sayı önemli çünkü 10 milyon köpek var biz bunların barınaklarda beslenmesi için vergi vermek istemezuk diyenler var. köpek sayısı 1 milyonsa 500binse o vakit barınaklarda yaşamalarına ses edemeyecekler o yüzden sayıyı abartıyorlar. sayı çok önemli çünkü kısırlaştırmakla bu sorun bitmez diyen kot kafalıların argümanları çürümüş olacak. |
Yapay zeka sizden daha vicdanlı (3. sayfa)

-
-
valla kısırlaştırmakla sorun biter mi o konuda ben de emin değilim.
sayı az olsa hepsini toplayıp barınağa koysunlar kabul. ama biz fakir bi ülkeyiz, o kadar köpeğe bakmanın çok maliyetli olacağını düşünüyorum.
bazen bisikletle orman turu yaparken Polonezköy'ün batısında kalan eski (artık araçlarca kullanılmayan) yoldan sürüyorum. kilometrelerce köpek dolu, hepsinin ufak çadırı var, hepsine günlük yemek götürülüyor. yolun ilerisinde de çoook büyük (kampüs gibi) bi köpek barınağı var. içi köpek dolu. onları da hergün besliyolar.
bu bahsettiğim yerde sayısız köpek var. onlara bakmak bile hayli maliyetlidir. ve bunlar hali hazırdaki durum. daha sokaklar bunların kat ve kat fazlasıyla dolu. fakir bi ülkede bu kadar köpeğe bakmak sıkıntı diye düşünüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yahu niye maliyetli olsun? bu ülkede hergün lokantalarda yenmemiş emekler çöpe dökülüyor. kamu kurumlarında her gün yemekhanelerde yemekler yenmeyip çöpe dökülüyor. keza çöpe atılan tonlarca ekmek var.
örnek cumu günü hastanede millet yemeği beğenmedi çoğusu çöpe döktü yemeği ha işte o çöpe dökülen yemekleri buradaki belediye alıp götürüp barınaktaki köpeklere veriyor.
fakir ülkeyiz çünkü israfın çok olduğu ülkeyiz planlama,istatistik v.s hiç yok.
-
Bu sunulan öneriler yıllardır yapılıyor ortada bir değişim görmüyorum? Ülkede 2-3 bin köpek yok bu köpeklerin sayısı milyonu buldu. Zaten sizin gibi sürekli "insancıl yaklaşalım" ayağına bu hayvanlara fazla ilgi veren bu hayvanları ilah gibi gösteren insanlar yüzünden artık milli bir sorun haline geldi.
-
bu mesajına karşı değilim.
Ateist gelmiş bize vicdan öğretiyor
-
Kısırlaştırma ile bitmez çünkü köpekler çok hızlı çoğalan hayvanlardır:
6 ayda bir 6 şar tane yavru doğurur. Yani yılda 12 tane. 2 köpek bir yılda 14 tane olur. Yani bir yılda 7 katına çıkar sayıları. Normalde hepsinin yaşamaması lazım ama köpek severler hepsini yaşatır. Sen kısırlaştırana kadar yeni doğanlar da üreme yaşına gelir ve senin kısırlaştırdigindan çok daha fazlası üreme döngüsüne girer. 5199 sayılı yasa yürürlüğe girdiğinden beri bu sebeple sayıları hızla artıyor.
Kısırlaştırma, köpeklerin sayısının azalmasını istemeyenlerin topu taça atma yöntemidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 26 Mayıs 2024; 13:38:1 >
ben de öyle düşünüyorum.
evet ne yazıkki öyle biz ateistler müslümanız diyenlre müslümanlığı da öğretmek zorunda kalıyoruz
-
Bence konu kendisini ispatladı.
Analitik, kartezyen ve akılcı düşünebilen pek çok cevap yapay zekada tetkik edilebilecek duygusal derinlikte değil, yanında hesap makinesi gibi kalıyorlar.
-
Müslümanlığa engel bir durum yok. İnsan hayatını tehdit eden her türlü canlı öldürülür. İslamda esas olan insandır. Böceği, sineği öldürürken merhamet duygun yok, köpeği öldürürken niye var. İslama göre her hayvan eşittir. Sadece etinden, sütünden, derisinden veya taşımacılıkta kullanılan hayvanların üstünlüğü vardır.
-
islama göre müslüman olmayan kafirleri de öldürmek serbest,hatta iktidar uğruna kardeş kardeşi öldürmesi de serbest,bananın evladını öldürmesi de serbest.
islama göre her insanda eşittir ama insanoğlu binlerce yıldır din savaşları ile bir birini boğazlamış.
-
ohooo dostum tamam ben de ateistim de, sen de konudan konuya atlıyon. bence yazma öyle konu uçar sonra dini mesaj diye.
yapay zeka diye size yutturdukları şeyin gerçek bir yapay zeka olduğunu mu sanıyorsunuz? yapay zeka chatbot'larının çoğunun yaptığı sorduğunuz sorulara internetten arama yaparak bulduğu veya daha önceden internetteki verilerden veri tabanına yüklediği şeyleri sentetik algoritamalarla bulup size aktarmaktan ibaret.
Bazen sorduğum sorulara verdiği yanıtlara "veritabanımdaki veriler 2022 yılına aittir. daha sonra bir güncelleme olduysa bilgilerim güncelliğini yitirmiş olabilir" şekilde çok cevap aldım ChatGPT'den.
Not: İTÜ'den mezun bir bilgisayar yüksek mühendisi olarak yazıyorum bu bilgiyi.
Adama birisi kopek dese, hakaret sayar ki haklidir da, kalkmis kendini kopekle bir tutmus yaw cok enteresan.
Devamli bir "bunlar katliam diyor, fetullahcilar da katliam diyor" diye yaziyor, alttan alta bize fetullahci imasi yapiyor, sonra oyle demedim diyor. Bana ne olm fetullahcinin ne dediginden?
Kamuoyu, cogunluk, oldurmeye karsi oldugu icin cogunluktan yana oluyor uyaniklar. Sen asil hudaparla, radikal dincilerle, kacak siginmaci destekcileriyle bir olayi acikla, marjinal istegi olan halkin %95'i mi, siz %2'si mi?
Abi herifler yemin ediyorum su olen, yaralanan cocuklar icin zerre uzuntu duysa, derler ki "ya su heriflerle anlasayim, en azindan basta dedikleri gibi olsun, olmazsa daha fazla yuklenirim."
Bunlar asil keyif aliyor gelinen noktada icten ice katliam cagrisi yapmaya bahane bulduklari icin. Adim gibi eminim her gun dua ediyorlar bir cocuk zarar gorsun diye. Ne insanliklari kalmis bunlarin, ne baska seyleri.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bay bilgisayar yüksek mühendisi sen öğrendiklerini kendi kendinemi öğrendin? sen de aynı yapay zeka gibi kitaplarda yazanları,başkalarından duydukların ile öğrenmedin mi? e yapay zekada senin yaptığının aynısını yapıyor.
sen de bir bilgiyi ynlış öğrenmişsen başkalarına aynı yanlış bilgiyi aktarıyorsun yapayzeka da yanlış bilgi ile eğitilmişse aynı şekilde yanlış bilgiyi aktarır. yani ben bir fark göremiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 26 Mayıs 2024; 15:12:11 > -
örgün eğitim almış ile almamış arasındaki fark da buradan gelir. gerçek üniversitelerdeki mühendislik eğitimlerinde işin temellerini öğrenirsin, birilerinin sana ezberlettiklerini değil. muhakeme edersin, ölçer biçer, kendi kararını verirsin.
30 yıl önceki yüksek lisans tezimde RISC ve CISC işlemcileri inceleyip karşılaştırmıştım. o dönemlerde piyasaya bir CISC işlemcisi olan Intel'in x86 mimarisi hakimdi. O dönemde bir RISC işlemcisi olan ARM mimarisi henüz emekleme dönemindeydi. Benim tezimden 27 yıl sonra Apple M1 ile RISC işlemcilerini macBook'lara, 30 yıl sonra da Snapdragon X Elite ile PC laptoplara getirdi. Gerçek üniversitelerde 30 yıl sonrasının fikirleri ve teknolojileri üretilmeye başlanır, diğerleri de konuşur. Yüksek lisans yaptığım yıllarda yapay zeka çalışmalarının ilk adımları Computer Vision ile atılmaya başlanmıştı. OpenAI da bu çalışmaların meyvelerini 28 yıl sonra toplamaya başladı.
-
insan zekası yeni keşifler yapabilir yapay zeka ise mevcut olan birgileri harmanlayıp bir bilgi verir. yani sen olmayan bir şeyi icat edebilirsin ama yapayzeka henüz hiç var olmayan bir şeyi icat etmiş değil.
belki ilerde insanoğlunun hiç keşfedemediği yeni şeyleri de keşfedebilen yapayzekalar ortaya çıkabilir. yapay zeka henüz bebeklik çağında,yani daha ilerde neler çıkar neler
-
şu an yapay zekanın gerçek tek bir örneği var. o da satranç motoru: AlphaZero
Diğerleri bir şekilde modelleme yaparak bir takım sonuçlar üretiyor ama bunlar yapay zeka değil henüz.
AlphaZero ise kendi kendine satranç oynayarak satranç öğreniyor ve en güçlü brute force satranç motorlarını hallaç pamuğu gibi atıyor.
-
yapay zeka ve vicdan?
sahibinde olmayan vicdanı, yapay zeka nereden bulacak? o kadar yazı var forumda, biri de çıkıp köpekleri ihraç edelim dememiş. bedava versek, uçak kaldıran ülke bile çıkacaktır. bu arada madem vicdan sahibi bu yapay zeka, hangi ülkede ise bir teklif yap bakalım ona bir milyon köpek göndereceğiz maması da benden de. bakalım nasıl cevap verecek...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X