Şimdi Ara

Yapışkan Tuşları nasıl iptal edebilirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • allah rızası için Yardım yapışkan tuşları nasıl iptal edebilirim Bilgisayarı her açtığımda NUM Lock Tuşuna 5 saniye boyunca basmasam Sayısal karakter giremiyorum Bunu nasıl iptal edebilirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgi:

Yapışkan Tuşları Kapatma

Yapışkan Tuşlar, Shift, Ctrl, Alt ve Windows tuşları gibi değiştirici tuşları tek seferde basmanıza olanak tanıyan bir erişilebilirlik özelliğidir. Ancak, bu özellik bazı durumlarda rahatsız edici olabilir. Yapışkan Tuşları kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Windows 10 ve 11:
      • Görev çubuğundaki arama kutusuna "Erişilebilirlik" yaz.
      • "Klavye" ayarlarını aç.
      • "Yapışkan Tuşlar" seçeneğinin yanındaki anahtarı "Kapalı" konumuna getir.
    • Windows 8 ve 8.1:
      • Charm çubuğunu açmak için Windows tuşu + C'ye bas.
      • "Ayarlar" seçeneğini seç.
      • "Erişilebilirlik" seçeneğini seç.
      • "Klavye" seçeneğini seç.
      • "Yapışkan Tuşlar" seçeneğinin yanındaki anahtarı "Kapalı" konumuna getir.
    • Windows 7:
      • Başlat Menüsünü aç.
      • "Kontrol Paneli"ni seç.
      • "Erişilebilirlik Merkezi"ni seç.
      • "Yapışkan Tuşları Etkinleştir" seçeneğinin yanındaki onay kutusunu işaretini kaldır.

Yapışkan Tuşları kapattıktan sonra, değiştirici tuşları tek seferde basmak için tuşa iki kez basman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biosa girceksin burdan açılışta numlock tuşu devrede gibi bir ayar olması lazım onu açıcaksın
  • YOK OLMUYO ÖLE BİŞEY İLLAKİ KALIYOR ONLAR YAPIŞKANLAR SONUÇTA
    OYUNLARDA ÇOK CAN SIKICI OLABİLİYOR BAZEN
    BEN UGRAŞIYORUM HERŞEYİ İPTAL ETTİM AÇIP KAPIYOSUN YİNE AKTİF OLMUŞ
    BULURSAN BANADA MAİL AT
  • quote:

Orjinalden alıntı: taliban

biosa girceksin burdan açılışta numlock tuşu devrede gibi bir ayar olması lazım onu açıcaksın

madem bilmiyorsun neden bosuna yorum yapıyorsun???

arkadasım su yolları izleyerek kapatabilirsin.

BASLAT>DENETİM MASASI>ERİŞİLEBİLİRLİK SECENEKLERİ>KLAVYE>YAPISKAN TUSLARI KULLAN AYARLARI> burakdaki tum işaretli olanları kaldır.

sorun cozulmus olacaktır.
  • Baslat>Denetim Masasi>Ayarlar>Erisebilirlik Secenekleri>Yapiskan Tuslar
    Umarim yardimci olur
  • BASLAT>DENETİM MASASI>ERİŞİLEBİLİRLİK SECENEKLERİ>KLAVYE>YAPISKAN TUSLARI KULLAN AYARLARI>

• alla alla bak simdi "" bunu neden yaptıgını anlamadım???

cok komik bişi mi wr acaba ortada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oradaki herşeyi iptal etsen de 7 defa örneğin shift'e basınca "Yapışkan tuşları kullanmak istiyor musun?" gibisinden mesaj gelmesini engellemiyor. Arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor sanırım..

BASLAT>DENETİM MASASI>ERİŞİLEBİLİRLİK SECENEKLERİ>KLAVYE>YAPISKAN TUSLAR>

Ekleme: Buradaki ayarlar bölümünden "kısayol kullan" seçeneğini iptal edince bi daha yapışkan tuş zımbırtısı çıkmıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magunes117 -- 8 Temmuz 2005, 21:23:31 >
  • Aynen buna bi çözüm söleyin pes oynarken deli oluyorum bu olaya bi aralar bişi yapıp düzeltmiştim ama hatırlamıyom wallah
    quote:

Orjinalden alıntı: magunes117

Oradaki herşeyi iptal etsen de 7 defa örneğin shift'e basınca "Yapışkan tuşları kullanmak istiyor musun?" gibisinden mesaj gelmesini engellemiyor. Arkadaş bunu anlatmaya çalışıyor sanırım..
  • Yukarı ekleme yaptım bakarsan..

Sanırım çözüm o'dur.. Bende işe yaradı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magunes117 -- 8 Temmuz 2005, 21:23:05 >
  • Shitf tuşuna basılı tut sana sorar yapışkan tuşları kapıyayımmı sende evet de...
  • yapışkan tul şkonunu şkş kere tıkla özellişkler açılır. orda yapışkan tuşlar ayarlar var onu aç orada seçenekler var orda iki kere basılırsa yapışkan tuşları kapat var onu işaretle hepsinden ok leyerek çık. sonra iki kere aynı yapışkan tuşa bas kaybolur....
  • Tiner kullan
  • uyus oluorum o yapışkan tuşlara bi de shift e 5 defa üst üste basınca da bişiler çıkıo
  • Eğer yapışkan tuşlar dediğiniz şey stickykeys ise (shift'e 5 defa basınca çıkan tuşlar)

Aynen magunes117'nin dediği gibi. Ben İngilizce XP kullanıyorum ama resimli olarak yazayım, yerlerini tahmin edersiniz.

Önce 5 defa shift tuşuna basın. Çıkan menüde settings (Ayarlar) deyin. Yeni bir menü çıkacak. Burada keyboard (klavye) menüsünün stickykeys (yapışkan tuşlar) bölümünde tekrar settings (ayarlar) deyin.

Çıkan menüde use shortcut (kısayol kullan) yazan seçeneğin işaretini kaldırın. Bir daha rahatsız etmemesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 9 Temmuz 2005, 17:27:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Eğer yapışkan tuşlar dediğiniz şey stickykeys ise (shift'e 5 defa basınca çıkan tuşlar)

Aynen magunes117'nin dediği gibi. Ben İngilizce XP kullanıyorum ama resimli olarak yazayım, yerlerini tahmin edersiniz.

Önce 5 defa shift tuşuna basın. Çıkan menüde settings (Ayarlar) deyin. Yeni bir menü çıkacak. Burada keyboard (klavye) menüsünün stickykeys (yapışkan tuşlar) bölümünde tekrar settings (ayarlar) deyin.

Çıkan menüde use shortcut (kısayol kullan) yazan seçeneğin işaretini kaldırın. Bir daha rahatsız etmemesi gerek.

olmadıııııııııı :(

• Bir de şunu dene bakalım ne olacak. İlk resimde Tooglekeys bölümüne gel (en alttaki) "Use ToogleKeys" seçeneğinin işaretini kaldır. Daha sonra settings diyerek çıkan menüde "use shortcuts" seçeneğinin işaretini kaldır.

İnşallah bu olur. Aslında şu yapışkan tuşlar hangisi bir türlü anlayamadım. İngilizce XP'deki karşılığı hangisi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.