Şimdi Ara

Yanlışlıkla Intel HD Graphics'i devre dışı bıraktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yanlışlıkla görüntü bağdaştırıcısından Intel HD Graphics 4600'ü devre dışı bıraktım şimdi kasayı çalıştırdığımda monitöre görüntü gelmiyor bunun kolay bir çözümü var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmwm3gtr09 -- 9 Ağustos 2015; 19:14:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu entegre grafiklerden pek anladığım söylenemez. Görüntü girişini nereye takıyorsunuz bilmiyorum ama , kabloyu anakarttaki girişe takıp görüntü alabilirsiniz. Zaten oraya takıyorsanız bilgisayarcıya götürüp farklı ekran kartı takıp etkinleştirmesini isteyeceksiniz , ektinleştirdikten sonra taktığı kartı geri alabilir. Artık 20tl açma kapama ücretini kabulleneceksiniz yapcak bir şey yok
  • bmwm3gtr09 B kullanıcısına yanıt
    windows açılmadan öncede mi gelmiyor?
  • Biosu resetlersen olması gerek
  • Hayır açılması gerek.

Senin windows tabanında yaptığın birşeyi bios ekranında yansıtamaz pc.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios pilini cikar 10dk bekle sonra geri tak işlem tamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @fuko08 Normalde monitörün ışığının mavi yanması gerek ama sarı ışıkta kalıyor,ayrıca evet dediğin gibi kasayı açtığımdan itibaren hiçbir şekilde görüntü gelmiyor

Bu arada BIOS a reset atınca tekrardan ayar yapmak gerekir mi? Bu işlerden fazla anlamamda onun için yüzüme gözüme bulaştırmıyım iyice

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [NVIDIA G-Sync] Ana Konu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios pilini çıkarıp biosu resetlemen gerekebilir. Ben de aynı haltı laptopumda yemiştim, bios pilini çıkarmak zorunda kaldım.

Not: Default ayarları yüklemen, sistemin açılması için yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 9 Ağustos 2015; 21:42:52 >
  • Anladım teşekkürler yarın arkadaştan VGA kablosu alıp onunla deneyeceğim eğer yine olmazsa mecburen BIOS a reset atacağım,bu arada BIOS a reset atarsam işletim sistemim gitmez değil mi? Çünkü DVD rom arızalı ayrıca hiçbir bilgisayarcı da Win7 nin veya Win8 in CD sini vermiyor ne kadar istesemde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmwm3gtr09 -- 9 Ağustos 2015; 23:28:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwm3gtr09

Anladım teşekkürler yarın arkadaştan VGA kablosu alıp onunla deneyeceğim eğer yine olmazsa mecburen BIOS a reset atacağım,bu arada BIOS a reset atarsam işletim sistemim gitmez değil mi? Çünkü DVD rom arızalı ayrıca hiçbir bilgisayarcı da Win7 nin veya Win8 in CD sini vermiyor ne kadar istesemde

Gitmez
    Ayrıca internet kafeye gidin hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranın veriyorlar o zaman (kafeden kfeye değişir tabi)

• BIOS pilini çıkartıp 30 dk bekledim sonra yerine takıp kasayı açtım ama sonuç yine aynı..

• bios pilini çıkart 2 hafta bekle
  • tam anlayamadım bu gpu anakart üzerin'de olan mı yoksa işlemciye bütünleşik olan mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 10 Ağustos 2015; 17:06:36 >
  • İşlemcinin

• eğer işlemcinin ayarlarını kapattın isen anakarttaki dahili gpu'nun otomatik olarak çalışması gerekiyor yukarıda arkadaşın dediği gibi bir vga kablosu alıp denemen lazım
  • Aynı problemi bende yaşamıştım. Ya bios pili ile hallettim ya da cmos jumper'ı ile tam hatırlamıyorum ama bios pili işe yaramadıysa jumper'ı dene. Anakartında cmos jumper'ı var mı? Fan girişi gibi ama 2 pinli olması lazım. Altında cmos falan yazar. Pc kapalı iken oraya tornavide ile dokun pc o anda açılıcak , bios resetlenmiş halde.
  • Aptal gibi HDMI kablosunu işlemciye takmışım ekran kartı yerine,ekran kartına takınca sorun çözüldü :D Arkadaşlar sizide bu aptallığım yüzünden uğraştırdım ama affedin :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.