Şimdi Ara

Yamaha ybr 125 mi / Honda cb 125 e mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
3
Favori
37.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım tmm da saglamlıgı nasıldır en az kaç sene sorun yaşamam bunalrı ögrensem yeterli bnm için ?
  • Uzun süreli kullanacaksan güzel bir motor bir süre kullanır satarım diyosan 2. El piyasası henüz yok diyebilirim dediğim gibi uzun süreli kullanacak isen fiyatına göre çok iyi... Sorun yaşarmıyım sorusuna da motoruna düzenli olarak bakımını yaparsan sorun çıkarmaz sorun çıkarıp çıkarmaması senin kullanımına bağlı sonuçta 125 cc lik motor fazla beklentin olmasın ama şunu yazmadan edemeyeceğim Salcano wolf un motoru ybr motoru bire bir bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.altunisik -- 17 Eylül 2012; 18:53:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkogce

Herkeste bir ön yargı.. Ben anlamıyorum 2005 - 2008 model yamaha YBR 125 2000 - 2500 TL den aza alamazsın.. bence sıfır olsun benim olsun adı HONDA olsun derim ve HONDA CB 125E aldım. Sıfırından beri kullanıyorum 2600 km yaptım gayet menmunun. Birde bu motorum cc hacmi belli 125 ne bekleyeceksin ki bundan şehir içi 80 - 90 nı sorunsuz yapıyorsa yeter.. Yakıt da az oldumu isim kalitesinide HONDA dan alması yetmez mi..?

Ben aldım kullanıyorum gayet te menmunum. Ancak 125 cc motordan çok daha fazla beklentileri olan varsa onu bilemem..
    Ha ayrıca bana bu 125 cc de yetmiyor kısmetse seneye yaza 250 cc düşüyorum.

Hay yaşa birader. 125 cc Motosiklet ile yok 120 yapıyor ben gördüm, yok o kadar yapmıyor tartışması bayıyor artık. Yahu 125 cc motosiklet ekonomi motosikletidir. Performans değil. Yani ayağınızı yerden kessin yeter anlamında bir motosiklettir. 80 -90 km hızlar bile bence fazlasıyla yeter. Çok bile..

Ayrıca kask almayı düşünen arkadaşlar. Sharp testlerine baksın. Google'a sharp kask testi yaparak araştırabilirsiniz.

Bütçeye göre en uygun ve en kaliteli kask LS2'dir. İspanyol malı 120 lira gibi bir fiyata 4 yıldız kask alabilirsiniz. Hiç değilse güvenilir olur. 40, 50 liraya kask olmaz. Safabet ve diğer saçma markalar için diyorum.

YBR 125 ve Honda CBF 150 fiyatları aldı gidiyor, resmen uçtu adamlar. Protesto yapsak, almasak aslında düşer! Gerçekten çok pahalı.

Arkadaşlar bu arada arkamda motosiklet sahibi olacak şekilde CB 125E ile istanbul içi tur attıracak arkadaş var mı? Bilgi sahibi olmam amacıyla. 3 senedir motosiklet kullanıyorum ve ehliyet sahibiyim. Deposunu fullerim yardımcı olacak arkadaşın. Masraflar bana ait. Kaza vb durum kesinlikle olmaz merak etmeyin. Yani 40, 50 km gibi hızlardan bahsediyorum. Tanıma amacıyla incelemek adına. Hem motosiklet hakkında sohbet etmiş oluruz. Ben de bilgilerimi paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 10 Aralık 2012; 22:02:45 >

• Ayrıca rodaj ayarındaki bir motosiklet için söylüyorum. Arkadaşlar sakın gazlamayın!!!

Yani ben bisiklet satın aldım (motosiklete para yetmeyince. ) Herneyse, düşünün bisiklette mekanik bir alet. İlk zamanlar frenin tutmamasından, bisiklet ile giderken arkasından takur tukur sesler geliyordu. Parçalar yavaşça birbirine oturuyor arkadaşlar. Sakin kullanın, redline'a girmeyin motosiklet ile. Her sabah çalıştırdığınızda 1,2 dakika rolantide kalsın. Devirli kullanmayın.

Hatırlatma: Bakımlarınızı honda bayilerde yaptırın. Satın aldığınız her parça Honda tarafından 2 yıl garantili. Valla müşteri memnuniyetini bilmem ama böyle. Yani parça bozulunca çamura falan yatarlar mı bilmem. Yapacaklarını da sanmıyorum.

Mondial bile zamanında yatmamıştı çamura. Bayi çamura yattı dedim fabrikadan değişmesi lazım bunun! Adam fabrikayı arayalım dedi, fabrikadan arkadaş değiştirin dediğinde kalmışlardı öyle.

Mondial, Salcano vb çin malı ürünleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. İki kez çin malı motosiklet kullandım. Hayattan bezdim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ucuz olmasının nedeni parçaların dayanıksız olması. Yahu debriyaj balatasının aşınmasından tutun kayış kopmasına kadar çok sorun yaşadım.

• honda cb 125 & yamaha ybr 125

iki motosiklet modelinininde inceleme konuları bunlar okumanı tavsiye ederim
  • küçük cc honda pcx modeli haricinde alınmaz. alınsada o parayı yapmaz. honda cb125, fizy, spacy modellerini ülkemize özel yapmıştır ve başka hiç bir dünya ülkesinde bu modeller satılmamaktadır. honda resmen bu modelleri ülkemiz vatandaşlarına dayatma usulü ile satmaktadır. kullandırmayın kendinizi açın gözünüzü artık arkadaşlar. bu motorlar kalitesizlik abidesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

küçük cc honda pcx modeli haricinde alınmaz. alınsada o parayı yapmaz. honda cb125, fizy, spacy modellerini ülkemize özel yapmıştır ve başka hiç bir dünya ülkesinde bu modeller satılmamaktadır. honda resmen bu modelleri ülkemiz vatandaşlarına dayatma usulü ile satmaktadır. kullandırmayın kendinizi açın gözünüzü artık arkadaşlar. bu motorlar kalitesizlik abidesi.

peki hangi motoru almalıyız ? Ornegin ben ramzey aldim suan ikibin kusurlerde fakat cikartmadigi ariza sorun kalmadi ve o kadar titiz kullanmama ragmen bu basima geldi ve nefret ettim motordan ve suan adam akilli bir motor almak istiyorum tabi ayirdigim butce dahilinde en mantiklisi marka guveni oldugu icin honda cb125 modeli fakat arastirdigim kadariyla kimisi memnun kimisi degil cin mallarindan agzim yandigi icin almak da istemiyorum butcede ortada siz olsaniz ne yapardiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat tvs, kymco, sym gibi taiwan ve kore mallarını tavsiye ederim.
  • Bu sınıfın bana göre lideri Cbf 150 dir.Ancak 0 km alanlar 6 bin TL para veriyorlar.Şaşırmamak elde değil.Tvs falan da aynı.
  • cbf 125 olsa neyse de,

cb 125 ybr 125 mi derseniz

tabiki ybr 125.
  • Aktif olarak cb kullanan arkadaşlarım var.
    Kronik bi rahatsızlığı var anahtarın girdiği kısım (adından tam emin değilim) ara sıra işlemiyor bi türlü anahtar dönmüyor biraz uğraşmak gerekiyor.Garantiden değiştiriyolar.(2012 modellerden bahsediyorum).Onun dışında bi yanlışını duymadım.Genede tercihim ybrden yana...
  • Kontak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Kontak mı?

evet bazen zorlamak gerekiyor çevirmek için bazende anahtar döndüğü halde motosiklet çalışmıyor kapatıp tekrar çevirmek gerekiyor.Yuvanın komple değişmesi gerekiyor.Garanti hallediyor fakat 2 kişide aynı problemi gördüm.
  • cb 125 e binersen çocuğun olmaz vibraasyon oldukça fazla
  • Eğer illa ikisi arasında olucaksa büyük çoğunluk ybr der.
    Aksi durumda tvs apache...
    Bu arada fuardan önce satın alma fuarı bekle mutlaka.28 şubat 3 mart tarihleri arasında olucak.
    Honda msx 125 cbf 125 fazer 150 gibi yurtdışındaki modelleri getirme ihtimalleri var.
    Getirmeseler bile 2013 model satın alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

bütçeniz ne kadar bilmiyorum fakat tvs, kymco, sym gibi taiwan ve kore mallarını tavsiye ederim.

3500tl hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BİKERE ARKADASLAR CB125E İLE YBR ESD 125 BIR TUTAMAZSINIZ IKISINEDE BİNDİM İNCELEDİM . HONDA CB125E DEVİR SAATİ YOK SELE HAVA DELIKLERI YOK TAŞ GİBİ LASTIKLER DUBLEX DEGIL TITREME VAR KESİCİ YOK MOTORU CATLATANA KADAR KULLAN YANI 1 VITEZDE ZORLA DIBINE KADAR 35 ZOR AKU USTUNDE SOKMEK ICIN ANAHTAR BILE YOK CB125 DAHA DUN CIKTI YBR YILARDIR VAR VE PARCASI UCUZ YBR LASTIKLER DUBLEX KESICI HONDADA SAYMADIKLARIM HEPSI VAR BENCE YBR ESD 125 DERIM
  • bende cb125 e var 2200 km de titreşim kalmadı gibi bişey ybr nin ayak peglerinde titreşim olmuyor diyenler yalan söyler ben motorumdan gayet memnunum diyenlere inanma her gün 50 km yol yapıyorum sele rahatsız etmiyor devir saati yok diyenlere söylüyorum ybr dede vites göstergesi yok nasıl olcak ? sorunsuz alet cb125e ybr de öyle 2 sinden birini alırsam pişman olmazsın
  • Honda cb 125e kötü motor degil plaka dahil 4550tl gelıyor cb125e ybr plaka dahıl 4950tl sen honda cb 125e kesici olmayan devir sati olmayan sele taş gibi olan ayak marşı olmayan lastıkler samrel lı artık çin motordan baska motorların hıc bırınde yok ybr 125 80 bın 100bıne kadar bınen var honda nın parcası pahalı oldgu gercektır almadan once bı ıncelersenız ve tip olarak ta motor olarakta ybr ayak marsı koyma geregı duymamıs honda cb125e neden koymamıs anlams degılım
  • quote:

Orijinalden alıntı: racing 48

Honda cb 125e kötü motor degil plaka dahil 4550tl gelıyor cb125e ybr plaka dahıl 4950tl sen honda cb 125e kesici olmayan devir sati olmayan sele taş gibi olan ayak marşı olmayan lastıkler samrel lı artık çin motordan baska motorların hıc bırınde yok ybr 125 80 bın 100bıne kadar bınen var honda nın parcası pahalı oldgu gercektır almadan once bı ıncelersenız ve tip olarak ta motor olarakta ybr ayak marsı koyma geregı duymamıs honda cb125e neden koymamıs anlams degılım

sele taş gibi değil ki arkadaşım işe gidip geliyorum her gün hiç rahatsız etmedı 220 km üzerinden inmeden gittim yine rahatsız etmedi lastikler şamyelli evet istenirse dubleks oluyo ben irc nin dubleks lastiklerinden kullanıyorum ama içine şamyel koydurdum sorun olmuyor 5 tl ye sibop al değiştir bu kadar basit tipe gelince bence cb daha şık tabi bu zevk meselesi 2012 de çıktığı için km hakkında bişey diyemiycem ben en fazla 40 bin km de gördüm cb sorun cıkarmadı dedı adam kuryeler kullanmaya başladı parçası pahalı evet çünkü yan sanayisi oturmadı tam olarak 1 yıl içinde o da oturur

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.