evet abilelerim. okuldan verilen 3. sınav notumuzu almak için verilen ödevlerden aldığım araba yarışını Yapdım. ama eksıklıklerım çok var bunlar için yardım istiyorum... (araba yarışı 2 arabayı yarıstırmak deil üstten gelen butonlardan arabayı sağa sola kaçırmak eskiden tetrislerimizde vardı... sağa sola kaçardık hızlanırdı... bunlar seviye seviye..)
İŞTE KODLAR;
PublicClass Form1 Dim randomclass AsNew Random Dim a, b AsIntegerDim yeni, yeni1 AsNew Button
PrivateSub Button1_KeyUp(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Button1.KeyUp
If e.KeyCode = Keys.Right Then Button1.Left += 20 ElseIf e.KeyCode = Keys.Left Then Button1.Left -= 20 ElseIf e.KeyCode = Keys.Down Then Button1.Top += 20 ElseIf e.KeyCode = Keys.Up Then Button1.Top -= 20 EndIf EndSub
PrivateSub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) HandlesMyBase.Load Me.KeyPreview = True Timer5.Start() EndSub
PrivateSub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick a = randomclass.Next(35, 275) yeni.SetBounds(a, 0, 50, 20)Me.Controls.Add(yeni) Timer2.Start() Timer1.Stop() EndSub
PrivateSub Timer2_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer2.Tick yeni.Top += 5 If yeni.Top > Button1.Top Then Timer1.Start() Timer2.Stop() EndIf If (yeni.Top > Button1.Top - 100) And yeni.Top < Button1.Top - 190 Then Timer3.Start() EndIf
EndSub
PrivateSub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click Timer5.Start() Timer1.Start() Button2.Visible = False EndSub
PrivateSub Timer4_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer4.Tick yeni1.Top += 5 If yeni1.Top > Button1.Top Then Timer3.Start() Timer4.Stop() EndIf EndSub
PrivateSub Timer3_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer3.Tick a = randomclass.Next(35, 275) yeni1.SetBounds(a, 0, 50, 20)Me.Controls.Add(yeni1) Timer3.Stop() Timer4.Start() EndSub
PrivateSub Timer5_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer5.Tick If yeni.Top = Button1.Top Or yeni1.Top = Button1.Top ThenMsgBox("yandın") Me.Close() EndIfEndSub EndClass
eksiklikler;
1-Yukarıdan gelen Butonlar, benım butona(arabaya) çarptıkları zaman msgboxda yandın çıkıo bidaha deva edior.
2- sağ ve sol tarafa kırmızı alan yapdım pictureboxda, orta taraf siyah butonlar siyah tarafdan gelsın dıe(yol olsun die yani) kırmızı tarafdan yolun dışı gözüksün die yani ama benım araba o kırmızı nın yanı yolun sağına solunada gidio. bunu engellemek istiyom.
1- timer ı vs durdur bitanede form göster içinde puanın vs yazılı oldugu sonra devam ederse timer ı teniden başlat.
2- ekranın kordinatlarını al bunun sağdan dışarı çıkarsa sağın en dibine atsın soldan dışarı çıkarsa solun en dibine atsın dibi dediğim ulaşabilecegi en son yer.
3- yazndın yazısı çıkarmak yerine puan yap her yandığında 1 arttır bu sayıyıda butonların hızında kullan nekadar seviye geçerse okadar hızlı gelirler.