Şimdi Ara

Yapay Zeka Nereye Gidiyor.Felsefeciler İşsiz Kalacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dijital dünyanın öncüsü Bill Gates uyarıyor: Yapay zekâ, atom bombası gibi tehlikeli

Microsoft’un kurucusu Bill Gates yapay zekâyı iki tarafı keskin kılıca benzetti ve “özellikle tıp ve eğitim alanında önemli dönüşüme ve gelişime yol açacak ama insan soyuna zararlar verebileceğine ilişkin uyarılar da göz ardı edilmemeli” dedi.

Yapay Zeka Nereye Gidiyor.Felsefeciler İşsiz Kalacak

Stanford Üniversitesi’nin yeni kurulan İnsan Merkezli Yapay Zekâ Enstitüsü’nun açılış konuşmasını yapan dijital dünyanın öncülerinden Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yapay zekânın tıp ve eğitim gibi alanlarda çok önemli ve gerekli dönüşümlere yol açtığını ve açacağını belirtirken “ama önemli riskleri tehlikeleri de var” uyarısı yaptı ve özellikle bugünkü insan soyuna zararlar verebileceğine ilişkin uzmanların ciddi uyarıları olduğuna dikkat çekti.

Son yıllarda yapay zekâ ile ilgili hem korku hem umutların arttığını belirten Gates, hem gelecek vaat eden hem de tehlikeli olan çok fazla teknoloji yoktur, mesela nükleer silahın enerji olarak da kullanılması buna bir örnektir. Bugün yapay zekâ oyunlar geliştirmek, reklam göstermek, fotoğraf tekniklerini geliştirmek, hikâyeler yazmakta kullanılıyor. Ama burada bir risk var, çünkü güçlü yapay zekâ sistemleri istemediğimiz davranışlarda bulunabilir, kendi türümüzün de yok oluşuna doğru yönlendirilebilir, düşüncelerine yer verdi.

Gates şu çerçevede konuştu: “Ama bu risklere rağmen araştırmacılar büyük iştahla yapay zekâ sistemlerinin tüm yetenek ve becerilerini son derece hızlı geliştiriyorlar. Son birkaç ayda bile çok ciddi ileri adımlar elde edildi. Niçin bu yapılıyor? Muhtemelen pek çok nedeni var, kâr etmek, şöhret elde etmek, uluslararası rekabet gibi.. ama şu unutulmamalıdır ki getireceği yararlar yerine pek çok risk de barındırıyor içinde.”

Gates, şimdiye kadar dünya toplumu için güzel şeyleri olduğunu, sağlıkta, eğitimde, küresel yoksulluğu önlemede önemli yararlar elde edildiğini belirtti, mesela yapay zekânın ilaç geliştirme süreçlerini hızlandıracağını ve sağlığa daha büyük katkılar yapacağını düşünüyorum, bazı ülkelerde çocuklara yılda bir kez azitromisin adı verilen ve iki sente mal olan bir antibiyotik verirseniz, yüz bin hayat kurtarıyor; bu makine öğrenme teknikleri olmasaydı böyle çözümler bulmak zor olacaktı veya olmayacaktı, dedi.

Eğitime değinen Gates, yapay zekâ eğitim alanını dönüştürüyor, YZ asistanları öğretmenlere yardımcı oluyor ve öğrenciler daha eğlenceli eğitiliyorlar..

Bill Gates şu noktalara değinerek konuşmasını bitirdi: “Potansiyel yararlarını düşündüğümüzde, yapay zekâ çalışmaları şüphesiz ki durmayacaktır, daha ileri yapay zekâ sistemlerine doğru çalışmalar sürecektir, ama potansiyel riskleri açısından baktığımızda bu çalışmaları dikkatli ve sorumlu bir şekilde yapmalıyız; mesela uluslararası koordinasyonlar olmalı; yasalara ihtiyaç var bu konuda, ayrıca yapay zekânın insanların tümüne güvenli ve yararlı olmasını sağlayacak politikalar yasalar geliştirmek zorundayız..

Stanford Üniversitesi’nin, YZ’nin getirdiği zorlukları aşmak için multidisipliner uzmanlık getirmeyi amaçlayan yeni İnsan Odaklı Yapay Zekâ Enstitüsü’nün misyonu, bu bakış açısına uygun. YZ’nin insani etkisini araştırmalı ve tahmin etmeliyiz ve bu etki ışığında gelişimini yönlendirmeliyiz.”

• yapay zeka yüzünden en son işsiz kalacak insanlar filozoflardır hani nerede yazıyor işsiz kalacakları?

tıp ve eğitim salt ezber olduğu için tehlikeye girecek... felsefe ise çok kompleks bir iş. keza çok yüksek zeka düzeyi ve bilgi birikimi farkındalık gerektirir. nereye işsiz kalacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 30 Mart 2019; 18:4:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

yapay zeka yüzünden en son işsiz kalacak insanlar filozoflardır hani nerede yazıyor işsiz kalacakları?

tıp ve eğitim salt ezber olduğu için tehlikeye girecek... felsefe ise çok kompleks bir iş. keza çok yüksek zeka düzeyi ve bilgi birikimi farkındalık gerektirir. nereye işsiz kalacak?
    tıpçılar en son işsiz kalır.

kendini felsefeci sanan embesillerden çok daha mantıklı yazılar yazar yapay zeka.
    hemde 1-2 nano saniyede
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Tıpın tehlikeye gireceğini söylemek cahilliktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırladığım kadarıyla ai kullanılarak hastalığı yüzde 80 oranında doğru tahmin ediyorlar. Dahası var mı bre. doktora verdiğin statüye benzemez bu iş ileride çoğu işsiz kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 31 Mart 2019; 0:45:32 >
    Önce düzgün konuş üslubunu düzelt.

Cahillikte ısrar etmeye devam ediyorsun. Bre cahil, hastalığı teşhis ettin ee? Yapay zeka acile gelmiş beyin kanaması geçirmiş veyahut kalp krizi geçirmiş adamı nasıl anında tespit edip müdahele edecek açıklasana bana?

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Önce düzgün konuş üslubunu düzelt.

Cahillikte ısrar etmeye devam ediyorsun. Bre cahil, hastalığı teşhis ettin ee? Yapay zeka acile gelmiş beyin kanaması geçirmiş veyahut kalp krizi geçirmiş adamı nasıl anında tespit edip müdahele edecek açıklasana bana?
    Küfür ettireceksin bana o olacak.

Çoğu diyorum mesajımda okuman mı yok?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sakin olun şampuanlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bir önceki mesajında "Dahası var mı bre ahmak" cümlesini sen yazmadınmı adamda tepkisini koymuş neden alınıyorsun.

Önce insan olun sonrada felsefecilik taslayın.

Sanal beyin tıbbın bir çok dalını öldürür.Yaygınlaşması yıllar alır.

Ancak şu an dahi geliştirilmiş suudi arabın kimlik verdiği sofiası, felsefe dedinmi sizden çok daha mantıklı yazılar yazar,
  • Hositany kullanıcısına yanıt
    Bak sen hele bait başlıkla yok yere konu açan herif bana insanlık öğretiyor hadi ordan!

Adamsan et burada hadi bekliyorum.

Sizin sofianın onda biri kadar beyniniz olmadığı kesin.
    Terbiyesizlik yapmaya devam eversen ağzının payını daha üst perdeden alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.
    En yetkili ağızlardan Bill Gates yapay zekâyı iki tarafı keskin kılıca benzetip ve “özellikle tıp ve eğitim alanında önemli dönüşüme ve gelişime yol açacak ama insan soyuna zararlar verebileceğine ilişkin uyarılar da göz ardı edilmemeli” derken boş konuşmuyordu.

Ok yaydan çıkmıştır.Yüzlerce iş kolunda çalışanların önümüzdeki 20 yılda işsiz kalacağığı kesin.

Başlığı latife olsun diye yazdım.Gerçekleşmeside çok zor değil
  • Bana cahil diyerek ilk sen başlattın tartışmayı. Hala daha "gel bana küfür et" diyorsun. Çocuğum sen kiminle dans ediyprsun? Beyefendi hem hakaret edecek hem üste çıkacak yok ya. Sen ananın karnında görürsün o kadar rahatlığı

Senin bu başlıkla konu açarak çok aklın olduğu kesin

• Bill gatesin şu sözleri çok önemli:

quote:

Son yıllarda yapay zekâ ile ilgili hem korku hem umutların arttığını belirten Gates, hem gelecek vaat eden hem de tehlikeli olan çok fazla teknoloji yoktur, mesela nükleer silahın enerji olarak da kullanılması buna bir örnektir. Bugün yapay zekâ oyunlar geliştirmek, reklam göstermek, fotoğraf tekniklerini geliştirmek, hikâyeler yazmakta kullanılıyor. Ama burada bir risk var, çünkü güçlü yapay zekâ sistemleri istemediğimiz davranışlarda bulunabilir, kendi türümüzün de yok oluşuna doğru yönlendirilebilir,
    Bas git işine yetme akıl.

YZ hikâyeler yazmakta kullanılıyor. Sizin abuk subuk görüşlerinizin bu günden tozunuzu attırır.
    DH yapay zekaya verecek parayı şu aşamada bulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hositany -- 31 Mart 2019; 0:39:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Bill gatesin şu sözleri çok önemli:

quote:

Son yıllarda yapay zekâ ile ilgili hem korku hem umutların arttığını belirten Gates, hem gelecek vaat eden hem de tehlikeli olan çok fazla teknoloji yoktur, mesela nükleer silahın enerji olarak da kullanılması buna bir örnektir. Bugün yapay zekâ oyunlar geliştirmek, reklam göstermek, fotoğraf tekniklerini geliştirmek, hikâyeler yazmakta kullanılıyor. Ama burada bir risk var, çünkü güçlü yapay zekâ sistemleri istemediğimiz davranışlarda bulunabilir, kendi türümüzün de yok oluşuna doğru yönlendirilebilir,
    Klasik bilim kurgu filmlerini anlatan sözler işte, yeni bir şey demiyor ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

yz değil o. ai yani artificial intelligence. yz diye kısaltma yazarsan sana bön bön bakarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 31 Mart 2019; 0:46:40 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.