Arkadaşım bu sene 2.defa sınava girdi ve dil1de 218 puan aldı tercihlerde 1.olarak hacettepe almanca öğretmenliği,2.olara hacettepe alman dili ve edebiyatı 3.olarak Ankara üniversitesi alman dili ve edebiyatı(yeni) bunları yazdık altınada normal üniversiteleri doldurduk.10.tercih namık kemal üniversitesi 2.öğretim alman dili ve edebiyatı geldi.Fakat şimdi baktığımda Hacettepe almanca öğretmenliği dil1 196 puanla kapatmış 57 kontejandan 54 kontejanı dolmuş,Ankara üniversitesi alman dili ve edebiyatı dil1 202 puanla kapatmış ve 21kontejandan 12 kontejan dolmuş.Özel koşullardada öncelik vs gibi bişey yok bu nasıl olur?
up
ilginç
Sınava hangi dilden girdin? Büyük ihtimalle o bölümler sadece almanca çözenleri alıyordur.
ingilizce ama şuan girdiği yerde almanca dili ve edebiyatı :)
Hacettepe almanca öğretmenliği ve Ankara üniversitesi alman dili ve edebiyatının sınava almancadan girme özel koşulu var. Her almanca bölümde yok bu özel koşul.
quote:
Orijinalden alıntı: soft_machine
Hacettepe almanca öğretmenliği ve Ankara üniversitesi alman dili ve edebiyatının sınava almancadan girme özel koşulu var. Her almanca bölümde yok bu özel koşul.
bu bilgiden eminmisin? özel koşullarda yazmıyor öyle bişey o yüzden sordum eğer öyleyse doğrudur yerleştirme
hacettepede aynı yanılgıya düşüp bu sene açılan franszca bölümünü yazıcaktım ama sadece fransızca sınavından girenleri alma gibi bir özel durumu varmış. aynı durum almanca için de geçerlidir zannımca.
quote:
Orijinalden alıntı: hKN--
quote:
Orijinalden alıntı: soft_machine
bu bilgiden eminmisin? özel koşullarda yazmıyor öyle bişey o yüzden sordum eğer öyleyse doğrudur yerleştirme
evet eminim. Bk. 82. Yabancı dil sınavına Almancadan girmek zorunludur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme