Şimdi Ara

Yanlış adrese icra tebligatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir eve taşındım ve eve İcra Dairesinden daha önceki kiracı adına bir tebligat geldi. Biz evde olmadığımız için tebligatı muhtara iletmişler.

Bu durumda ilgili icra dairesine dilekçe yazıp şahsın adreste oturmadığını belirtmek istiyorum; ancak bunun usulü nedir? Oturduğum ildeki icra dairesine böyle bir dilekçe verebilir miyim? Yoksa izlemem gereken başka bir usul var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• Böyle bir işlem yapmanıza gerek yok.Eski kiracı yerine bildirmediniz diye size hacze gelmezler merak etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
  • Zaten usule aykırı yapılmış hiçbir şey olmaz merak etmeyin ki zaten sizle alakası yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili icra dairesindeki dosyaya bir dilekçe sunmanızda fayda var. Zira eski kiracınız ikametgahını aldırmamışsa ki öyle görünüyor (muhtar kayıtlarına bakıp tebligatı almış olmalı) haciz için sizin evinize gelebilirler. Bu durumda kira sözleşmenizi göstererek icra memurunu ve alacaklı vekilini hacizden vazgeçirebilirsiniz. Siz sözleşmeyi gösterdikten sonra kolay kolay haciz yapmazlar ama unutmayın borçlunun ikametgahı sizin evde göründüğü sürece böyle bir risk var. Siz de ikametgahınızı aldırmadıysanız bir an önce aldırın. Siz evde yokken de çilingir yardımıyla kapınızı açtırıp haciz işlemini gerçekleştirebilirler. Bunun için komşulara ya da yöneticiye ilgili şahsın o evde oturup oturmadığını sormaları gerekiyor. Diyelim bunu yapmadılar ya da komşulardan biri yanlış beyanda bulundu ve haciz yapıldı, sonra uğraşmak durumunda kalırsınız. Bu tür olaylar yaşanabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplarınız için teşekkürler.

Değişik bir ilde olduğu için nöbetçi icra müdürlüğünden ilgili icra müdürlüğüne dilekçe gönderdim ve dilekçemde gaz sözleşmesini de ek olarak sundum. Sanırım olumsuz hadiselerin önüne geçmek için en iyi yöntem bu olarak gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.