Şimdi Ara

Yapdığım Araba Yarışındaki Eksiklikler İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet abilelerim. okuldan verilen 3. sınav notumuzu almak için verilen ödevlerden aldığım araba yarışını Yapdım. ama eksıklıklerım çok var bunlar için yardım istiyorum... (araba yarışı 2 arabayı yarıstırmak deil üstten gelen butonlardan arabayı sağa sola kaçırmak eskiden tetrislerimizde vardı... sağa sola kaçardık hızlanırdı... bunlar seviye seviye..)

İŞTE KODLAR;

PublicClass Form1
    Dim randomclass AsNew Random
    Dim a, b AsIntegerDim yeni, yeni1 AsNew Button

PrivateSub Button1_KeyUp(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Button1.KeyUp

If e.KeyCode = Keys.Right Then
    Button1.Left += 20
    ElseIf e.KeyCode = Keys.Left Then
    Button1.Left -= 20
    ElseIf e.KeyCode = Keys.Down Then
    Button1.Top += 20
    ElseIf e.KeyCode = Keys.Up Then
    Button1.Top -= 20
    EndIf
    EndSub

PrivateSub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) HandlesMyBase.Load
    Me.KeyPreview = True
    Timer5.Start()
    EndSub

PrivateSub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    a = randomclass.Next(35, 275)
    yeni.SetBounds(a, 0, 50, 20)Me.Controls.Add(yeni)
    Timer2.Start()
    Timer1.Stop()
    EndSub

PrivateSub Timer2_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer2.Tick
    yeni.Top += 5
    If yeni.Top > Button1.Top Then
    Timer1.Start()
    Timer2.Stop()
    EndIf
    If (yeni.Top > Button1.Top - 100) And yeni.Top < Button1.Top - 190 Then
    Timer3.Start()
    EndIf

EndSub

PrivateSub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    Timer5.Start()
    Timer1.Start()
    Button2.Visible = False
    EndSub

PrivateSub Timer4_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer4.Tick
    yeni1.Top += 5
    If yeni1.Top > Button1.Top Then
    Timer3.Start()
    Timer4.Stop()
    EndIf
    EndSub

PrivateSub Timer3_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer3.Tick
    a = randomclass.Next(35, 275)
    yeni1.SetBounds(a, 0, 50, 20)Me.Controls.Add(yeni1)
    Timer3.Stop()
    Timer4.Start()
    EndSub

PrivateSub Timer5_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer5.Tick
    If yeni.Top = Button1.Top Or yeni1.Top = Button1.Top ThenMsgBox("yandın")
    Me.Close()
    EndIfEndSub
    EndClass

eksiklikler;

1-Yukarıdan gelen Butonlar, benım butona(arabaya) çarptıkları zaman msgboxda yandın çıkıo bidaha deva edior.

2- sağ ve sol tarafa kırmızı alan yapdım pictureboxda, orta taraf siyah butonlar siyah tarafdan gelsın dıe(yol olsun die yani) kırmızı tarafdan yolun dışı gözüksün die yani ama benım araba o kırmızı nın yanı yolun sağına solunada gidio. bunu engellemek istiyom.

3- seviye koymak istiyorum level atmasını istiyorum...

• 1- timer ı vs durdur bitanede form göster içinde puanın vs yazılı oldugu sonra devam ederse timer ı teniden başlat.

2- ekranın kordinatlarını al bunun sağdan dışarı çıkarsa sağın en dibine atsın soldan dışarı çıkarsa solun en dibine atsın dibi dediğim ulaşabilecegi en son yer.

3- yazndın yazısı çıkarmak yerine puan yap her yandığında 1 arttır bu sayıyıda butonların hızında kullan nekadar seviye geçerse okadar hızlı gelirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.