bu iş için 1000-1500tl gibi bir bütçe ayırmayacaksanız şimdilik AVR işine girmeyin. Onun yerine dts ve dolby sesleri çözebilen harici dekoder alırsanız, mevcut sistem ile kullanabilir ve fazla masraf yapmamış olursunuz. Aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. Forumda da birçok kullananı mevcut.

http://www.ereyon.com.tr/urun/playvision-hda-51a-digital-sound-decoder.aspx
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php

• Bu da ürümü ebay'dan alan arkadaşların başlığı. Fikir verir.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36722442&p=1

• quote:

Bu da ürümü ebay'dan alan arkadaşların başlığı. Fikir verir.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=36722442&p=1

hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim.:)

Bi kaç sorum daha olacak ya, verdiğiniz alet hakketen güzel bir cihaza benziyor ve benim derdimi çözecek bi alet aslında.

Şimdi bi kaç dert daha kaldı.:)

Benim ses sisteminin aslında optik ve coax girişleri var. Ancak bu kanallardan gelen sadece PCM 2.1 şeklinde stereo sesleri çözebiliyor. Optikten gelen DD 5.1 sesleri çözemiyor. (DD 5.1 çözemeyecekse neden optik giriş koymuşlar bilmiyorum,kaliteli stereo ses için sanırım)

Ben araya sizin gönderdiğiniz gibi bir decoder koysam, o decoderinde optik giriş ve çıkışı olsa. PS3ten optik çıkışı decoderin optik girişine bağlasam, decoderin optik çıkışınıda benim ses sistemime bağlasam, DD 5.1 ses alabilirmiyim. Yoksa olay en son sesi hoparlörlere veren cihazda benim ses sisteminde mi bitiyor?

Yanlış anladığınız bir durum var. Bu dekoderde optik çıkış yok. Zaten amacı optik (dijital) olarak iletilen sesi analog 5.1'e çevirmek. Yani sizin ses sisteminizdeki optik girişin yapamadığını yapmak.

Bunun dışında eğer ses sisteminizde 5.1 analog giriş var ise bu cihazı kullanabilirsiniz. Bağlantı ise şu şekilde olacak.

Ps3'ten optik kablo ile ilettiğiniz sesi dekoder çözecek. Analog 5.1 kanal olarak ayırıp, ses sisteminize iletecek. Bunun için de cihazın arkasındaki çıkışlardan, ses sisteminizin analog 5.1 kanal girişlerinize bağlayacaksınız. Ses sisteminiz de, 5.1 olarak çözülmüş gelen sesi güçlendirip hoparlöre dağıtacak.

Burada püf nokta ses sisteminde 5.1 kanal analog girişin olmasıdır. Ses sisteminzin modelini yazarsanız yada fotoğrafını eklerseniz emin olabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yanlış anladığınız bir durum var. Bu dekoderde optik çıkış yok. Zaten amacı optik (dijital) olarak iletilen sesi analog 5.1'e çevirmek. Yani sizin ses sisteminizdeki optik girişin yapamadığını yapmak.

Bunun dışında eğer ses sisteminizde 5.1 analog giriş var ise bu cihazı kullanabilirsiniz. Bağlantı ise şu şekilde olacak.

Ps3'ten optik kablo ile ilettiğiniz sesi dekoder çözecek. Analog 5.1 kanal olarak ayırıp, ses sisteminize iletecek. Bunun için de cihazın arkasındaki çıkışlardan, ses sisteminizin analog 5.1 kanal girişlerinize bağlayacaksınız. Ses sisteminiz de, 5.1 olarak çözülmüş gelen sesi güçlendirip hoparlöre dağıtacak.

Burada püf nokta ses sisteminde 5.1 kanal analog girişin olmasıdır. Ses sisteminzin modelini yazarsanız yada fotoğrafını eklerseniz emin olabiliriz.

ses sisteminde analog giriş var, pcdeki ses kartından o şekilde bağlıyorum.

sanıyorum önerdiğiniz aleti alacağım....sistemin optik girişinede başka stereo cihaz bağlarım:)

çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.