Tam benim anlatacağım şekilde böyle bir buzdolabı var mı bilmiyorum ama LG InstaView ThinQ diye yapay zekaya sahip olduğu söylenen bir buzdolabı var. Ama benim anlatacağım özelliklere sahip değil. Benim bahsedeceğim buzdolabı bayağı harbiden akıllı konuşan akıllı bir buzdolabı: Tam olarak algoritması, yazılımı anlatacağım özelliklere göre şekillenmeli. 1. Akıllı yapay zekaya sahip buzdolabı takvim özelliği yüklenip hangi mevsimde hangi ayda hangi günde olduğunu bilmeli ve dış ortamın hava sıcaklığından haberdar olmalı. Hatta bulunduğun şehrin hava durumundan bile haberdar olabilir. Diyelim ki yaz mevsimindesiniz hava sıcak ama sizin buzdolabı ayarlarınız dolabı soğutmaya yetmiyor ve koyduğunuz gıdalar çabuk bozulmasına sebep oluyor. Size diyecek ki: ‘’Hava çok sıcak gıdaları korumam için kendimi ideal soğukluğa veya ısıya ayarlıyayım mı?’’ İsterseniz evde kimse yoksa sesli konuşmasının yanında cep telefonunuza mesaj olarak gelsin. Tabi bunun için buzdolabında wifiye bağlanabilme özelliği veya sim kart özelliği olmalı 2. Akıllı yapay zekaya sahip buzdolabı yiyecekleri tanıma özelliği olacak: Şöyle diyelim ki; siz buzdolabına kuşbaşı et mi koyacaksınız. Buzdolabının sesli komut dinleme özelliğine basıp bugün buzdolabına et koyuyorum (Hatta 3 harfli marketlerden hazır kutulu kıyma yada kuşbaşı ürün aldığınızda buzdolabına barkot okuma özelliği eklenip en son kullanma tarihinin bilir ve ona göre sesli komutlar verir. O da olmadı siz en son kullanma tarihi şu zaman dediğinde de bunu algılar ve zamanını ayarlar) dediğinizde algoritmasında takvim özelliği yüklü olduğu için etin yani gıdaların koruma ısısında ne kadar kalabileceğini hesap edip kaç gün dayanabileceğini, son kullanma tarihinin ne zaman olacağını size haber verecek . Diyelim ki et buzdolabında 7 gün mü dayanıyor. Son kullanma tarihi yaklaştığında Sesli olarak: ‘’Sahip, patron, Mahmut bey, Fadime hanım buzdolabına şu tarihte koyduğunuz etin son kullanma tarihinin dolmasına 2 gün kalmıştır.’’ Bunu cep telefonunuza mesaj olarak da gönderebilir. 3- Diyelim ki buzdolabına 3 harfli marketlerden alınan süt mü koydunuz? Sütün barkodunu okuttuğunuzda son kullanma tarihini görecek ve size sütün bozulma tarihine yakın sesli uyarı verecek. Veya yukarıda da ifade ettiğim gibi sesli komut özelliğini açarak sütün son kullanma tarihini sesli olarak söylediğiniz de kendini ayarlayıp zaman içinde size uyarı yapacak. 4- Buzdolabınıza sebze mi koydunuz? Her sebzenin ideal soğuklukta ya da genel adıyla ısıda ne kadar dayanabileceğini hesap edip zamanlamasını yani son kullanma tarihinin yaklaştığını size haber verecek. Ayrıca buzdolabına konan gıdaların faydalarının zaman geçtikçe ne kadar azaldığını da hesaplayıp fayda ve tüketim konusunda sizlere sesli komutla söyleyebilir veya cep telefonunuza mesaj olara gönderebilir. 5-Diyelim ki elektrik mi gitti? Buzdolabının kendisinde cep telefonları gibi batarya veya pil özelliği olduğu zaman size elektrik gittiğinde haber verecek. ‘’ Patron, sahip veya Mahmut bey, Fadime hanım: 6 saattir elektrik yok size haber vereyim dedim. Daha uzun süre elektrik gelmezse alternatif tedbirleriniz varsa gıdalarınız lütfen korumaya alın. Elektrik geldiğinde sizi haberdar edeceğim’’ 6-Tüm yiyeceklerin, içeceklerin yani gıdaları hangi ısıda ne kadar dayanabileceğini bilme özelliğine sahip olmalı. 7- Çok absürt olacak ama akıllı buzdolabımız en son kimin kapağını açıp; kalan sütlü baklavayı, yaş pastayı, Antep fıstıklı sütlü kare çikolatayı, mercimek çorbasını ,yoğurdu, yaz ayında şişede kalan son yudum soğuk suyu mideye indirenin kim olduğunu söyleyebilmesi gibi bir özellik eklenebilir. Tabi bunun için kamerası olması veya parmak izi okuyucu olması lazm. Çok da mühim bir özellik değil. 8. Aslında ufak bir kamerası olursa siz evde yokken eve girebilecek kişileri de kaydedebilir. Amaaan boşverin. 8- Daha bir çooooooook özellik eklenebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horror meteor -- 18 Ocak 2025; 21:8:17 > |
Bildirim