Üstad bari sen yapma. 10 milyon köpeği ne ara kısırlaştıracaksın, rehabilite edeceksin? Bugün bir veterinerde kısırlaştırma kaç para haberiniz var mı? Bu hayvanları tedavi etmek, beslemek, tesise bakmak sağlam efor ve kaynak gerektirir. Sokak hayvanlarını alıp götüren çoğu insan daha basit tedavilerden bile memnun değil, durum içler acısı. Zaten yakala 30 gün tut, prosedür uygula bunlar bile düzgün olmayacaktır. Devlet kamuya memur almayacağını söyledi ne ara bu iş için binlerce adam alacak da alt yapı kuracak? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 26 Mayıs 2024; 12:8:48 > |
Yapay zeka sizden daha vicdanlı (2. sayfa)
-
-
quote:
itlaf isteyen adam değildir demiş
adam olmak nedir? tarih boyunca insan erkekleri hangi nitelikleriyle "adam" olarak sayılmışlardır?
adam olmak = çocukları yetiştirmek için gerekli ortamı sağlamak ve besinleri bulmak.
burada "gerekli ortamı sağlamak" derken, dış tehditlere karşı koyabilmek kastedilir.
adam olan kişi kendi evladını sadece diğer insanlardan değil, doğadaki her canlıdan koruyabilir.
bu şekilde: "zarar verebilme yeteneğine sahip" güçlü erkekler tarih boyunca "adam" sayılmışlardır. ve gerektiğinde bu gücü kullanmışlardır.
şimdi burda çocuklarımıza tehdit olan bi unsura karşı eylem alınmak isteniyor. bu şahıs diyo ki: "bu eylemi alan adam değildir" hadi ya? bide: "ben mantıklıyım siz mantıksızsınız" diyo bu kişi.
şimdi geri gelip ditecek ki: "toplanmasına karşı değilim ama barınakta bakılsınlar" oldu ! bedava otel, yaşasınlar mis gibi, hergün tavuk bacağı yiyerek. ulan biz kendi evladımızı zor besliyoz bize ne köpekten !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Mayıs 2024; 12:15:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
çadırda yaşayan bir sürü insan varken bizim ülke gidip suriye de bilmem nerede evler yapıyor.
yahu bir barınağın masrafı kaç paraki bu kadar abartıyorsunuz. 1 ev yapım maliyetine 100 tane kulübe inşa edilebilir.
bir köpek kulubesi kaç para 10bintl , bir evin yapım maliyetine 1 milyon tl nin üzerinde
ki bu külübelerin veya barınaklara sizin cebinizden çıkan bir para yok. çoğu hayvanseverlerin bağışları ile yapılıyor. o kadar dert etmeyin .
hadi köpeklerin sokaklarda yaşamasına karşı olmanızı anlarımda barınaklarda bile yaşamalarına niye karşısınız işte orada sizleri anlamakta güçlük çekiyorum.
-
Ben yolladıktan sonra editleyip orayı silmiştim çünkü tam olarak "toplatıldıktan sonra barınakta öldürülsün" diyenlere söylemiş.
Bunun süresi nedir, şartları nedir belirtmemiş o yüzden boş münakaşaya girmek istemedim.
Pilot uygulama yapılır her şey zaten belli olur.
-
vay şimdi de köpekler öldürülmesin diyenleri fetöcü de ilan ettiler vay anasını oğlum ne içiyorsunuz lan
-
Yani cidden vicdanın el veriyor ha çadırda yaşayan insanların verdiği vergiyle ite köpeğe barınak yapılması.
Bu arada ben barınakta yaşamasına karşı değilim. Köpekseverler bağış toplar barınak yaptırıp gayet tabi besleyebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Mayıs 2024; 12:24:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benle inatlaşma. 1 milyon köpeğin yaşayacağı barınak yaptırıldı diyelim. Geri kalanı sığmayanı uyutulsun hadi. O zaman sende başlarsın 9 milyon köpeğin suçu ne diye. Gerçek rakamı telaffuz etmeye başlarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Mayıs 2024; 12:27:21 >
Bu arada veterinerler biz uyutmayız demiş. Bir şırınga propofol enjekte etmek için veteriner olmaya gerek yok sayın popülist veterinerler. Bir sürü gönüllü insan var bunu yapmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Mayıs 2024; 12:29:33 >
Türkiye'de böyle gönüllü barınağı var mı ben hiç duymadım.
Haçiko diye bir şey var yalnız faaliyetlerinden haberdar değilim.
Bu tip şeylerde anca fırsatçılar kar amaçlı 10 bağış toplayıp belki iki üç harcıyor diye düşünüyorum.
Belediye barınaklarında zaten köpekler birbirini yiyor.
Kimi insanlar bunu bildiği için Auschwiz gibi durumlar yaşanmasın diye uyutulsun diyorlar.
Bilmediğiniz ne dramlar yaşanıyor o barınaklarda, insanlar barınak diye vicdanlarını rahatlatıyor diye düşünüyorum.
Barınakta kaç köpek bakılacak, köpek doğum hızına barınak yetmez.
-
yahu barınakların çoğu zaten vergileriniz ile değil bağışlar ile yapılıyor. zaten belediyeler 20 yıldır görevini yapsaydı vergileriniz ile barınaklar yapıp kısırlaştırma yapsaydı ortada bir sorun da olmazdı.
görevini yapmayan şerefsiz belediye başkanlarının suçunu tüm köpek ırkı ödeyecek.
-
Yaptırın o zaman. Neyin tatavasını yapıyoruz
tamam lan bu ülkede 10 milyon sokak köpeği nufusu varsa ben erkeklik organımı keserim sen de varmısın? o kadar iddalı konuşuyorum.
-
kim "köpekler öldürülmesin" diyenleri fetöcü ilan etmiş? ben mi?
ben kimseyi fetöcü ilan etmedim. sadece o kişilerin kendi iç çelişkilerinden bahsettim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ırk değil tür.
eyvallah, ben o cümleyi yazan diğer arkadaşa cevap verdim gibi sayalım.
duygularla hareket etmenin ne kadar tehlikeli olduğunu görüyorsunuz dünyanın burnu bu yüzden boktan kurtulmuyor işte
gerçi burada duygudan çok ticari kaygı var sokakta it olmazsa para muslukları kesilecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 26 Mayıs 2024; 12:49:42 > -
Bazı gönüllü barınakları var nispeten daha iyi ama insanların tahmin ettiği gibi güllük gülistanlık değil. Bazı seçtikleri köpekleri kafes dışında tutuyorlar onun haricindekiler kafeste, ki bunların da başında beklemeniz gerekiyor, yoksa kavga ediyorlar yine. Kısaca evet insanlar "şartları iyileştirilmiş barınak" diyerek vicdan rahatlatmaktan başka bir şey yapmıyorlar, çünkü barınak denildiğinde bildikleri şey Instagram'da gördükleri filtreli seçilmiş görüntüler.
Bu köpek nüfusunu hesaba kattığımızda serbest gezebilen köpek barınakları mümkün değil, haliyle tek seçenek kafeste tutmak oluyor, ki o da müebbet hapis aslında. Yani beklenen şey köpekleri ömür boyu hapsedip bir de üzerine milyar dolarlar ödemek, insanların ne kadar rasyonel olabildiğini buradan görebilirsiniz.
şimdi senin yaşadığın yerden örnek verecem mersin in Akdeniz ilçesi 256bin nufuslu.
şimdi sokak köpeği sayısı 10 milyon deniyor ya Türkiyye de insan nufusu 100 milyon desek köpek nufusu insan nufusunun %10 una tekamül ediyor.
o halde 256bin nufuslu Akdeniz ilçenizde sokakta yaşayan 25bin tane köpek olması gerekir mantıken . Akdeniz ilçesinde 25bin köpek olsa sokağa adım dahi atamazsın.
-
bu arada, arkadaşın dediği gibi: "bedelini tüm köpek türü ödeyecek" diye birşey yok.
Avrupa'da geçmişte çok defa köpekler toplatılıp öldürülmüş. peki günümüzde Avrupa'da köpek türü yok mu? var, hem de çeşit çeşit köpek var. bizde de çeşit çeşit köpek varolmaya devam edecek. sadece başısoş / sahipsiz olanlara el atılacak.
10 milyon rakamını ben son günlerde duydum. kaynağı nedir bilmiyorum.
varsın 10 milyon değil de 1 milyon olsun. ya da 100 bin olsun. benim için bişey farketmiyo. çünkü gittiğim hemen her yerde köpek mevcut. toplam sayısını bilemem. ama heryerde başıboş köpekler mevcut.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X