Şimdi Ara

Yanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bilgisayarımı toplayalı 3-4 gün oldu ancak cpu mun ısınma sorunu beni deli ediyor. Topladığım makine şöyle:
    Asus P5B Deluxe anakart
    Core2Duo 6600 2.4Ghz işlemci
    MSI GeForce nx8800GTX dx10 768mb ekran kartı
    2x 1gb pc6400 800mhz ram
    320gb sataII 16mb cache hdd
    Herşey çok güzel şahane giderken bi cpu nun sıcaklığına bakiim dedim ve 90 dereceyi aştığını gördüm. Şimdi makineyi açmaya bile korkuyroum alete bişey olacak diye. Sulu soğutma dışında ne gibi bir fan önerebilirsiniz. Şu anki fanıyla cpu arasına biraz termal macun atsam düzelme olurmu :S

Teşekkür ederim

• çok yüksek.
    soğutucuyu hemen sök.
    çok ince yeni bi macun sür ve tak.
    montajdan sonnra soğutucuyu elinle bi sağa sola oynatmaya çalış.
    hiç oynamaması lazım......
  • quote:

Orjinalden alıntı: metin abi

çok yüksek.
    soğutucuyu hemen sök.
    çok ince yeni bi macun sür ve tak.
    montajdan sonnra soğutucuyu elinle bi sağa sola oynatmaya çalış.
    hiç oynamaması lazım......

soğutucu tam oturmamıştır muhtemelen tekrar konrtrol ediver.
  • soğutucu hiç oynamıyor yerinden kontrol ettim... söküp macun sürmeyimi deneyim yoksa başka bir fanmı alayım direk karar vermedim hatta sulu soğutma bile düşümeye başladım cpu + gpu için
  • sistem çalışırken soğutucuyu hafifçe bastır önce. temas sorunu varsa ısı düşecek. diyelimki düşmedi bu sefer termal macunla dene. eğer temas problemi varsa soğutucuyu tekrar ve daha dikkatli tak bu sefer. yine olmadı yeni bir cpu fanı farz olur...
  • cpu fanını söktüm birdaha oturttum bir ayağı tam oturmamış... bide yeni kasa aldım... Chakra... önden 12 cm yandan 25 cm lik fanla havayı alıyor arkadan 12 cm lik fanla veriyor böylece hava sirkü-lasyonuda sağlanmış oldu... eski çok kötü kasamdanda kurtulmuş oldum... şu anda cpu 48-49 derece anakart 35 derece çalışıyor sanırım normları yakaladım
  • yeni kasan hayırlı olsun. hem güzel hemde kalite bir seçim yapmışsın.
    için rahatlamıştır artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daraldım Ulan Artık
    3 yıl önce açıldı
    Ben artık dayanamıyorum
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında içim pek rahat değil hala nerdeyse 50 derece cpu için çok geliyor bana... acaba orjinal soğutucudan kurtulup daha iyi bişeymi alsam...
  • Arkadaşım, sistemin güzel, kasanın da maşallahı var..Hem kendinin, hem de işlemcinin rahat etmesi için, ŞÖYLE BİRŞEY alırsan, tam süper olacak...
    Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.