Şimdi Ara

YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.398
Cevap
48
Favori
237.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip
  • Yanwen ile 146 gün oldu dispute açayım mı satıcı hala bekle gelecek diyor ??

Alışverişi gelen var mı hiç yanwenle bu aralar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcdaredevil_17

Yanwen ile 146 gün oldu dispute açayım mı satıcı hala bekle gelecek diyor ??

Alışverişi gelen var mı hiç yanwenle bu aralar ?
    İki adet Telefon kılıfı sipariş ettim bir tanesi 64 günde geldi diğeri 80 günü devirdi ve gelmedi. Yalnız diğerinin adresi farklıydı o adrese Türkiye'den bile kargo gelmiyor. O yüzden süre uzun olmakla birlikte adreste problem yoksa gelmesi gerekir. 146 gün oldu ve gelmediyse Türkiye'ye girmiş şehre ulaşmış ama PTT şubesi yüzünden gelmemiştir ya da satıcı göndermemiştir gönderdim diye ayak çekiyordur
  • Arkadaşlar merhaba, bir ürün aldım aliexpressten, China Post Registered ile istememe rağmen arkadaş Turkey Post ile yollamış, yani en azından aliexpress'te öyle gözüküyor. Buraya kadar sıkıntı yok, bildiğim kadarıyla daha hızlı zaten. Bu arada kargonun da 11 Kasım'da yollanmış olduğuna dair e-mail geldi. Elimde şöyle bir kargo takip numarası var: RH1178396xxTR Ben bu kargo takip kodunu ptt'nin kendi sitesine girdiğimde bomboş bir ekranla, şu ekranla karşılaşıyorum;

Başka bir iki sitege görüntülediğim bilgi ise şu;

Şimdi anladığım kadarıyla kargolar toplanmış ve yola çıkmış, bu Yanwen ise bir lojistik yani taşımacılık şirketi ve araştırdığım kadarıyla bayağı geç getiriyorlar kargoları. Benim kargomu Turkey Post mu getiriyor yoksa bunlar mı getiriyor karar veremedim, bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
  • Arkadaşlar takipsiz kargoların hepsi uzun süredir takılıyor. Bu vergi sistemi devreye girdikten sonra başladı. Anladığım kadarı ile gidip gümrükten yada ptt şubesinden vergi karşılığı almanız gerekecek. Gerekirse çekinmeyip PTT kargo bölümünden bilgi alın. Siparişler takılmasın istiyorsanız aliexpress üzerinde SHIPPING kısmınna tıklayınca değişik kargolama seçenekleri çıkar. Burada bazı gönderi seçenekleri yanında takip sekmesi altında X yada V işareti görürsünüz. Onay olmayanlar takipsiz olduğu için kesinlikle tercih etmeyin. Bu saatten sonra ucuz diye takipsiz olarak almayın. Baseus ürünlerini alırken artık baseus Türkiye tercih etmeye başladım çünkü vergi eklenince Çin daha pahalı oluyor. Ama geçenlerde olmayan 1-2 ürün sipariş etttim. Biri fiyat nedeniyle de takipli diğer ürün ucuz ve takipsizdi. İki ürünü aynı anda alıp baseus firmasın Lütfen takipli olarak gönderin ve kargo tutarı 5 dolar altı olsun diye yazdım ve 2 ürünüm de aynı pakette takipsiz geldi. Benzer ürünleri aynı satıcıdan almaya yada kesinlikle takipli almaya çalışın. Artık takipsiz olanlar gelmiyor. Gidip ürünün peşinden koşacak değiliz. Bu arada baseus 65w adaptör ve kısa bir kablo geldi ve 20,08 tl ödeme çıktı. Ağırlık/Desi 190 gr / 0.00 yazıyordu. Muhtemelen bundan sonra ağırlık ve ambalaj ve fiyat konuları göz önünde bulundurularak ödeme alınacak gibi görünüyor. Artık bundan sonra 1 tl ye telefon kılıfı buldum gibi eski günler gerida kaldı. Yıllarca PTT 1 tl lik ürünü evimize bedavaya getirdi. Geç de olsa uyandılar. Artık insanlar ne de olsa çinde ucuzdur deyip yerli firmalara bakmıyorlar ve bazen daha fazla para ödüyorlar. Baseus Türkiye örnegindeki gibi yada sandisk ve kingston gibi markaların ürünleri neredeyse aynı fiyatta yada daha pahalı şimdi vergi de eklenince daha pahalıya geliyor artık. Ben özellikle kulaklıklar ve burada satılmayan ürünler için aliexpress tercih ediyorum. Bu arada aliexpress de satıcıar 100 dolarlık bir ürünün paketine 100 dolar yazsa yanmışız. Aliexpress bu noktada yine iyi. Gearbest belli fiyatlara kadar vergi yardımı yapıyor ama paket üstüne gerçek fiyatı yazıyor ve bizim açımızdan Çin hepten elverişsiz hale geliyor. Nihayetinde Çin den birşeyler alacaksanız ve tecrübe sahibi değilseniz araştırmanızı ve fiyata bak çok ucuz diyerek atlamamanız gerekiyor. Herkese sancısız kargo beklemeleri dilerim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timurtorun -- 6 Aralık 2019; 15:47:0 >
  • Arkadaşlar takip numaram "UE902157884YP" fakat hiçbir siteden track yapamıyorum satıcıya sordum lütfen biraz sabırlı olun vs dedi sinirimi bozdu.
    Sitede de sürekli tracking is unavailable diyor
  • Çok da umut beklemeyin derim. Benim herhalde 7 ayı da geçti. Artık takipsizler mi gelmemeye başladı benimkilere mi bir şeyler oldu bilemedim. Takipli değilse zaten Türkiye'ye girmesinden sonraki süreç belirsiz oluyor. Eminim halihazırdaki memurlar yetişemiyordur. Belki de milyonlarca ürün vergisinin hesaplanmasını bekliyordur. İşin tadı açtı da elden bir şey gelmez.

Süresi dolunca anlaşmazlık açıp paranızı alın bence.
  • Araba camı anahtarı veya tuşu sipariş verdim verilen takip kodu "UE942463896YP" ve Lojistik şirketi:Special Line-YW olarak görünüyor. Track17 ve yw56 sitelerinde işlem yeni yapılmış sizce sorun olur mu gelmesinde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrclooc

Araba camı anahtarı veya tuşu sipariş verdim verilen takip kodu "UE942463896YP" ve Lojistik şirketi:Special Line-YW olarak görünüyor. Track17 ve yw56 sitelerinde işlem yeni yapılmış sizce sorun olur mu gelmesinde?
    Ürünün linkini verirseniz gönderim sekillerine bir bakalim.

Bazen satıcılar yazdığı gönderim sekli yerine daha ucuz bir yöntemle de gönderebiliyor. Yeni basima geldi. Neden yaptınız diye sordum. Belirli ağırlığın altinda olunca otomatik oyle olmus vs dedi. Özür dileyip kupon verelim falan dedi. Ben niyeti bozsam ve sikayet etsem aliexpress direkt bana parayi aktarir ama bekleyeceğim bakalım gelecek mi ürün.

Sizinki de benzer durum olabilir diye uzun anlattım. Ona dikkat edin . Genelde bir sey olmaz ama bir defa daha önceden de hem posta degistirdiler hem de gelmedi. Direkt parayı iade ettiler.
  • quote:

TRY 117.14 15% İndirim | Ön sol elektrikli pencere kontrol ana şalter Volvo V70 S70 XC70 8638452 1998-2000 için
    https://star.aliexpress.com/share/share.htm?image=UTB8myWiNtoSdeJk43Owq6ya4XXaE.jpg&businessType=ProductDetail&title=TRY+117.14++15%25EF%25BC%2585+%25C4%25B0ndirim+%257C+%25C3%2596n+sol+elektrikli+pencere+kontrol+ana+%25C5%259Falter+Volvo+V70+S70+XC70+8638452+1998-2000+i%25C3%25A7in&platform=AE&rdtUrl=https%253A%252F%252Fwww.aliexpress.com%252Fitem%252F32968757570.html%253F%2526srcSns%253Dsns_Copy%2526tid%253Dwhite_backgroup_101%2526mb%253Drn7w9B9Ag95GOv6%2526businessType%253DProductDetail%2526spreadType%253DsocialShare&tt=sns_Copy&aff_request_id=32680557fb3f49779c4ec52ae2efb3df-1579088331935-06046-_c3AUWD&aff_platform=default&cpt=1579088331935&sk=_c3AUWD&aff_trace_key=32680557fb3f49779c4ec52ae2efb3df-1579088331935-06046-_c3AUWD&terminal_id=20814b2748a74b1eb9425cf47e193da8 Ürün bu hocam
    Eğer siz satın alırken değişiklik yapmadıysanız linkte yazdığı gibi size " China Post Registered Air Mail" ile göndermesi gerekirdi. Birkaç gün sonra ptt nin takip sisteminde görünmesi lazım. Ondan sonra Türkiye'de de takip edebilirsiniz. Track17 de falan hemen görünmüyor. Birkaç güne hareketler düşmeye başlar.

Aslında hangi kargo şirketini yazmışsa onunla göndermesi gerekirdi ama bazen ucuz olduğundan mıdır, başka bir sebepten mi bilinmez, bu şekilde yapıyorlar.

Şu konuya da bakın isterseniz.
    donanımhaber forum
    Special Line-YW ve Global Cainao » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/special-line-yw-ve-global-cainao--139080630
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Son durum bu usta zaten sorun olmaz gibime geliyor ama yorumları okuyunca yanwenden dolayı kafam karıştı
  • quote:

Son durum bu usta zaten sorun olmaz gibime geliyor ama yorumları okuyunca yanwenden dolayı kafam karıştı
    Arada ptt den de takip edin oraya düşerse takipli demektir ki büyük ihtimalle takipli sizinki de.
  • Merhaba
    3 gun once

#Aliexpress TRY 538.80 28%OFF | Ford/odak/s-max/Mondeo 9/GalaxyC s-max araba radyo multimedya Video oynatıcı navigasyon gps Android 9.0 hiçbir DVD 2din 2 din 2.5D

Bu urunu siparis ettim
    Satici urun bugun kargolamis alirken cin post air mail yazmasina ragmen PR064852638YP bu kod sisteme girilmis urun pahali gerizekali satici neden boyld bisey yapmis olabilir?
    Yanwen ile gelmesi uzun ve sorunlu olacaktir sanirim ne yapmami onerirsini?
  • bladex38 kullanıcısına yanıt
    AliExpress Standard Shipping yoluyla Turkey yaziyor sizin gönderim seklinde.

Bir sure sonra size başka bir takip numarasi verecek. Onun sonu genelde TR ile biter. Onunla da ptt üzerinden takip edersiniz. Takipli kargodur yani.

Duruma gore bu yontem daha hizli olabiliyor. Benim aldigim urunlerden china post olanlar daha gec geliyor son zamanlarda. Bekleyin bence biraz. Ürün gelince de videoya alarak açın ki aksi bir durumda hak iddia edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

AliExpress Standard Shipping yoluyla Turkey yaziyor sizin gönderim seklinde.

Bir sure sonra size başka bir takip numarasi verecek. Onun sonu genelde TR ile biter. Onunla da ptt üzerinden takip edersiniz. Takipli kargodur yani.

Duruma gore bu yontem daha hizli olabiliyor. Benim aldigim urunlerden china post olanlar daha gec geliyor son zamanlarda. Bekleyin bence biraz. Ürün gelince de videoya alarak açın ki aksi bir durumda hak iddia edersiniz.
    Tsk ederim saticiya msj attim ama donus yapilmadi henuz👍
    merhaba hocam,
    aynı satıcıdan benimde ekranım yolda. senden 1 gün sonra işlem gördü benimki de.
    senin paketin ülkeye giriş yapmak üzere gözüküyor.
    hızlı gelecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afoR1zma -- 21 Şubat 2020; 8:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

merhaba hocam,
    aynı satıcıdan benimde ekranım yolda. senden 1 gün sonra işlem gördü benimki de.
    Hocam yurt dışı alisverislerde gümrükte ne gibi sorunlar oluyor. Uzun suredir alim yapmadim suan ki mevzuat nedir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

merhaba hocam,
    Ptt ye dustu benim kargo tahminim 10 gun icerisinde elimde olur gumrukle cok bekletmezlerse
    hayırlı olsun hocam darısı benim başıma :)
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.