Üniversite tercihlerimde sıralama hatası yaptım ve Kırıkkale makine müh(iö) geldi. fakat puanım selçuk üniversitesi harita mühendisliği (iö) e yetiyo
makine mühendisliğine başlamadan merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirmiyim?
eğer okumam gerekiyosa ,diyelimki 1 sene okumam gerekiyo sonra yatay geçiş yaptım kaçıncı sınıftan başlarım
sonuçta bölümler farklı. 1.sınıftan başlıcaksam niye myp var direk yeniden hazırlanmam daha mantıklı olmuyomu
bilenler varsa konu ile ilgili lütfen paylaşsın kayıtlar başladı. Zamanım kalmadı
beyler bi yardım edin kayıtlar salı günü bitiyo
Bölüme başlamadan myp yapamazsın. En az 1 dönem okumak zorundasın. Ara dönemde her okul myp kontenjan açmak zorunda değildir okulun keyfine kalmış birşeydir ama yıl sonunda YÖK'ün talimatıyla her okul myp kontenjanı açmak zorundadır.
Bence şöyle yap ;Mühendislik 1.sınıf dersleri çoğu okulda ortaktır. Sen 1 yıl orada oku eğer derslerinin çoğunu verirsen selçuk harita 2.sınıftan başlatırlar. Fark derslerini de 2.sınıftan başlayarak alttan alıp tamamlarsın telaş etmene gerek yok. En iyi ihtimal kırıkkale'de 1 dönem okursun baktın selçuk kontenjan açmış bahar dönemini orada okumaya başlarsın. Tekrar YGS/LYS çalışmak gibi tuhaf şeyler yapma
quote:
Orijinalden alıntı: LeMarke
Bölüme başlamadan myp yapamazsın. En az 1 dönem okumak zorundasın. Ara dönemde her okul myp kontenjan açmak zorunda değildir okulun keyfine kalmış birşeydir ama yıl sonunda YÖK'ün talimatıyla her okul myp kontenjanı açmak zorundadır.
Bence şöyle yap ;Mühendislik 1.sınıf dersleri çoğu okulda ortaktır. Sen 1 yıl orada oku eğer derslerinin çoğunu verirsen selçuk harita 2.sınıftan başlatırlar. Fark derslerini de 2.sınıftan başlayarak alttan alıp tamamlarsın telaş etmene gerek yok. En iyi ihtimal kırıkkale'de 1 dönem okursun baktın selçuk kontenjan açmış bahar dönemini orada okumaya başlarsın. Tekrar YGS/LYS çalışmak gibi tuhaf şeyler yapma
eyvallah kardeşim sağolasın. bugün yöke ve ösym ye gitttim. dilekçe yazdırdılar bilmiyolar benim gibi onbinlerce insan mağdur. hukuk diye kodlamada adalet yüksek okulu çıkmış kimisi tıp diye bi numara hata yüzünden maden gelmiş ne insanlar var bu mağduriyeti geçmiş olsun hacı bi yıl okuman lazım,(yada mezuna kal en mantıklısıda) diyerek geçiştirilemez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme