Bildirim
Yanlışlıkla Senet İmzalama
Lighting EVER LE Kafa lambası, LED şarj edilebilir, 2'li USB kafa lambası, kırmızı ışık ve 5 ışık modu, IPX4 su geçirmez mini alın lambası, çocuklar yetişkinler için, süper parlak kafa lambası balık tutma, kamp ve koşu için [USB kablosu dahil] : Amaz
https://www.amazon.com.tr/dp/B07WP37GQZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
4 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
karalama anlaşılır da imza nasıl yanlışlıkla atılır -
quote:
Orijinalden alıntı: Cigarette Smoking Man
karalama anlaşılır da imza nasıl yanlışlıkla atılır
Mesela; çok heyacanlısınız ilk defa bir işe başvuruyorsunuz. Bu sırada işveren sizin önünüze 40-50 sayfalık imzalarla dolu dosyaları koyuyor. Sizde o heyecanla ve azarlanmadan korkarak hepsini hızlı bir biçimde imzalıyorsunuz. fakat bilmiyorsunuz ki imzaladığınız belgelerin içinde senette var. Patron bu senedi siz işten çıkmanız takdirinde işleve sokuyor.
İşte böyle bir durumda boş senede imza atmak ne gibi sonuçlar doğurur? -
quote:
Orijinalden alıntı: Zıplayan fil
Bir kişi yanlışlıkla boş bir senedi imzalasa(dikkatsizlikten) bu durumda nasıl bir sonuç ortaya çıkar.
Alacak iddia eden kişi parayı bir şekilde alır mı? Yoksa mahkeme herhangi bir mal veya hizmet alımı söz konusu olmadığı için senedi iptal mi eder?
Gecmis olsun oncelikle. Ustunuze ait bise varmi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Edizcem
quote:
Bir kişi yanlışlıkla boş bir senedi imzalasa(dikkatsizlikten) bu durumda nasıl bir sonuç ortaya çıkar.
Alacak iddia eden kişi parayı bir şekilde alır mı? Yoksa mahkeme herhangi bir mal veya hizmet alımı söz konusu olmadığı için senedi iptal mi eder?
Gecmis olsun oncelikle. Ustunuze ait bise varmi ?
Yok öyle birşey
Sadece merak ettim. Bir gün yanlışlıkla veya zorla senet imzalarsak ne gibi dönüş noktaları var diye
-
Anladim sonucu ortaya karisik bir pizza olur o halde verebilirsinizde vermeyebilirsinizde saygilar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Edizcem
Anladim sonucu ortaya karisik bir pizza olur o halde verebilirsinizde vermeyebilirsinizde saygilar
Senet ödeme kişinin isteğine mi bağlıda. Eğer mahkeme onaylarsa her şekilde alır. Asıl sorun mahkemenin bu konuda imzayı görür görmez seneti geçerli kılıp kılmaması -
Senetin nasıl olduğunu herkes biliyor zaten gorunce duraklarsın bi bune dersin birde boş senetse çıkar gidersin ordann. Ha eğer imzalarsan " yanlışıkla imzaladım " demen seni kurtarmaz imzalamışsın sonuçta başka çaren yok. Ama zorla imzalatılırsa uzun bir mahkeme sürecinden sonra belki haklı bulunabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: Fırtınam..
Senetin nasıl olduğunu herkes biliyor zaten gorunce duraklarsın bi bune dersin birde boş senetse çıkar gidersin ordann. Ha eğer imzalarsan " yanlışıkla imzaladım " demen seni kurtarmaz imzalamışsın sonuçta başka çaren yok. Ama zorla imzalatılırsa uzun bir mahkeme sürecinden sonra belki haklı bulunabilirsin.
Böyle bir hukuk sistemimi olur
18 yaşına yeni girmiş orta gelirli birisine 1 milyon liralık senet imzalatsalar; hayatını kaydırırlar -
quote:
quote:
Senetin nasıl olduğunu herkes biliyor zaten gorunce duraklarsın bi bune dersin birde boş senetse çıkar gidersin ordann. Ha eğer imzalarsan " yanlışıkla imzaladım " demen seni kurtarmaz imzalamışsın sonuçta başka çaren yok. Ama zorla imzalatılırsa uzun bir mahkeme sürecinden sonra belki haklı bulunabilirsin.
18 yaşına yeni girmiş orta gelirli birisine 1 milyon liralık senet imzalatsalar; hayatını kaydırırlar
Zorla imzalatılırsa eğer iş değişir. Ama başka "Yanlışıkla imzalama" olursa geri dönüşü yok bu işin. Hukukta yanlışıkla imzaladım diye birşey yok hangi ülkeye gidersen git bu böyledir. Ki imzaladığın kağıdın senet olup olmadığını anlamakta zor değil. Bu mantıkla gidersek eğer 18 yaşına yeni giren birisi gider bi kuyumcu soyar " Yanlışıkla soydum" der veya yanlışıkla öldürdüm der.
-
tehditle alınmamışsa ödemek zorundasınız. ama mantıken ödeyemeyeceğiniz kadar yüksek miktarlarda da imzalamışsanız ve karşılığında bir şey aldığınızı gösterebileceğiniz(banka hesabı ,ödeme belgesi,tapu kaydı vs) yoksa yine bir şekilde mahkeme yoluyla ödemekten kurtulursunuz diye düşünüyorum(bunun tefeci versiyonu bir örneğini biliyorum ). Senet çek gibi değil biraz daha farklı koşulları. Bilemiyorum okumadan bir şey imzalamadığım için (banka anlaşmalarına da kısaca göz atarım) benim açımdan sorun değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrero_ -- 16 Haziran 2012; 19:24:01 > -
O zaman bu hukuk hukukluktan çıkar. Hukukun temel ilkelerinden biri haklı ile haksızı ayırmak. Mahkemeler yan gelip yatma yeri değildir. Mahkemeler eğer adalet peşinde ise bu kişinin hiç bir mal veya hizmet almamasını göz önüne alarak bu seneti geçersiz yapmalıdır.quote:
quote:
quote:
18 yaşına yeni girmiş orta gelirli birisine 1 milyon liralık senet imzalatsalar; hayatını kaydırırlar
Zorla imzalatılırsa eğer iş değişir. Ama başka "Yanlışıkla imzalama" olursa geri dönüşü yok bu işin. Hukukta yanlışıkla imzaladım diye birşey yok hangi ülkeye gidersen git bu böyledir. Ki imzaladığın kağıdın senet olup olmadığını anlamakta zor değil. Bu mantıkla gidersek eğer 18 yaşına yeni giren birisi gider bi kuyumcu soyar " Yanlışıkla soydum" der veya yanlışıkla öldürdüm der.
Desenize tüm dünyada hukuk bitmiş.
Ayrıca verdiğiniz örnek saçma olmuş. Seneti imzalarken dalgınlık olabilir bu en fazla 1dk sürer; kuyumcuyu soyarken size en az 3-4 saat gerekir ki bu süre içinde dalgın olmak çok zordur. Eğer bu 3-4 saatte dalgınlık hali varsa bu delidir ve soygunu zaten yapamaz.
Ayrıca bu imzalatma konusunda bir sorum daha var: Cumhurbaşkanı/Başbakan vs . yanlışlıkla görevlerinden istifa etmeleri üzerine bir belge imzalasalar, görevleri sona mı ermiş oluyor?
-
quote:
O zaman bu hukuk hukukluktan çıkar. Hukukun temel ilkelerinden biri haklı ile haksızı ayırmak. Mahkemeler yan gelip yatma yeri değildir. Mahkemeler eğer adalet peşinde ise bu kişinin hiç bir mal veya hizmet almamasını göz önüne alarak bu seneti geçersiz yapmalıdır.quote:
quote:
quote:
Desenize tüm dünyada hukuk bitmiş.
Ayrıca verdiğiniz örnek saçma olmuş. Seneti imzalarken dalgınlık olabilir bu en fazla 1dk sürer; kuyumcuyu soyarken size en az 3-4 saat gerekir ki bu süre içinde dalgın olmak çok zordur. Eğer bu 3-4 saatte dalgınlık hali varsa bu delidir ve soygunu zaten yapamaz.
Ayrıca bu imzalatma konusunda bir sorum daha var: Cumhurbaşkanı/Başbakan vs . yanlışlıkla görevlerinden istifa etmeleri üzerine bir belge imzalasalar, görevleri sona mı ermiş oluyor?
Cumhurbaşkanı ne şekilde istifa ediyor bilmiyorum ama Başbakan'ın istifa etmesi için Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor. Sadece kendi imzasıyla olmuyor yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lexuss
Cumhurbaşkanı ne şekilde istifa ediyor bilmiyorum ama Başbakan'ın istifa etmesi için Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor. Sadece kendi imzasıyla olmuyor yani.
Yani Cumhurbaşkanı başbakana düşman ise; o başbakanın işi bitti demek
Bildiğim başbakanlar bol bol imza atıyor. Eğer bir de okumadan yardımcılarına güvenerek atıyorlarsa; araya sıkıştırılacak bir dosya ile başbakanlığa veda edebilir -
quote:
quote:
Bildiğim başbakanlar bol bol imza atıyor. Eğer bir de okumadan yardımcılarına güvenerek atıyorlarsa; araya sıkıştırılacak bir dosya ile başbakanlığa veda edebilir
Cumhurbaşkanı'nın Başbakanı görevden alma yetkisi yok.
Evet çok imza atıyorlar ama hocam en azından bir göz gezdirmeden imza attıklarını sanmıyorum
-
quote:
quote:
quote:
Bildiğim başbakanlar bol bol imza atıyor. Eğer bir de okumadan yardımcılarına güvenerek atıyorlarsa; araya sıkıştırılacak bir dosya ile başbakanlığa veda edebilir
Evet çok imza atıyorlar ama hocam en azından bir göz gezdirmeden imza attıklarını sanmıyorum
Cumhurbaşkanı görevden almayacak zaten. Başbakanın dalgınlığından faydalanıp istifa dilekçesini imzalatacak, sonra da işleme koyacak
Aslında bu işi daha sarp noktalara da çekebiliriz.
Mesela başbakan son derece iyi bir liderlik sergilemede ve dış ülkeler bundan çok rahatsız olmaktadır.
Güçlü ülkelerden birinin istihbarat servisi harekete geçer.
Başbakanın istifa dilekçesini hazırlarlar.
Bu dilekçeyi başbakanın yakın çevresinden satın aldıkları bir adamla başbaklanın imzalıyacağı belgeler arasına koyarlar.
Bu servis çaycıyıda satın alır.
Başbakanın çayına başbakanın dikkatini bozacak ilaç atarlar.
Sonra başbakanın dikkati bozulduğundan belge imzalanır.
Daha sonra bu belge cumhur başkanlığına gönderilir.
Aynı taktik burada da yapılarak Cumhurbaşkanının dikkatinin dağılması sağlanır.
Ve belge imzalanır.
Sonuç başbakan başbakanlıktan istifa etmiştir. Olayın aslına bakılırsa bunu gizli servis yapmıştır. Fakat ortada bir kan damlası bile olmadığından işin çözülmesi çok zorlaşır.
Yukardaki yazdığım teorideki gibi bir şey olsa bu imzaların geçersiz sayılmama gibi bir durum ortaya çıkar mı?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Cumhurbaşkanı görevden almayacak zaten. Başbakanın dalgınlığından faydalanıp istifa dilekçesini imzalatacak, sonra da işleme koyacak
Mesela başbakan son derece iyi bir liderlik sergilemede ve dış ülkeler bundan çok rahatsız olmaktadır.
Bu dilekçeyi başbakanın yakın çevresinden satın aldıkları bir adamla başbaklanın imzalıyacağı belgeler arasına koyarlar.
Ve belge imzalanır.
Sonuç başbakan başbakanlıktan istifa etmiştir. Olayın aslına bakılırsa bunu gizli servis yapmıştır. Fakat ortada bir kan damlası bile olmadığından işin çözülmesi çok zorlaşır.
Yukardaki yazdığım teorideki gibi bir şey olsa bu imzaların geçersiz sayılmama gibi bir durum ortaya çıkar mı?
Hocam iyi komplo teorisi kurmuşsun ama çaycıları satın alman veya o dosyaların arasına birşey koyman mümkün değil. Onlar çok sıkı korunuyorlar yani böyle şeyler güvenlik altında. Şöyle de birşey var ki cumhurbaşkanı'nın hangi belgeyi ne zaman imzalayacağını kendinden başka kimsenin bildiğini sanmıyorum. Yani ihtimal bile yok bence
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Ve belge imzalanır.
Hocam iyi komplo teorisi kurmuşsun ama çaycıları satın alman veya o dosyaların arasına birşey koyman mümkün değil. Onlar çok sıkı korunuyorlar yani böyle şeyler güvenlik altında. Şöyle de birşey var ki cumhurbaşkanı'nın hangi belgeyi ne zaman imzalayacağını kendinden başka kimsenin bildiğini sanmıyorum. Yani ihtimal bile yok bence
Her insanın bir zaaf noktası vardır. Bu kimisi için para, kadın, aile, vatan vs. (Para verirsin, en güzel kadınları teklif edersin, ailesini öldürmekle tehdit edersin, eğer söylenecekleri yapmazsa ülkesinin başına çok kötü şeyler geleceğine ikna edersin vs.)
Eğer başbakan ve cumhurbaşkanının yakınları kışlalarda yatıp kalkmıyorsa bunların bu zaafiyetlerinden faydalanılabilir.
İnsan duyguları hormonlarla yönetilir. Bu hormonları yerinde kullanırsak cumhurbaşkanının imza atma isteği uyanacak + dalgınlığını da kontrol ederek o belgeye imza attırmış olunacaktır.(Psikolojik haplar bu işler için var; biraz geliştirerek hangi iş için kullancağınızı belirleyebilirsiniz(Kullandıysanız bu hapların sizi nasıl yönlendirdiğini anlarsınız))
Aslında baştaki dalgınlıkla imza atma meselesini geliştirirsek: Bir kişiye dalgın olmasını sağlayacak bir hap veririz. Sonra dalgınlığından faydalanarak senede imza attırabiliriz.
Not: Dediklerimi kimse yapmasın uleynn
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Ve belge imzalanır.
Her insanın bir zaaf noktası vardır. Bu kimisi için para, kadın, aile, vatan vs. (Para verirsin, en güzel kadınları teklif edersin, ailesini öldürmekle tehdit edersin, eğer söylenecekleri yapmazsa ülkesinin başına çok kötü şeyler geleceğine ikna edersin vs.)
Eğer başbakan ve cumhurbaşkanının yakınları kışlalarda yatıp kalkmıyorsa bunların bu zaafiyetlerinden faydalanılabilir.
İnsan duyguları hormonlarla yönetilir. Bu hormonları yerinde kullanırsak cumhurbaşkanının imza atma isteği uyanacak + dalgınlığını da kontrol ederek o belgeye imza attırmış olunacaktır.(Psikolojik haplar bu işler için var; biraz geliştirerek hangi iş için kullancağınızı belirleyebilirsiniz(Kullandıysanız bu hapların sizi nasıl yönlendirdiğini anlarsınız))
Aslında baştaki dalgınlıkla imza atma meselesini geliştirirsek: Bir kişiye dalgın olmasını sağlayacak bir hap veririz. Sonra dalgınlığından faydalanarak senede imza attırabiliriz.
Not: Dediklerimi kimse yapmasın uleynn
Hocam olabilir tabi ama devlet yönetimi bu. Dalgınlık kaldırmaz bence ama şöyle düşünelim. Hadi başbakan dalgınlıkla imza attı ve dosya bir şekilde Cumhurbaşkanı'nın imzasına geldi. Bu dosyalar danışmanlar tarafından inceleniyor. Cumhurbaşkanı da inceliyor. Hadi diyelim tüm danışmanlardan kaçtı bu durum. Cumhurbaşkanının ne zaman imzalayacağı belli olmadığı için(1 hafta da olabilir 1 gün de) o kadar süre dalgınlık olacağını sanmıyorum :) yani çok düşük bir ihtimal dalgınlık anında o belgenin imzaya gelmesi.
-
quote:
Hocam olabilir tabi ama devlet yönetimi bu. Dalgınlık kaldırmaz bence ama şöyle düşünelim. Hadi başbakan dalgınlıkla imza attı ve dosya bir şekilde Cumhurbaşkanı'nın imzasına geldi. Bu dosyalar danışmanlar tarafından inceleniyor. Cumhurbaşkanı da inceliyor. Hadi diyelim tüm danışmanlardan kaçtı bu durum. Cumhurbaşkanının ne zaman imzalayacağı belli olmadığı için(1 hafta da olabilir 1 gün de) o kadar süre dalgınlık olacağını sanmıyorum :) yani çok düşük bir ihtimal dalgınlık anında o belgenin imzaya gelmesi.
Dedim ya işte Cumhurbaşkanının duygularını kontrol ederek(psikoloji hapları sayesinde) imza atma isteği uyandırılırsa; dalgınlığın verileceği süre kısalır ve başarıya ulaşılır.(Gerekirse tüm danışmanlarının çayına hap atılarak(zaafiyetleri kullanılarakta olabilir) danışmanlardan geçirilir)
Konu nerelere geldi; biraz sonra konuyu ülkeye el koyma konusuna da getiririz
Hakkaten bir ülkeyi ele geçirmek için o ülkenin meclisini ayartmak gerekiyorsa, o meclisin vekilleri tek tek zaafiyetleri kullanılarak ülke ele geçirilemez mi?(Mhp millet vekillerine yapılan şantaj bunun göstergesi, demek ki milletvekilleri zaaf noktalarını kullandırmaktan korkmuyorlar(En azından devlet bir güvenlik ağı kurarak onların zaaflarının ortaya çıkmasını engellemiyor))
Benzer içerikler
- kulak delen eczaneler ankara
- en yakın ankesörlü telefon nerede
- kar maskesi takmak yasak mı
- mis süt güvenilir mi
- babamı sevmiyorum
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X