Şimdi Ara

yapı kullanım izni...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar müteahhitimiz daireleri teslim etti , ancak hala eksikleri var.. benim sıkıntım:
    1- en üst katta oturuyorum, çatı yapıldı ancak çatıya izocam serilecekti ama şimdi ben sermiyorum diyor ( sözleşmede yer almıyor). bina oturum izni alınırken ısı yalıtım vizesi denen bir şey varmış? bu ısı yalıtım vizesine çatı izocam şiltesi dahil mi ? dahil ise oradan sıkıştıracağım..
    2- kaç ay olmasına rağmen sürekli çevre düzenlemesini haftaya, 15 güne kadar... vb ifadelerle sürekli erteliyor..üstelik çevre düzenlemesi diye sitenin bir çok yerini kendince yeşil alan yapmış.. parke masrafını azaltmak için ve bu da bize sıkıntı yaratıyor.. çevre düzenini istediği gibi değiştirebilirmi ? yoksa önceden verilmiş bir plana uymak zorundalığı var mı?
    3-bu adamı hızlandırmanın bir yolu yok mu? (herkes parasını verdi ve oturuyor sitede alacağı kalmadı kimsede). yeni bir bina yapımına başladı bu arada ( bununla ilgili elimizde bir koz var mı?)
    4- yapı kullanım iznini almazsa bu müteahhitin bir kaybı olur mu? yeni bina yapımına sıkıntı edebilecek bir şey..
    5- birde yönetimin ihtar vermesi gibi bir şey duydum.. bu ne demek bilen var mı?

şimdiden teşekkürler.. benzer durumu yaşamış ya da konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruzz..

• Slm üstad sorularına kısaca cevap veryim

1- iskanda ısı yalıtım belgesi almak için izocam uygulama zorunluluğu yoktur sözleşmede yazmıyorsa yaptıramazsın yaptırmanın tek yolu mimari projeye bak çatı örtüsünün altında izocam uygulaması gösterilmiş ise her türlü yaptırırsın bak varsa haber ver nerlere müracat edeceğini söylerim

2- çevre düzeni hakkında müt serbesttir diyebiliriz keza yine mimari projede belirtilen sosyal donatı yani otopark çocuk parkı havuz vb. Yapılar yoksa bişey yapamazsınız

3-bu adamı hızlandırmanın yolu elimizdeki sözleşmelerdir. Sözleşmede tarih varsa vede tarih geçmiş ama vaadler yerine gelmemiş ise noter kanalı ile yönetim olarak ihtar çekebilirsiniz.

4-yapı kullanma almaması o adamın ilerideki inşaatları için engel teşkil etmez sadece sizilere sıkıntı verir.

Ama unutmayın herşey karşılıklı konuşularak vede karşılıklı anlayışla daha hızlı vede iyi çözüme gidilir :)

Aklına takılan bişey olursa sorabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Andremi1 A kullanıcısına yanıt
    neyse ki uzayan bu işler şu an çözüldü sayılır.. mimari projede varmış şükür..ilginiz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.