Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.398
Cevap
47
Favori
238.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günü dolmadan iade talep etmeyin. Süre dolduğunda zaten 15 günlük anlaşmazlık açma süreniz var.

Süre dolmadan anlaşmazlık acabilmeniz icin ürünün size belirtilenden farkli bir kargo şirketine verilmis olmasi veya kargo takip bilgilerinin hic görünmüyor olmasi ya da urunun gumrukten saticiya geri donmesi gibi bir sebep gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB voltaj ölçer almıştım yanwen ile verilmiş takip bilgisi S00000023482327 17track ve yanwenden bakınca 15 temmuz da Türkiye'ye girdiği gözüküyor ama bugün 6 Eylül oldu hala teslim olmadı satıcı benden daha bilgili bana yazmış ki sizin gümrük prosedürleri değiştiği için 85 günu geçiyor yanwen teslimatları diyor yani ben anlamadım 2 defa süre uzatımı yapıldı bana iade alamıyorum PTT içinde kimse akıbeti bilmiyor geri mi dondu başka bir sıkıntı mı oldu napicaz bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: A.C.

USB voltaj ölçer almıştım yanwen ile verilmiş takip bilgisi S00000023482327 17track ve yanwenden bakınca 15 temmuz da Türkiye'ye girdiği gözüküyor ama bugün 6 Eylül oldu hala teslim olmadı satıcı benden daha bilgili bana yazmış ki sizin gümrük prosedürleri değiştiği için 85 günu geçiyor yanwen teslimatları diyor yani ben anlamadım 2 defa süre uzatımı yapıldı bana iade alamıyorum PTT içinde kimse akıbeti bilmiyor geri mi dondu başka bir sıkıntı mı oldu napicaz bilmiyorum
    Ayni durum bende de var. Son 3 ürünüm 100 günü gecti hala gelmedi. Gümrükte yığılma var. Milyonlarca belki de milyarlarca ürünün her birinin vergisini hesaplamaları gerekiyor ki mevcut kadro ile zaten önceden 30 günde gelebilen ürünlerin 60 gunde gelme ihtimali kalmadi.

Aliexpressteki satıcıların bir suçu yok ki bunu bizim ülkemiz yaptığından süreler dolmasina ragmen urunler gelmiyor ve satici sure uzatımı yapıyor hakli olarak. Maalesef yapacak bir sey yok. Sürenin sonundaki otomatik onaydan sonraki 15 gun icinde ucret iadesi talep edebilirsiniz.

Ben er gec her urunun gelecegini düşünüyorum cunku artik isin icinde maalesef para var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Ayni durum bende de var. Son 3 ürünüm 100 günü gecti hala gelmedi. Gümrükte yığılma var. Milyonlarca belki de milyarlarca ürünün her birinin vergisini hesaplamaları gerekiyor ki mevcut kadro ile zaten önceden 30 günde gelebilen ürünlerin 60 gunde gelme ihtimali kalmadi.

Aliexpressteki satıcıların bir suçu yok ki bunu bizim ülkemiz yaptığından süreler dolmasina ragmen urunler gelmiyor ve satici sure uzatımı yapıyor hakli olarak. Maalesef yapacak bir sey yok. Sürenin sonundaki otomatik onaydan sonraki 15 gun icinde ucret iadesi talep edebilirsiniz.

Ben er gec her urunun gelecegini düşünüyorum cunku artik isin icinde maalesef para var :)

Alıntıları Göster
    Er yada geç gelir belki ama bu konuda kesin bilgi alabileceğimiz biryer var mı satıcı benim kargoyu sadece Çin'de takip edilebilir şekilde göndermiş Türkiye'de takibi yok İstanbul'da ben gümrüğü aradım onlar takip kodu soruyor verince de bizde kaydı yok diyor parayı iade de alamiyorum kanıt istiyor AliExpress valla şaşırdım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.C. -- 7 Eylül 2019; 13:50:22 >
  • quote:

Er yada geç gelir belki ama bu konuda kesin bilgi alabileceğimiz biryer var mı satıcı benim kargoyu sadece Çin'de takip edilebilir şekilde göndermiş Türkiye'de takibi yok İstanbul'da ben gümrüğü aradım onlar takip kodu soruyor verince de bizde kaydı yok diyor parayı iade de alamiyorum kanıt istiyor AliExpress valla şaşırdım artık

Alıntıları Göster
    Maalesef takipli olmayan kargonun nerede olduğunu öğrenemezsiniz. Dediğiniz gibi sadece Türkiye'ye girene kadar görünüyor.

Hatta bırakın gümrüğü ptt şubesi bile ilgilenmez bu tip kargoyu sorduğunuzda.

• Kargomu Singapore post ile göndermiş gözüküyor sizce ne zamana elime geçer.
     YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip

• quote:

Maalesef takipli olmayan kargonun nerede olduğunu öğrenemezsiniz. Dediğiniz gibi sadece Türkiye'ye girene kadar görünüyor.

Hatta bırakın gümrüğü ptt şubesi bile ilgilenmez bu tip kargoyu sorduğunuzda.

Alıntıları Göster
    Benim şahsen tek tek içinin açıldığını düşünmüyorum PTT ye sordum tartıya giriyor grama göre ücret belirleniyor dedi son 2 kargoda açılmamış geldi benim yani gecikmenin sebebi bence açılıp bakılması değil başka bişey var ancak bilgi de alamıyoruz o canımı sıkıyor

• quote:

Benim şahsen tek tek içinin açıldığını düşünmüyorum PTT ye sordum tartıya giriyor grama göre ücret belirleniyor dedi son 2 kargoda açılmamış geldi benim yani gecikmenin sebebi bence açılıp bakılması değil başka bişey var ancak bilgi de alamıyoruz o canımı sıkıyor

Alıntıları Göster
    Açılıp bakılma değil zaten mesele. Üzerindeki etikette yazan fiyata gore tek tek vergiyi belirliyor ve bir de ötv konusuna giriyorsa ayrica vegi hesapliyorlar. Ayrica kuru da hesapliyorlar. Bunlardan dolayı islemler uzun sürüyor.

Eskiden 2 haftada bile gelen kargolar oluyordu. Artik efsane olarak anilacak. 3 kargom kayıplarda ama 2 sinin iadesini aldim. Birisi de daha devam ediyor.

• quote:

Açılıp bakılma değil zaten mesele. Üzerindeki etikette yazan fiyata gore tek tek vergiyi belirliyor ve bir de ötv konusuna giriyorsa ayrica vegi hesapliyorlar. Ayrica kuru da hesapliyorlar. Bunlardan dolayı islemler uzun sürüyor.

Eskiden 2 haftada bile gelen kargolar oluyordu. Artik efsane olarak anilacak. 3 kargom kayıplarda ama 2 sinin iadesini aldim. Birisi de daha devam ediyor.

Alıntıları Göster
    Peki ne onerirsin ben iade için dispute açtım ancak satıcı iade yapmıyor AliExpress ile mi görüşmem gerekir? Canlı yardımdan vs

• quote:

Peki ne onerirsin ben iade için dispute açtım ancak satıcı iade yapmıyor AliExpress ile mi görüşmem gerekir? Canlı yardımdan vs

Alıntıları Göster
    Şimdi şöyle bir durum var. Diyelim ki aldınız ürünü 60 gün doldu. Henuz gelmese bile sistem otomatik onay veriyor. Bunu da size mail ile bildiriyor. Orada 15 gun icinde anlaşmazlik açıp iade talep edebileceğinizi de belirtiyor.

Bazi saticilar da 60 gun dolmadan önce sure uzatmasina gidiyor. Bu defa da o süre dolunca otomatik onaylanıyor ve sizin yine 15 günlük anlaşmazlık acma hakkınız oluyor.

Bu 15 günlük sure zarfinda anlasmazlik açın. sebep olarak da koruma süresi sona ermesine ragmen gelmedi secenegini işaretleyin. Aciklamaya da ürünü teslim almadım yazin ve anlaşmazlığı baslatin. Burada surec baslar. Satici kabul etmezse aliexpress devreye girer ve durumu çözer. Burada sizin guvenilirliginiz onemli. Yaptiginiz alisverislerde dürüst davranmissaniz aliexpress kesinlikle sizi hakli cikarir. Genelde de para iadesi yapılır.

• Bir de hesabiniza bilgisayardan girip bakin orada saticinin size teklifi vs olabilir. Bu teklifleri belirli bir surede kabul ya da reddedebilirsiniz. Hatirladigim kadariyla cep uygulamasindan o kadar deatyli görünmüyor. Pc de daha acik yazar.

• karadvt K kullanıcısına yanıt
    Günü dolmuştu hocam, ilginç bir şekilde günü dolmadı diyip 10 gün bekleme verdiler. 10 gün sonra tekrar 10 gün verdi, sonra tekrar 10 gün verdi. Chat'ten yazdım, satıcıya saydırdım derken en son 1 gün bekle diye reddedip dün sonunda iadeyi onayladılar.

Banggood kullanmak daha mantıklı duruyor bu gidişle. Bir süre sipariş vermeyi düşünmüyorum aliexpress'den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: generix_1990

Günü dolmuştu hocam, ilginç bir şekilde günü dolmadı diyip 10 gün bekleme verdiler. 10 gün sonra tekrar 10 gün verdi, sonra tekrar 10 gün verdi. Chat'ten yazdım, satıcıya saydırdım derken en son 1 gün bekle diye reddedip dün sonunda iadeyi onayladılar.

Banggood kullanmak daha mantıklı duruyor bu gidişle. Bir süre sipariş vermeyi düşünmüyorum aliexpress'den.
    Aliexpresste sahtekar saticilar da var. Aldığım bazi ürünlerin sahteden de öte aslinda icinin bos falan oldugunu bile gördüm ama aliexpress hep sahip cikti parayi iade etti. Bangood daha guvenilir olabilir gibi geliyor bana da ama aliexpresse gore daha pahali olduğu icin tercih etmedim.

Aslinda en mantıklısı su gibi geliyor aklıma. İhtiyaçları biriktirip tek saticidan takipli kargoyla alsak gümrük o kadar bekletemez ama iste her ihtiyaci ayni saticida bulmak biraz zor.

Banggooddan 1.5 sene kadar once bir silikon tabancasi aldim ama gelmeyince parayi hemen iade ettiler. Siz de alisveris deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hani aliexpresstwn gelmez oldu. Bangood da ayni mi merak ediyorum.

• Yakında Türkiye'ye ürün göndermeyecekler, ürünler gümrükte çok bekliyor ve dağıtım sürecini geçiyor, dükkan sahibi geri dönüş yapamayında geri ödeöeye yapıyor, ürün deı yolda kalıyor.
  • Ben de satıcı olsam Türkiye'ye göndermem. 60 günü geçince alıcının para iade talep hakki doğuyor. Son zamanlarda satıcılar Türkiye'ye gönderdikleri ürünlerden cok zarar etmiştir. Bu gidişle ya göndermezler ya da ürünler 120 150 gunluk sürelere tabi olur gibi geliyor bana veyahutta daha fazla.

Aldığımız 3 kuruşluk şeylere de göz diktiler. Gel de ülkede hobi sahibi ol. Hadi bizimki hobi dedik zevkine. Bundan ufak tefek gelir elde edenler ne yapsın.
    Herkes gibi benim de diyecegim çok sey var da neyse.

• quote:

Ben de satıcı olsam Türkiye'ye göndermem. 60 günü geçince alıcının para iade talep hakki doğuyor. Son zamanlarda satıcılar Türkiye'ye gönderdikleri ürünlerden cok zarar etmiştir. Bu gidişle ya göndermezler ya da ürünler 120 150 gunluk sürelere tabi olur gibi geliyor bana veyahutta daha fazla.

Aldığımız 3 kuruşluk şeylere de göz diktiler. Gel de ülkede hobi sahibi ol. Hadi bizimki hobi dedik zevkine. Bundan ufak tefek gelir elde edenler ne yapsın.
    Herkes gibi benim de diyecegim çok sey var da neyse.
    9 alışveriş yapmıştım toplamda temmuz başından beri bekliyorum 5 tanesinin süresi bittiği için iade aldım kalan 4 tanesini satıcı sürekli süre uzatımı yapıyor aliexpress de süre uzatımı yapıldığı için talep etsem de iadeyi yapmıyor. bekliyoruz tam 90 gün oldu benim siparişler hala gelmedi.
  • quote:

9 alışveriş yapmıştım toplamda temmuz başından beri bekliyorum 5 tanesinin süresi bittiği için iade aldım kalan 4 tanesini satıcı sürekli süre uzatımı yapıyor aliexpress de süre uzatımı yapıldığı için talep etsem de iadeyi yapmıyor. bekliyoruz tam 90 gün oldu benim siparişler hala gelmedi.

Alıntıları Göster
    Benim gelmeyen 3 ürünü 14-15 Mayıs'ta almıştım. 123 gün geçti hala yok piyasada. Kac defa sure uzatımı yapıldı ama yine gelmedi.sonunda iade aldim. 120 günü bulur derken de iyimser olduğumu farkettim. Daha da uzun sürecek demek ki.

• quote:

Benim gelmeyen 3 ürünü 14-15 Mayıs'ta almıştım. 123 gün geçti hala yok piyasada. Kac defa sure uzatımı yapıldı ama yine gelmedi.sonunda iade aldim. 120 günü bulur derken de iyimser olduğumu farkettim. Daha da uzun sürecek demek ki.

Alıntıları Göster
    Ben bunun yurtdışı alışveriş sınırı ile ilgili olduğunu düşünüyorum bu yıl 5 adet ile sınırlanmışti benim de tam 5 tane siparişim geldi kalanı bu sınır yüzünden gelmiyor bence ancak geri de dönmüyor ben anlamıyorum durumu sizde de 5 adet sınırı olmuş muydu

• quote:

Ben bunun yurtdışı alışveriş sınırı ile ilgili olduğunu düşünüyorum bu yıl 5 adet ile sınırlanmışti benim de tam 5 tane siparişim geldi kalanı bu sınır yüzünden gelmiyor bence ancak geri de dönmüyor ben anlamıyorum durumu sizde de 5 adet sınırı olmuş muydu

Alıntıları Göster
    Benim de 2 ürünüm geldi . 4 tanesi gelmedi. Yalnız bu 5 ürün sınırı aylık diye biliyorum ben yıllık 5 ürün değil.

• Uzun zamandır yurt dışından bir şey almıyorum. Ben de bir hafta arayla iki ürün aldım, Temmuz sonunda, ikinci ürüne 15 dolar kargo ödedim, Ebay'dan (ABD'den) aldım takip no verilmedi kesin kaybolur dedim, 5-6 dolarlık bir şeydi, bir ay sonra ptt kargo kapıma geldi, ben takip no'su olan yanwen kargo olanı geldi sandım ama değilmiş ABD'den gelen takipsiz sandığım kargo takipliymiş, 12 tl masrafla teslim aldım. Yanwen takipli diye sıkıntı olmaz diyordum ama o takip no'sunun bir işe yaramadığını anlamış bulunmaktayım, ürün Türkiye'ye 03.07.2019 tarihinde girmiş görünmekte ama ptt takipte görünmüyor, heralde Çinli'lere gizli bir ambargo uyguluyor Devletimiz dedim, pek umudum kalmadı geleceğine..

Ben bu aralar yurt dışından, özellikle Uzak Doğu'dan bir şey alabileceğimi düşünmüyorum. Devletimiz sağolsun, amacına bir şekilde, ABD'nin de sık kullandığı bu taktiklerle ulaşmış gibi.

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.