Şimdi Ara

Yapışkanlı termal macun ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yapışkanlı termal macuna alternatif ne önerirsiniz ? Biraz araştırma yaptım japon yapıştırıcısı tavsiye ediyorlar siz ne dersiniz ? Japonun ısı iletimi nasıl olur ? Elimde termal macun var ancak yapıştırma özelliği yok.

• Teşekkür ederim ama ben alternatif bir şey arıyorum sen ebay den link veriyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0M42 -- 13 Şubat 2013; 23:04:28 >
  • siyanoakrilat yapıştıcı ısı fln iletmez hocam olmaz öyle şey :D Nereye kullanacaksın ki?
  • Japon yapıştırıcısının ısıl iletkenliğinin hiç iyi olduğunu sanmıyorum ayrıca malzeme yüzeyine zarar verir. Tavsiye etmem.
  • Bilgisayarın soğutma sistemini güçlendirmek için bakır soğutucusunun yüzeyi üzerine (düz zemin) kanatlar şeklinde bakır levhalar yapıştırmam gerekiyor.Başka bir forumda elemanın biri ekran kartı soğutucusunu sadece japon ile yapıştırıp program ile test ettiğini ısı derecesinin aynı değerlerde seyir ettiğini belirtmiş.Bende buna istinaden sorayım dedim bana lazım olan iki bakır parçayı birbirine yapıştıracak aynı zamanda da ısı transferi yapacak bir madde.

Sanırım internetten macunun kendisinden aldıracağım öyle görünüyor.Tavsiye ettiğiniz bir marka macun vs varmı ? Yapıştırma özelliği olmalı mutlaka yoksa işime yaramaz.
  • lehim yapmayı/ yaptırmayı deneyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Termal macun değişimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lehim yaparsam sadece lehimlenen kenar kısımlardan ısı transferi olacak ancak yüzeye doğrudan yapıştırırsam daha geniş yüzeyden transfer olur buda daha iyi etkili soğutma sağlar o yüzden lehim değilde ısı transferi sağlayacak bir yapıştırıcı yada macun ile bu işi halletmek istiyorum.

Aşağıdaki üründen alacağım sanırım bana fazlası ile yeter.

http://----inceleme.gittigidiyor.com/katalog/akasa-80-x-80-mm-yapiskanli-termal-iletken-bant-27103-s1

(---- leri kaldırın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0M42 -- 14 Şubat 2013; 0:31:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.